Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nanuk ENanuk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az OPEC a napokban döntött arról, hogy nem csökkenti a napi 30 millió hordós együttes kitermelési kvótáját. Az elmúlt hónapok során az olajár évek óta nem látott mélységekbe süllyedt, a kőolajexportáló országok döntésének hatására pedig a következő időszakban még…..
Nanuk ENanuk 2014.12.02 11:22:52
röhögö és midnight coder:

A napfény ingyen van. Vagy ti fizettek érte?

Az más kérdés, hogy beruházni kell ahhoz, ha ebbőll vill. energiát akartok. Mint minden technológiába.

A kérdés a következő: szeretnél-e olyan vill. energia előállító módszert, ami kevés káros anyagot termel, elosztott módon, vagyis nehezen lerombolható módon, közösségi alapon üzemel, nem hagy maga után meddőhányókat, beomlott kutakat, 100 ezer évig sugárzó tározókat, polgár- vagy nemzetközi háborús károkat és elvtelen kompromisszumokat maga után.

Ha szeretnél ilyet, akkor az, hogy most még nem szuper jövedelmező a technológia (10 évnél hosszabb a megtérülése), csak egy leküzdendő akadály, nem egy lehetetlenséget bizonyító tényező kell, hogy legyen.

A Földön mindig süt a nap valahol.

Gondolj el egy olyan elektromos hálózatot az internet mintájára, ami összeköti redundás módon a kontinenseket.

Gondold el, hogy csak az épített környezetre (amit így is úgy is megépítünk) telepítesz napelemet.

Akkor az jön ki - ha a magyarországi építményfelületet veszem alapul - hogy 12-szeres mennyiségű energia termelhető helyben késő tavasztól kora őszig. Télen csak talán a tizede, de akkor jön az áram onnan, ahol 12-szeres felesleg van...

A jelenleg elérhető kezdetleges technológia mellet - 17 % napelem hatásfok, 92 % HVDC hatásfok / 1500km - is könnyen biztosítható a Föld vill. energia szükségletének többszöröse is.

És emellé lehet állítani a naphőerőműveket és kombinált gázerőműveket az átmenet idejére, vagy amíg feltalálják a hipertérhajlító plazma erőműveket mondjuk.