Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildiko Vajda

12 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilencven évvel ezelőtt, egy liftben született meg Jack Lemmon a kétszeres Oscar-díjas, többszörös Golden Globe-díjas amerikai színész és rendező. Nevéhez olyan világsikerű filmek kötődnek, mint a Van, aki forrón szereti, Toni Curtis-szel és Marilyn Monroe-val.   De több…..
Kilencven éves lenne Hollywood egyik legendája, Paul Newman, Oscar-díjas amerikai színész, rendező.   Mint oly sokan Hollywoodban, ő is magyar ősökkel büszkélkedhet. Mind apai mind anyai ágon magyar. Bár ő már Clevlandben született, édesanyja Theresa Fetzko Homonnára való,…..
 Amerika legnagyobb sztárja Ava Gardner, színésznő és topmodell idén lenne 93 éves.   Ava Lavinia Gardner egy dohányültetvényen nőtt fel Észak -Karolinában, hét gyerek legkisebbikeként. Anyja skót-ír származású apja ír-amerikai és indián volt. Sógorának fényképész…..
Ildiko Vajda 2015.01.26 16:50:25
Köszönöm Á.András. Kijavítottam. (@Á. András: Ez az örökös rohanás, rémes)
Ildiko Vajda 2015.01.27 18:13:25
Tarkovszkij szuggesztív képei nem csak filmjeiben gyakorolnak erős hatást - a Solaris rendezőjének polaroidképei 2006-ban jelentek meg Instant Light: Tarkovsky polaroids című gyűjteményben, melyeket azóta egy orosz site teljes egészében digitalizált is. A Kinoimages megosztott párat…..
Ildiko Vajda 2015.01.26 15:55:46
Kevés félelmetesebb dolog van a világon a vakságnál. Elveszíteni az élet egyik legfontosabb ajándékát, a látás képességét... egyszerűen borzalmas. Rettegést kelt, és ha belegondolunk, hihetetlen, hogy milyen egyszerűen, akár egy aprócska baleset következtében is…..
    Kirk Douglas 98 éves lett dec. 8.-án. Kirk az a művésze 50-es, 60-as, 70-es éveknek, akit az American Film Institue,  a 100 years 1000 Stars legnagyobb férfi színészei közé választott. Szúrós tekintete, hasított karakán álla és férfias kiállása remek színészi…..
1945-öt írunk. A második világháború épp az utolsó és egyben legvéresebb csatáiban szedi áldozatait, miközben a kor két leghíresebb alkotója az emberi szabadulás művészi megfogalmazásán dolgozik. A projekt nem teljesül, de két dolog megmarad: az életre szóló barátság és…..
Ildiko Vajda 2014.12.30 08:00:52
  Kevés olyan színészlegenda van, mit a kicsapongó életéről, a túlfűtött szexualitásáról hírhedt, és ennek ellentéteként, a náci Németország elleni harc bátor résztvevőjeként is kitüntetett, Marlene Dietrich. Kevesen tudják róla, hogy a weimari Zeneművészeti…..
Egy korszak férfiideálja volt Humphrey Bogart, a szűkszavú, nyers, cinikus külső mögötti érző és romantikus férfi. Gazdag családban nőtt fel. A vitorlázás és a sakkozás volt a hobbija élete végéig. 19 évesen fedezte föl tehetségét Alice Brady színésznő. Az első nagy…..
Aki egyszer hallotta énekelni, sosem felejti el Joe Cocker hangját.  Ő az, aki a Woodstock c. filmeben először énekelte a Beatles A Little Help from My Friends című dalának 7 perces változatát és ezzel lett világhírű. Pedig szegény munkásgyerekként élt, és énekesi…..
       Steven Spileberg  a napokban ünnepli 69.  születésnapját, bár sokak szerint a mai napig nem nőtt fel igazán.   A háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer, aki a Brit Birodalom lovagja is egyben, a világ egyik leghíresebb embere. Nevéhez olyan sikeres…..
       Ha azt mondom Walt Disney, mindenkinek egy-egy gyönyörű rajzfilm jut eszébe. Átjárja testét  a melegség, maga előtt látja Hófehérkét, Bamit, Hamupipőkét, Mickey Mouset, és gyerekkora legszebb pillanatait éli újra. Az idén, lenne 114 éves (dec.5.) az a művész,…..
      Kirk Douglas 98 éves lett dec. 8.-án. Kirk az a művésze 50-es, 60-as, 70-es éveknek, akit az American Film Institue,  a 100 years 1000 Stars legnagyobb férfi színészei közé választott. Szúrós tekintete, hasított karakán álla és férfias kiállása remek színészi…..
 "You are born an artist or you are not. And you stay an artist, dear, even if your voice is less of a fireworks. The artist is always there."    Maria Callas. December 2.-án,  a Nyilas jegyében született Maria Callas, akit primadonna assolutaként neveztek rajongói. Három oktávnyi…..
"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának. " ( Annie Hall c. filmből)     Decemberben, a Nyilas jegyében sok híres művész született. Követve a kronológiát, kezdem az egyik legnagyobb élő komikussal, Woody Allennnel, aki dec.1.-én lesz 80 éves …..