Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sajtika81

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen elképesztő sztori tegnapról. Ami csak a levélíróval való levelezésből derült ki: a Keletiben szállt fel, a jegye Kelenföldtől szólt, mert van BKK-bérlete (csatolta is, érvényes). Egyből jött a kalauz, aki inkább hitt a kütyüjének, mint bármi másnak, többek közt a…..
sajtika81 2014.12.12 15:06:31
@Nemzeti Dohányos: Ha jól értelmezem, a következő lehetett a probléma:
Utas utazni szándékozik Keletiből Komáromba, ehhez jegyet kell venni. Ez a viszonylat bizony távolsági utazásnak számít, így a jegy nem kombinálható a BKK bérlettel. Az elvira nem is engedi, így hát vett egy jegyet pótjeggyel Kelenföldről. Innentől kezdve két utazásról beszélhetünk:
1. Keleti-Kelenföld
2. Kelenföld-Komárom
Keleti és Kelenföld között jött a kalauz, kérte a jegyet. Utas felmutatta a menetjegyet (pótjeggel!), ami csak Kelenföldtől volt érvényes, illetve a BKK bérletét, amely érvényes ugyan erre a szakaszra, de csak gyorsvonati pótjegy megváltása mellett, ami ugye nem volt. Tehát a jelenlegi (amúgy vitatható) szabályok szerint a kalauznak volt igaza.

Kiegészítés: A budapesti elővárosi vasúti térkép itt tekinthető meg:

www.mav.hu/mav/terkepek.php?mid=1468ec7b4f1c98&chapter=1

Tehát ha pl. Tatabányáig megy, akkor nem lett volna gondja a jegyvásárlással. Lett volna egy BKSz-es jegye Keletitől Tatabányáig, illetve egy gyorsvonati pótjegye a ugyanerre a viszonylatra.
Ha viszont olyan helyre utazik valaki, ami kívül esik a BKSz határain, akkor bizony meg kell venni a jegyet a budapesti végállomástól.