Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Axim

1 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történet meseszerű, tán a magyar szájhagyomány se írhatna jobbat. Illetve írhatna, mert ebben az esetben csak küzdeni kellett becsülettel, és a jó megkapta jutalmát, a gonosz pedig…. Na, az nem volt, és talán ez az, amiért nem született Sebastian Vettel életéből magyar…..
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Mostani időjárási viszonyok között időnként szükség lehet ezekre a plusz fényekre. De csak időnként, mivel ahogy Axim írja és én is tapasztalom, egyesek nincsenek tisztában ezek használatának szabályaival és akkor is égetik a ködzárót, ha már kifolyik a mögöttük haladó…..
Axim 2011.11.24 10:29:46
N@xaba99: Húúú! Ha ezt kombináljuk a S..LL Fu.l S.ve Bullshit üzemanyaggal, akkor az már majdnem 1,5 liter / tank. Persze csak ha nincs egy kövérebb gáz sem...
Lehet izzítani az agytekervényeket, ropogtatni az ujjaitokat, az ötödik és egyben utolsó olyan téli abroncs témájú posztot olvashatjátok alább, nem sokkal utána pedig érkeznek a kérdések, hogy mindenki élhessen az esélyével arra, hogy megnyerje egy vadi új Michelin Alpin 4…..
Axim 2011.11.22 11:43:30
@SilentSound: Remélem, ettől a nyereményjátékom nem kuka. :S Ott már bejelöltem (jobb híján) az ápr 31- et. :)
autózz! Direkt nekem jött a barom 2011.10.07 07:52:00
Jó dolog, hogy időnként segítünk egymásnak és lemondunk elsőbbségünkről egy másik közlekedő javára. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a másik jóindulatával vissza szabad élni. Én nem szoktam felhúzni magam azon, ha valaki nem enged maga elé, más országokban ez még ennyire…..
Axim 2011.10.07 14:01:31
@Tomchy: Sajnos nem lehet kettőt kérni belőle. :)
Axim 2011.10.07 14:05:02
@Tibi88: Nem, valóban nem vagyok egy ideges természet. Ha nincsenek a gyerekek, biztosan üvöltök vele egyet. De nem ütöm meg, az biztos. Nem mocskolom be a kezem. Meg eleve elég ijesztő az, amikor egy 2 méteres ember, akin látszik, hogy nem a trollkodás közben megzabált chipstől, hanem a sporttól 110 kiló, úgy idegesen elindul...
Axim 2011.10.07 14:11:27
@Schizomyco Phyta: Ez az autó 5 éves, és 150 000 km- t futott. Ugyan nagyon megkímélt, de mint minden ennyit futott autón, sajnos vannak már apró karcok, meghúzások. Csak annyira jött nekem, amennyire bárki nekimegy, aki a tesco parkolójában elnézi a tolatást. Csak azt nem látom, és ami a lényeg, hogy akkor nem szándékosan teszik.
B.Á. tipikusnak mondható átverés áldozata lett. A Green Travelnél több mint 1,5 millió forintért lefoglalt törökországi "ötcsillagos szállodában" 3 naponta takarították a szobákat/cserélték a törülközőket, és a bogarak sem látszottak a prospektus fotóin. Nyilván…..
 Az előző bejegyzésben láthattuk, mekkora a potenciálisan felajánlható összeg és mennyit ajánlunk fel valójában civil szervezeteknek. A mostani ábra csak a különbséget mutatja éves bontásban, azt a részt, amit gyakorlatilag "elvesztünk". Ne számolj, elárulom,…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Axim 2011.03.17 08:48:16
@Kulics: Valóban soha nem fogunk egyet érteni.

Szerinted aki sorba áll, birka, szerintem vannak íratlan szokványok, amiket a békés társadalmi együttélés érdekében be kell tartani (pl sorba állás, a teszkóban se állsz be senki elé).

Te dudálsz, ha nem engedlek be magam elé, én nem értem, neked mennyivel sürgősebb, mint nekem.

Szerinted az élelmeseké a világ, szerintem az ilyenek miatt tart ott ez az ország, ahol tart.

Szerinted Te ügyes, okos, élelemes vagy, szerintem meg egy paraszt, aki miatt nekem fékezni kell, a mögöttem lévőnek nagyobbat kell fékezni, az őmögötte lévőnek még nagyobbat, a tizediknek vészfékezni kell, a tizenegyediknek állóra fékezni, a tizenharmadikat pedig rossz esetben a tűzoltók vágják ki a kocsiból, mert Te élelmes vagy.

Soha nem fogunk egyetérteni, és örök téma lesz, hogy Te megpróbálsz bevágni elém, én meg megpróbállak beszorítani a kamion mögé.

Azon egyébként gondolkoztál már, hogy mi lenne, ha mindenki úgy gondolkozna, mint Te, és jobbról előzne? (Szerintem nem, úgyhogy segítek: megtelne a jobb sáv is, és a besorolások miatt mindkét sáv lelassulna, ergo nem tudnál elhúzni jobbról...)

Remélem, nem vagyok egyedül a véleményemmel...
Axim 2011.03.17 10:02:53
@Kulics: Lehet, akkor elnézést! Én arról beszélek, amikor halad a belső 120- al, ott a kamion a külsőben, mindenki látja, öt autóval mögülem mégis kiugrik valaki, hogy két autóval elém beférjen.
Axim 2011.03.17 10:11:08
@Kulics: Ez így van, ha valóban tök üres a külső. Bár én akkor se előzök jobbról, mert nem bízom benne, hogy aki a belsőben poroszkál, megnézi a tükröt sávváltás előtt (toltak már le a leállósávba). Békésen ki szoktam tenni az indexet, hogy "barátom, mennék", nem villogok, nem tolok le senkit, türelmes vagyok. Legalább is egy darabig...
Mivel tegnap elmaradt a napi jól megérdemelt poszt, ma duplázunk, csak hogy meglegyen az adagotok. Arra már fel sem kapjuk a fejünket, ha az autóvadászok megtalálnak egy-egy körözött autót, de azért akadnak csemegék is, mint amit Vezda Laci küldött át, mert szerepe van benne az…..
Na ilyennel sem találkoztam még, mint amiről László írt, hogy egy utat majdnem végigkotornak, de a végén otthagyják a havat. Mi lehetett ennek az oka? Műszaki hiba? Vagy csak lejárt a munkaidő és visszafordult a hótoló vezetője? Kedves kis történetet írok arról, amikor a…..
Axim 2010.12.29 11:21:18
@Marty Mcfly: Én is így élek... :-)
Axim 2010.12.29 11:26:24
@''autónepper.'': Nagyon büszke lehetsz magadra, remélem, nem fogsz senkit megölni, mert neked olyan kurva sürgős, és a szerencsétlen csozit lesöpröd az útról is, nem csak a sávból...
Axim 2010.12.29 12:00:59
@hor@gmower: Persze, a nagy többség normálisan tud menni. Egyébként nem tudtam, hogy a hó alatt van- e jég. Ezért vezettem úgy, hogy ne is tudjam meg, mert akkor már késő.

Egyébként ez egy sima átkötő volt, nem autópálya felhajtó. Még csak megyehatár sem. Nem értem, miért nem ment végig, tényleg 300 méter kellett volna.

Nem véletlenül tudom 3 perc alatt feltenni a hóláncot, rendszeresen kell különböző autókkal havas úton mennem, és nagyon szeretem is, nem hiszem, hogy komoly vezetéstechnikai hiányosságom lenne, persze az ember mindig tanul. Most például havat lapátolni. :-)
Ott mérnek, ahol kell, vagy ott, ahol többet tejel? Megkérdezték a vezetőt. Válaszolt is. Inkább ne tette volna. Tudták, hogy idehaza a szakmaiságnak van prioritása, nem a pénzszedésnek? És akkor még elő sem került a mindenható statisztika... Vélemények az azonos című…..
Belsőség Punnyadunk, punnyadunk? 2010.03.10 12:26:00
  Istenem, hány lóerő kell ahhoz, hogy az ember jól érezze magát egy autóban. Háromszáz? Vagy még az is kevés? Asszem, kihaltak a jó GTI-k. Vélemények az azonos című írásunkról...
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
Axim 2009.07.25 23:24:49
@elemes2: Ühümm. Ha olyan a duzzanat, hogy ez segít. De bele se akarok gondolni, hogy mi lett volna ha... Így is csak mostanra jött rendbe...
Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..
Axim 2008.01.30 13:46:02
Érdekes olvasni az érveket pro és kontra...

Csak egy történet: dolgoztam gyakornokként áruházban, és értem, hogy miért ellenőrzik blokkot, és ezáltal a pénztárosokat.

Ugyanis zseniális dolgot találtak ki. Pénztárosunk bemegy az üzletbe, és szerez egy vonalkódot, mondjuk 25 dkg almáról/mákról,banánról/bármiről, és a tenyerére ragasztja. Utána összeállnak ketten- hárman, és írnak egy baromi hosszú bevásárlólistát. Összerakosgatják a cuccokat, plussz beraknak 6x 20 dkg almát/mákot/banánt/bármit és odamennek a pénztárosunkhoz fizetni. Hősünk pedig szorgalmasan mindent áthúzgál, csak éppen hoppá... ami mondjuk 2000 forintnál drágább, a helyett az alma/mák/banán kódja lesz beolvasva, ami ugye a tenyerén van. A végén pedig csak annyit lehet látni, hogy a kosárban van hat csomag alma/mák/banán/akármi, a blokkon pedig 25 ugyanebből, viszont egyáltalán nincs dvd, cd, téliszalámi, ementáli sajt, bélszín, kaviár, pendrive, lazac, tequilla, whiskey, hízott libamáj stb... Aki igazán pofátlan, az műszaki cikket is így vesz. Végül is 300 forint volt a mikró, max nincs a garjegy lepecsételve.

És ezt csak a blokk ellenőrzésével lehet kiszűrni, mert ránézésre is minden stimmel. Van egy teli kocsi, plussz egy két méteres számla, aminek ráadásul a végösszege is csinos, tekintettel, hogy három család hétvégi kajája van rajta.

Ezen kívül pedig kíváncsi lennék, hogy szerencsétlen pénztárosnak a műszak végén milyen kínos kérdéseket tettek fel, miközben a biztonsági videók szallagjait ötször végignézték.