Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malkavitamin ventrueknak

13 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
malkavitamin ventrueknak 2011.10.04 19:53:07
Modorosblog A vidéki rokonoknál 2011.03.17 06:00:00
-Hát gyerekek, de messze laktok... az útviszonyok, meg ez a közlekedés elképesztő itt felétek. Én mindig magabiztosan vezetek, de vidéken halálfélelmem van. Beláthatatlan kanyarok, traktorok, csettegők, Mari néni viszi a kaszát a biciklin, előzni nem merek - nem nekem való ez.…..
-Már megint átnevezéseket akarnak, de nagyon unom már. Nem lesz többé Mussolini tér, Hitler tér, Ferencz József híd, Horthy Miklós híd, Zita királyné út, Gróf Tisza István út, Nagyboldogasszony útja, Gömbös Gyula utca, Vilmos Császár út... persze, kereszteljünk át mindent,…..
malkavitamin ventrueknak 2011.02.22 08:17:34
@Donna Anna:
Axis Power Hetalia rulez:D
Ókori titkosszolgálat - amiről az agyagtáblák mesélnek    A lemil egyik – méltán – legnépszerűbb sorozata a történelem homályos részének hőseit bemutató kém-füzér. Nos, ha aa. tiboru műveivel nem is tudom felvenni a versenyt, megpróbálkozom egy hasonló…..
Kedves Tibi! Van egy levelem, amit szeretettel ajánlok a figyelmedbe, és mivel tartok tőle, hogy a felhasználási javaslattal ellentétben senki nem küldi el neked, megteszem én: http://leveltar.blog.hu/2010/11/01/konferenciarol_modorosan Ha tetszik, használd…..
A rendőrség annyira sablonosan van megjelenítve a filmekben, hogy az már fáj. Szinte mindig ugyanazokkal az elemekkel és jelenetekkel találkozunk, ha egy filmben a rendőrség kerül bemutatásra. ZShelyszínek sorozatunk büszkén mutatja be a rendőrséget! A rendőrségen mindig káosz…..
Modorosblog Aki hülye, haljon meg 2010.09.01 07:30:00
-Már megint azok a kurva törlesztők, meddig szopathat még minket a bankárkaszt? -Ezt ugattam a múltkor is. Tartott valaki stukkert a fejetekhez, hogy írjátok alá azt a  rohadt papiruszt? Az erős forintra játszottatok-spekuláltatok, elbasztátok, ígyjárás tipikus esete. Nem tudom…..
- Kedves Szülők! Szeretném felhívni a figyelmet, hogy évnyitó ünnepségünket szeptember 1-én, 9 órakor tartjuk az Aulában... - Elnézést, hanyadikán? - Elsején. Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy... - Elnézést, melyik hónap? - Szeptember. Amikor megérkeznek... - 2010?…..
malkavitamin ventrueknak 2010.07.12 14:34:00
@Professor Pizka:
Tökéletesen megfogtad a lényeget.... az általad ecsetelt okok miatt én inkább zerora mentem. Csinos, jó fej tanárnőnk volt, és vicceseket is mondott (a lovagok az asztal alatt vallottak szerelmet, pl, 1 tábla konyakos csoki után XD), meg nem nyúzott minket a hallás utáni kottázással, bár éneklés, egyéb volt. Ennek ellenére, amikor felvételinél a Kodályba is tesztet írtunk, a nullának érzett tudásom ellenére harmadik helyen voltam a rangsorban. Nem a zsolfézsóra miatt. :D
Belegondolva, bezzeggyerek voltam, viszont a szüleim évente max. 1-2 szülőin voltak (havonta volt legalább egy)... valamiért nem is kedvelte őket a többi szülő... :D
A kevéssé jól tájékozódó nő hajlamos eltévedni. Leggyakoribb előfordulási helye pont ellenkező irányban van ahhoz képest, mint ahol lennie kéne, és olyan távolságban, hogy esélye se legyen visszatalálni. Éppen ezért a tájékozódási képességet nem igazán birtokló nő nem…..
Oraculum dixit történetét beleégetjük az internetbe azok kedvéért, akik általános iskolai nyelvtanulmányaik emlékéből szeretnének ECL-nyelvvizsgát tenni. Röviden: nem fog menni. Hosszabban: Hallani időnként arról, hogy sok-sok diploma áll kiadatlanul az egyetemek raktáraiban, a…..
malkavitamin ventrueknak 2010.06.01 15:18:38
@igazságos:
"Kérdésem: ki az, akinek a mai világban latinból van nyelvvizsgája? "

Meg még pár embernek, mondjuk azoknak, akik egyházi gimibe jártak. Viszont mondhatom, a latin után mondjuk megérted az újlatin nyelveket, egész tűrhetően fordíthatod is őket, de összerakni mondatokat és beszélni más tészta. Azzal nem lehet nyelvvizsgára menni, és igazából a tanulási időt sem rövidíti le nagyon... különösen, hogy a legtöbb helyen nem nyelvtant, hanem beszédkészséget kérnek.
És tényleg használni kéne a nyelvet. Nem csak úgy, hogy olvasol és filmet nézel az adott nyelven (már ha van, lol, belegondolva, a beszélt nyelveim fele halott/kihaló), hanem beszéled is. Volt olyan, hogy csendben szégyelltem magam nyelvterületen, mert a csupán középfokús kollegina jobban nyomta, mint én a majdnem hibátlan felsőfokúmmal, majdnem két napba telt, mire felvettem a tempót, és képes voltam beszélni, nem csak szaknyelven. Szakbarbarizálódással is vigyázni kell ám...:)

Posztoló meg lehet, hogy jogosan ágál, de azért lássuk be, lehet, csak többet kellene tanulni. A jogosság nem jelent semmit. Szintén ECL felsőfokúnál először meghúztak szóbelin... mert összekeverték a hangomat a tisztelt anyanyelvi javítók a másik csajéval, aki meg sem tudott mukkanni. Mindegyik másikon ő megbukott, én meg átmentem... de amikor vitattam az eredményt, kiderült, hogy az kb háromszor annyi, mint az újra vizsgázás, akkor is, ha tényleg ők hibáztak. Elmentem újra... de eclhez többet nem mentem nyelvvizsgázni. Inkább a Rigó. az korrektül szemét:D
malkavitamin ventrueknak 2010.06.01 15:34:24
@Zabalint:
Lehet, ezt nem tudom, akiket ott ismertem, azok annyi ideje tanulták a nyelveket, mint én, és kb azonos eredménnyel mentünk/nem mentünk át.:) Én speciel elsőre nem.
Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.  A MODOROS HOZZÁSZÓLÓKorábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót…..
malkavitamin ventrueknak 2010.04.08 11:50:19
@noirp: Arany Csőrbilincs? "Navia, te lafanc!" Megalapíthatnák tényleg:)
Mindegyik vagyok... most vagy tetszik, vagy elsírom magam, és félrevonulok a sarokba. Még nem döntöttem el.
malkavitamin ventrueknak 2010.04.08 13:35:57
@noirp: inkább elővettem egy cilindert, és azt fordítom. Lassabb és fájdalmasabb halál...
Mégmégmég kommentet, feldobja a napomat!:D
A túszok egy bűnöző utolsó mentsvárai lehetnek, általában nem akar túszokat ejteni ,de ha a rendőrök gyorsak akkor ott ragadnak a bankban vagy épületben és elkezdődik a túszdráma. Az mindig úgy kezdődik, hogy hiába van kb. hetven biztonsági őr a bankban azokat két perc alatt…..
Egyik olvasónkkal, Józsival (ez nem AZ a Józsi) ijesztően egy rugóra jár az agyunk: szinte egyszerre készültünk el mindketten a felsőoktatás kritikusait megörökítő írással. Itt van az övé: Divat lett szidni a magyar felsőoktatást, tízmillió oktatási miniszter országa…..
malkavitamin ventrueknak 2010.03.09 17:58:01
@#s3mot@:
De, nyelvszak. Assziriológia. Elvileg történész lenne, de sajna inkább filológia... és nem vagyok biztos benne, hogy ennyi nyelven szeretek tudni, de legalább az egyiket nagyon szeretem, és előbb-utóbb a fiúk csak a hadtörténet közelébe engednek...:)
Amúgy elvileg szanszkrit szak önmagában nincs.
malkavitamin ventrueknak 2010.03.09 18:34:47
@#s3mot@:
Ez csak nekem minor, másoknak főszak, a történelem, az egyik legnépesebb szak az egyetemen... Én minorként sem merem leszarni, hiába nem boldogulok a számokkal (sok a minorágon a gazdaságtörténet, statisztika, mutató:(volt, hogy egy beugrón a kérdések 60%a ehhez kapcsolódott, háromszor buktam meg rajta)... De azok, akiknek ez a főszak, néha azok is félelmetesen hanyagolják. Egy 150 főre hirdetett, elvileg betelt órán 20 fő a teremben... brrr...
Tessenek parancsolni, egy újabb cicanapló érkezik! SamuFangirl írta meg nekünk Samu bemutatását , aminek reméljük lesz folytatása is. Mi nagyon várjuk!"Sixx és Mötley hiánya megviselt, ez az igazság. Kattintgathattam a cukiságra hetente, az istennek nem íródott tőle…..
malkavitamin ventrueknak 2010.03.02 20:27:27
És már megint hiánypótló beszámolót kaptok egy oltárian vicces és belterjes szubkultúráról. A szerző - Judea - maga is ehhez a réteghez tartozik (nahát), és mivel feldühödött gamerek fakardos hordáinak spontán látogatásától tart, ezért csak álnevét vállalja fel.  …..
malkavitamin ventrueknak 2010.03.01 18:29:08
Nyehh, majdnem illik rám, bár a fő típusom a rejtélkykedvelő. :D kár, hogy lány vagyok, úgyhogy a kinézet nem stimmel... egyébként összeszámolva több, tíz éve nyomom, és idén diplomázok, BTKn:D A csapat nagy része is bölcsész, vagy hasonló, egy jogász és egy borász is akad...
De ami még alap lehet:
- Dragon magazin a wcn (esetleg szabálykönyvekből kifénymásolt lapok)
- kockagenerátor (súlyosabb esetben magad írod, infosok előnyben)
- Térképgyűjtemény
- Karakterek képei a falon (nem mindig idealizáltan, olykor máshonnan koppintva)
- önkéntelenül, élőszóban is rövidítések és szlengek használata, filmnézés közben nyehegés, statisztikák számolgatása, "na ez sem dobta meg az ügyesség/erő/stb próbáját"

De egy típus kimaradt:)
- Női szerepjátékos
Senkinek sem nője, magától érdeklődik. Tipikusan rámegy a magas szépségű, karizmájú, lázadó, minden keretből kilógó karakterekre, fajokra, az egyetlen értéke, amire vigyáz, az a szépség. Különösen, mivel ő maga ezzel nem rendelkezik. Ha elsőre nem tetszik neki a dobás, akkor "megöli" a karaktert, és addig dobál, amíg maximum nem lesz. Vagy simán csak csal. Játék közben nem töri a fejét, megy a csapat után, a konstruktivitása megegyezik a lovag kardjáéval, kivéve, ha csábítani kell. Súlyosabb esetekben csak a szépségével próbál meg mindent eldönteni; ha ez véletlenül nem sikerül, besértődik, és elvonul duzzogni, vagy kiirtja a csapatot, bár néha az ellenfeleket. Időnként valódi szerepjátékra is kapható, de ha azt mondod, hogy dobás nélkül, verbálisan, esetleg eljátszva a dolgot csábítsa el az njkt, vagy jkt, becsődöl. Súlyosbított esetben minden csapattársat megkörnyékez. A rendszert nem ismeri, de ez nem is zavarja; nem ezért jött. Az elcsábított hímeket strigulával jegyzi a karakterlap szélén. Előbb-utóbb nem tud játszani, mert elfelejtik meghívni az eseményekre...
Live játékokra alaposan felkészül; csodás jelmeze van, és a méteres vakolat egészen mássá varázsolja. Sajnos a lényeg nem nagyon megy...
Tipikus helyzet:
Mesélő: Rendben, nem sikerült elmenekülnöd, a drót keresztülmetszi a nyakadat.
Lány: Ó, akkor a szépségem még mindig X!
Mesélő: ...igen, egy X-es szépségű hulla vagy....

Kevésbé tipikus lány rpgs: szinte csak és kizárólag férfi karakterekkel nyomul (keserű tapasztalatok indukálják a döntést, pl. minden karakterét megerőszakoltatni igyekvő KM, aki a frusztrációját éli ki rajta, esetleg a csapattársak sztereotípiái), de ezeket jól kijátssza, ismeri a rendszereket, felkészült, esetleg rutinos mesélő,az ékszereit mindig elhányja a lakásban, de négyzetcentire pontosan megmondja, hol van a kockás doboza, a KMfüzete, és a kedvenc alapkönyvei. A kockáihoz nem nyúlhatsz, kivéve, ha kezet mosol, és megígéred, hogy nem rontod el őket. A kockái rejtélyes módon a te kezedben rendre balsikerre fordulnak, míg ő folyton undorítóan jó sikereket dob. A karakterei igen változatosak, korban, fajban, típusban, ha valamelyik értéke kimaxolt, az soha sem önmagáért, hanem, hogy menjen valamiben a karakterhez, ha szüksége van rá. A kinézete mindegy is, de elég gyakran csinosabb a másik fajtánál. Tipikus helyzet nincs, ez a fajta túl változatos. Olykor Live-okon is felbukkan, és nem feltétlenül van szüksége jelmezre... igaz, a köznapi életben is elég extravagánsan néz ki; valamely gót irányzat, vagy "fantasyfilm-szökevény"...
Amúgy üdv, G46! már a húgom is kezd idomulni :D
malkavitamin ventrueknak 2010.03.01 18:42:48
@Judea: Ne aggódj, lehet, hogy ott csak nem tűnt fel mindenkinek. Én is csak most láttam meg ott, pedig elég gyakran látogattam a fórumot:) Csőlátás, na:) Pedig jól sikerült, legalábbis szerintem:)
Nem is értem, hogy eddig a kalóz, mint sablonkarakter miért nem jutott eszembe! Pedig a filmek egyik legtipikusabb alakja, akinek minden cselekedete szinte előre kiszámítható! Kezdjük a legfontosabbal: a megjelenésével. A kalóz kapitány általában félszemű és falábú, nagy boglya…..
malkavitamin ventrueknak 2010.02.02 21:21:14
  Mo Dorka - aki nagy örömünkre szintén blogunk nevét viselő kedves követőinkhöz tartozik - egy novellának is beillő művet engedett át nekünk közlésre az utazók jellegzetes típusairól. A modoros utazó A modoros utazó görögbe, spanyolba vagy olaszba megy. Ha nemcsak…..
malkavitamin ventrueknak 2010.01.16 01:25:48
Oké, mégsem vagyok turista, bár szeretnék az lenni. Viszont tényleg jó bulik voltak az útjaim, mindezt persze a "buli" definíció kiterjesztésével... de jó dolog: hátulról bejárni a Louvre-ba, minden napját majdnem a "nyaralásnak" ott tölteni, fél napot ülni az asszír palotadomborművek között, ebédszünetben a környéket járni, eső elől kis olasz étterembe zárás ellenére, a tulaj hívására bemenekülni, olaszul beszélni, jókat enni, röhögni, amikor egy vadidegen fiú megkéri a kezed egy kis étkezdében, fejet végül kendővel bekötni, hogy ne nézzenek ki, naponta órákat utazni, közben színes nyelvkeveréken társalogni, első pár alkalommal eltévedni, a város túlfelén egy sírnivalóan jó színvonalú ifiszállóban aludni, esténként főzni a csoportnak, és veszekedni, utolsó előtti nap észbe kapni, a város nevezetesebb részeit átrohanni, utolsó nap vonatot lekésni, szállást utolsó pillanatban találni, egy ferde padlójú, legfelső emeleti kis és drága szobában művészetről vitatkozni, konzervkukoricát, bagettet és fehérbort vacsorázni, hó miatt sokat késő vonaton a lemásolt feliratokat vitatkozva fordítani, éjfél utáni városba érkezés miatt szállást nem találni, éjjel, hóesésben az üres úton megfagyás ellen táncolni, másnap sok átszállással utazni tovább, csatlakozás miatt Zürichben még egy napot eltölteni, pályaudvaron zuhanyozni, öltözni, csomagokat megőrzőbe tenni, turistaként viselkedni, ami nem megy, röhögni, ha szerelmespárnak néznek, az ajándék édességet azért elfogadni, majd végül holtfáradtan, tele fényképezőgéppel vonatra ülni, hazafele úton aludni... otthon megesküdni, hogy ilyet többet soha, majd mielőtt a heti vonatjegy lejárna, még Berlinbe egy napra, múzeumlátogatásra elugrani...
... na jó. azt hiszem, főként őrült vagyok.
"Arész november 20-án született, karácsonyi ajándékként költözött hozzám. A 9 éves nagy Leo kutyámat örömmel kergeti, melyet Ő rácsodálkozva szemlél, míg szegény Shíva cicám 2 hete gyakorlatilag disszidált a házból" - írta nekünk Cecília.   ..
malkavitamin ventrueknak 2010.01.12 10:08:03
Hőseink:- Krisztobál, Frejah prófétája, 8. szintű harcos (jk)- Akcu, frejitan varázsló, 6. szintű (jk)- Tiemon atya, 6.szintű Frejah-pap (átmenetileg njk - a játékosa nem tudott eljönni)- Feremisz, frejitan íjász, 6. szintű harcos (jk)- Gobreh, Frejah-hitű harcos, 6. szintű (jk)A…..
malkavitamin ventrueknak 2009.12.17 20:09:20
@Morviniuszka: addig, amíg Ninurta papja nem józanodik ki a pillanatnyi elmezavarból... merthogy jelenleg ő tud úszni:D
"Oktondi egy kicsiny állatka ez" - írta nekünk egyszer Judit barátnőnk Polkáról, a világ legfotogénebb macskájáról, akit már ezer éve szeretnénk bemutatni kedves olvasóinknak, de sosem tudtunk választani a képek közül. Most viszont már nem bírtuk tovább, mert Polkát…..
malkavitamin ventrueknak 2009.12.14 12:00:07