Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fiona Schultz

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Fiona Schultz 2019.02.21 10:21:20
@Kolompár Magneto: A társasházaknál általában van felújítási alap, ami mellé pályázat útján további forrás szerezhető a ház felújítására. Persze ehhez összefogás kell, de nem feltétlenül "lakásonként tízmilliók".
V. Naszályi Márta Air Race? 2019.02.17 09:23:52
 Megkérdeztem a budapestieket, mit gondolnak a Red Bull Air Race-ről...
Fiona Schultz 2019.02.18 08:29:58
Bár az egyes nagy ipari cégek, a tudósok és egyes kormányok erőfeszítései figyelemre méltók, nem elégségesek. Ideje lenne nagyobb sebességre kapcsolni a Föld megmentésében – állapította meg két kutató a Science folyóiratban. Az egyikük Jonathan Baillie, a National Geographic Society igazgatója, és…..
Minden felújítás alapkérdése, hogy mit cseréljünk, újítsunk fel az ingatlanunkban. Elsőre talán csak anyagi kérdésnek tűnik, de korántsem csak a pénzről van szó. Egy jól működő fűtést akkor sem feltétlenül korszerűsítünk, ha megtehetnénk, ahogy egy nagyon rosszat akkor is érdemes lehet cserélni, ha…..
téveszmék "A szex mocskos dolog" 2018.09.05 08:25:52
  Pár napja tele volt a net a 21 éves Claire Dalton sztorijával, aki pornót talált vőlegénye telefonján, ezért hét nappal a tervezett esküvő előtt kiadta a srác útját. A mormon egyház kötelékébe tartozó, mélyen vallásos lány családja egyesével felhívta mind a háromszáz meghívott vendéget, s nem…..
A barátzóna létező jelenség, bár olvastam már egy cikket Barok Esztertől, aki ezt tagadta. A témához szorosan kapcsolódik a férfi-nő barátság létezése körüli állandó polémia is. Véleményem szerint férfi-nő barátság csak abban az esetben működik, ha egyik fél sem érez semmilyen vonzódást a másik…..
Riasztó hírek jelentek meg a hazai málna jövőjével, és nem, nem az egyre gyakrabban hozzánk betörő medvék fogják lelegelni az állományt, az ízletes és egészséges gyümölcs más okok miatt van veszélyben. Egészen prózai dologról van szó, nincs aki leszedje! Az index már…..
Hibáink fel- és beismerése valamint az önkritikára való hajlandóság a személyiségfejlődés alapkövei, ezért kár, hogy nem minden embertársunk bír ezekkel a képességekkel. Nem így József, aki egy erőteljes önlemajmozással indítja levelét csak azért, mert nem bontotta ki a futár jelenlétében az átvett…..
Fiona Schultz 2018.05.29 18:42:17
Hasonló sztorim nekem is van, bár nem ekkora katasztrófa.
Mobil telefont vásároltam az edigital webáruházában. Az értesítés szerint egy adott napon reggel 8 és nem tudom már hány óra között hozta volna a futár. Erre fél hétkor csöngött a telefon, hogy pont erre jön, beadhatná-e. Bagoly típus lévén éppen csak készülődtem arra, hogy felkelek, de mondtam, hogy persze. Gyorsan kiugrottam az ágyból, magamra rángattam valami ruhát, amikor megérkezett a futár. Mintegy félálomban átvettem a csomagot, megtapogattam az óriás nájlont, de nem bontottam ki.
Később észleltem, hogy a belső csomagolás már nem érintetlen, és a felsorolt alkatrész jegyzékből valami hiányzik. Egy apró valamilyen átalakító, amilyet még soha nem használtam a mobilomhoz. A telefon amúgy ép, jól működik, teljesen rendben van.
Na most vagy kellett valakinek az az alkatrész, és kivette a dobozból, vagy valaki elállt a vásárlástól és ezért volt felbontva az eredeti csomagolás (és kellett neki az az alkatrész).
Az apró bosszúságot eltettem emlékbe, megvigasztaltam magam azzal, hogy a telefon legalább rendben van, mert akár egy marék makk is lehetett volna a dobozban.
És íme a tanulság mindannyiunk okulására: a csomagot fel kell bontani a futár jelenlétében. Erre az edigital az értesítő e-mailben fel is hívja a figyelmet, őket tehát nem okolhatom.
Igen, a futár fut, minden gesztusával azt sugallja, hogy írd már alá, aztán hadd menjen. Siet, türelmetlenül toporog, igyekszik az orrod alá nyomni a papírt, és gondosan keüli a legcsekélyebb utalást is arra, hogy esetleg fel kéne bontani a csomagot. De sajnos résen kell lenni, és felbontani - még álmosan is.

A konkrét esetben egyébként a vásárlóval értek egyet, mert az adott hiba talán felbontáskor sem derül ki, csak ha összerakja és üzembe helyezi a készüléket. Ezt már a futár nem köteles megvárni.
Fiona Schultz 2018.05.29 18:44:40
@Torchwood: A futár cégnél reklamálni kell ilyen esetben. Hasonló helyzetben én megtettem, és volt is eredménye.
Fiona Schultz 2018.05.29 19:01:39
@Hurrá Torpedó: Én a múltkor vettem online egy hajszárítót. A futár megvárta, amígy hajat mosok, aztán megszárítottam a hajamat. Együtt örvendeztünk, hogy milyen halkan és szépen fújja a meleg levegőt a hajszárító. Utána befontuk egymás haját, együtt sütöttünk rózsaszín sütikéket, és megtáztunk. Végül elhatároztuk, hogy öribarik leszünk. Majd aláírtam a papírt.
:-)
Tömegközlekedem. Kiszállok a metróból, a gyanús foltokat és az elém ugrálókat kerülgetve lassan eljutok a kijáratig, hogy aztán komoly küzdelem árán, az orromat befogva felkeveredjek a villamosra. Nem megyek messzire, de így is elmondható, hogy majdnem minden napra jut egy fenyegetően fellépő,…..
Európából nézve az amerikai egészségügy rejtelmeit nem könnyű kibogozni, ráadásul rengeteg a félinformáció az egyébként valóban bonyolult rendszerrel kapcsolatban. Viktor (akinek párja, Dóri már írt amerikai tapasztalataikról) mai posztja talán kicsit segít eloszlatni a…..
        Bár több nevelőszülő kollégám is figyelmeztetett, ne menjek nevelt gyerekekkel együtt boltba, én mégis úgy gondoltam, hogy gond nélkül bevállalom velük a nagy bevásárlást. Egyedüli szülőként amúgy sincs túl sok választási lehetőségem. Mielőtt beléptünk a hipermarketbe, átvettük a…..
Fiona Schultz 2018.01.20 18:11:59
Kósa József vagy, ahogy legtöbben ismerik Medve Papa élete az állatokról szólt. Nem csak befogadta őket, de farkasai és a medvéi szerepet kaptak olyan magyar filmekben, mint a Kőszívű ember fiai, az Eltüsszentett birodalom, a Csillagszemű juhász, vagy a Tündér Lala. A Mafilm felkérésén a BBC is …..
Látványos, hatásos beállításokban az áprilisban érkező évad is bővelkedni fog, ráadásul kimozdulunk Gilead falain túlra, a Kolóniára, ahol az élet amellett, hogy nettó szívás a nőknek, még veszélyes is, környezetszennyezés, mérgező vegyszerek és/vagy radioaktivitás szennyezte talaj, munkatáborok,…..
1. Szexuális zaklatás A szomszéd zöldségesnek faltól falig, de legalábbis fültől fülig szalad a mosolya, mikor meglát. A vállamat csapkodja: haver seli! A feleségemet ladynek szólítja és akkorát köszön neki, mint a dinnyevágó kés. Az ő felesége is gyönyörű, de őrizet alatt, rá se merek nézni.…..
Fiona Schultz 2017.11.30 07:03:47
L. Ron Hubbard élete igen kalandos és fordulatos volt. A szcientológia alapítója tudott élni. És élt is. Többet, mint amennyit a szcientológusok képesek lennének megérteni és befogadni – legalábbis az egyház menedzsmentje szerint...
Hát ezt is megértük! Eddig elegem volt már a McDonald's-ból, mert a Gazdasági Versenyhivatal megállapítása szerint csirkehúsnak adták el a csirkebőrt. Aztán meg elegem volt a Jack's Burger-ből, mert nem voltak képesek egy egyszerű rendelést normálisan felvenni. (Ha már Jack's-ék: respect a cégnek,…..
A lelkész 6 napon át láthatatlan, a hetediken érthetetlen – mondják a rosszmájúak. A lelkész vasárnap dolgozik 1 órát, de máskor mit csinál???  ..
Fiona Schultz 2017.10.04 09:45:44
@Jakab.gipsz: Ez szép keretyéni hozzászólás volt, gratulálok.
1-2 nappal ezelőtt hallottam, hogy egy fél éves kisfiút otthagytak a győri kórházban a szülei és lemondtak róla, mivel szívbeteg. Az első gondolatom az volt, hogy "Úristen! Hogy képes valaki ilyesmire?" Sokszor motoszkál a fejemben a történet, hiszen nekünk is egy fél éves kisfiúnk…..
Fiona Schultz 2017.09.30 22:07:16
Az ilyen színvonalas műsorokból is látszik, hogy az ország jó irányba tart. Mert végre megengedhetjük magunknak, hogy ilyen kiemelkedő feleségek legyenek bemutatva. Le mertem volna fogadni, hogy a sok proli majd fújol, meg irigykedik. Már megy a médiában a támadás. Kik hőbörögnek? Olyanok, akik még…..
Fiona Schultz 2017.09.27 16:53:23
Mindenki azon sír mostanában, mennyire nehéz jó fiatal informatikusokat találni. Meg ha talál is az ember néhányat, megtartani őket hosszú távon meg szinte lehetetlennek tűnik. Biztos rengeteg kifinomult oka van a jelenségnek, de ki szeretnék emelni most két fontos gondolatot, miszerint Az IT…..
Fiona Schultz 2016.06.21 00:12:17
@belekotty: Egyetértek, a jó rendszergazda kincs.
(Ahogy a jó programozó, tesztelő és takarító is.)
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..