Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k0v4csistv4n

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfog egy érzés... a hiányérzet, ha arra gondolok, hogy A galaxis őrzői csak DVD-n jelenik meg itthon, ám ahogy mondani szokták, szegény ember vízzel főz, Magyarországon meg Disney-filmet DVD-n néz. Vagy feltúrja az Amazont vagy az iTunest vagy a satöbbit. Már ha nem akar csalni.…..
k0v4csistv4n 2014.12.06 03:06:05
Üdvözlet.

Én tegnap néztem meg a filmet 3D-ben magyar szinkronnal itthon a 3D-s TV-n. Igazából ez a kategóri az, amit csak 3D-ben tudok elviselni. (45 elmúltam, úgyhogy elég nehéz már nekem "újat" mutatni. inkább a régi értékekhez ragaszkodom)

Szóval: a film nálam a "gagyi kategória". Amit kb egyszer lehet megnézni 3D-ben. Ha nem a 3D-s verziót néztem volna, kb fél óra után kikapcsoltam volna. Mondjuk ez lehet, hogy azért van, mert több száz filmet láttam már (lehet, hogy több ezret) és rengeteg könyvet kiolvastam. Így nagyon nehéz nekem már újat mutatni.... De néha azért sikerül (pl Tom Cruise utóbbi filmjei pl eléggé bejöttek nekem: Jack Reacher, Feledés, A holnap határa.stb..)

Szóval a filmekről. ez a Galaxis örzői (meg még sok ilyen film van - szerintem - a 3D miatt nézhető és élvezhető. 3D nélkül egy kalap sz.r. - megint csak szerintem. Ezek a filmek tucat filmek egy évben csak Hollywoodban több száz ilyen film készül.

Viszont pl most a story5-ön megy az "Asszony illata" Al Pachinóval. Az már egy alkotás. 5-ször vagy 6-szor láttam már de mindig szívesen megnézem. Mert egy minőség. (szerintem). A dialógusok, a történet, az egész nagyon jól meg van csinálva.
Az eredeti film is ott van (A nő illata -> Vittorio Gassmann-al.) Szóval ezek a filmek. ezeket szívesen megnézi az ember akár 23-szor. Mert jó.

A BD-s 3D-s filmeknek is megvan viszont a varázsa. Nekem bejött ez a Galaxis örzői így 3D-ben. Mert látványos és szórakoztató. De 2d-ben szar felbontással már nem biztos, hogy végig bírtam volna nézni - ellenben a fentebb elmített alkotással.

Két féle kategória van: az egyik, amit huszonnyolcszor meg tudok nézni, akár tök gagyi felbontással is, mert a mondanivaló és a tartalom az átjön így is, a másik kategória, amit pedig full 3D-ben kell megnézni, mert az igazi élményt így adja át a film.Ezeket mondjuk elég nehéz többször is megnézni.

Nagy ritkaság az olyan film, ami mondanivalóban és látványban is ott van. Iyenek pl szerintem a Star Wars filmek, vagy a Gyűrűk Ura, Mátrix, stb vagy az ehhez hasonló mondanivaló+látvány kombinációk. Egy évben igen kevés ilyen film készül....5-10? kb.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy a 3D miatt ez egy eléggé élvezhető film, de ha szar felbontással 2D-ben menne, akkor nem igazán lenne értékelhető....