Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kertipad

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
Kezeljük egy pillanatra hatalmi (név)értékén Magyarországot. Exportjának 80%-át multik adják, állami beruházásainak 95%-a jelentős uniós támogatással megy végbe, az adósságát nem tudja leszorítani, versenyképességben folyamatosan leszakad a regionális mezőnytől is,…..
kertipad 2015.10.04 23:21:41
A ránk szakadt júliusi kánikulát nem könnyű elviselni. Ráadásul nem elég a nap égető sugaraival felvenni a küzdelmet, városunk fideszes ellenzéke úgy gondolta, itt az idő a frontális támadásra. A választások óta eltelt 8 hónap, a 2010-s hatalomátvételhez képest városunk…..
kertipad 2015.07.11 10:38:37
@KalocsaBlog: „Lehet, hogy rossz ötlet volt, de attól még az enyém.”

Ezt egy nagyon érdekes mondat. Ilyet -kis túlzással- emberemlékezet óta nem lehetett olvasni, hallani, hogy van ember, aki azt mondja „Lehet, hogy rossz ötlet volt, de attól még az enyém.”

Nyilvánosan vállalni egy (lehet, hogy) rossz ötletet nem kis teljesítmény az ötlet gazdájától.

Hortobágyi úr! Vegye úgy, megemeltem Ön előtt a kalapomat.
Kalocsa blog Levelet hozott a … 2015.06.29 17:48:39
Ma reggel találtam a postaládámban egy pártok által küldött levelet. Meglepődtem, mert azt hittem, hogy jelenleg nincs kampányidőszak. Nos, úgy tűnik, tévedtem. Pedig milyen jó volt eljátszani a gondolattal, hogy végre békén hagynak bennünket a politikusok! De nem, Önök nem…..
„Annyi ereje még váltig marad mindenkinek,hogy végrehajtsa azt, amiről meg van győződve.”(Johann Wolfgang von Goethe) Sokan azt gondolták, az az októberi vasárnap csak botlás volt, amikor a független polgármester és csapata legyőzte a helyi, fiatalokból álló kétharmadot.…..
kertipad 2015.04.24 21:26:29
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/munkaeropiaci-es-kepzesi-allamtitkarsag/hirek/elindult-a-gyere-haza-fiatal-elnevezesu-program

" 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni"

Nem lehetne ezt a pénzt mondjuk kalocsai fiatalokra költeni, hogy ne menjenek el se Londonba, se máshova?
Kalocsa blog Jótékonysági Bál 2015.01.13 18:02:19
Január 10-én Kalocsa Város, Oktatási, Kulturális és Szociális Bizottsága jótékonysági bált rendezett. A bált az hívta életre, hogy a bizottság nem tudta a tűzifa segély kérelmeket kielégíteni forrás hiány (pénztelenség) miatt. Javaslatomat a bizottság elfogadva,…..
Kalocsa blog Újévi köszöntő 2015.01.01 11:08:41
Kedves Kalocsaiak! 2014 októberében jelentős változást történt városunk életében. A választók a változásra szavaztak. Új polgármester és képviselő-testület kapott felhatalmazást a város ügyeinek intézésére, a város működtetésére. Az elmúlt 2 és fél hónapban sok…..
Tőkevesztés, tőkepótlás szükséges, kevés a bevétel, magasak a személyi jellegű juttatások, májusig a Parkgondozó Kft-be 73 millió, a Menza Kft-be 53 millió forintot kell beletenni az önkormányzatnak - sorjáztak a fontosabb megállapítások a városi önkormányzat december 22-i…..
    A megpályázott 152,4 millió helyett megítélt 24,5 millió forint rendkívüli önkormányzati támogatás nehéz helyzet elé állította Kalocsa Város Önkormányzatát, amelynek képviselő-testülete a december 11-i ülésen, a kényszerhelyzetre tekintettel hozott egy sor…..
kertipad 2014.12.17 07:55:04
Azt írja az újság, (a másik) fölvetődik a kérdés, és gyorsan meg is válaszolja, hogy bizony mekkora vétek, ha többciklusos polgármester tapasztalatáról, kapcsolatairól, hozzáértéséről nem mond le a város. Pedig milyen szép volt a négy év nélküle! Meg eredményes is. Az ellenzéknek ez a dolga. Ellenzékeskedni. Az új csapatnak meg, dolgozni. Négy éve egy hozzászóló nagyon okosan szólt egyik lapotokban: „Mikor Obama megnyerte a választásokat az USA-ban McCain azt mondta: Obama idáig az ellenfelem volt most pedig az elnököm lett. Hát valahogy nekünk is így kéne:: -gondolkodni!” Kedves ellenzék, itt a lehetőség megmutatni a gyakorlatban, hogy kellett volna az elmúlt négy évben gondolkodnio. A médiátok, a helyi meg a bácsmegyei viszont mintha nem olvasta volna fenti megszívlelendő gondolatokat. Ha a többség nem szavaz meg valamit, akkor az a polgármester gyengesége – szerintetek - ha meg megszavaz, gombnyomogatók -szerintetek-. Ha közületek szavaz valaki a polgármester javaslatára, akkor őt megvették -szerintetek-. Heee? Van sapkája, nincs sapkája? Fel se merül bennetek, hogy így is lehet, hogy bizony nincs előre minden lezsírozva és a képviselők a választókat képviselik és bizony leszavazzák polgármester úr előterjesztését. Milyen világ? Hát még szokni kell a demokráciát, mert bizony ez a demokrácia. Sok sikert újak! Sok sikert Kalocsa! Sok türelmet ellenzék! :)

Plagizálás következik: „Na végre! Vannak hírek, és látom beindult az építőmunka.”
Az új önkormányzat első, a Városházán december 4-én megtartott közmeghallgatásán páratlan volt a lakosság aktivitása. A zsúfolásig megtelt díszteremben több mint tízen szólaltak fel a legkülönbözőbb, a közösség egészét érintő témákban.  A városüzemeltetés…..
Kalocsa blog Tiszta Kalocsáért! 2014.12.04 15:30:58
Hiszünk az átlátható és emberközpontú városvezetésben. Éppen ezért indítja el saját blogját Kalocsa Város Önkormányzata. Ezen a felületen szeretnénk tájékoztatni Önöket a településünket, a közösségünket érintő legfontosabb eseményekről, hírekről. Kövessék…..