Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lexandro2000

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerekerdő Lakói Torz értékrend 2022.01.11 12:00:00
Lexandro2000 2022.01.24 12:48:51
Lexandro2000 2022.01.24 13:46:34
@atisr: Mar megint tul okos akartam lenni... :)
Ez most egy rövid poszt lesz, mert az üzenet olyan egyszerű, mint a kőbalta. Annyi szó esik módszertanokról, eszközökről, menedzsment furfangokról, mégis a legfontosabb tényezőről valahogy sosem beszélünk, amikor a projektek sikerét vagy kudarcát boncolgatják. Pedig a dolog…..
Lexandro2000 2015.09.14 12:17:24
@Kriminalhauptmeister Harry: remelem egyszer lehuzzatok a keresztvizet a mindent buntetlenul meguszo, alulkepzett, a poziciojukat evek kemeny munkajaval, de tehetseg nelkul kierdemelt architektekrol is.
Lexandro2000 2015.09.14 12:18:40
@Kriminalhauptmeister Harry: Remelem egyszer lehuzzatok a keresztvizet az alulkepzett, minden felelosseget meguszo, poziciojukat evek kitarto munkajaval, de tehetseg nelkul elert architektekrol is.
Lexandro2000 2015.09.14 14:56:37
@s: orszagomat egy delete gombert....
Tisztelt Hirdető! Amennyiben el szeretné helyezni reklámját az oldalunkon, kérjük, hirdetéssel kapcsolatos igényét küldje el a hirdetesfelvetelifoosztaly@hircsarda.hu email címre. A levél beérkezését követően, legkésőbb 1 munkanapon belül megkeressük önt. Előre is…..
Nem pont erről szerettem volna írni ma, de ha már így alakultak az események, jobb ha leírom ide is. Legyen nyoma. Történt, hogy meghívtak a Mobile Developers Day-re, a Kinnarps Ház-ba (szeretném hangsúlyozni, hogy a következő sztori bárhol megtörténhetett volna, és nem a…..
Lexandro2000 2010.11.23 16:19:32
Számtalan gondja van a magyar politikának. Szinte minden nap láthatunk példákat súlyos hiteltelenségekre, magyarázhatatlan pálfordulásokra, bántó manipulációkra. A szép szólamok mellett gyakran hiányzik a politikusi teljesítmény, a valódi érdemi cselekvés. S még valami: a…..
Lexandro2000 2010.11.09 13:53:38
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
w Világosítsd fel gyermeked 2010.10.05 09:04:00
Újságírócsaládokban biztos felülreprezentált a jelenség, de nyilván másutt is mindennapos: a gyerek figyel, fülel, és mindent tudni akar. Viszonylag könnyen hozzájut a természettudományos ismeretekhez, történelemből talán még túladagolása is lesz, már megint csak abból nincs…..
Lexandro2000 2010.10.05 16:06:13
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
Lexandro2000 2010.08.24 15:14:02
@hphp:

En pl. nagyon szeretek vasarnap este vasarolni menni vagy gondolni egyet valamelyik este es elmenni egy jo etterembe (es sok tucat kozul valaszthatok, nem abbol a 4-5-bol, amit egy videki nagyvaros megengedhet maganak es azok kozul is max ha 1 jo). Esetleg valamelyik este bulizni akarok akkor nincs eleg ujjam mexamolni, hogy melyik helyre is toljam el az arcom, de epp a mozimusort is bongeszhetem 2100kor, hogy meg egy uccso eloadasra beulok gyorsan a parommal, mert nincs kedvem otthon ulni.

Ha ramtor a shoppingolhatnek, akkor plazak tomege varja, hogy elverjem a penzem es ha a muzeumok vonzanak, akkor is eros kinalatbol valaszthatok.

Az a legjobb Pestben, hogy mindenbol tobb van es raadasul egynel tobb mindenbol az ami meg jo is.

Eltem en eleget videken es a vasarnap delutanok/estek a legszornyubb dolgok voltak ha nem a csendre vagytam.

Ellenben ha nyugalomra vagysz, csendre es kevesebb autotolvajra, akkor valoban nem Pest a te varosod :)
w Tűz, víz, repülő 2010.08.20 00:45:00
  Nemzeti ünnepek alkalmával általában ugyanott találom magam, mint pünkösdkor, vagyis hogy tudok a munkaszünetről, de hogy mire fel van az egész, azt nem egészen értem. A két forradalmi ünnepet simán csak ellenzem, de augusztus 20-ról aztán végképp lövésem sincs. De nem…..
A minap érkezett egy név nélküli levél az Artisjushoz. Egy torrent oldal üzemeltetője vizsgálja, hogy milyen módon lehetne jogszerűen úgy üzemeltetni oldalát, hogy az jogszerű legyen, és az érintettek is hozzájussanak pénzükhöz. Elképzelése szerint lenne olyan fizetős…..
Lexandro2000 2010.08.16 11:54:03
@tothpb:
Sajnos ket malomban orlunk. En lehetosegekrol, uj uzleti modellrol, jovokeprol beszelek mig a t. blogszerzo (tegezodni egyszerubb lenne :) ) csak arrol, hogy most mi van es a jelenlegi helyztben mit tehetnek.

Tehat felteszem a kerdest:

Mik az artisjus jovobeli (1-5-10 ev) tervei a kovetkezo problemak megoldasara:

* DRM nelkuli MP3 letoltes havidijas formaban, ahol befizetes utan kapok egy licence id-t, amit beallithatok az altalam latogatott letolto oldalakon, akik ez alapjan azonositanak engem mint jogdijat befizetett usert es engedik a korlatlan vagy meglehetosen boseges de azert korlatozott letoltest. Ezzel valtva ki mondjuk a kabel teve elofizetest, mert en a magam reszerol mar lemondtam a magamet, mivel sajat magam szeretem osszeallitani a sajat esti szorakoztatasomat. Hirek meg vannak a neten is csak frissebbek

* DRM nelkuli video letoltes havidijas formaban, hogy barmelyik kutyumon elvezhessem az adott filmet. Akar berlesi formaban is, ahol vedelem helyett egy bazinagy felirat figyelmeztet a film elejen, kozepen es vegen, hogy EEEE.HH.NN-kor le fog jarni a megnezesi jogom es legyek szives letorolni es persze megvizjelezi a cuccot, hogy azonosithato legyen ha valaki tovabbadja. Tovabbra is a kabel teve alternativarol VAGY kiegeszitesrol beszelek.

* Olyan torrent site-ok uzemeltetesehez szukseges uzleti modell kidolgozasa, ahonnan havi dij megfizetese elleneben az artisjus vagy masok altal kepviselt szerzok muveit szinten letolthetem. Akar siteonkenti tagdij vagy valamifele globalis "internetes jogvedo tagdij" befizetesevel legalizalom a tevekenysegemet es nyugodtan alszom, de nem kell lemondjak az esti filmnezesrol es szabadidos zenehallgatasrol.

A mai uzleti modellek nagy resze a mennyisegi ertekesitesre epul, amin elvileg ugye nagyobb hasznot lehet realizalni, mert ugyanazert a penzert joval kevesebb dolgot vehetunk, igy tobbet kell kolteni, de az embereknek ezekre a dolgokra fix penzugyi kerete van, amit ra tudnak szanni. A kerdes az, hogy ezt a penzmennyiseget ki tudja vonzobb uzleti modellel magahoz vonzani es a jogvedok mennyire tudnak ezek moge az ujszeru modellek moge odaallni.

En a magam reszerol hajlando vagyok fizetni havidijat azert, amit megnezek es meghallgatok. De ehhez hagyni kell, hogy fizethessek.
Lexandro2000 2010.08.16 15:09:01
@tothpb:
En azt gondolom, hogy aki eloszor lep be erre a piacra, az szerzi majd meg a legtobb tapasztalatot es utan o lesz a legismertebb a temaban. Nyugodtan meg lehetne probalkozni egy pilot projekt inditasaval egy kisebb torrent kozosseget megkeresve es megnezni, hogy mennyire valik be egy ilyen havidijas modell. Senki nem probalta meg ki, mindenki csak kopkod ra, pedig...

Nagyon egyszeru, hogy en miert nem foglalkozom ilyesmivel: fogyaszto vagyok. Dolgozom, szorakozom, teszek-veszek es kozben azon jar az agyam, hogy mi az ami engem idegesit, zavar vagy csak egyszeruen tul sok idomet veszi el. Raadasul nem is ez a szakteruletem es tokem sincs ilyet inditani.

Sajnos a vege megint csak az, hogy letolteni rossz, nincs alternativ megoldas a bolti cd megvetelere es az artisjus is csak dijbeszedni akar a szerzoinek es reszukrol ezzel veget ert a munka es meg ez is milyen sok veszodseg. Nincs innovacio.
Lexandro2000 2010.08.18 14:43:06
www.hwsw.hu/hirek/45103/nokia-comes-with-music-zene-mobiltelefon-ovi.html

"A mobilszolgáltatóktól és telefongyártóktól származó, egybecsengő belsős információk szerint az elavult szerzői jogi rendszer és a szerzői lobbi miatt a magyar piacon gyakorlatilag lehetetlen minden fél számára megtérülő módon üzemeltetni ilyen szolgáltatást."
Elkészült a GfK, az egyik legnagyobb piackutató cég felmérése, amely többek között a fájlcserélők használatát, az online zenehallgatási és fizetési szolgáltatásokkal kapcsolatos attitűdöket vizsgálta a 15-69 év közötti lakosság körében. A mai bejegyzésben az online…..
Lexandro2000 2010.08.13 17:53:06
Nem tudom felmertek-e az emelt dijas sms siteokrol letoltogeto emberek mennyiseget, de azt hiszem ok nem jelentek meg a felmeres adatai kozt. Pedig ok azok akik sokszor 1-2 napos letoltesi lehetosegert tobb szaz vagy tobb ezer forintokat fizetnek es olyan kevesen nem lehetnek, ha ennyire viragzik ez az uzletag.

"Mindez azért érdekes, mert sok fogyasztó a jogsértő internetes zeneforrások használatát azzal szokta kimenteni, hogy „de hát nincs jogszerű alternatíva” - viszont maguk sem igen lennének hajlandóak a jogszerű lehetőségre pénzt költeni. Az internetezők láthatóan hozzászoktak ahhoz, hogy csak a hozzáférésért fizetnek – a tartalomért nem."

Nem igazan volt modjuk mashoz hozzaszokni, igy pedig nehez a velemenyuket kikerni olyasmirol, amit meg nem probaltak ki csak elkepzelesuk lehet a dologrol. Egy ilyen idehaza "ujszeru" szolgaltatast be kell vezetni, meg kell ismertetni az emberekkel, mert komoly paradigmavaltas nekik, hogy uldozott letoltogetobol legalis havidijat fizeto emberekke valjanak. Nyilvan lennenek olyanok, akik ragaszkodnanak a romantikus kaloz image-hez, de azt hiszem azok, akik hisznek az elofizetos modellben megerdemelnenek egy DRM mentes aruhazat.

"Ez azt jelzi, hogy igen nehéz feladat elé néz a zenei és a tartalomszolgáltatói ipar Magyarországon, amikor a jogszerűség irányában tesz lépéseket."
Eddig olyan tul nagy lepesek nem tortentek, hogy megkonnyitsek a dolgunkat es ugy latom nem is igazan van elszanas egy komoly befektetesre, mivel rossz piackutatasi modszerekkel probaljak kideriteni, hogy mi kell az embereknek.
Charlie Miller a BlackHat-en prezentált, a fuzzing módszerekkel gyűjtött adatok szűréséről szóló előadásában (elég érdekes btw) egy eddig ismeretlen Adobe Reader sebezhetőséget mutatott be: A PDF olvasó 9-es főverziójának CoolType.dll fájljában definiált egyik…..
Androidra és iPhone fejlesztő embereket is megkerestem azzal, hogy mondják el a véleményüket az Android új verziójáról, a Froyóról. Elsőként egy androidos fejlesztő, Téli Sándor válaszolt. Véleményét két részre bontotta. Először, mint Android-felhasználó mondott…..
Professor Pizka az elmúlt heteket szorgos kutatómunkával töltötte: orosz kutatóvízumot szerzett, melynek birtokában szabad bejárásra tett szert a Szövetségi Biztonsági Szolgálat és a Külső Hírszerző Szolgálat archívumaiba is. Itt – a Budapestről magával vitt, tetemes…..
XenD énblogja Ki mit nyomtat? 2008.08.26 16:23:09
Ismét érdekes közbeszerzési pályázatot sikerült lezavarni kis hazánkban. Íme a lényeg. Szóval hogy is van ez? Van az államaparátusnak 5000 számítógépe, amin szeretnék kézben tartani a nyomtatásra elfolyó mérhetetlen mennyiségű adóforintot. Ha erről az oldaláról nézzük…..
XenD énblogja Equilibrium 2008.08.25 10:46:51
Megnéztem a minap a tévében a fent említett művet. Hát mit is mondhatnék, érdekes. Engem az egész az 1984-re emlékeztetett, csupa egyforma ember, annyi különbséggel, hogy itt nem gondolatbűn volt az üldözendő, hanem az érzésbűn. Persze volt az egésznek némi mátrikszos…..
Kurvaélet, nem lehet úgy tévézni a TV2, vagy bármelyik más tévé adását nézve, hogy az ember 20 percenként ne kapkodjon a rohadt távkapcsoló után (pedig lenne jobb dolga), mert jön a reklám, a kibaszott hangos 10 perc, amiről hiába állították korábban, hogy nem, nem hangosabb,…..
XenD énblogja Bejelentés 2008.08.06 13:58:09
Igen szűk olvasóközönségemet bizonyára nem fogja meglepetésként érni a jobb oldalt meglenet visszafelé számláló kis kijelző. Igen-igen, első gyermekünket jövő február végéra várjuk. Reméljük minden rendben lesz és egészségesen fog a világra jönni Babszem Jankó (neme…..
Lexandro2000 2008.08.06 14:45:45
XenD énblogja Malév - oda 2008.08.04 15:05:34
Sikeresen megérkeztem UK. Nem volt zökkenőmentes az út, de végül sikerült.Indulákor rögtön 30 perc késéssel kecsegtettek Ferihegyen, de ez még elég optimista becslésnek bizonyult - utólag. Mire felszállt a gép, már 40 perc lett kiírva is, mire leszállt addigra sikerült minusz…..
A Live Mesh a Microsoft talán utolsó nagy elkeseredett próbálkozása a weben arra, hogy valahogy beközelítse a Google-t. A hírek szerint a platformközi adatszinkronizálást lehetővé tevő szolgáltatás csöndben kilépett publikus béta korszakába, és immár elérhető az összes…..
Lexandro2000 2008.07.16 18:49:59
www.joelonsoftware.com/items/2008/05/01.html

Joel Spolsky igen velős véleménye a Live Mash-ről és az Architectural Astronautokról. Ajánlott olvasmány :D