Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Breaker1

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AudioWorld Látványtrend 2019.11.14 22:08:22
Már a múltkori, emlékezetes analóg kiállítás kapcsán egyszer eldöntöttem, nem írok kiállítási recenziókat többet, mert nem hiányzik vitatkoznom egy csomó emberrel, akik mást és főképp másképp hallanak, értékelnek, s ami a top, elvitatják a jogomat a saját vélemény alkotástól. Most azonban mégis…..
Breaker1 2019.12.02 15:12:18
Egy ideje kikívánkozik belőlem a kérdés, elnézést akkoris ha triviális, és akkoris ha provokatívnak tűnik – nem annak szánom. Azt szeretném megkérdezni, hogy egy-egy terméket, mint pl a Gaus Audio termékei a mai online világban miért nem lehet elérni, megvenni akár online, akár üzletben? Tudom a bolti forgalmazás összetettebb, meg belejön a kupec árrése. De hogy az online résznél maradjunk, sokat kellet keresgélnem, hogy egyáltalán megtudjam nagyságrendileg mennyibe kerül mondjuk egy LZ7 és ezt sem a Gaus Audio honlapjáról tudtam meg. Értem én hogy fel kell venni a kapcsolatot a gyártóval és a többi egyeztetés kérdése, de ma ahol mindenre van weshop - sőt vannak olyan webshop megoldások ahol bár neten történik a vásárlás de a termék a végleges tranzakció előtt kipróbálható, legalább egy tájékoztató jellegű árlista elférne nem? Mert végül is ez nem egy amatör diy valami, hanem egy névvel, logóval ellátott termék, amit konkrét eladó bocsájt áruba az ő vevőinek. Sok hifi terméket övez misztikum, ami számomra egyes egyedül csak azért tűnik annak mert konkrétan a szó klasszikus értemében nem lehet őket megvásásrolni. Pedig ezek a termékek jók. Tehát ezeket elégedett vásárlók veszik és megadják érte azt a pénzt amibe az kerül - gondolom a termék jól van árazva, legalább is gondolom aki készíti nem bukik minden legyártott darabon, máskülönben nem csinálná - ami számomra azt jelenti hogy készülhetne egy ha nem is sorozatban gyártott de egy nagyobb mennyiségű széria ami aztán gazdára találhat. Gonodlom hogy itt van egy befektetés<->megtérülés képlet, amiben az idő és a darabszám határozza meg a befektetés összegét, de azt nem értem hogy miben segíti ezt a folyamtot az ha a gyártó a termék árát visszatartja. Szerintem a mai igénytelen világban ahol egyre több ember válik fizetőképessé, külön jó lenne ha a hifi körökből kihalna az előbb említett misztikum. Kezdő hifista már nem lapozgat hifimagazint (nincs is), illetve lehet jobban is teszi mert lehet a szóban forgó médium nem független. Sőt az előző generáció is elmerült a kilencvenes évek igénytelenségében, így azok gyerekei jóeséllyel nem a fater hifije után akarnak maguknak egy rendszert, hanem csak akkor ha valami véletlen folytán megfertőződnek, de ezt a piacot is fel fogja szippantani a JBL meg a Denon és társaik mert a kis gyártók a saját (sokkal jobbnak tartott) termékeik felvevő piacát megszűrik. De miért is? Ki marad hoppon? Aki elkölti a pénzét másnál vagy aki bár nem tudja egyáltalán hány vevője lehetne? Néha, pláne a kezdőknek, olyan érzése van hogy a jó hifi csak az „értők” kiváltsága kell, hogy legyen. Pedig nem. A hifi alapvetően mégis a zenéről kell, hogy szóljon. A jó és minőségi zenehalgatáshoz pedig elegendő kellene legyen megnyomnunk a PLAY-t. Elvégre ahhoz, hogy egy jó projektort vagy tv-t megvegyek és azon megnézzek egy filmet és értékelni tudjam annak a minőségét, nem kell mozigépésznek lennem.
Breaker1 2019.12.02 17:18:34
@Breaker1: Elnézést - Természetesen a Gauss-t mindenhol elírtam - talán ez is jól mutatja mennyire nem tudott rögzülni a márkanév.
Fogj egy kommersz, 180 ezres komplett lemezjátszót, költs rá okosan egy kicsit, és lehet egy igazi óriásölőd. Mutatjuk hogyan...
 Épp a minap gondoltam arra, mennyiféle témában, mennyi meg nem alapozott ( és akkor még nagyon finoman fogalmaztam ) vélemény látott már napvilágot hiteles, szakértő információnak álcázva amióta az internet ezt lehetővé teszi, ill. sok emberhez eljuttatja. Nem nagyon tesz jót az efféle, minimum…..