Regisztráció Blogot indítok
Adatok
davkar

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szabadalmi Hivatal vezetése egy botrányos brókercsoporthoz tartozó céget bízott meg jó sok pénzért biztonságának kiépítésével. Kikhez kerülhettek hétpecsétes titkaink? Kecskére káposztát? Egy rókáról több bőrt? Szakértők szerint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának…..
Az Isten saját hasonlatosságára teremtette a feltalálókat. Különösen Steve Jobst és Téged! Mert Te is lehetsz feltaláló. Sőt, a világnak is feltalálókra van szüksége. "Ha szereted, amit csinálsz és kész vagy érte áldozatot hozni, akkor Te is az lehetsz! Megéri. Nekem…..
Tudd meg, hogy ők hogyan csinálják! „ Egy cég szíve és lelke a kreativitás és az innováció” (B. Iger, Walt Disney Co). Megjelent a legpatinásabb értékelés a TOP 100 fejlesztő cégről a Thomson Reuters-től. Évről évre a Top 100 résztvevői átlagban 17%-kal emelik a…..
davkar 2014.12.19 10:07:44
Elöljáróban annyit, hogy mindig nagy érdeklődéssel és örömmel olvasom a blog szakmai bejegyzéseit. Gyors reagálású és időszerű posztok.
Kivéve, hogy az írói álnév alatt íródott cikkek szinte mindig a Pintz és Társai Iroda vs. SZTNH közötti "háborúra" futnak ki és telis tele vannak csúsztatásokkal. Csak egy példa erre, a :
szabadalom.blog.hu/2014/12/12/megdobbento_adatkezeles_a_szabadalmi_hivataloknal cikkben említett egyszemélyes Hipavilon Nonprofit Kft. a valóságban közel 30 fővel működik és meglehetősen sokoldalú innováció menedzsmenttel kapcsolatos feladatokat lát el.
Érdekes, hogy a szerző elfelejti azt is megemlíteni, hogy a jelen cikkben említett civil szervezet (Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület) gyakorlatilag egyenlő a Pintz és Társai Irodával.
Azt is értem, hogy valahogy mérni kell az K+F-re fordított pénzek hatékonyságát és erre (korábban) megfelelő eszköznek tűnt a szabadalmi bejelentések számának alakulása. Konkrétan mérhető adatok amelyek kapcsolatban állnak a műszaki fejlesztéssel. Ezzel együtt mára ez sokkal bonyolultabb kérdéssé vált, hiszen az Egyesült Államokban pl. üzleti módszerekre és sokkal bővebben értelmezett számítógéppel megvalósított találmányokra (kvázi szoftverszabadalmakra) is lehetőség van oltalmat szerezni ellentétben az Európai Unióval, így az összehasonlítás már rögtön sántít. Nem is beszélve az utóbbi években a mobilkommunikáció területén elindult szabadalmi háborúra (Apple vs Samsung ...), amely újabb jelentős bejelentési hullámot indított el.
Továbbá érdemes megemlíteni a szabadalmi rendszer alapfilozófiájával teljesen ellentétes "patent trollok" bejelentéseit is.
Kínában az un. szabadalmi bejelentések számának gyakorlatilag egyharmada "csak" az Európában szabadalmi bejelentésnek tekintett invention patent, nagyobb részét a utility model és a design patent adja.
Minden bizonnyal kivitelezhetetlen, de célszerűbb lenne a valóban hasznosult szabadalmak és Know-how-k számát mérni és azok által generált GDP részesedést összevetni.
Maradok továbbra lelkes olvasó.
A mindenki által ismert és megannyira kedvelt KitKat rudacskákat lemásolták. Gyártója, a Nestlé ezek után annak rendje és módja szerint a helyi, szingapúri bírósághoz fordult és védjegybitorlással vádolta meg a dél-kelet ázsiai piaccal rendelkező Petra Foods ételgyártót…..
davkar 2014.12.11 08:28:05