Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MB_Blogger

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bródy János maga írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a koncertből az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy János maga énekelte el ezt a dalt az…..
MB_Blogger 2014.12.03 12:54:23
NEM, EZEK NEM UGYANAZOK

Miután túljutottam ez első döbbeneten hallván Bródy-Koncz párostól egy dalt arról hogy "ezek ugyanazok" lennének, megírtam eme bejegyzést. Nem párt-politikát céloz, hanem annak kérdésnek felvetését hogy mit jelent a szabadság és demokrácia objektiv fogalma - mert ennek tisztázása hiányában minden egyes egyén a saját maga definiciója szerint szuper-szabadon lázadozhat egy objektive szabad és demokratikus rendszer ellen. Ennek veszélye különösen óriási a jelenben mert hasonló tévút és téves demokrácia-definició vezetett a jelenlegi ukrán krizishelyzethez is, amitől oly nagyon féltem országunkat.

Ha Orbánék ugyanazok lennének mint anno a kommunisták voltak, akkor minek nevezhetnénk a Fidesz előtti MSZP-kormányt? Ha visszaemlékszünk, e dal a azon időkre illik. A tüntetésekre válaszként az MSZP kormány belelövetett békés demonstrálókba. Politikai bebörtönzések meghurcolások sora, sebzett megvakult demonstrálók, megfélemlités és a sajtó szabadsága teljes eltörlése jellemezte az MSZP-SZDSZ kormányt. Ez a dal akkor kellett volna elhangozzon - NEM MOST, amikoris végre létezik egy olyan kormány ami elég erős kezű ahhoz hogy védelmezze a valódi demokratikus rendszert, megakadályozza az MSZP-SZDSZ féle hazaárulást, diktatórikus visszarendeződést, és az ország gazdaságának tönkretételét.

Másik nagy kérdésem, mi az amit most az Orbán kormány alatt nem szabad, s amit szabadott az MSZP-időkben? A szabadság szó nem önmagában áll hanem annak vonzatában, kinek a szabadsága és kinek-minek a kárára? Kellene több szabadság a Kóka féle ragadozók számára? A nemzetközi nagybankok számára amelyek szabadsága arra való hogy az elit ingyen élvezze annak hasznát amiért a nagytöbbség megdolgozik? Akik szabadsága arra való hogy elvegyék a mi szabadságunk arra hogy eme bankok által erőltetett hitelek terhe nélkül szervezzük meg gazdaságunk és ne kelljen nyögnünk eme bankok által diktált reformok alatt, ami a bank-szolgáló MSZP időkben tömegnyomorba döntötte az országot?

Lehetséges hogy mindenki elfeldte volna az MSZP-SZDSZ alatti reformokat amelyek alatt majdnem elvérzett az ország? Mert az a másik alternativa, a nemzetközi nagy szabadság, ami alatt értendő a nemzetközi elit általi szabadrablás, az ország javának szabad elhordása. Ez ellen védi meg az országot Orbán, egy szinte emberfeletti feladat.

Minden magyar ma azért kellene küzdjön, hogy ez a Fidesz kormány maradjon a helyén. Mert ha ők mennek, megyünk velük mindannyian a nagy süllyesztőbe és jönnek majd vissza a Gyurcsány-féle ragadozók korrupt módon újra kiárulni az ország értékeit idegen kezekbe, akik majd hozzák vissza a nagy privatizációs áremelő reformokat.

Ami eldönti hogy objektive demokrácia-e az hogy ki képviseli a magyar emberek összeségének érdekeit, nem csupán egy kiváltságos kisebbségét. Egy kiváltságos kisebbség érdekvédelme volt elmúlt kommunista rendszer lényege is. Részletkérdés hogy a gumibotot használók egy állami vagy egy banki kisebbség parancsára ütlegelnek.
A nagy filozófia probléma oka hogy a szuper-gazdagok kisebbségi köre átfogalmazta a demokrácia definicióját a maga érdekei szerint - egyenlővé téve a demokráciát a gazdagok kisebbségének szabadságával, amely szabadság eme gazdag kisebbség diktatúrája a többség felett, és átfogalmazta a diktatúra fogalmát egyenlővé téve azt az állam fogalmával, függetlenül annak demokratikus voltától.

Fenti szubjektiv, hamis definicióval szemben a demokráciának egyetlen objektiv definiciója van és az Orbán kormány jelenleg az egyike azon ritka kormányoknak amely e definició szerint való - képviseli a nagytöbbség érdekeit és élvezi annak támogatását. Egyetlen demokrácia sem engedheti meg hogy anti-demokratikus erők kezdjék ki, miként az történik nyugaton.

A nemzetközi nagybankok által tulajdonolt főmédiák NEM hozzák le hogy az egykor virágzó nyugaton megszűnt a demokrácia és gazdasági jólét, ehelyett megy a nagy privatizáció, megy a MSZP-szerű kórház és egészségügy-leépités, és egyéb népnyúzó reformok és minden demonstrációra szélsőséges rendőrségi brutalitás a válasz- akár nálunk az MSZP-kormány idején. És eme többszázezres demonstrációkról egyik főmédia sem számol be.

Más szóval miközben megy itthon Orbán ellen a tiltakozás a nyugati országok azért küszködnek hogy egy Orbán-féle valódi demokratikus kormányra tegyenek szert. De nincs szerencséjük mert minden fő választható pártjuk bankok és elit körök kisebbsége által megvesztegetett szuperkorrupt szervezet, akár maga az EU-vezetés.

Nem, Orbánék NEM ugyanazok, éppen azok pontos ellenkezője. Ami a világon a legkönnyebb, lefeküdni a világ központi pénz-szervezeteinek, nagybankjainak és multi-vállalatainak - és ami a legnehezebb, ellenük feszülni. Éppen ezért az Orbán kormány NEM sárdobálást hanem épp ellenkezőleg, hálát érdemelne - esetleg egy dalt arról hogy e kormány az a bizonyos kifeszitett zászló a nagy átkos világszél ellenében védve a szabadság és demokrácia egyik utolsó várát, Magyarországot és annak egyébként védtelen nagytöbbségét.
MB_Blogger 2014.12.03 13:28:27
@MB_Blogger:

Utóiratként megjegyzem: úgy tűnik, éppen maga Koncz Zsuzsa az aki valójában rákapott a cenzúrára.

Fenti bejegyzésem egy változatát Koncz Zsuzsa Youtube oldalán is közöltem, de a jelek szerint Zsuzsa kicenzúrázta a hozzászólásom.

Ezek szerint a demokrácia egyik eleme a demokrácia objektiv definiciójának törlése a demokratikus beszélgetésből.