Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GMP

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Perillustris eddig is aktív résztvevője volt a blog életének. Most egy már többször elővett témához kapcsolódóan fejtette ki a véleményét, a szokásoshoz képest részletesebben. Budapest közlekedése és annak problémái. Volna hová javulnia. Az utóbbi hetekben-hónapokban már…..
GMP 2008.01.30 10:47:31
Nem tudom, igazat tudok-e adni. Autósként másképp látom a dolgokat. Igazad van, hogy ez így nem mehet tovább. Valóban, az autósok egy - sajnos egyre nagyobb - hányada bunkó. Legfeljebb az általad ajánlott megoldás kancsal egy picit. Az, hogy több forintot nyúznak le az autósokról, nem fogja megoldani a gondodat. Valóban kevesebbet fog autózni egy idő után, de emellett a - szó szoros értelmében vett - TÖMEG közlekedés fog meghalni. Néha így sem bírják a túlterhelést. Mi lenne, ha letennék a kocsit az emberek??? Előbb rendezzék a gyors és olcsó és hatékony járatokat. Jelenleg, ha CSAK a munkahelyemre járnék kocsival, olcsóbban jönnék ki az üzemanyagköltséggel, mint egy bérlettel, vagy jegyekkel és napi egy órát spórolok, jó esetben, rosszban többet. Mivel én a páromat is viszem/hozom, ezt szorozd meg kettővel. A többi költségemet pedig, ha leteszem, akkor is fizetnem kellene tovább a kocsira. És emellett nem nyomorgok, háztól-házig visz, nincs kimaradt járat (valljuk be, elég sűrű!) annyira tiszta, amennyire én kitakarítom.

Mindenki azt ígérte anno, hogy az üzemanyag árába épített adót az utak felújítására, parkoló(háza)k építésére fordítják majd. Érdekes, én ezeket nem találom. Ugyanez a süketelés ment a felszíni parkolók fizetőssé tételének idején is. Hol vannak? Ezzel szemben megint magáncégek (és gondolom azok is, akik ezt engedélyezték) tömik a zsebüket a mi pénzünkből. Nem hiszem, hogy többet kellene adni nekik. Ha Te szeretnél, nyugodtan tedd meg. Utald át az egész fizetésed. De minket kihagyhatsz ebből.

Csodálkozom, hogy annyira naív vagy, hogy szerinted az autós újabb - ilyen-olyan ürügyekkel történő - meglopása nem növelné mindennek az árát, vagy javítana a helyzeten. Gondolom valami álomországban éltél eddig és onnan költöztél tegnap haza. Ebben az országban ez még mindig fantazmagória maradt.

A megoldás a lámpák összehangolása, a BKV keménykezű rendbetétele, a megfelelő és betartatott szabályok meghozatala, a fölösleges korlátozások megszűntetése lenne. Aki szabálytalanul halad (magánkocsival buszsávban, szabálytalanul parkol, azt igenis büntessék sok 10 ezer forintra és a harmadiknál vonják be a jogosítványát is.

A jogosítvány megszerzését is felül lehetne vizsgálni, mert nagyon sokszor a mazsolák okozzák a dugót. Azok, akiknek alapszabályokat sem tanítanak meg. Rengetegszer találkozom olyan "sofőrrel" aki alkalmatlan a közlekedésre, mert nincs érzéke hozzá. Ők hogyan kaptak vezetői engedélyt.

Összességében: lehet szídni az autósokat, csak semmi értelme. Én is mennék tömegközlekedéssel, ha nem fél órával előbb kellene elindulnom (és még így sem biztos, hogy beérek a munkahelyemre, mert kiszámíthatatlanok a járatok), ha nem kerülne többe, mint a kocsi, és közben olvashatnék, beszélgethetnék.