Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Gergely

343 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paul Sorgule egyik értekezésében jellemezte a szakácsokat a legfőbb tulajdonságaik alapján, kidolgozva azoknak a tíz legjellemzőbb karakterét. Majd 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás területén, így elmondhatjuk róla, hogy egy tapasztalt konyhai veterán, akinek van rálátása a…..
A világunkban számtalan gyümölcsfajta létezik, amelynek felhasználása számtalan. Több, mint 7000 almafajt, illetve több, mint 1000 banánfajt termesztünk, azonban a legtöbb esetben csak a legismertebb fajták kerülnek fogyasztásra. Buddha keze citrom Cikkünkben nyolc olyan gyümölcsöt szeretnénk…..
Idén is szeretnénk bemutatni a hazai Food Truck éra legjelesebb képviselőit, akik az elmúlt évben igazán a szívünkhöz nőttek. Viszont most egy sorozattal szeretnénk jelentkezni, hogy még jobb, még olvashatóbb és még szerethetőbbek legyenek Ők! Egy még teljesebb listával jelentkezünk ebben az…..
A @gasztroworld és a Gasztrokibic írása A nyár derekán járunk. Már túl vagyunk az eper, a málna és lassan az uborka szezonján is. Bár az ősz rohamosan tart felénk, azért aggodalomra semmi okunk. Soprontól – Gyuláig, mindenhol lecsót főznek. Még a pesti népek szatyrában sem látni egyebet, mint…..
Az ország legjobb konyhái készülnek egyedi kreációkkal a csütörtökön induló Gourmet Fesztiválra. A kóstolás mellett hazai és külföldi sztárséfek nyilvános előadásain és tematikus workshopokon is részt vehetnek a látogatók. A CSILLAGOSOK A két Michelin-csillagos Onyx kenyérfagylaltja és a friss…..
Boldogkőváralján jártunk, ahol ebben az évszakban a tavasz kiszínezi a tájat, virágba borulnak a fák. Egy különleges piknik alkalmával betekinthettünk, hogy, hol is kezdődik egy eredet védett és különleges termék. “Szódával jobb, mint a whisky, teába jobb, mint a rum” BESTILLO Czakó…..
Tamás Gergely / 2019 03. 28. Március 27 – én a Michelin Bécsben bejelentette a Cities of Europe Guide For 2019 – et, amelyben Európa legfontosabb városai és éttermei kaptak helyet. Idén Budapest 2 új csillaggal bővítette a listát, a Babel és a Standétterem új csillagosként jelent meg a kalauzban.…..
A világ legnépszerűbb étele, talán a legegyszerűbb is. A pizza mára a gyors-étkezés ikonjává vált, pedig nagyon komoly hagyományok, technológiák és trendek állnak mögötte. Mi történne, ha ezt a formális ételt Michelin csillagos séfek fogásai inspirálnák? Metamorfózis. Michele Benigna olasz művész…..
A március 26 – án kiosztásra kerülő Asia’s 50 Best Restaurant zsűrije a Miele – vel együttműködve idén is oda ítélte az One To Watch díjat, amelyet a régió legtehetségesebbnek tartott séfje és étterme kap meg. Idén a Taichung városában található JL Studio és Jimmy Lim Tyan Yaw séf veszi át ezt a…..
SZERKESZTETTE TAMÁS GERGELY / FORRÁS: FINEDININGLOVERS Leonardo Leuci olyan a bárszakmában, mint Massimo Bottura, vagy Gordon Ramsey a séfek között. A “világ csaposának” is hívott olasz úriember, aki az országában a legismertebb bárnak, a Jerry Thomas Projectnek az alapítója Rómában, amely a The…..
Írta és szerkesztette: Tamás Gergely A Tastewise egy weboldal, amely az élelmiszerekkel kapcsolatos elemzéseket végez, ezzel elősegítve a vendéglátásban folyamatosan lezajló változások előrejelzését. A magas minőségű éttermi világban folyamatosan törekednek arra, hogy a legizgalmasabb…..
Massimo Bottura – t nehéz egyszerűen értékelni, egy zseniális séf, aki számos oldaláról értelmezi a világot. Gasztrodiplomata, költő, művész aki az ételek nyelvén tárja fel a globális problémákat, és keres megoldásokat a kulináris lehetőségeken keresztül. 2018 – ban ismét a világ legjobb étterme…..
Sok spekuláció és várakozás előzte meg a 2019 – es Skandináv útmutató megjelenését, hiszen a tavaly februárban újonnan megnyílt Noma 2.0 új szemléletet hozott az északi konyha eddig sem kevésbé izgalmas világába. René Redzepi felkavarta az állóvizet, azonban ez sem volt elég, hogy elérje a…..
#GASZTROWORLD Bocus d'Or 2019 2019.01.17 19:34:48
2019 a változások éve lesz a gasztronómiában, a kulináris világ színpadán is új, eddig nem látott versennyel indul az év. Az ideit minden szempontból áthatja az átalakulás, az emlékezés, a hagyományok tisztelete és a fejlődés, mert most először a verseny történetében Paul Bocuse, és a tiszteletbeli…..
2018 – ban nagyon sok minden történt a vendéglátás területén, számtalan forradalminak tekinthető dolog, amely elindította a változásokat a jövőben. 2019 – ben ezek az új dolgok kinövik majd magukat és egyfajta új igényt teremtenek meg a vendégek és a séfek oldaláról is. Sztárséfek kora A kulináris…..
Írta és szerkesztette: Tamás Gergely Egyre többet hallani a japán marhahúsok dicséretéről, de igazából még mindig sokunk számára sötét folt, hogy mi is a Kobe és a Wagyu között a különbség. Cikkünkben átfogóan szeretnénk bemutatni a Wagyut, a világ legdrágább és legjobbnak tartott marhahúsát, és…..
Írta: Tamás Gergely Tállya után ismét középpontba kerülhet a magyarországi barbecue társadalom, hiszen a tavalyi (2017) első hazai bajnokság Grand Champion címét elhódító KGB (Katka Gergő Barbecue) is részt vesz a Lynchburgban megrendezett világbajnokságon, amely hatalmas megtiszteltetés…..
Bevallottan két dologban vagyok profi az alvásban és a fürdésben, és igen nyertem, hiszen képzeljétek el egy nap háromszor is képes vagyok megfürdeni az otthoni kádban, és átalszom a fél életem, mert így szeretem. De a máj az én asztalom, és igen talán ebben is jó vagyok,…..
Tamás Gergely 2018.10.01 22:15:31
             Írta: Tamás Gergely A szakácsok éppoly komolyan veszik a tetoválásaikat, mint a késeiket, nehéz olyan séfet találni a világ legmenőbb éttermeitől, a BBQ világán keresztül, a hétköznapok folyton küzdő szakemberéig, akiknek ne volna egy, vagy több varrás a testükön. Sokszor a…..
Írta: Tamás Gergely Itt van az ősz, itt van újra, de idén a napok állása is kedvez számunkra, hiszen októberben és novemberben is lesz hosszú hétvégénk, amikor is kirándulhatunk belföldön és külföldön. A #gasztroworld bemutatja a kedvenc vidéki városait, ahol kellemesen eltölthetjük ezt a pár…..
Szerző: Tamás Gergely Az elmúlt években a világ gasztronómiai szemlélete megváltozott, amelynek oka, hogy egyre nagyobb teret nyernek az internet segítségével azok az újító szakácsok, cukrászok, aki megváltoztatják, felkavarják és ámulatba ejtik a nagyérdeműt hihetetlen kreációikkal. Kezd…..
Még alig múlt el a sokk, amit Paul Bocuse halála miatt érzett az egész séf-szakma, június elején újabb példakép lépett a fényes ösvényre, és hagyta itt földi voltát. Anthony Bourdain öngyilkossága újra megrázta a világ gasztronómiai társadalmát. Most pedig az Ezredes adta meg magát élete egyik…..
Kifejezetten büszkék vagyunk, hogy megismertethetjük az ország egyik legdinamikusabban fejlődő gasztronómiai irányzatát, amely rövid időn beül Európa egyik legsikeresebb országává tette hazánkat a BBQ területén. Komoly kis közösség kezd kialakulni, akik szívvel és lélekkel adóznak a barbecue…..
Mi már egy ideje tervezzük, hogy átfogó cikksorozat keretében megmutatjuk az ország legjobb BBQ lelőhelyeit, azonban nem gondoltunk arra, hogy ez az új és fejlődő irányzat ilyen gyorsan és ennyire magas minőségben terjed el kis hazánkban. Ami azért is fontos, mert ez a műfaj a türelemről és a…..
61 éves korában meghalt a világ egyik leghitelesebb séfje, aki évtizedeken keresztül kalauzolt minket a gasztronómia világában. Számos sikeres könyv szerzője és TV - s személyisége úgy ment el, ahogy élt, kicsit őrülten, megbotránkoztatva a világot, a maga módján. Híres mondásában arról beszélt,…..