Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elszomorító nézni ezt a magyarországi vitát a „gazdasági” bevándorlásról: mindenki szajkózza a szajkózni valót, pártállásától függően. Fekete-fehér, jó-rossz, megélhetési vagy politikai, és ezzel le is van zárva a kérdés. De hogy valaki komolyabban megvizsgálná…..
unionista (törölt) 2015.01.31 16:26:02
@búvár kondér:
ne viccelj már. a zsidókat is telepítették. magyarországon egyetlen ózsinagóga van. sopronban. de onnan is kiűzték ezt a csoportot. szóval az is leginkább elhagyatva állt egy udvaron évszázadokon át. a legtöbb izraelita imaház modern kori. a zsidók be lettek telepítve. csak erről nem tilos beszélni. csak a kitelepítésről esik szó. ami kegyetlen és borzalmas volt. de az a többség számára ugyanúgy történelem, mint az, hogy megvertük az angolokat hatháromra az évszázad mérkőzésén. erre nyilván nem lehet alapozni a focit. ahogyan a holokausztra sem építhető fel a magyar társadalom. és persze a holokauszt tagadására sem.

egész egyszerűen arról van szó, hogy a zsidóságot is integrálni kellene a többséghez. és ennek meg kell találni a közjogi, közgazdasági kereteit. ehhez kellene igazítani köznyelvet és a közbeszédet. az integráció ugyanis nem szociális, hanem védelmi feladat. mindegy, hogy a zsidóknak mennyi pénzük van. ha egy ponton rájuk gyújtják a bankházaikat. mindegy, hogy milyen lapokat uralnak. ha fejbe lövik a szerkesztőiket. félre értés ne essék. egyáltalán nem azt gondolom, hogy lőjék fejbe őket. hanem azt, hogy ez egy probléma. amiről beszélni kellene és válaszokat találni. ha nem lesz ilyen párbeszéd, akkor primitív megoldás lesz.
unionista (törölt) 2015.01.31 17:11:21
@búvár kondér:
bécs telepíti be őket a 18. század második felétől. ezt direktben nem irányítják, hanem jogokat biztosítva. de a tótokat vagy a svábokat se deportálták. az a kitelepítés. ez egész pontosan: betelepülés. ebben a kifejezésben talán megegyezhetünk.
       Jámbor András és Vajda Zoltán azon vitatkozik , hogy kiket lehet, szabad, kell felengedni a legközelebbi tüntetés színpadára. Engem más színpadok szereplői sokkal jobban érdekelnek.         Két tüntetésen voltam Budapesten. A József nádor téren és az Opera…..
unionista (törölt) 2015.01.31 16:04:18
@panelburzsuj:
ha valaki mond jobb magyarázatot a történésekre, akkor készséggel elfogadom.
unionista (törölt) 2015.01.31 16:46:11
@Zero Dark Thirty:
a kereskelmi médiában több szó esik alföldiről, mint az alföldről. gondolkodj el ezen.
Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik…..
unionista (törölt) 2015.01.15 21:17:07
@Lexa56:
te itt valamilyen nagy bizonyításra váró elméletet keresel. a közéletben az üres fecsegés helyett elegendő lenne az elemi ismereteket kellene alkalmazni. előrébb jutna az ország.
unionista (törölt) 2015.01.16 08:30:20
@Lexa56:
ebből megoldási kísérletek következnek. a te világképedből nem következik semmi. túl azon, hogy hatalom megszerzésére is képtelen lennél, a hatalomgyakorlásban sem ügyeskednél. ugyanis a világról nem gondolsz semmit. ilyen értelemben jóval ostobább vagy, mint sanyi a kútfúró haverom. és kettőnk közül te vagy egy főhatalomra törekvő párt lelkes támogatója. még egyszer: mindezt a semmire alapozva. mindent a semmire. totális relativizálás. ti fővárosi zsidókeresztények csak és kizárólag a helyzeti előny megtartására törekedtek. és ha egy szó is igaz abból, amit a papok prédikálnak, akkor a pokolra kerültök mind.
unionista (törölt) 2015.01.16 09:50:39
@megamind:
oké, de ez egy tökéletes ellentmondás. egy antinómia.

az algebra abból indul ki, hogy vannak asszociatív csoportosulások. ha ebben van identitás elem, akkor azt nevezi félcsoportnak. egy populáció rendelkezik valamilyen minimális tudattal. egy szóban meg tudja fogalmazni, hogy micsoda. a humanista totalitás mindenkinek az "ember" identitást nyújtja. azaz algebrai értelemben egy félcsoportot szervez.

az algebrai értelemben vett csoportképzéshez az kell, hogy az identitás inverz eleme is része legyen a csoportnak. sőt szinte minden elemnek. éppen ez adja az integritást. hogy elfogadjuk nemcsak emberek vagyunk, hanem valahol állatok. nem csak az igazak a jók és a szépek vagyunk. hanem mi vagyunk a hamisak és a csúnya gonoszak. azok is mi vagyunk.

ti eddig sem juttok el. ti csak azt mondjátok, hogy mi vagyunk a jók. a másik oldal a gonosz. mi vagyunk a demokraták, a nagyon európaiak, a nagyon civilizáltak. a többségi magyarok a hülyék. a többség kirekesztésére alapozva várjátok a szavazatokat. én meg csak azt mondom, hogy ez a félcsoport kapjon arányos képviseletet. ne többet, ne kevesebbet. mert ebben a közegben is van érték. nem is kevés. de az döntően a magánélet szervezéséhez és nem a közélethez.
Habár a rendszer legitimitása kérdésessé vált, azt még az ellenzékiek is hajlamosak elismerni, hogy jelenleg nincs kormányzóképes alternatíva a politikai palettán. A kormányzóképesség uralkodó fogalmának kicsit részletesebb vizsgálatával viszont könnyen bizonyítható, hogy a fentebbi meggyőződés…..
unionista (törölt) 2015.01.15 01:01:15
@nevetőharmadik:
egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást.
unionista (törölt) 2015.01.15 09:52:09
@panelburzsuj:
nem akarok követőket találni. országos méretekben biztosan nem. ezért van az, hogy lehülyézem azokat, akik csak bírálnak. nyilván ennek az ellenkezőjét kellene tenni a politikussá váláshoz. nagyon egyszerű elvekről van szó. aminek a megvalósítása persze komoly szakértelmet igényel. ahhoz, hogy a világ kicsiben is működjön a gyakorlatban szakosodni kell. és ezt felejtették el a zsidók. nincs mesterségük. mert elszakadtak a városi kiskapitalizmustól. a kisbirtokok, a kisüzemek és a kisüzletek kultúrájától.

legyen minden szabad piaci. ezt legkönnyebb mondani. ez arról szól, hogy egy eredendően gazdag csoport összeszervezi az értelmesebbeket és még gazdagabbá válik. a többiek leszakadnak. úgy kell nekik. és sajnálkoznak, hogy nem elég jó az oktatás. a kicsit elmaradottabb nemzetiséget lesajnálják. jaj, szegény kiscigányok. ez sajnálatos módon a zsidó politikai kultúra. magyarországon legalábbis. ezt kell meghaladni. persze a zsidóság is meghaladhatja egy generáció váltással. ezzel próbálkozik a belvárosi újhullám. tecca és bernadette és a többiek. de ők olyanokat mondanak progressziónak, hogy a hajléktalanok jogai és kötelmei a kóbor kutyákéval legyen azonos. és majd ők megetetik őket. csak hadd kakálhassanak az utcára. mert így lesz meg az alapítványnak az új mac book pro, a retina kijelzős. a maszkulin zsidó vonal az, hogy hülyék a lábszagú magyarok, mert nem elég versenyképesek. a belvárosiak versenyképességét kizárólag a helyzeti előny adja. semmi egyéb.

ezzel szemben nem nyerni akarok, hanem azt, hogy gondolkodni kellene. és nekem az jön ki, hogy praktikusan nagyjából 500 ezer körüli az a mérethatár, amire már egy közepesen fejlett ipar építhető. erre mondom azt, hogy debrecen kantonizálása lehet egy próbaprojekt. úgy, hogy debrecen a kisebb bolygótelepüléseivel összekapcsolódik. mivel az alföld közepén van ezért semmi sem gátolta azt, hogy az óramutató minden irányába létrejöjjön egy mezőváros. ez elég könnyen össze tudna állna egy közepesen fejlett ökoszisztémává. ami a cél. és a közepes fejlettség elérése az alföldön haszonnal jár. szóval ebbe be lehet fektetni kívülről. és mivel debrecen egyetemváros ezért az elitet be lehet kapcsolni kutatás-fejlesztésbe. szóval ez svájcból nézve is lehet egy próbaprojekt. mert nekik nyitniuk kell. mivel ők gazdagok. a szegényebb térségeket kell kicsit befelé zárni. szóval 21-27 között ezt éppenséggel el tudom képzelni. de ebben nagy a kockázat. detroit típusú felemelkedés és detroit típusú összeomlás is következhet belőle. az első persze nagyobb eséllyel. szóval ezért racionális ezt meglépni. de ebben elég sok a reckér. mert ez azt jelentené, hogy debrecen vagy krakkó jellegű második fővárossá válik, vagy egy óriás falu lesz hosszú évtizedekre. ez debrecen helyzetéből adódik. a környezeti vagyon szinte semmi, vagy alig valami. a humán tőkére építhet. nem véletlen, hogy a leghülyébbek is értik, hogy iskolavárossá kell válni. kell gépgyártás, mikroelektronika, gyógyszergyártás, biotechnológia, atommagkutatás. a parasztok azt mondják, hogy debrecen ezen túl legyen egy agropolisz. de ehhez tökéletesen passzol svájc. ebből lehet egy kölcsönösen előnyös kormányzati-önkormányzati megállapodás.

a másik opció a központi agglomeráció szövetségi várossá alakítása a németekkel. ebben tényleg minimális a kockázat. ez nyilvánvalóan működne. elővárosokból külső kerületek lennének. itt annyi a probléma, hogy a zsidók jelentős kisebbségbe kerülnének, és az askenázi kultúrát kellene újrateremteniük. csak minden gyerek amerikában van. ők az amerika barátságot választották. a köznép nem akarja, hogy goodfriend legyen a helytartó. 21-27 között budapest bundesstadt projekt realitás.

a harmadik opció klasszikus polgári összefogás a balaton környékén. ez is megyévé alakítás. balaton megyének kormányzója van, és a járások a tóparti települések polgármesterekkel. ebben lehet korlátozott osztrák szerepvállalás. osztrák-magyar vegyesvállalatok és magyar családi vállalkozások. ebben még kevesebb kockázat. azért, mert a balaton mégis csak a legnagyobb tó közép-európában. közismert, közel van a német nyelvterülethez.

szerintem ez a három lehetőség van, amiből valami megvalósulhat. és ez húzhatja magával az ország nyugati és keleti felét. szóval én ódzkodnék attól, hogy minden város hirtelen nagy szabadságot kapjon. azzal semmivel sem lennénk előrébb. próba-hiba módszerrel lehet haladni előre.
1000 leütés Veszett ország 2015.01.08 19:58:37
Két hatalmi játszma frontvonalában szenvedünk. Az egyik egyre evidensebben az orosz-német-amerikai vetélkedés, amelyikben mindegyik félnek a többit metsző igényei vannak, és a negyedikként Magyarország megpróbálja védeni -- nyilván nem a maga, hanem Orbán szuverenitását. Orbán…..
unionista (törölt) 2015.01.14 21:14:52
@neoteny:
nem azt állítom, hogy nem lesz globális együttműködés. hanem azt, hogy ebbe közvetlen nem nagyon kapcsolható be a köznép. magyarországon szinte minden multi jelentős támogatást kap a kincstártól. mindenki annyit kér, amennyit nem szégyell. hogy lesz ebből szabad piac?
unionista (törölt) 2015.01.14 22:17:52
@neoteny:
persze. állami megrendelések, állami visszatérítések, állami támogatások tartják fent a rendszert. illetve az ágazati szabályokat nagyvállalatokra szabják különféle lobbitevékenységek következtében. és még ott van a vállalatok eladósodottsága. mert amíg a kamatok alacsonyabbak, mint a hozamok addig megéri nyakig ülni az adósságban. a másik oldalon tőkepiaci alapon végtelen nyereség fölött diszponálnak. de ez így sehogy lesz működőképes. illetve legfeljebb amerikában. ahol az emberek elfogadják, hogy a metropoliszokat ezek az óriásvállalatok uralják. és ezeket ellenőrzi a szabad sajtó. de ez magyarországon nem működik.
unionista (törölt) 2015.01.14 22:46:34
@panelburzsuj:
mondjuk budapesten a közlekedés átszervezéséhez metrószerelvények kellenek, az autóbuszok helyett villamosok (ha van benne kers, akkor felsővezeték sem kell a teljes szakaszon. elővárosi vasutakra volna szükség. mindenki be akar autózni. gyorsvasutak kellenek. ehhez kis csilingelőstől a rövidcsuklóson át a hosszú szerelvényekig mindenfélét kellene gyártani.

most az van, hogy írjunk ki közbeszerzést. és azt ha szabad verseny lenne, akkor a kínaiak nyernék. ők mindent megépítenek féláron. de nekünk arra sincs pénzünk. és a kínaiak nem akarják a villamosért cserébe megvenni tőlünk a híres neves mangalicaszalonnát.

akkor mondjuk azt, hogy európai nyerhet. és az európai piacokon még esetleg eladjuk az agrártermékeket. de az igazság az, hogy ott se nagyon. mert a franciák védik a piacaikat. a britek a gyarmataikról hoznak be árut. északon és délen sose volt túl sok magyar áru, az oroszokkal üzletelés problémás. szóval a német piacon túl nem nagyon van, ami ellentételezze a villamost.

akkor miért ne lehetne azt mondani, hogy a központi régióban épül a siemens hungária. és akkor majd az gyártja le azt, ami kell. tehát nem lesz közbeszerzés. hanem a főváros tulajdonos az üzletben. ezen túl a siemens. kapnak a dolgozók részvényt. magán nyugdíjpénztár vásárolhat belőle. és mindenki abban érdekelt, hogy a bkv és a siemens hungária és ne legyen veszteséges. mert másképp nem nagyon lehet osztalék. és úgy lesz verseny, hogy jobbat kell gyártani, mint pozsonyban, vagy bécsben.

na most ezt vidéken megyei alapon lehet megszervezni. a járás az, amelyik újrateremti a tradíciót. a központi régióban a kerületek.

ebből következően budapest kicsit gazdagabb lesz. mert üzemméretek nagyobbak. de a vidék se csúszik le, mert védhetik a piacokat. és egyébként egy 2-2,5 milliós fővárosi agglomeráció alkalmas arra, hogy legyen valamilyen csúcsszintű űrkutatás, hadiipara. jelzem ilyen vidéken is lehet. amilyen a szegedi szuperlézer.

de ezt azt jelenti, hogy a kerületekben, vidéken a járásban non profit városi kht-k lennének. illetve kis kft-k családi vállalkozásban. ha egy kft azt produkálja, mint a város, akkor a család és az alkalmazottak annyit keresnek, mint a vezető köztisztviselők és a közalkalmazottak. de ha a kft hatékonyabb, mert a család jobb gazda, akkor keletkezik extra profitjuk. persze mikrogazdaság szintjén. a városok próbáljanak erősek lenni a makrogazdaságban.

szóval ez is verseny. de mivel a piacok védettek ezért szerintem ritkán eredményezne elnéptelenedést. szerintem az emberek elfogadják azt, hogy korlátozott a kereslet. kádár népe örült, hogy megvehette azt, ami "tőkés exportból visszamaradt". az emberek annak örültek, hogy volt karácsonykor banán. és erre vágynak vissza. szerintem nem igaz az, hogy korlátlan kínálatot akarnak. és szerintem még a németek sem. ők is népautóra vágynak. szóval ez leginkább egy középeurópai modell. nem univerzális. de errefelé szerintem működne.
Kérek mindenkit, hogy ne tartson attól, hogy a PKP valaha is eltántorodna az eddig többször felsorolt alapelveitől és végső értékeitől. Arra is kérek azonban mindenkit, hogy tekintsen körül: miért nem működnek ezek az elvek Magyarországon, és higgye el, ha nem működnek, akkor…..
unionista (törölt) 2015.01.14 14:13:40
@megamind:
én is azt gondolom, hogy a külföld nem leváltaná, hanem inkább megrendszabályozná orbánt. egész egyszerűen azért, mert jelenleg az egyetlen szóba jöhető alternatíva a szélsőjobb. szóval túl sokat nem várok se a merkel, se a putyin találkozótól. de majd meglátjuk. abba nem nagyon látunk bele, hogy pontosan mit akar berlin és moszkva. és erre mit lép brüsszel és washington. ha egyáltalán lépni fog valaki.
unionista (törölt) 2015.01.14 14:35:54
@egyetmondok:
oké, de a háború is biológia alapvetően. nem azt állítom, hogy a történelemben a filozófia nem játszik szerepet. de nem a filosz mozgatja a világot, hanem a biosz.
unionista (törölt) 2015.01.14 14:54:21
@egyetmondok:
a háború oka: földrajz. a következmény: biológia. a békekötés: filozófia. de az egy pont. és utána újra átveszi a szerepet a természet.
Mostanra az ellenzéki politizálás oda jutott, hogy van 6-8 közepes-, kis- és mikropárt és 4-5 civil mozgalom, szervezkedés, amelyik fel akar lépni az Orbán rezsimmel szemben, nem szeretné soha kormányzati pozícióban látni a Jobbikot, de mindegyik ódzkodik a másiktól. Nagy,…..
A Polgári Konzervatív Párt -- az elnevezésével összhangban -- a következő célokkal jött létre és politizál:  # szolgáltató, értékteremtő jogállam és kiegyensúlyozott, kiszámítható szabályozási rendszer; -- erős önkormányzatiság és autonómiák; -- a korrupció…..
unionista (törölt) 2015.01.11 21:10:29
@HellerZ:
oké, de ez egyben azt jelenti, hogy nem tartozol a többséghez. és ha feltételezzük a demokráciát, akkor nem nagyon lehetsz csak kisebbségben. ami nem azt jelenti, hogy a mindenkori kormány ne fontolhatná meg ennek a csoportnak az elképzeléseit. de az ortodox liberalizmus általában annyi, hogy majd megoldja a piac.

az üzemanyag világpiaci ára csökken. ebből következően az útfenntatáshoz szükséges adóbevételek is csökkentek. útdíjat kell kivetni. ami azért is indokolt, mert akik alsóbbrendű utakat használnak azok ugyanannyi adót fizetnek, mint akik autópályán közlekednek. a jobb minőségű közszolgátatás felárát kellene megfizetni. évi 5000 forinton megy a vita. még egyszerű úgy, hogy az üzemanyag árban ennél jóval többet nyer az, aki autózik. a belváros hergeli az agglomerációban élőket. szokás szerint próbálják őket átverni.
unionista (törölt) 2015.01.12 10:11:32
@neoteny:
eleve fix összegű jövedéki adó kellene. azért, hogy a világpiaci termelői ár változása kevésbé befolyásolja a fogyasztói árat. és mellette fix összegű útdíj. azért, hogy a megyék maguk teremtsék elő az önrészt az uniós fejlesztésekhez. jelzem a központi régió mondhatná azt, hogy mindent ingyenessé tesz. mert majd megoldja a piac. a régió és a kerületek párosa ugyanazt a szerepet tölthetné be, mint vidéken a megyék és a járások. a helyhatóságoknak ez lenne a lényege.

a sűrűbben lakott fejletlen területeket gazdasági értelemben kevésbé kell védeni. a leszakadó kistérségbe irányított és tervezett gazdaság kell. a debreceni egyetemen kiszámolták, hogy a külvárost átszelő patak össze lehetne kötni a keleti főcsatornával. és egy olyan kisebb csatornarendszert lehetne építeni, mint milánó környékén a navigli.

ha a magyarok a kommunizmust építenék, akkor ezt a megyei párttitkár már régen kijárta volna. de most ugye kapitalizmus van. a világpiac ilyet nem fog építeni. mert ez a helyi gazdaságnak térülne meg. a városkörnyéki csatorna mellé kisüzemek, kisüzletek, kisbirtokok épülnének. ami a multiknak nem pálya. egyszerűen kellene egy városi bankház és megyei összefogás. szóval klasszikus liberalizmus és a magyar hagyományok keveréke. nemzeti liberalizmus.

budapest belvárosa erről hallani sem akar. az országot akarják uralni. ők mindent egy lapra tettek fel. a külföld segítségével a többségi magyarokkal szemben megbuktatják a kormányt. ehhez természetesen minden joguk meg van. de ez egy hatalmi játszma. ez eredményezheti a budapesti zsidóság 21. századi hegemóniájának kezdetét, de egy 150 éves történet is lezárulhat. a közgondolkodás a jobbiktól jobbra esik. ezt maguk a zsidók mérik fel. de azt mondják, hogy ők mégis szembe mennek a többségi magyarokkal. mert azok feudálisak. és a zsidóság nagyon modern és nagyon iskolázott. elég a belvárosi újhullámra tekinteni. ez a csoport humán értelmiséggel rendelkezik. abból is a leghülyébbekkel. hajrá zsidók, harcoljatok! a köznép alig várja.

szerintem ugyanezt
Ha azt írnám, hogy a két probléma azonos, akkor az sokakat felháborítana. Sokak szerint csak egy rasszista hasonlíthatja a magyar romákat a terroristákhoz. Csakhogy nem mindegy, hogy milyen értelemben beszélünk a terrorizmusról. Ha az általánosan uralkodó értelemben használjuk a…..
Az Origo szerint a "kamupártok dönthetnek Veszprémben", és a cikket olvasva az is kiderült, hogy a kis pártokat érti ez alatt a szerző, és használja a fogalmakat felcserélhetőként. Kár. A kamupártok azok a pártok, amelyeket a Fidesz kezdeményezett vagy hozott helyzetbe a legutóbbi…..
unionista (törölt) 2015.01.08 22:28:29
@egyetmondok:
te azt állítod, hogy egy területhez nem kapcsolható jogok. dehogy nem. ahogyan az államhoz is, úgy a városállamokhoz, sőt azok részeihez is kötődhet jog.

ha valaki belép a magyar állam területére, akkor függetlenül attól, hogy magyar állampolgár, vagy sem vannak jogai és kötelességei. azt állítod, hogy helyhatóságok nem létezhetnek. ez ellentétes a jogfelfogásoddal. rendben. de azt állítom, hogy hitközségek is létezhetnek közjogilag.

franciaországban nincs kijelölve, hogy itt vannak a muszlim hitközségek. ezek a muszlimbarát városok vagy városrészek. a francia társadalom idegenellenes elemei fogadják el, hogy ez van. de az iszlám szélsőségesek fogadják el, hogy létezik egy atlantista, libertárius franciaország, aminek vannak muszlim külkapcsolatai. autonóm hitközségekkel lehet a sémi csoportokat korlátozni. a franciák többségének ehhez joga van. másképp nem védhetik meg a városaikat, az országukat.
unionista (törölt) 2015.01.08 22:50:16
@egyetmondok:
az alapvető politikai kérdésekben egyetértenek. vagy legalább egyetértésre törekednek. ebből következően a helyhatóság képviselői pártatlanok. van valamilyen nyelvük, származásuk, vallásuk, de a politikai pártoktól többé kevésbé függetlenek. nagyjából az, amit megkövetelünk a bíróktól, vagy köztisztviselőktől. csak ez közvetlen választott köztestület.
unionista (törölt) 2015.01.08 22:52:30
@egyetmondok:
ha egy idegen belép a magyar állam területére, akkor hogyan lesznek jogai és kötelességei? pusztán csak azzal, hogy beteszi a lábát. rálép a földre.
A szabadság politikai programja kudarcot vallott Magyarországon 1990 és 2010 között, mert nem volt mögötte a szabadságnak kultúrája, és a szabadságot hirdető politikai erők elég rövidlátók és korruptak voltak ahhoz, hogy ezt se ne lássák, se tenni ne akarjanak ellene. A…..
unionista (törölt) 2015.01.08 12:14:30
@neoteny:
ha egy térségben a nők arányos képviseletet akarnak, akkor vezessenek be női kvótát.

mondjuk békéscsabai nőegylet kezdeményezi, hogy a megyét többségében ne férfiak képviseljék. sőt a várost ne is békéscsabának, hanem alternatív módon békéscsillának hívják, akkor legyen ilyen. csakhogy a viharsarokban a lányok, asszonyok ilyet nem akarnak. magyarországon szinte csak budapest belvárosában vannak feministák. vidéken "dáma körök" vannak. ami nagyjából azt jelenti, hogy a hatalommal rendelkezők feleségei összejönnek, hogy a férjeiket milyen módon befolyásolják. rendszerint egyébként szociális irányba terelik őket. de ezek a nők nem akarnak kvótákat. többségében a férjeik mögött, vagy mellett akarnak sikert, pénzt, csillogást. közvetett befolyást. és ez megfelel a többségi akaratnak.

ez nem egy elvi probléma. mert elvi alapon lehet úgy is érvelni, hogy mindenféle szexizmus és etnicizmus elfogadhatatlan. hanem gyakorlati kérdés. döntsék el a népek békésben, hogy akarnak női kvótát, vagy nem akarnak. és döntsenek erről pest-budán.
unionista (törölt) 2015.01.08 15:30:40
@raczsandor:
ide írok neked egy predikátumkalkulus axiómáit.

A ⊃ (B ⊃ A)
(A ⊃ (B ⊃ C)) ⊃ ((A ⊃ B) ⊃ (A ⊃ C))
A ⊃ (B ⊃ A ∩ B)
A ∩ B ⊃ A
A ∩ B ⊃ B
(A ⊃ C) ⊃ ((B ⊃ C) ⊃ (A ∪ B ⊃ C)
A ⊃ A ∪ B
B ⊃ A ∪ B
(A ⊃ B) ⊃ ((A ⊃ ¬B) ⊃ ¬A)
¬¬ A ⊃ A
∀x A ⊃ A (x||t)
∀x (C ⊃ A(x)) ⊃ (C ⊃ ∀x A(x))
A (x||t) ⊃ ∃x A
∀x (A(x) ⊃ C) ⊃ (∃x A(x) ⊃ C)

itt ⊃ a naiv "következik", ∩ a naiv logikai "és", ∩ a naiv logikai "vagy", ¬ a naiv "tagadás", ∀ a naiv "bármely", ∃ a naiv "létezik". A, B, C tetszőleges formulák, amiben x változó, A(x||t) pedig azt jelenti, hogy az A formulában x-et helyettesíti egy vele azonos típusú term. persze itt a matlog definiálja, hogy mi a formula. úgy, hogy vannak atomi formulák. és abból hogyan épülhet fel egy mondat. és megmondja az is, hogy mi a term. vannak típusok, változók, konstansok. és ezekből hogyan épülhet fel egy szó.

és akkor ez a kalkulus azt mondja, hogy ha elfogadod a fenti axiomákat, akkor az igazság megállapításához elegendő két levezetési szabályt kell alkalmazni.

az első a modus ponens:
A, A ⊃ B // B (ha A igaz, valamint A-ból következik B, akkor B igaz)
a második szabály az általánosítás szabálya:
A // ∀x A (ha A feltétlen igaz, akkor minden változó esetében)

ezekre alapozódik egy nem naiv logikai levezetés. ez elég bonyolultan tűnik. és kívülről nézve nem így vezetjük le az igazságot. belülről viszont valahogy így, vagy ezzel ekvivalens módon. feltéve, hogy helyesen cselekszünk. na most én azt tippelem, hogy a fenti "krix-krax" részecskék és molekulák dolga. azok játsszák le fizikai-kémiai törvényszerűségek alapján. csakhogy különféle axiomatikus megalapozások vannak. különösen úgy, hogy a logikában megjelenik a modalitás és a temporalitás. szóval az emberiség nagy magasztos céljai nagyon hasonlóak. de az ahhoz vezető utak esetenként nagyon eltérőek.
unionista (törölt) 2015.01.08 17:29:53
@raczsandor:
szóval az a predikátumkalkulus az axiomáival és a levezetési szabályokkal olyasmi, mint amivel a görögök is próbálkoztak. és a modern filozófia is készített naiv predikátumlogikát. felsoroltak kijelentéslogikai törvényeket.

egy ilyen kalkulus arra jó, hogy ezzel elvben az összes igaz kijelentést fel lehet, és ki lehet zárni mindent, ami hamis. persze mindezt egy elsőrendű logikai nyelvben. ami a beszélt nyelvtől elég távol áll.

de ha megnézed, akkor ebben a kalkulusban például nem axióma a "harmadik kizárt elve":
A ∪ ¬A
pedig elég alapvető az elsőrendű logikában (amiben még nincs modalitás). lehetne axióma, lehetne egy ezzel ekvivalens kalkulust kreálni. és máris különbözik az alapvetés. egy másik biologikához közelít.

és én ezért nem hiszek a nagy keveredésben. a keveredés valójában arra jó, hogy az egymáshoz közelállók újra megtalálják egymást. a globalizáció egy reverse népvándorlás. ami nem azt jelenti, hogy a magyarok többsége majd visszamegy kelet-ázsiába. mert a kelet-ázsiai eredet majdnem teljesen eltűnt. de könnyen kialakulhatnak baskír, türkmén kapcsolatok és indoirániak.

szóval a németek orbánt tudatosan mozgatják ebbe az irányba. csak hülyék mert nem az azeriek, hanem épp az örmények mellé kellett volna állni. az örmények éppen azért tudnak a kaukázus "zsidói" lenni, mert ott ők alkotnak szórvány kisebbséget. ők segíthetnek az árjáknak közvetíteni.

csak persze ezt az egészet nem szabad túl komolyan venni. mert az ember eleve eredhet többfelől. n generációra visszamenőleg elvben 2^n ősöd is lehet. feltéve, hogy nem voltak rokonházasságok. de biztosan voltak, mert mondjuk 30 generációra visszamenőleg senkinek nincs 2^30 őse, mert az cca. 1 milliárd. mert a föld népessége 19. században érte el ezt a számot. de nagyon úgy tűnik, hogy a növekedéssel együtt a globális keveredés vég nélkül nem fokozódhat. franciaországban el kezdenek lövöldözni. vagy a svájciak azt mondják, hogy ne akarjon mindenki az alpesekben lakni. és akkor erre írják a "zsidók", hogy a svájciak a bolygó 95%-át kirekesztenék. naná. izrael azt se viseli el, hogy tengermellék egy részét elfoglalják a palesztinok. ott élnek évszázadok óta. csak a 200 km-es tengerpart szakaszból 40 km az övék. és az ortodox zsidók nem mondják azt, hogy oké, építsünk közösen kikötőt gázában. mert ahhoz keveredni kellene. de a palesztinok sem. mert a népesség kevés őssel rendelkező natív. és ezt a tulajdonságukat nem akarják feladni. ebből erős ütközés lesz. polgárháború.

nekem van egy tippem, hogy a rokonok globális keresgélése fog felerősödni. ami kereskedelmi háborúkhoz vezet. ezért fontosabb lesz az önfenntartásra törekvés, mint a versenyképesség.
Megszólalt a becsmérlők, a piszkálódók és a mindentudók ideológiákon átívelő serege a tegnapi tüntetés kapcsán. Ez a kényszeresen véleményező társaság tipikusan soha semmit nem kezdeményezett még a közéletben, fogalma sincs az ilyen kezdeményezések nehézségeiről, a…..
unionista (törölt) 2015.01.03 16:14:00
@STIRLITZ:
ez egy belvárosiak belügye. szóval nekem van a sanyi haverom, aki kútfúró. ezt gondolja: ide figyeljél komám, ez az udvarhelyi tessza, aki a new yorki egyemen tanult, megalapíttotta a közélet iskoláját, interkulturális tréner, ez egy baszatlan zsidó liba. értem, hogy ez borzalmas. minimális polgári neveltetéssel ilyet ember nem gondol.

de ezek a "baloldali" pártok mind belvárosi zsidók vagy zsidókeresztény vezetésűek. a parlamentben van belőlük egy féltucat: mszp, dk, együtt, pm, lmp, mlp. ez pontosan egy féltucat párt. parlamenten kívüli világmegváltó mozgalomból létrejön hetenként legalább egy. de valahogy mind ugyanabból a körből kerül ki. akik a lakosság 1%-át adják.

van egy 199 fős parlament. akkor abban legyen 1 ortodox és 1 nem ortodox zsidó kisebbségi szószóló. ez nem a fasizmus. ez a demokrácia. arányos képviselethez jutottak. de ez nem "a" baloldal, ők nem "a" liberálisok, nem "a" civilek, hanem "a" zsidók. ne variáljunk már ezen, hogy nem. de.
unionista (törölt) 2015.01.03 20:02:55
@panelburzsuj: @Kdo Je Ugasnil Luč:
a többségi magyarok evolúciósan nem ehhez szoktak. hosszúpályiban azt várják a népek, hogy valaki, ha más nem akkor a gróf mondja már meg nekik, hogy mit is kellene csinálniuk az uradalomban. de úgy, hogy ehhez társuljon valamilyen feudális privilégium. amit a járás kap a megyétől. így szerveződjön a nemzet. a piacot szervezze a megyei jogú város. ez a tradíció.

vegyük példának ezt falut (nyilván nagyon sok hasonló van). a google maps szerint van ott rendőrség. szeplőtlen fogantatás temploma (róm. kat), szent mihály és gábor főangyalok temploma (gör. kat.), refomátus templom, baptista imaház, tájház. posta. a központban piaci alapú point of interest: "soma" pizzéria-gyros bár. ebben a környezetben élnek a népek legalább 1219 óta. akkor említették először meg a krónikák ezt a települést, ami most közel 6000 főt számlál. lakosság 17% vallja magát cigánynak. ez azt jelenti, hogy a népesség fele. híres ember: itt született marosán györgy kommunista politikus. hány dollárt fektetnél be hosszúpályiban ha befektethetnél akárhol a világban? mert én egy centet se. akkor sem ha a polgármester megígérné, hogy többet költ az oktatásra.

induljunk ki abból, hogy az önkormányzati képviselők a járásokból és a városokból összegyűlnek a megyeházán vagy a kistemplomban. balogh uram felszólalásra jelentkezik: és aszongya: szerintem hosszúpályiban gyártsunk hosszúkabátot, (szünet), hosszúujjú pull-óvert (mert mink itten így mondjuk) (nevetés), hosszúnadrágot, hosszú szárú csizmát, hosszú alsóneműt. a hosszút, azaz a tradíciót gyártsuk le. a rövidárut, azaz a divatot hordjuk be. erre a képviselők néznek ki a fejükből. és azt mondják: hö. hosszúpályiba hosszúgatyát. ez aztán a koncepció. valaki bekiált: úgy van. szólásra jelentkezik szűcs uram. lehetne hosszúpályiban könnyűipari szakiskola. a kisüzem mellett legyen nagykereskedés is. és akkor ez az üzem szállítson be a tekintetes képviselőknek és azok hivatalának, a közintézményeknek és a közüzemeknek. a tanár és mérnök uraknak és asszonyoknak és az orvosi és jogi doktoroknak. az ipari munkásoknak és a szövetkezeti parasztoknak. szakdolgozóknak. református kollégium és nagy-debrecen összes diákjainak valamint. a békefenntartó bocskai dandárnak. mindenkinek. teremtsünk piacot.

de hogyan. a városházán ülésezik a kereskedelmi kamara és az ipartestületek. és kitalálják, hogy ehhez milyen nyersanyagot és gépeket kellene venni. persze van amit meg lehet termelni, illetve az ipari gépek egy részét is le lehet gyártani. nyilván szükség lesz szakértelmre. ennek egy részét ki tudjuk képezni, egy részét kívülről kell megvásárolni.

nézzük meg, hogy ehhez milyen ingatlanjaink vannak. azt tudja a civisház. kell még mellé hitelpénz is. ezt biztosítja a civis bankház. kell még közraktár. ki jelölni annak a helyét. és valami vásár. annak az időpontját. kell valamilyen marketing. kell valami marketing. valamelyik sportágban mondjuk röplabdában a junior és senior csapatokat a debreceni textiles név illesse.

azt állítom, hogy a tradícióhoz nem kell szabad piac, vagy csak nagyon korlátozottan. nagyjából ehhez:
mek.oszk.hu/kiallitas/szabomagda/keptar/02_csoport/nagy/19-Kollegium-Csokonai2822_16.jpg
mert ezt tudta a feudalizmus 100 éve. na most persze lehet mondani, hogy ez így uniformizálás. csakhogy vannak a hagyományos vásárok. debrecenben tavasszal és ősszel mihály napján van vásár. olyankor a tiszántúl a román részekkel valamint erdély a székelyek és a szászok földjével árut cserél. ehhez csatlakozhatnak a kárpátaljaiak, a délvidékiek. vagy akár nagy-budapest. ha debrecenben valaki szatmári vagy szilágyi hordhatja a tradíciót.

csak ugye abban elég sok dolog nincs. például szexi alsónemű. ha debrecen reformált helvét kanton, akkor ebben partner lehet a svájci sloggi. akár úgy, hogy veszünk tőlük bugyit, gatyát. vagy azt mondjuk, hogy jöjjön gyártani pályiba. ne csak a városnak gyártson, hanem a világnak. és innentől kezdve működikhet a szabad kereskedelem. a sloggi esetleg pénzelje a debreceni virágkarnevált. a széplányokba. a kisbotos és nagybotos erős fiúkba. vagy a hajdúszoboszlói strandröplabdába. hosszúpályiban a hagyományos teremröplabda. a sloggi hungária résztulajdonosa lehet mucika, aki most is gyárt alsóneműt. és eladja. most is van ilyen. és jöhet a kereskedelmi bank, hogy leszámlálná a pénzt. ahhoz, hogy debrecen a helvét kanton megjelenjen a canton-i nemzetközi vásáron a hajdúsági kollekcióval. és ha ott eladunk valamit, akkor hozzuk be az árut. aztán van ott elég ember. hátha azt mondják, hogy ez tetszik nekik. másért nem, hogy eladjanak valamit. a békefenntartó alakulatot úgy küldjük ki védelmi feladatokra ha az egyesült nemzetek rendelnek árut a segélyezéshez. de rendeljenek piaci alapon tengerentúlról az amerikai zsidók. és akkor majd ugyanilyen értékben vásárolunk. a szabad kereskedelem korlátozott. és ez a rendszer félfeudális-félkapitalista.
unionista (törölt) 2015.01.03 20:38:59
@biohouse:
nyilván azért nem, mert a lakosságot nem érdekli, hogy milyen a holokauszt emlékmű. bontsák le a zsidók, és építsenek a helyébe egy újat. amilyet szeretnének. amin a magyarokat nem a földre szállt kisangyal jelképezi, hanem egy fasiszta ördög. szerinted hány embert érdekelt ez az emlékmű. van egy tippem, hogy a magyarok fele vagy harmada soha életében nem járt a szabadság téren. nem nagyon jártak arrafelé szabolcsbákáról vagy ramocsaházáról. ahogyan mondjuk a lakosság négyötöde biztos nem volt kisvárdán se. az hogy lehet?

az ortodox liberális koncepció arról szól, hogy magyarország alakuljon át 10 milliós modern metropolisszá. amit budapest belvárosából a zsidókeresztények igazgatnak. a zsidó baloldal és a keresztény jobboldal paritásos alapon kiegyeznek. és a paraszt azt mondta, hogy akkor beszavazza a cigány kultúrát. ezért kapott orbán kétharmadot. újra választotta. most már leváltaná. csak nincs kire. mert még mindig a belvárosi zsidó elit akar hegemóniát. előbb "liberálisok" voltak. az szdsz bukása után mind "baloldaliak" lettek. az mszp bukása után ők a "civilek".

szerinted a köznépnek kell madarász csaba? aki a cee citizens network e-részvételi projekt vezetője, az európa tanács cahde munkacsoportjának civil delegáltja. az európa tanács civil delegáltja magyarországon azt jelenti, hogy a zsidó delegálja. akármilyen demokrácia projekt vezetője azt jelenti, hogy a zsidókeresztény vezetője. ezek a demokratikus közemberek nem az ország minden szegletéből álltak össze. hanem budapest belvárosából.

szóval itt van egy történelmi félreértés. mi magyarok a németrómaiak vallását vettük fel, nem a zsidókeresztényekét. nem arról van szó, hogy a zsidók a rosszak, vagy a gonoszak. hanem a többség valamilyen császári dologhoz akar viszonyulni szolgai alázattal vagy rebellis módon.
Van egy homályos, de csaknem általános, és időről időre kitörő érzés a világban azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, amely legutóbb az évezredfordulóról, a dotcom lufi kidurranásától, a tőzsdeválságtól és az ikertornyok lerombolásától ered, amikor a…..
unionista (törölt) 2015.01.02 20:42:56
@egyetmondok:
a probléma, hogy a joghierarchiával az, hogy a lábai nincsenek meg a vidéken. csak a polgári peres és a büntetőügyekben. de a jogszolgáltatás nem csak alsóbb szintű bíráskodásról szól, hanem helyi rendeletalkotásról. magyaroszágon nincsenek független törvényhatóságok. pártirányítás alá vont önkormányzatok vannak. municipiumok nélkül a polgárságnak nincs elegendő muníciója. ezért mindenki a kincstár pénzére próbál támaszkodni. a jog nem szolgálja a parasztok, a munkások és a polgárság érdekeit, csak a szabad kereskedelemét.

szóval egy helyhatóság nem döntheti el, hogy milyen mértékben zárja be a piacát. nincs arra mód, hogy mondjuk szombathely és környéke összeálljon. kőszeg, sárvár, vasvár, körmend, németújvár és felsőőr. utóbbiak már osztrák területen vannak. de mégis létrejöjjön egy hátáron átnyúló önkormányzati együttműködés.

és mondjuk azt mondják, hogy létrehoznának egy cipőgyárat. újra megnyitna a sabaria. vagy amiről döntenek. és akkor megvédik ezt a piacot. megadóztatják a műbőrt. azért, hogy esély se legyen azt árulni. vagy akár az igénytelen ragasztott talpat. a ragasztót. és elkezdenek minőségi cipőt gyártani. kétségkívül drágább lesz. de a sabaria cipőgyár szövetségi kormányzati beszállítóként az adót megfizetheti természetben. mert mondjuk a kórházban a szakorvos, a szakdolgozó, az iskolában a szaktanár vagy a hivatalban a szakjogász és a szakközgazász sabaria papucsban járna.a sabaria kiképzőközpontban a haderő sabaria bakancsot húzna. és a gyerekek többsége is sabaria tornacipőben ugrálna. esetleg még a haladás futballistái is. vagy a falco kosarasai. mert ott azt gyártják. azt promotálják. a gyerekek azt kapják az ingyenes egységcsomagban az intézményes közellátás keretei között. de ha valakinek a legújabb szuper tornacipő kell, ami nyilván jobb, akkor vehesse meg. vagy ha valaki mindenáron az ázsiai centerhez ragaszkodik, akkor vásároljon onnan. szóval ez ettől liberális felfogás. de nem ortodox, mert a termeléssel próbálják felhúzni a gazdagságot és nem a fogyasztás visszaszorításával. szabad kereskedelmi egyezmények is a helyiek érdekeit szolgálják.

ha a sabaria cipőgyár rossz minőségű cipőt gyárt, akkor hiába kap a helyhatóságtól védelmet. mert a szombathelyiek kifizetik a magasabb költségeket. véresre töri a gyerekek sarkát. a köznép fellázad. és a városi sabaria bank is csődbe mehet. akkor a polgárság elhibázta. és ezért ráfizet. de ha nem, akkor ebből létrejöhet egy olyan könnyűipari konglomerátum, amibe a kis, közepes és nagyüzem is van. városi köz- és piaci magántulajdon. belföldi és külföldi tőke. mert ebbe beszáll a német vagy az osztrák. így esetleg felzárkózhatnak graz közelébe. így lehetnek olyanok, mint stájerország. de ehhez meg kell védeni a piacaikat.

te a jogszolgáltatásban a csak a kontrakultúrát látod. a bíróságokat. vélhetően zsidókeresztény eredettel rendelkezel. nyugat-európa is úgy emelkedett fel, hogy az iparosok védték a piacaikat. és csak akkor engedték be a zsidókat és a szabad kereskedelmet, amikor az előnyöket biztosított nekik. olyankor a gazdaságot nyitották, és amikor ebből hátrány származott, akkor igyekeztek befelé zárni.

és ez jutott el odáig, hogy most már csak a kontra kultúra érvényesülhet. az ortodox liberális bankárok, az ortodox liberális jogászok és az ortodox liberális média (amire a köznép azt mondja, hogy a "zsidók") eluralták a közéletet. ők azt mondják magyarországon, hogy a polgárságnak mindent el kell adnia. semmizzék ki magukat, mert úgy lesznek gazdagok. zárjanak be minden helyi érdekeltségű üzemet és üzletet mert úgy lesznek nyitottak. adják el a helyi birtokaikat. de ez egy ortodox zsidó witschaft. ami konjunktúrában elmegy, de recesszióban nem. és ez hiteti el, hogy az alkotmányosság a kulcskérdés. szövetségi legfelső bíróság kellene (ahhoz szövetségi tanács) tartományi táblabíróság középszinten és kerületi az alsón. de közte helyhatóságok. a megye az iparhoz. és alatta a járás. ami a mezőgazdaságot szervezi. a tradicionális járás ahhoz kell, hogy legyen korszerű landwirtschaft. de abból lehetnek a kiemelt üdülőövezetek fürdőhelyekkel, kastélyokkal. a járásból lehet modern kori uradalom pártoktól független választott kisnemesekkel és főrendekkel. szóval ez egy félfeudális-félkapitalista modell. ami nem ortodox, de liberális. és ennek az alapja a németrómai vallás. nem a zsidóké. mert a szabad kereskedelem alapvetően a mediterránra való. ahol nagyon sok szabad kikötő szerveződik össze a gazdaság. nem arról van szó, hogy az rossz. hanem arról, hogy itt nem ortodox zsidókra volna szükség. ilyenek nincsenek, vagy csak jelentős kisebbségben.
unionista (törölt) 2015.01.02 20:59:46
@transgression:
oké, de ez az portlandtól kijevig tartó 1 milliárd főt számláló transzatlanti partnerség milyen lehetőséget kínál a köznépnek mondjuk ökoritófülpösön. magyarországon 5 millió ember él 10 ezer főnél kisebb településen. a népek azt kérdezik hosszúpályiban, hogy ők mire mennek azzal, hogy szabadon kereskedhetnek amerikával. van egy postájuk, néhány templomuk. egy kisebb állattartásuk, húsboltjuk, pecsenye sütödéjük. magtáruk, sörföző üzemük, kisebb szőlészetük. mit kezdjenek az ők az 1 milliárd fős szuper kereskedelmi övezettel. van egy ócska vasárudájuk.
unionista (törölt) 2015.01.02 22:14:24
@egyetmondok:
oké, akkor mi ennek a joghierarchiának az alja?
A többségében makrogazdaságilag és államháztartásilag képzetlen, viszont a versenytől félő, államelvű, nacionalista magyar választónak idáig elég volt a "nemzeti kormányzás" klisékészlete ahhoz, hogy megnyugodva letudja a "komcsikat" és egy füst alatt a Kárpát-Magyar…..
unionista (törölt) 2014.12.31 15:03:20
@raczsandor:
az a probléma, hogy az erkölcs valójában sohasem volt egyetemes. és ez a nyilvánvaló állítás ellentétes a zsidókeresztény tanítással, magyarul a vallással. nem feltétlen a hittel, hanem a tradicionális egyházzal ugyanúgy mint a felvilágosultnak mondott humanista dogmákkal. nem a közvélekedéssel, hanem azzal, amit akár szülőként a gyerekeknek prédikálunk.

vegyünk egy vidékies példát. tegyük fel, hogy mondjuk nyírbátorban jóska lopott. és mondjuk gátlástalan módon tette. tanuk is vannak rá, hogy lefizetve nyert pályázatokon, indokolatlan előnyökhöz jutott nagy összegű közbeszerzéseken. pistát megfenyegette és mondjuk így szerzett egy milliárd forintot indokolatlanul. ebből a summából csinált ötszázmilliót a piacon. ez egy fiktív példa, de nem rugaszkodik a vadkeleti valóságtól. mi legyen jóskával. börtönben a helye, mondja az egyik. de mi van ha a másik azt mondja: jóska fia elég jó iskolákba járt. bejárta a külföldet. hiszen a szülei gazdagságával a világban bárhová akadálytalanul beléphetett. jóska fia elég rátermett, értelmes, szorgalmas gyerek, akkor esetleg hagyjuk meg ezt a vagyont. hátha lesz belőle egy modern kori nemes. egy "báthory". bőkezűen adakozzon, de a megmaradt vagyonnal szigorúan gazdálkodjon. na most ez a felfogás végtelen feudális és tökéletesen abszurd. jóska lopott, vagy nem lopott kérdést úgy döntjük el, hogy megnézzük mennyire szorgalmas a fia. és ha a fia nem annyira ügyes, de a lánya igen, akkor mi legyen. szóval a tetejébe ez szexista is. de valójában egy család sorsáról kell dönteni. arról, hogy a fiú és a leány szemlesütve menjen a szüleihez a beszélőre, vagy ők hozzák létre a modern kori uradalmat nyírbátorban. és esélyt kapjanak arra, hogy szobrot emeljenek nekik.

és szerintem erre a legjobb válasz a független helyhatóság. az, hogy a pártpolitikát félre téve, képviselők útján közvetve döntse el a köznép. nyírbátorban és környékén. vagy akárhol.

de ez az egész felfogás tökéletesen ellentétes bárándyék világával. mert ők erre azt mondják, hogyha jóska elég sok pénzt fizet nekik vagy bármely másik konkurens irodának, akkor majd ők úgy csűrik csavarják a szót, hogy jóskát felmentik. mert ők tudják, hogy melyik bírának kellene ítélkezni. csak ez pénzbe kerül. vagy hagyják, hogy vigyék a vesztőhelyre ha egyszer lopott és még fizetni se akar.

na most szerintem bárándyék sem feltétlen erkölcstelenek. bár ez a beállítás annak ábrázolja. de lehet ezt úgy is magyarázni, hogy mindenkit megillet a védelem joga, stb. de én mégis azt gondolom, hogy a valódi rendszerváltás az lehet, amikor egy ponton közvetve ugyan, de tényleg a köznép logikáját követjük. a közvetettség ahhoz kell, hogy elkerüljük a halálbüntetést. a nyírbátoriak ítéljek meg jóskát és családját. és ezzel ők vagy felemelkednek, vagy lesüllyednek. vagy az is lehet, hogy nagy hűhó semmiért. jóskát bebörtönzik és helyébe lép pista. és az is lehet, hogy jóska szorgalmas fia vezeti tovább az uradalmat, de látva, hogy bármit megúszhat zsarnokká válik. a köznépnek nem kellett volna annyira megengedőnek lenni. de az is lehet, hogy lelkiismeretétől vezérelve a mezőváros dicső nemesi hagyományait követve a környék sohasem látott fejlődésnek indul.

de ez nem egy kapitalista modell. mert a fővárostól távolodva nem lehet kapitalistának lenni. ez egy félfeudális-félkapitalista világkép, ami budapest belvárosából nézve borzalmasnak tűnik.
unionista (törölt) 2014.12.31 15:26:44
@Keszthelyi.Aron:
nem nagyon érted ezt, mert nem akarod megérteni. itt arról van szó, hogy budapest nem húzhatja az országot úgy, hogy a főváros lakosságának gondolkodása alapvetően eltér a vidéktől. amelyik országnak nincs egy a vidékkel és a köznéppel azonosulni tudó fővárosa az az ország helyben járásra van ítélve. a különbség alapvetően abból fakad, hogy budapest belvárosában zsidók relatív többségben vannak. a zsidókeresztény eredettel rendelkezők uralkodnak egyébként végtelen feudális módon. szóval csak látszólag modernek. ha a modernitást nem abban az értelemben használjuk, hogy mennyi az egy főre eső iphone.

csakhogy ugye budapestről a zsidókeresztényeket nem lehet kipaterolni. azért, hogy a főváros azonosuljon a vidékkel. az amerikai zsidó nagykövetet haza lehet küldeni. a valutaalap zsidó vezetőit be lehet csapni. ezek mind szükséges feltételei annak, hogy magyarország kelet-középeurópai élmezőnybe tartozzon. veszélyes lépések, de szükségszerűek. a zsidó polgármestert le lehet váltani. de a budapesti zsidóság gondolkodását nem lehet megváltoztatni. és a zsidókeresztényekét sem. akik azt hiszik, hogy ők valamiféle mintaadók. azt mondják, hogy legyen alkotmányosság. mit jelent az konkrétan? semmit! de ez a csoport evolúciósan ilyen. üres lózungokon túl semmit sem tud mondani. és ez a csoport evolúciósan ilyen. jelen lehet, de nem uralkodhat a közéletben. vagy legfeljebb nagyon erős korlátokkal az autonóm hitközségekben.
unionista (törölt) 2015.01.01 18:13:14
@Keszthelyi.Aron:
de nem kipaterolni kell őket, hanem arányos képvisletre van szükség. egy negyedszázadon át próbálkozott azzal ez az istenverte ország, hogy budapest belvárosában egy zsidókeresztény csoport háttéralkukat kötöget. a zsidó "bal" és a keresztény "jobboldal". és eladják a népnek, hogy ez a demokrácia. csakhogy a parasztok fellázadtak ez ellen. és most nem a zsidókeresztények irányítják az országot, hanem a balkáni cigányok. orbán, kövér, áder asszimilálódott cigány. lázár is hiába "kampósorrú" a cigány kultúrát képviseli. tarlós, vagy rogán is vélhetően asszimilálódott cigányok. még vida ildikó is. a származásuk, a kultúrájuk, az újpogány vallásuk. és ők paterolják ki jobbról is a zsidókeresztényeket. a mérsékelt konzervatívokat. sólyomot, mellárt vagy ángyánt. szerintem g fodor gábor vagy akár lánczi andrás cigány. de itt a cigány nem szitokszó. hanem azt gondolom, hogy az ő felmenőik a zsidókeresztények közé ékelődtek, de az is lehet, hogy évszázadokkal ezelőtt. andy vajna is cigány "vajda". úgy gondolkodik, úgy viselkedik. ők gondolják, hogy kipaterolják a liberális zsidókat. és ezt sokszor nem is tudatosan gondolják. ahogyan ez a belvárosi csoport is sokszor tudat alatt tart össze. vagy a kormányoldalon a délszlávok lázadása sem szervezett. de simicska egy délszláv despota.

azt állítom, hogy ez a játék nem játszható demokratikusan. azért nem, mert nincs képviselve az indoeurópai többség. nincsenek képviselve a parasztok. és nincs képviselve a többségi polgárság sem. nincs a politikai elitben szakember. szakorvos, szaktanár, szakmérnök, szakjogász, szakközgazdász, nincs a baloldalon szakmunkás. és nincsenek a parlamentben parasztok. hanem a zöld pártot is egy belvárosi zsidó vezeti. egy grün. de én nem azt mondom, hogy öljük meg schiffer andrást.

hanem azt, hogy demokrácia majd akkor lesz ha a nemzetségek arányos képviselethez jutnak. és a belváros a helyzeti előnyével nem élnek vissza. azaz soha. de mégis erre kellene törekedni. és ez nem a fasizmus. hanem még egyszer: a demokrácia. és lehet mondani, hogy nehogy már a plebs akár közvetlen képviselettel is rendelkezzen. a politikához patríciusok kellenek. csak akkor nem ezt kell hirdetni. akkor nem kell demokratának lenni. persze erre nem szavaznának túl sokan. ez a felfogás alapvetően nem a belpolitikába, hanem a diplomáciába való. oda első, másod, harmadgenerációs értelmiséget se szabad kulcspozícióba engedni. persze most ezt is a németek felügyelik. nincs külügy. külgazdasági (külkereskedelmi) minisztérium van. szóval a dunakeszi focisták remélhetően nem okoznak túl nagy kárt.

de a külpolitikában is, nem az a jó diplomata, aki atlanti elkötelezettségű. hanem aki a magyarok iránt elkötelezett. de ezt csak a zsidóknak kell magyarázni. mert ezt még a cigány is érti. csak legfeljebb a fogával tépi fel az ajándék csokit, vagy hátizsákot hord az öltönyhöz. és folyton össze akar fogni valaki ellen. azt mondja, hogy tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim és nem azt, hogy "tesókáim".

de ennek is kell, hogy legyen képviselete. orbán viktor sem a sátán. csak ő azt mondja, hogy a gazdaságban az építőipar, a jövedéki ipar, az állattartás kerüljön előtérbe, a foglalkoztatásban kapjon nagyobb szerepet az alkalmi betanított munka, tehetséggondozásban a sportiskola. ez a cigány kultúra. a másik oldal meg azt mondja, hogy kereskedelmi bankokat, kereskedelmi médiát, a kereskedelmi jogot korlátozzák.

majd akkor lesz demokrácia ha a budapest bank a város bankja lesz. a zsidónegyedben legyen ott a citibank. és nyújtson jobb szolgáltatást, mint a város. nyilván kockázatosabb befektetésekkel nagyobb hozamot tud ígérni. vagy a város bankját képes biztosítani. de akkor ez egy kontra (kontroll) pozíció. abban jók a zsidók. képtelenek szisztematikusan építkezni. erre van szükség a polgárosodáshoz. komplex várostervek kellenek. mezővárosi kerületek, az iparvárosok körül megyék, a fővárosi körül a központi régió. járásokba szervezett mezőgazdaság. a belvárosiak ehhez abszolút nem értenek. ehhez indoeurópai dominanciára van szükség.
Két stratégia -- az idővel feltehetően politikaivá acélosodni vágyó társadalmi mozgalomé és a létező balos pártoké -- határozza meg a baloldali alternatíva lényegét, de egyik sem lehet elég erős a Fidesszel szemben. A kettő nem csak egymást gyöngíti és részben egymás…..
unionista (törölt) 2014.12.28 18:36:11
@zuglo007:
te ebben hiszel, ez rendben van. de miért lenne az ideális? piaci önkény miért jobb, mint az állami?

szabad piachoz közeli módon működik mondjuk a maffia. de ott széplányokat prostituáltnak adják el. és a piac nem nevel belőlük balerinát. mert a piac nem egy jótékonysági intézmény. és amint látjuk a köznép nem a magas kultúrát fizeti meg. a legnagyobb haszon a brutális perverzión van. tehát a szabad piac lánykereskedést csinál. most persze ezt kisarkítom. de ezt látjuk, nem? a kereskedelmi médiában nem tehetségkutatás folyik, hanem sztárcsinálás. ó drága kicsi andika, te világsztár vagy. igen, téged imádna az egész világ. csak küldjétek már azt a kurva esemest. és a zsűritagok vonaglanak a székekben, alig várják a műsor végén felmarkolják a pénzt. és abból a kislányból a piac csinál egy ordító tinikurvát. akit majd egy év múlva eldobnak. mert jön a következő évad. és akkor találnak egy hozzá hasonlót. szó nincs hosszabb távú tehetséggondozásról. ultra rövid távú kizsákmányolás.

szóval ezek a műsorok nem az alkotóművészeket választják ki. hanem a leghülyébbeket emelik fel. a bikicsunájos fazokat. és a középszerűeket. még csak nem is a legszebb, vagy a leginkább érett, karakteres nőket, akik esetleg tényleg múzsává válhatnak. hanem a kifejezetten középszerűeket. ő juli, te ahogyan leutánoztad a sia nevűt. az milyen felejthetetlen volt. csak most kicsit megfáztál és nem tudsz énekelni. de világsztár vagy. nem. horányi juli egy középszerű énekes. ilyennel dunát lehet rekeszteni. nem azt állítom, hogy öljük meg. mert nagyon sok horányi juli kellene. de ő nem szuperász. nem érzem azt, hogy az a csaj a zsenialitás és az őrület határán mozog. hanem azt látom, hogy van egy középkorú, középszerű hölgy, akit sztárolnak. és szűcs gabi alias little g weevil jó pénzért elkurvul. nem zavar, mert engem nem zavar, hogy van kereskedelmi televíziózás. csak nem látom, hogy a piac a szupertehetségeket emeli ki egy közepesen szegény országban. ebből következően nem nagyon hiszek az ortodox liberális kultuszban.

mert simán azt látom, hogy a zsidók összetartanak. hiába mondják, hogy nem. csak az igaz, hogy ez nem tudatos. erre mondom, hogy ez a zsidó összetartás biosz, nem filosz. és a zsidóellenesség alapja is biosz. az idegenek kirekesztése. szóval ez egy veszélyes játék. de ez egyenes következménye a zsidók viselkedésének. a rendszerváltás óta semmiféle zsidó tehetséggondozás nincsen. hiába beszél czeizel erről. az a kádár rendszerben folyt. ma a zsidó gyerekeket elszeparálják. a cigányokat erőszakkal integrálják. és ezzel megágyaznak az antiszemitizmusnak. de ennek az okozói maguk a zsidók. a népek nem véletlenül nem utálják a ruszinokat, vagy a bunyevácokat. a zsidókat valahogy sehol se szeretik.

felőlem amúgy legyenek zsidók egy városban. én örülnék neki ha errefelé több lenne. csak én megértem az antiszemitákat is. akik azt mondják, hogy meg kellene őket válogatni. mert ezek eredendően nem közénk tartoznak. és nyilván hazafias zsidókra van elsősorban szükség. egész egyszerűen azért, mert errefelé a többség nemzetieskedik. ehhez kell igazodni. és nem kell semmiféle zsidó eugenika, hogy majd átnevelik a magyarokat. mert azok a zsidók húzzanak a picsába. aki magyarellenes az mégis mit vár.

szóval én urbánus gyerek vagyok. de faluhelyen nem kezdem el magyarázni, hogy mi sokkal fejlettebbek vagyunk. hanem próbálom a két kultúrát összekapcsolni. de a budapesti zsidóság egyszerűen hegemóniát hirdet. és egyébként önérdekből teszi. szóval azt látom, hogy ezt a csoportot olyan szinten megutálta a vidék, hogy velük vidéken nem lehet választást nyerni.

aki beül az átévébe azt leváltják. tétényi esztergomban népszerű volt. beült a zsidók közé magyarázni, hogy micsoda fasizmus van. és ennek kizárólag a lábszagú magyarok az okai. jó, hogy nem kell ilyen polgármester. ez pesten elmegy, de ilyen már esztergomba se kell. mehet a zsidók faszát szopni.

szóval neki antiszemita kijelentéseket kellett volna tennie. de úgy, hogy közben elmagyarázza a zsidóknak, hogy ne féljenek már. mert csak így lehet a szélsőségeseknek gátat szabni. nem lehet zéró toleranciát hirdetni. de értem persze, hogy ez is veszélyes. a zsidókkal a baj van.

mert te a közoktatásból minden áron magánoktatást akarsz csinálni. közéletből magánéletet. fából vaskarikára mondod azt, hogy az a legjobb.
unionista (törölt) 2014.12.28 18:56:21
@zuglo007:
csinálj magániskolát vámospércsen vagy hosszúpályiban. kisújszálláson vagy kunhegyesen. vagy nagyatádon vagy kadarkúton. szóval te egyszerűen egy 10 milliós metropoliszt szeretnél az országból kreálni. mert zuglóból beköltözhetsz a körúton belülre. és ott az elképzelés, hogy onnan egy csoport képes irányítani az országot. mert majd a kávézókban megbeszélik, hogy melyik zsidó melyik pártot vezesse. engem ez nem zavar különösebben. csak azt látom, hogy a köznép ebben látja az alapproblémát. túl kevés embernek van túl sok hatalma. és ez a baloldalon egy eredetcsoport köré koncentrálódik. az ellenzék egy budapesti zsidó baloldal. mind ugyanazt az ortodox liberális szöveget mondja. a szélhámosok leöntik szociális mázzal. de ez olyan, hogy ez nem kell a népnek. és demokráciában a népnek jogában áll ezt mondani.

szóval az a csoport úgy gondolkodik, hogy a globális kapitalizmust kell minden áron lenyomni a nép torkán. mert budapest csak így lehet világváros. 10 milliós metropolisz. de nem lesz budapest világváros. budapest az európai regionális gdp rangsorban a 102 helyen áll. nem lesz világváros. és budapest teljesítménye nincs akkora, mint amit a gdp adatok mondanak. mert ez is abból fakad, hogy a multik minden nyereséget a központi telephelyen könyvelnek el. tényleg szép a duna. de budapest nem világváros. nem lehet a gazdaságot romkocsmákra építeni. ha az agglomerációban nincs ipar, akkor nem tartható fent a főváros. mert az egy 25 milliós nagy-magyarországra van méretezve. így budapest csak elszívja az erőforrásokat. lefölözi a hasznot. és erre a köznép válasza: basszátok az anyátok fővárosi zsidók. nem a cigányok az elsőszámú ellenség. és ezt meg kellene érteni.
unionista (törölt) 2014.12.29 09:21:47
@zuglo007:
oké, építs magániskolát hermánszegen. szóval ez nem ilyen egyszerű. a zsidókeresztények elég sokan és egymástól függetlenül érvelnek azzal, hogy mi van kerala tartományban. csakhogy ott a biológiai mérések alapján nem a többségi ősdravidák élnek. ez ugye indiának az a része, ami az arab félszigethez és a sémi népekhez közelebb esik.

nekem semmi problémám azzal, hogy ezek az emberek ha akarják, akkor adjanak mindent magántulajdonban. abban hisznek, hogy az úgy jó. de ez egy naiv hitvilág. amit nem lehet az összes népre kényszeríteni, mert brutális mértékű antiszemitizmust szül. szóval a zsidók ilyen értelemben nincsenek felvilágosítva. sőt a zsidó kommersz filozófia brutális ellentmondásban áll a természettudománnyal. az evolúció azt mondja, hogy az emberi faj nem teljesen egységes. és a különféle evolúciós ágak nem kizárólag külsőségekben különböztették meg az embereket. és nem kizárólag az egyénre jellemző tulajdonságokban különbözünk. hanem a humán populációk gondolkodása is sok esetben eltér. és az emberi faj a diverzitásra törekszik. ami azt jelenti, hogy egyik vagy másik kultúra erőszakos alkalmazása brutális bűn a természet ellen vagy akinek így jobban tetszik isten ellen. és a zsidók ebben a bűnbe esnek. folyamatosan. és ez az antirasszistának mondott, valójában felvilágosulatlan, ostoba, és rendszerint semmihez sem értő, viszont rengeteg alapítványi pénzből élő csoport kulturálisan végtelen agresszív. és gyűlölik őket szinte az egész világban. és ma magyarországon a többségi akarat az, hogy ezzel a csoporttal szemben a lehető legkeményebben, de még éppen civilizált módon lépjen fel a hatalom. ez nem a fasizmus, hanem a többségi elven szerveződő közakarat. az ortodox liberálisok közutálatnak örvendenek. és az a budapesti zsidóság, és a zsidóbarát értelmiség. mert vidéken ilyet nem találsz. legfeljebb megvehetsz néhány díszcigányt és középszerű homoszexuálist. felviheted őket a színpadra. mutogathatjátók őket, mint a bazári majmokat. szóval ti a diliseket és a bénákat is szavazatszerzésre használjátok. azért toljátok fel a színpadra, mert tudjátok, hogy ők nem valódi konkurensek.

miért ne lehetne azt mondani, hogy köszönjük, nem kérjük. akarják ezt a magyarok. szerintem, abszolút nem. most biztosan nem. elég határozottan szavazott erről a nép. a társadalom nem erre az útra kíván lépni. nem ezt választotta. lehet, hogy rosszul döntött. de a magyarok többsége azt gondolja, hogy majd akkor lesz fejlődés, amikor ez az ortodox liberális csoport még hátrébb szorul. amikor már alig lesz befolyásuk. akkor fog magyarország előre lépni. és ez a kérdés a gyakorlatban fog eldőlni.
(Kép a mandiner.hu-ról)...
unionista (törölt) 2014.12.24 16:38:07
  Hosszú agónia elé néz Orbán rendszere, hiszen végképp elveszítette a képességét arra, hogy az önmaga által gerjesztett káosz energiáiból táplálkozzon. Időszerű tehát a lehetséges alternatívák átfogó értelmezése. Erre az igényre válaszolt Tölgyessy Péter, aki…..
unionista (törölt) 2014.12.23 15:20:09
@Lexa56:
a mintakövetés kereteit kell kijelölni. errefelé országos egyetértés sohasem volt, és vélhetően sohasem lesz. itt sohasem nem jött be a francia libertárius nacionalizmus utánzása országosan. de bejöhetne régiókban vagy megyékben esetleg határmenti kerületekben. azokban lehet többségi összetartás. sőt konszenzusra való törekvés is. feltéve, hogy a zsidókeresztények hitközségekbe vannak zárva. mert anélkül kisebb méretekben is csak széthúzás lesz.
A Magyar Hírlapban (17.o.) Béndek Péter A politikai parancsolat címmel reagál Gusztos Péter SZDSZ-es ügyvivő és a szabad demokraták egyházfinanszírozással kapcsolatos elképzeléseire. A cikkíró megállapítja: a liberalizmus legfőbb hiányossága éppen a szabadság folyamatos…..
unionista (törölt) 2014.12.23 14:36:16
@ParaZita2: @DrGehaeuse:
ezt az iq és az eq viszonya dönti el.

iq << eq: hívő
iq >> eq: nem hívő

a hívők intelligencia hányadosa ebből következően rendszerint alacsonyabb. de a vallásos emberek között is vannak elég okosak. az ateisták érzelmi kvalitásai gyengébbek. de vannak ügyes ateisták.

a zsidókereszténységben ez a két csoport tradicionálisan kettévált. ezért van az, hogy a zsidók értelmesebbek az átlagnál, a keresztények pedig érzelmesebbek. a zsidóság ebből következően általában a reálértelmiség körében felülreprezentált. a kereszténység pedig így uralhatja a humán területeket. ez a zsidókeresztény hegemónia kísérlet alapja. ez bukik el magyarországon.
Az illiberalizmus igézetében egymásra talált az autokratikus hajlamú fideszes hatalmi központ és a társadalomnak az a -- döntően -- két része, amely vagy a könnyű pénz lehetőségét látta a hatalmi központ kiszolgálásában, vagy menekült a kapitalizmus teljesítményelvű…..
unionista (törölt) 2014.12.21 21:45:19
@neoteny:
az, hogy bizonyos pontokon nem látsz összefüggést nem azt jelenti, hogy azok nem léteznek. te csak ellentmondani tudsz. ezért vagy az autódba szerelmes.
unionista (törölt) 2014.12.21 22:46:25
@neoteny:
van a tradicionális egyházi tized. az emberek isten előtt egyenlőek. ha elfogadjuk a tradíciót és az egyház ezen tanítását, akkor ebből egy tizednek az egyenlő újraosztása következik. ez egy szimpla logikai következtetés. egy "A ∧ B ⊃ C" típusú kijelentés. ennek próbálsz primitív módon ellentmondani. ezt primitív módon tagadod.

felrovod, hogy ezek után az egyház direktben nem nagyon kaphat pénzt a kincstártól. csakhogy ez azt jelenti, hogy a szekularizációt tagadod. miközben felvilágosultnak gondolod magadat. vagyis ellentmondásban vagy.

persze az egyház dolga az érzelmi kvalitásaikat használva begyűjtsék a tizedet. ehhez rendelkezésre áll templom és a templom előtti tér. ami nyilván különféle kulturális programokat nyújthat. és ebből nyilván elegendő bevétel származhat. csak ezt már a polgárságtól kapja az egyház. felvilágosult hitéleti tevékenységért cserébe. az egyházkerületnek vagy az egyházmegyének, főegyházmegyének (érsekségnek) gazdálkodnia kell. mondjuk a koncertekhez biztosíthat állandó kórust. nyilván az érseki már egészen magas szintű lenne. akár világhírességek mögött is vokálozhatnak. megjelenik a közéleti racionalitás. szóval ez éppen ahhoz vezethetne el, hogy nem az egyház nem az állam csecsén lóg.

persze így az elittől jelentősebb összegeket el lehet venni. mert mondjuk a főtéri koncerten, ahol rendszerint a templom van az első sorokért komoly pénzeket el lehet szedni. de a legszegényebbek megélhetése minimális szinten biztosítva van. sőt, a munkanélküliek részt vehetnek az egyház közalapítványi működésében. akár a hajléktalanok is segíthetnek építeni a színpadot. vagy subickolhatják a kiemelt padsorokat. és ennek a szervezésére az egyház rákényszerül. mert elválik az államtól.

de nem úgy, hogy csak elválasztjuk és kész. ahogyan az ortodox liberálisok mondják. mondhatod, hogy ez nem működne. ki kellene próbálni egy hitközségben.

és addig is mondani kellene másik módot az egyház finanszírozására. olyat, ami a szegénység problémáit is enyhíti. a középosztályt nem hozza hátrányos helyzetbe. az elit számára lehetővé teszi a demonstratív megjelenést. szóval mondj ilyet.
unionista (törölt) 2014.12.21 23:38:01
@neoteny:
oké, de az egy másik kérdés, hogy az egyházaktól nincs megkövetelve a közalapítványi működés.
Orbán a dongóhoz hasonlítja az ezer sebből vérző, alacsony hatékonyságú, agyon adóztatott, bürokráciával, adóelkerüléssel és korrupcióval terhelt, a külföldi tőkének és piacoknak kitett, beruházásszegény magyar gazdaságot ("és mégis repül"), majd másnap indirekte…..
unionista (törölt) 2014.12.16 23:19:05
@Rónarider:
amennyire tudom habsburg károly fiát képzik erre a szerepre. szerintem mitteleuropa kellene az unión belül. és abban lehetne kvázi egy uralkodói pár.

szóval itt is a németek tehetnének rendet azzal, hogy magyarországot szövetségi állammá alakítják. csak ez azért nem egyszerű. mert ehhez minimálisan egy közép-európai szövetségi felsőház, szövetségi legfelső bíróság és egy szövetségi bank kellene. így lehetne jogbiztonság és pénzügyi stabilitás.

de ezt létrehozni nem egyszerű. a parlamenti felsőházakat kellene egyesíteni. szabadállamiságot garantálná a nemzeti alsóház.

ez a németeknél, lengyeleknél, cseheknél, osztrákoknál, szlovéneknél kétkamarás rendszer van. szlovákiában, magyarországon, horvátországban nincs.

merkel mamiék szeretnének valamilyen szövetségi jogrendet. orbán is arról beszél, hogy mi berlinhez igazodunk. a baloldal gondolja azt, hogy ebben a térségben washington diktál. az us/imf/nato trió. mitteleuropa/bundesbank/bundeswehr inkább passzolna ide. de ez megint "fasiszta" ugyebár.
unionista (törölt) 2014.12.17 10:03:33
@egy igazi Ténytár:
nézd, nem az a probléma, hogy van kapcsolat izraellel. mert az mégis csak a szentföld. a páneurópai civilizáció része. miért ne lehetne jóban lenni a zsidó állammal, ahogyan az összes többivel.

a probléma az, hogy a budapesti zsidóság a rendszerváltás után egy olyan totális szabad piaci kultúrát próbál a magyarokra erőltetni, ami magyarországon nem alkalmazható. azért, mert ez az ország nem egy 10 milliós metropolisz.

de ez a csoport budapest belvárosából nem mozdul ki. és úgy képzeli, hogy az egész ország olyan, mint a belváros. és ez a szemlélet vidéken brutális károkat okoz. de ezeknek az embereknek a szent meggyőződése, hogy csak az általuk képviselt ortodox liberális modell a civilizált. és hogy ők a demokratikus oldal. de nem. az atv képes még behülyíteni a nyugdíjasokat. mert az idősek könnyen manipulálhatók. de ugyanígy manipulálja szélsőjobb a fiatalokat.

nem minden rossz származik a zsidóktól. kurva sok jó dolog köszönhető ennek a csoportnak. ezt vésd az agyadba. ezzel a budapesti csoporttal van a probléma. de még ott sem az összes zsidóval. mert kiváló művészek és tudósok is vannak köztük. és számtalan tisztességes ember. csak a politikai elitjüknek van túlhatalma.

szabad a jobbikra szavazni. de vigyázni kellene, hogy ne essünk át a ló másik oldalára.
unionista (törölt) 2014.12.21 12:50:02
@egy igazi Ténytár:
nem az a probléma, hogy a fidesz a zsidókhoz dörgölőzik. hanem az, amikor függelmi helyzetbe hozzák a társadalmat. amikor egy idegen ország kezdi el diktálni, hogy mit is kellene csinálni magyarországon.
Egymást követik, egyikre ezer, a másikra 6-8 ezer ember megy el (a második netadós tüntetés elsöprő erejét nem sikerült megismételni), a legutóbbinak a hangosítása és a "content" oldala is hagyott kívánni valót maga után, ha csak a hivatalos részét nézzük is. A…..
unionista (törölt) 2014.12.19 19:08:23
@zipe moha:
itt az államháztartást úgy kellene összerakni, hogy van a társadalombiztosítás. ennek része a humán alapellátás. van a nyugdíjrendszer. és mellette az intézményes gyermekjólét. ezeknek nagyjából egyensúlyban kellene lenni. tehát azt mondani, hogy 1 gyermekre annyit költünk, amennyi az átlagnyugdíj. csak lehet, hogy készpénz helyett pénzhelyettesítőt kellene adni. valamilyen módon ösztönözni kell a belső fogyasztást és korlátozni kell az importot. azért, mert költségvetési hiány van. ha teljes egyensúly lenne, akkor nem kellene. de nincs. így viszont muszáj a belső keresletet piac konform módon támogatni. mondjuk a családi pótlék pénzhelyettesítő formájában jár. és abból nem lehet megvenni a kínai tornacipőt, hanem csak a hazait. mondjuk a tisza cipőt. de lehet adidas vagy puma is. csak akkor hozzák ide a gyártást. ráütjük a magyar gyártású vonalkódot. és akkor a családi pótlékból megrendelhető. készpénzből persze bármi megvehető. szóval az idősekre és a gyermekekre, illetve a fiatalokra való költést kellene egyensúlyba hozni. illetve közös kasszából kell finanszírozni a népegészségügyet. mert vannak olyan részei az országnak, ami ténylegesen libéria vagy botswana átlag szintjén áll, és ugye nem akarunk járványügyi katasztrófát. és van még ugye az adósságszolgálat, ami szintén közös teher. de nagyjából itt véget is érne a kincstár hatásköre.

itt még hiányzik egy vagy inkább két kulcs elem. amit nem fogok leírni. inkább meghagyom, hogy találjátok meg barnalánnyal.
unionista (törölt) 2014.12.19 19:25:27
@Barnalány:
aha. úgy kezded, hogy nincs megoldás. ugyanaz a probléma, mint akárhol. nem kell semmi különösen se tenni szabolcsban. oldjuk meg mindent országosan. nem vagy te véletlen soros pénzen tanuló díszcigány? azok gondolkodnak így. pontosan ugyanígy. mégpedig azért, mert ez vág egybe a magyarországi zsidók érdekeivel. mivel ők leginkább csak budapest belvárosában vannak jelen. elsősorban nekik érdekük a totális központosítás. és akkor ebből következik a filozófia. a biológiából és a földrajzi eloszlásból.
Az Orbán-rezsim napjai meg vannak számlálva. Lehet, hogy években vagy hónapokban folyik a visszaszámlálás, de megkezdődött. Az ország köré vont hálójuk elszakadt, kilátszik mögüle a kedvezményezettjeinek rút fizimiskája, lelepleződtek a silány szándékok, fény derült az…..
unionista (törölt) 2014.12.16 01:55:14
@integrans:
nézd, én erről azt gondolom, hogy a megtermelt javak egy részét egyenlő módon újra kell osztani.

mondjuk egy tizedét. ez azt jelenti, hogy mindenkinek ez az összeg járna.
www.wolframalpha.com/input/?i=hungary+gdp+per+capita+in+huf+per+10+per+12
nagyjából most is ennyi a rendszeres szociális segély és a minimálnyugdíj. ennyi lenne a közmunkás induló bére. ezen felül teljesítménybér járna. szóval nem fix összeg, hanem attól függően, hogy ki mit csinál. ennek ellentételezésére kommunális adót kell kivetni. mert a közmunkás a piacon nem termel meg mindenféle adót, amiből vissza lehetne teríteni. azért kell progresszív vagyonadó, hogy mindenkinek legyen munkája feltéve, hogy valaki dolgozni akar. ha nem, akkor kapja az egy főre jutó tizedet. illetve ha munkaképtelen fizikai vagy mentális okokból, akkor valamilyen társadalombiztosítási különellátást. de ebből a tizedből kellene támogatni a munkahelyeket. az állam szempontjából minden munkahely lehetne egyenlően fontos. és majd a piac differenciáljon. nyilván ezt a munkanélküli segéllyel megegyező összegét kellene adni induló egyetemi ösztöndíjként is. mert az egyetemista munkanélküli. aztán persze ezen túl lehet kutatni, fejleszteni, vagy akár fizikai munkát végezni. az sem feltétlen rossz. mert olyankor olyasmit lát az ember, amit esetleg a tankönyvekben nincs benne. vagy az ember steril körülmények között nem észlel. stb.

ez szerintem szociálisan egyáltalán nem érzéketlen. de nem is jelent végtelen osztogatást. főleg úgy, hogy azt is lehetne mondani, hogy ezt a tizedet szabad (büntetlen) ember kapja meg. a börtönviselteknek a magaviselet függvényében járjon. ez persze csak a pitiáner bűnözést szorítani vissza egy kicsit. de a legtöbb megátalkodott ott kezdi el.

a családi pótlék összege is lehetne ez a tized. de annak a költését felügyelni kellene. vagy egyszerűen hozzátenni az intézményi normatívához. intézményes gyeremjólétre kellene törekedni. járjon napi többszöri étkezés mellett akár napi váltás ruha az iskolában, mosással, varrással, vasalással. és akkor egy ilyen kommuna munkát adhat iskolázatlan cigánylányoknak. vagy nem cigányoknak. szóval ezeket a sztereotipiákat nem kell túl komolyan venni. másképp nem lehet ezt elmagyarázni.

de ehhez hozzátartozik az is, hogy az ortodox liberálisok ezzel a korlátozott egyenlősdivel nem értenek egyet. a belvárosiak többsége úgy képzeli, hogy ebből egy olyan mértékű versenyhátrány származna, amit sohasem lehetne ledolgozni. és ők így is nagyon alul vannak fizetve a teljesítményükhöz mérten. na most én egy centet nem irigylek ettől a csoporttól. csak azt mondom, hogy ezt a zsidó csoportot miért ne lehetne marginalizálni a közéletben. semmit se mondanak, amit egy öt-hat éves nem ért a világból.

mert nekem ez a szolidaritás dologhoz kurvára nem kellett az európa tanács emberjogi biztosának véleménye. mert a csabi haverom, a cigány osztálytársam elsőben ellopta az ütött kopott renault matchboxomat. és én pontosan láttam, amikor eltette. de felméretem ésszel, hogy nekem van elég sok. neki nincs egy se. kicsit sajnáltam, mert az gurult a leggyorsabban. azért kopott le róla a festék. vigyáztam rá, de annyit gurítottam. próbáltam megfejteni, hogy mitől halad olyan gyorsan előre. a csabi haverom meg elvitte. és másnap azt mondta, hogy ide figyelj. itt a leggyorsabb kocsi. játsszunk vele? és felmértem ésszel, hogy ez a csabi egy cigány. és vélhetően nem számít neki annyira az, hogy mi az enyém és a tied. és nem vertem pofán. persze az érdekem is ez volt. és amikor jött az anyukája sírva, hogy csabi ellopta a kisautót. ne jelentsük már, akkor el kellett magyarázni, hogy a matchbox kölcsön lett adva. ne sírjon már emiatt a néni. és pláne ne verje meg ezért a részeges apja.

na most egy ortodox liberális zsidó szociológusnak próbáld meg elmagyarázni, hogy a cigányoknál kevésbé van enyém tied. lehetetlen. mert azt gondolják, hogy minden ember teljesen egyforma. nincsenek evolúciós ágak. vagy ha vannak, akkor azoknak a kultúrára nincs hatásuk. legfeljebb a külső ismertetőjegyekre. azaz valójában az ortodox zsidók rasszisták. és ők ezt kizárólag önérdekből hirdetik. mert ők sem hülyék teljesen.

csak ezzel az egy csoporttal hogyan lesz egyetértés. hja, és a magyar közéletben ezek a baloldaliak. mert nekik a szolidaritás ez: jaj szegény kiscigányok. na most erre maguk a cigányok se szavaznak. ózdon tömegesen beszavaztak a jobbikra.

de ezek elemi dolgok. nyilván ha nekem nem kell a rám eső tized, akkor kapásból felajánlom valami alapítványnak. és akkor odakerülhet, ahol tényleg szükség van rá. de akkor tudni akarom az útját. szóval nekem sajnos van máltaiaknál és baptistáknál dolgozó ismerősöm. és ő is szokott mesélni, hogy micsoda képmutatás folyik. volt, hogy egy rakás krumplit hozott a haverom, mert segítettem neki. mert ő már nem tudta hova rakni. és a baptistáktól hozta. mert mindenki lopott onnan. az a szokás. és röhögnek az egészen. máltaiak dettó.

és szerintem ez az alapprobléma. nem simicska lajos.
unionista (törölt) 2014.12.17 08:07:02
@integrans:
a baloldal a rászorultaknak akar osztani. a jobboldal pedig a rátermetteknek akar visszatéríteni.

osszunk el egyenlően egy tizedet. és akkor ugyanannyi adójóváírást kap egy munkás, mint amennyi segélyt egy munkanélküli. csak ez nem lesz túl magas összeg. egy tizednél többet erre a célra nem nagyon lehet fenntartani. mert a szociális biztonság megteremtésén túl még számtalan közcél van.

az alapjövedelmesek valami havi 150 ezer forintot akarnak garantálni a szegény munkanélkülieknek. na most errefelé az éjjelnappali tescoban egy 4 műszakban és 6 órában dolgozó árufeltöltő nettó alapbére havi 60 ezer forint. persze van amikor 12 órázik. és erre jött még esetlegesen a vasárnapi pótlék. megkeresheti az alapjövedelem felét. nem lehet havi 150 ezer forintot osztani a jelenlegi viszonyok között.

szerintem nagyjából ennek az ötödét havi 25-30 ezer forintot lehet garantálni minden szabad állampolgárnak. ezzel is elúszik a gdp tizede. de akkor már van minimálnyugdíj például.

szerintem ezt lehet kínálni reálisan.
unionista (törölt) 2014.12.18 08:39:55
@integrans:
oké, egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen idiótának tartjuk egymást. nyilván rengetegen szavaznának konkrétumok nélküli absztrakt jogelvekre.
Viktorunk szerint Amerika műveleti területté nyilvánította az országot azzal, hogy hírek szerint százmillió dollárokat fog a korrupció elleni harca fordítani itt. És erre mi a miniszterelnök válasza, ha már a szokása szerint ismét belebotlott egy háborús metaforába? Még nagyobb…..
unionista (törölt) 2014.12.17 12:21:20
@ParaZita2:
egyszerűen csak felvetek dolgokat.

a második nagy háború után a politika filozófus értelmiség arra a következtetésre jutott, hogy a közéletből ki kell rekeszteni az etnicizmust. szerintem tévesen. az igaz ugyan, hogy a indoeurópai népek a nácinémetekkel az élen a zsidó származásúakkal kegyetlenül elbántak. azt gondolták, hogy ez a kegyetlen bánásmód a megkülönböztetésből ered. csakhogy ez lehet egy racionális differenciálás és egy irracionális diszkrimináció.

ha a közéletben nincs helye az etnicizmusnak, azzal szemben zéró toleranciát hirdetnek, akkor az irracionalitás uralja el a közgondolkodást. ezt tapasztaljuk. az egyik oldalon az megy, hogy a gonosz hattérhatalom irányítja a földkerekséget. a másik oldalon az van, hogy magyarok fasiszták. és magyarázzák, hogy nincs semmiféle zsidó összetartás és a zsidóságnak nincs semmiféle túlhatalma. és hazugság, hogy ők a hatalmi szempontból kulcs ágazatokra szakosodtak. alig van zsidó bankár, ügyvéd, újságíró. tényleg. vagy akár a magyar politikafilozófiában nincs zsidó túlterjeszkedés. tényleg nincs. na persze. és magyarázzák. és ha valaki azt mondja, "zsi", akkor fasiszta. ha a mainstream médiában mondja valaki, akkor a világlapok úgy idézik, hogy ő a sátán. ez egy modern kori zsidó inkvizíció, ami hasonlít a keresztényekhez. a pozitív diszkrimánció és a zéró tolerancia a politikai irracionalitáshoz vezet.

na most mi lenne ha - és ez egy gondolatkísérlet - ha mondjuk a parlament etnikai alapon szerveződne. az alsóház elemi biológiára épülne, a felsőház a földrajza.

azt mondanánk, hogy a 100 tagú alsóhában legyen 10 zsidókeresztény. ebből 2 natív zsidó. egy ortodox és egy nem ortodox (neológ). ezen kívül 15 cigány, 25 délszláv és 50 indoeurópai eredetű. amiből 10 az "árja" főágba eső, de attól kicsit különböző őseurázsiai. nagyjából ezek az arányok a biológiai mérések szerint.

persze ezekre az etnikai csoportokra rá lehet húzni mindenféle sztereotip filozófiát. szóval lehetnek az indoeurópaiak a többségi szociáldemokraták. az őseurázsiaik jobbikosok. a délszlávok népnemzetiek. a zsidókeresztények kereszténydemokraták. benne az ortodox és a nem ortodox zsidók. és mellettük kárpáti és magyarcigányok (romungrók), oláhcigányok, beások. a kisebbségi szószólók.

nem a zsidó jogvédők képviselnék a cigányságot. hanem a cigányság maga választaná ki az értelmiséget. nem ez vezethel el integrációhoz? nem ez lenne a demokratikus?

a leghülyébb proto-fasiszta is megérti, hogy egy-két zsidó a parlamentbe. ha egyszer itt élnek közöttünk. persze lehet ebből hátrány, de legalább ugyanennyi előny is származhat belőle. de nekik is van nagyjából 10 helyük. és akkor ne idióta őseurázsiait válasszanak be, hanem értelmeseket. ez kicsit a svájci rendszerű magic formulára alapoz.

szerintem amíg nem lesz valami ilyesmi, addig törzsi háború folytatódni fog. és az antiszemitizmus fog erősödni. a cigányokra ugyanis elég nagy szükség van. vidéken a humán tőke jelentős részét adják. nagyon sokan vannak munkaképes életkorban. tizenévesen szülik a babákat. cigány nyugdíjas nem nagyon van. medián életkor ebben a csoportban 30 év körüli. velük muszáj kiegyezni. a zsidókkal nem muszáj. a medián életkor 50 év körüli. a gyerekeik amerikában vannak. rájuk nincs olyan nagy szükség. legfeljebb a fővárosban. vidék az erősebb. mert ott négyszer-ötször annyi ember él. és ott alig vannak zsidók. nagyon kevés a zsidó barát értelmiségi. leszámítva talán debrecent. ebből következően a vidéken a zsidózás öngerjesztő folyamatként képes felerősödni. nincs kiegyezési kényszer.

hiába fenyegetnek, hogy bedöntik a forintot. akkor felgyújtják a bankokat és sárga csillaggal jelölik meg a zsidó ingatlanokat. ha az adósságszolgálat hirtelen megemelkedne, akkor a kormány különadókat vetne ki. ami gyakorlatilag a zsidó és zsidóbarát érdekeltségek államosítását jelenti. most is ez történik csak kicsiben. akkor ez erősödne fel. és szélsőjobboldali kormány következne. és elég sok külföldi reál érdekeltség van ahhoz, hogy az ország teljesen ne omoljon össze. ez nem oroszország.

csak kérdéseket teszek fel. mi lenne ha az alsóház elemi biológia alapján szerveződne? a felsőház pedig a földrajzra. területi alapon a kerületi polgármesterek gyűlnének össze. megyei kormányzók küldöttsége. tartományi vezetők. földrajzi felosztás. a felsőházi teremben egy az alsóházi pártoktól független nemzetgyűlés.
unionista (törölt) 2014.12.17 16:28:50
@egyetmondok:
éppen ez a lényeg, hogy nem etnikai kiválasztás lenne. hanem természetes kiválasztódás. a cigányok választhatnák ki maguk közül azt, akiket az átlagnál különbnek gondolnak.

a magyar lakosság nagyjából tizede cigány. elég sok ismerősöm van, akik asszimilálódtak, félig vagy egészen polgárosodtak, de amúgy cigánynak gondolják magukat. ebben van milliárdos és nincstelen is. ők mind azt mondják, hogy ha az arányosság elve érvényesülne és lenne 10 helyük egy 100 tagú parlamentben, akkor elmondhatnák a maguk álláspontját. és kiválaszthatnák maguk közül a legjobbjaikat. és nem a pártok válogatnának helyettük.

ugyanezek azt is mondják, hogy előlük nem a többségi magyarok, hanem a zsidók veszik el a képviselői helyeket. mert az nyilvánvaló, hogy a magyar közéletben a zsidók túlreprezentáltak. a cigányok pedig alul.

a baloldal azért bukott meg, mert a cigányság többsége átment jobbra. és ami a legviccesebb, hogy ha kell, akkor szavaznának a szélsőjobbra. ha helyben meg tudnak egyezni a jobbikkal, akkor az ózdihoz hasonló eredmények születhetnek a cigányok lakta választókerületekben.
unionista (törölt) 2014.12.17 20:16:45
@egyetmondok:
a probléma az volt, hogy magyarok döntöttek zsidókról. most meg az, hogy zsidók magyarokról. bokros lajos a kurva anyád a kurva anyád a kurva anyád. mocskos zsidó. mocskos zsidó. ezzel például elég sok szavazatot lehetne szerezni.
Elvileg most érkeztünk el ahhoz a részhez, ahol már a legjobb 12 énekes szerepel, ez a gyakorlatban azonban inkább csak három-négy énekelni tudó embert jelent. Ettől függetlenül még így is izgalmasabb volt a mostani adás az előzőnél, attól az apró részlettől eltekintve, hogy…..
unionista (törölt) 2014.12.15 11:32:17
@Fedor:
a magyar közízlés valami ilyesmi:
www.youtube.com/watch?v=HiRFGTZY8Ls
ami kicsit keleties. szóval a kiindulási pont valami csasztuska. és ahhoz kell valamilyen balkáni, cigányos. azért, mert a magyarok döntő többsége kelet-indoeurópai, őseurázsiai, délszláv és cigány eredetű. ez legjobb esetben is "kis-német" társadalom. szóval a svábos lagzi lajcsi jön be.

vagy mondjuk ilyesmi tetszik a népnek:
www.youtube.com/watch?v=qfPTC7-wCL8
dó-dó-dó-mi-ré-dó-ré ré-ré-ré-fá-szó-mi-dó.
a legegyszerűbb ötfokú skála. és ennek alternatívája a "zsidó country". ami nem sokkal bonyolultabb. összességében nem nagyon szabad kiénekelni egy oktávból. vagy csak ízléstelenül, ahogy zámbó jimmy tette. itt ő volt a király. ez nem amerika.
1000 leütés Kormányzati káosz 2014.12.10 17:50:20
Ami korábban csak a vájt fülűek számára volt világos, hogy a politikai kormányzás (aka unortodoxia) és az ország szuverenitása (ténylegesen Orbán önmegvalósítása) valójában ad hoc költségvetési politikát és nagybani lopást takar, az mára elérte a társadalom…..
unionista (törölt) 2014.12.10 18:55:13
kepfeltoltes.hu/141210/image__2__www.kepfeltoltes.hu_.png
szóval ami történt, hogy a függetlenek megelőzték a fideszt. de ez a csoport csaknem három éven át tartós fölényben volt. a választási kampányok fordították meg a trendet. most ugye a fidesz kevesebbet költ a manipulációra. a pártatlan csoport a legerősebb. de egyelőre még messze áll attól, hogy abszolút többségbe kerüljön. ami egy esetleges "rendszerváltás" belpolitikai előfeltétele. nehéz persze jósolni. szerintem orbán 17 nyarán kiszáll a direkt párpolitikából. átül áder székébe. és onnantól kezdve megjósolhatatlan a történet. a szélbaltól a széljobbig bármi jöhet.
unionista (törölt) 2014.12.12 10:33:13
@Balt:
egy olyan új szélsőbaloldali párt lehet ez, ami olyasmi, mint a jobbik. radikális, hazafias, szociálisan érzékeny. a különbség, hogy kommunitárius és nem fasisztoid. legfeljebb annyira rasszista, mint amennyire antirasszista. legalább annyira szemita, mint amennyira antiszemita. és mondjuk azt mondja, hogy minden szabad (büntetlen) állampolgár kapjon alapjövedelmet. az egy főre jutó gdp tizedét. ez havi 30,000 forint körül van. most is ennyi a rendszeres szociális segély és a minimálnyugdíj. legyen ennyi a közmunkások induló bére. a közmunka ellentételeként vessenek ki helyi kommunális adót (vagyonadót), stb.

ez nyilván egy szélsőbaloldali párt lenne. ilyesmi lehetne a 4k!. csak ők nem mernek szembemenni a "zsidó inkvizícióval". nem merik azt mondani, hogy nem feltétlen kell ortodoxnak és a liberálisnak lenni ahhoz, hogy valaki civilizált legyen. egy ilyen pártnak világossá kellene tennie, hogy a belpolitikában a fővárosi zsidóság hegemónia törekvéseivel szemben áll. szóval egy ilyen pártnak olyanokat kellene mondani, hogy a "zsidó atv". azért, hogy megszerezze a nyugdíjasok szavazatait. csak nem kell fasisztának lenne. mellette el lehet magyarázni, hogy a "zsidó" nem szitokszó. és a zsidóságnak milyen fontos szerepe van a belpolitikában kontra (kontroll) szerepkörben. szóval ugye világos. ez azt mondaná, hogy szeretjük a zsidókat. feltéve, hogy a közéletben kisebbségben (ellenzékben) vannak. a magyar közéletbe szerintem egy nagyon határozott "antiszemita" attitűddel lehet belépni. de legalább ennyire szemitának is kell lenni.

egy ilyen csoport a zsidóságnak a külpolitikában szánhat nagyobb szerepet. szóval ez nagyjából az, amit kádár is csinált. egy ilyen formáció nyilván elítélné az '56 utáni megtorlást. de a késő kádár kori érzületre építene és '89 kudarcára főleg a mezőgazdaságban és a feldolgozóiparban.

szerintem egy ilyen pártnak helye lehetne a közéletben. megszólíthatná a kiábrándult jobbos értelmiséget és a jobbikos szakmunkásokat és a parasztokat. de ez is szélsőséges lenne. szélsőbaloldali.