Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OrsX

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány évvel ezelőtt valamelyik nagy múltú csatorna természetfilmjében láttam először a tövisszúró gébicset. Megragadt bennem, elsősorban nem azért, mert maga a madár egészen elképesztő a kék-fehér-fekete-barna színével, hanem mert táplálékszerzési, pontosabban raktározási módszereit még a…..
A lentiekben Molnár Rita (Couchsurfing blog) vendégposztját olvashatjátok arról, hogyan kezdett el futni és milyen problémákkal került szembe. - - - Május óta futok. 3 km-rel kezdtem, 5 perc kocogás, 5 perc gyaloglás felváltva. Nyár végére eljutottam oda, hogy 12-16 kilometereket…..
OrsX 2014.12.12 10:06:54
2010 decemberében, majd 2011 áprilisában műtöttek kiszakadt porckorongsérvvel (deréktájon), azóta rendszeresen gyógytornázom, ősztől tavaszig úszom (reumás beutalóval), ilyenkor masszázst is kapok, biciklizem, túrázom és idén nyár eleje óta kocogok Margitszg-en. A derekam időnként fájdogál, leginkább az időjárás-változást jelzi, de mondjuk egy nagytakarítás után tuti, hogy le kell lazítanom gyógytornával (vagy végső esetben fájdalomcsillapítóval). Reumatológusom nem tiltott el a futástól, de javasolta, hogy vegyek JÓ futócipőt, ami az ütődést nagymértékben tudja tompítani. Nemrég beruháztam egy komolyabb futócipőbe (Asics Gel Kayano), imádom, mert nemcsak sokat elnyel az ütődésekből, hanem a talpi párnák szuperul alátámasztják a talpamat, bokámat is. Ami szerintem nagyon fontos, hogy az ember figyeljen a teste reakcióira és ez alatt nem mindig az azonnali reakciót értem (nekem sokszor az adott sportolást követően jelentkezik figyelmeztető fájdalom-nyilallás, ezért hagytam abba pl. a forró jógát is, mert az órák után nem volt jó a derekam, pedig az óra alatt semmiféle fájdalom nem jelentkezett). Nem kell hajszolni a teljesítményt, mert hosszú távon nem kifizetődő. Meg tudom érteni, hogy az ember szeretne minél többet elérni, mindig javítani a saját eredményén, de figyelni kell a testre! Nem voltam csontkovácsnál, de kiváló gyógymasszőrök dolgoznak a Dagályban, ha ők masszíroznak, az csak jó lehet. Kerülöm a termál vizet és a hétköznapokban is olyan cipőt hordok, ami géles, elnyeli az ütődéseket, labdán ülök, sokat nyújtok stb. Életforma/mód-váltást igényel a gerincprobléma, de ha betartjuk az alapszabályokat, akkor nagyon kevés dologról kell lemondani. Csípő problémára kiváló a vízitorna, terhelés nélkül lelazítja a szalagokat és erősíti az izmokat.
Mindenkinek jó futást, hétvégére tavaszt jósolnak!