Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albinviggen

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hülye epizód. De mielőtt nagyon átadnánk magunkat az önfeledt fikázásnak, jusson eszünkbe, hogy az teljesen érthető, hogy a forgatókönyvírók nem úgy akarták kanyarítani a sztorit, hogy Violát a kilencedik részben már bár bejáratánál lelőjjék, sőt, fejére essen egy…..
Mihez kezdjünk a harmadik évad intrójával? Mindenki egyből tudta, hogy ez nem éles akció, hanem csak gyakorlat, habár nyilván szándékos a visszautalás az előző szériákra. Mindenesetre Krisztát elkapja egy sötét, csuklyás alak és a torkának nyomja a pisztolyt. Johnny meg…..
Szálka Az idióta rapsic árverez 2008.11.23 00:22:00
Na, hát erre kössenek dupla Clinch-csel erősített Palomar-csomót: komplett gerebélyézőcuccot árul valaki a Vaterán. Az illető nyilván nem komplett vagy nem tudja mit árul, ennyi erővel árverezhetne zártörőt vagy kézigránátot is. Jó, hát ez még mindig nem annyira abszurd, mint…..
albinviggen 2008.11.23 14:08:07
1997. évi XLI. törvény a halászatról és a horgászatról

Tiltott eszközök és módok 23. §

(1) Tilos a hal fogásához minden olyan fogási eszköz, illetve mód alkalmazása, amely a halállományt és élőhelyét károsíthatja.

(2) Tilos a hal fogásához különösen
a) váltóáramú elektromos eszköz alkalmazása,
b) mérgező vagy kábító hatású anyag,
c) robbanóanyag,
d) szúrószerszám, illetve
e) búvárszigony vagy más, halfogásra alkalmas búváreszköz használata, valamint
f) gereblyéző horgászati, illetőleg hurokvető halászati módszer alkalmazása.
(3) Tilos folyóvízen olyan halfogóeszköz vagy -készülék, továbbá olyan fogási mód alkalmazása, amely átlagos vízállás esetén a folyó, illetve a holtág, mellékág medrének felénél többet keresztirányban folyamatosan elzár.

1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Állatkínzás 266/B. §
(1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.
Az elmúlt hetekben, azaz halívás idején hatalmas vízszintcsökkenésről számoltak be a Tisza-tó és környékéről a horgászok, a megdöbbent beszámolók a nádszálakon pusztuló ikrákról kimondatják velünk a tényt, sikerült pár millió ikrát, így halivadékot…..
Mit olvasok az április 30.-i Somogyi Hírlapban?„Május 5-én kezdődik a pontytilalom a Balatonon, ami június 13-ig tart - tájékozatott Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere. Évek óta nem volt erre példa a tavon, hiszen a horgászok kérésének…..
Szálka Horoszkóp – április 2008.04.02 09:02:00
 KOSIgényt érez arra, hogy kezébe vegye sorsát. Csonti tenyésztésbe fog, vérmérgezést kap.BIKASzüksége van arra, hogy elvonuljon a világtól. Nádasok mélyén könnyen felfázhat.IKREKNehezére esik a kommunikáció, vállalja el a felkínált halőri állást.RÁKKevés az…..
hogyvolt NCIS 4x04 – A beetetés 2008.04.01 10:00:00
Remélem húsvét után mindenki kiheverte a sonkamérgezést, sikerült kijózanodnia, mert Bajusz visszatér, és újra lecsap! Egy fekete Shelby GT500 száguld az autópályán, de az ifjabbik Májkül Nájt helyett egy ismeretlen úriember vezeti, közben oroszul vartyog egy telefonba. A rend…..
Szálka Léket kapott a Balaton 2008.03.21 14:52:00
- A vizenjárás komoly dolog, és felelősséggel jár - mondta az ország első áldott haltelepítésén Kis György Károly, a Balatoni Halászati ZRt. elnöke. Persze nem attól próbált óvni, hogy a jelenlévők az esemény sajátos hangulatán felbátorodva megkíséreljék az ismert…..
Az MTI a forrása az alábbi linkről is elérhető Index cikknek:http://index.hu/gazdasag/magyar/halb080311/A cikk lényege, hogy a Balatoni Halászati Zrt. idei haltelepítéseit a nyilvánosság jelenlétében kívánja lebonyolítani. A március 17.-ei első telepítés célcsoportja…..
Nagy értékű hallal próbáltak "megpucolni" azok az orvhalászok, akiket a Tiszai Vízirendészet rendőrei csíptek nyakon február 29-én a Törökszentmiklós-Óballa település külterületén található és a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó Tengerszem-kubikon. A…..
Egyre inkább úgy tűnik, a kommunizmus fejlődési stádiumai és a busatelepítési törekvések között igenis létezik az egyértelmű korreláció.Ezt bizonyítja a napokban megjelent hír, miszerint a Chaohu-tó kezelője több mint másfél millió busát kíván telepíteni Kína ötödik…..
Fűzfőn, a Sirály kikötőben történt az eset, ami magát Herman Ottót is táncra perdítette volna: egy mázlista horgász kecsegét fogott, ami ugye abszolúte folyami hal lenne, de az erősődő népszavazási kampány hatására rendszerváltó hangulatba került, és beköltözött a…..
A MOHOSZ-szal közös akció keretében igazoltatott három férfit a rendőrség múlt héten az Alcsi-szigeti holtág közelében. A gépjárművükben talált, gyanús eredetű 33.500 Forintnyi ponty- és amúrzsákmány mellett a járőrök lefoglaltak 400 méternyi hálót, egy…..