Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stafi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műszakvezető a beteg osztályra küldésére utasított az én mellkasi angio-CT vizsgálat javaslatom elutasításával, ezután műszak közben elhagytam a Sürgősségi Osztályt, mivel nem voltam hajlandó a továbbiakban ebben részt venni. A beteg életét vesztette…..
Stafi 2015.11.19 10:33:46
@RMO: a hazai EÜ többszervi elégtelenségben szenved, de kétlem, hogy olyanok miatt, mint rest of boys. A stílusa valóban fejlődésre szorul, viszont semmi rosszat nem mondott.

@asztalosani: nem minden arany, ami fénylik.

A poszter által felsorolt esetek közül a hepatikus enkefalopáthiáshoz nagyon kevés az információ, a tüdő embóliás beteg esetebében pedig nem látok műhibát (sokszor az orális antikoagulálástól szakad le a mélyvénában kialakult thrombus és vándorol a tüdőbe). Az SBO-ra helyezése része a rezidensképzésnek, senki nem paterolt senkit, sehova. A rezidensképzési papírok intézése hosszadalmas, idegtépő feladat, viszont ha mindenki úgy állna hozzá, mint a posztoló, nem sok utánpótlása maradna itthon az egészségügynek. Nem csak a jó szakemberek mennek el külföldre, van akinek a pénznél vagy a simább ügyintézésnél fontosabb pl. a családi kötelék... Az ügyintéződ pedig magad választod, amikor leadod a szakképzési szerződésed...

Kedves Dr. L. Nem jártál utána a papírjaidnak (ezek még külföldön sem intéződnek el maguktól). Idősebb, tapasztaltabb, szakmailag sokkal többet látott kollégáidat kérdőjelezted meg többször is, a posztból ítélve hasonló stílusban. Megjegyzem megvan ennek is a módja, tapasztalatim szerint egyébként szívesen veszik ha gondolkozunk. Kevésbé ha hepciáskodunk.

U.i.: bármilyen jól képzett és okos orvos lehetsz, tanulni mindenkitől lehet! Ehhez viszont megfelelő hozzáállás szükségeltetik.

Egy rezidens.
Stafi 2015.11.19 14:31:02
@hajatsermuta: ilyen marhaságot még az én rövidke pályám során is több esetet láttam a boncasztalon.. lehet hogy nem tudjuk az okát, vagy a mechanizmusát, vagy épp az idejét, de bizony előfordul. A terápiát illetően nem kötözködöm, de nem is szégyenlem, hogy az efféle tudásom már kicsit megkopott a patológia talaján.
A történelemben előfordultak olyan titokzatos járványok, amelyekről korábban nem voltak híradások, azonban egyszer csak váratlan felléptek, pusztítottak, majd egy idő után többé nem tértek vissza soha, és mibenlétük még máig is vitatott. Ezek egyike az angol izzadás. A…..