Regisztráció Blogot indítok
Adatok
káposztás_tészta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan egy hetes hír, de nekem eddig kimaradt. Csak most olvastam, hogy Ferenc pápa szerint „nyitva kell hagyni az ajtót a párbeszédre az Iszlám Állammal”. Párbeszédre nyitott. Az Iszlám Állammal. A pápa. Hát, ilyen nincs, és mégis van. A pápa még strasbourgi beszéde után…..
káposztás_tészta 2014.12.03 11:12:54
Szerencsés lett volna a cikk megírása előtt utánajárni, pontosan mit is mondott a Pápa. Nem kellett volna a Daily Telegraph szenzáció hajhász címe, sem a HVG fordítása alapján ilyen markáns véleményt formálni.

Az alábbi linkeken elérhető mit is mondott pontosan a pápa.

www.catholicnewsagency.com/news/is-dialogue-with-terrorists-a-lost-cause-pope-francis-says-no-87581/

w2.vatican.va/content/francesco/en/speeches/2014/november/documents/papa-francesco_20141125_strasburgo-conferenza-stampa.html

A Pápa az alábbi újságírói kérdésre válaszolt:
Andreas Englisch: In the speeches in Strasbourg you spoke often of both the terrorist threat and the threat of slavery: these are also typical attitudes of the Islamic State, which threatens most of the Mediterranean, they also threaten Rome and even you, personally. Do you think it is possible to engage in dialogue with these extremists, or do you think this is a lost cause?
A válaszából kiemelés:
“Never give up anything for lost, never. Possibly you can't have dialogue but never close a door,”
“you could say almost impossible”
“door is always open, no?”
Szerintem az lett volna a meglepő Szent Péter utódától, ha azt feleli, nincs remény. Ne feledjük, Krisztus sem csukta be az ajtót egy bűnös előtt sem, ha a bűnös megbánta bűneit és abbahagyta bűnös életét. “you could say almost impossible” mondatban azért kifejezi, hogy a pápa sem látja a párbeszédet túl valószínűnek.

Továbbá az aggresszor elleni fellépésről nyilatkozta:
“When you need to stop the unjust aggressor, you have to do it with international consensus. No nation has the right to stop an unjust aggressor on its own.”