Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vollai Martin

174 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AZ ÉN DŰNÉM ÚJRA Végre idén mozikba került Dennis Villeneuve epikus sci-fijének folytatása. Lássuk, beváltotta-e az ígéreteket a Dűne második része! Spoileres élménybeszámoló! A történet szerint Paul és anyja a fremenek közt leltek menedéket. Ám a bizalmukat nem nyerték el teljesen, meg kell…..
BOMBAJÓ FELTALÁLÓ Christopher Nolan, korunk egyik legjobb és legelismertebb rendezője /forgatókönyv-írója ezúttal a történelmi/életrajzi drámákba kóstolt bele. S nem hasalt el. A történet szerint a II. világháború idején járunk, az amerikaiak szeretnének egy szuperfegyvert bevetni a németek…..
Marvel-Attitűdöt De-konstruáló, Marvel Alapelemeket Woke-kal Elfuseráló Borzalom A Sony Marvel filmes univerzuma, mely magába foglalja eddig a két Venom filmet, A Morbiust, valamint az idei évre csúsztatott Kravent, egy új taggal bővül. Ez pedig a Madame Web.   A történet szerint Cassandra…..
FASSBENDER, A PROFI A blogomon annak idején egy maraton keretén belül végigmentem David Fincher addigi 11 filmjén. Most itt a 12.alkotás, mely újfent a Netflix platformjáról érkezett meg. A történet szerint a Gyilkos (mivel nincs effektíve neve a hősnek) egy igazi vérprofi. A melónak él, semmi…..
A VIZES HAPSI UTOLSÓ ÚSZÁSA A DCEU idén lezár egy hosszú, tízéves fejezetet. Lássuk spoileresen, hogy sikerült az Aquaman és az elveszett királyság! Beszéljünk a katasztrófaturizmusról. Arról az érzésről beszélek, amikor történik egy baleset az úton, és odamennek az emberek nézelődni. Emiatt…..
MADARAT TOLLÁRÓL, ANIMÉT ALKOTÓJÁRÓL... Hayao Miyazaki korunk egyik legnagyobb anime-alkotója. Ezúttal 10 év után tért vissza, egy utolsó nagy játékfilmmel. Ez lett a Fiú és a Szürke Gém. Spoileres élménybeszámoló! A történet szerint a II. Világháború idején járunk. Egy Maki Mahito nevű kisfiú…..
Filmhaver 2023 évösszegző 2024.01.26 21:38:42
2023 évösszegző: Top 10 legrosszabb film:1.:Micimackó:Vér és méz 2.:Az apáca II. 3.:Konstukrció 4.:A kis hableány 5.:Expend4bles-A feláldozhatók 4. 6.:Az ördögűző A hívő 7.:Fűrész X. 8.:Meg 2.:Az árok 9.:Hangya és Darázs:Kvatumánia 10.:Halálos iramban 10. Top 5…..
Filmhaver 2023 filmes lista 2024.01.03 15:58:56
2023 filmes lista Jöjjön az idei filmes listám. A munka, suli és gyakorlat mellett igyekeztem mindig nézni valamit. Ahogyan látjátok idén egyrészt a Tune up radio podcast VLF II. a Világ Legjobb Filmje kapcsán néztem meg filmeket, illetve bizonyos szériákat (Indiana Jones, Misson:Impossible,…..
TENGERMÉLYNI KRETÉNSÉG Mai alanyunk jól példázza: Hollywood nem ért a trash műfajhoz (sem)! Jöjjön hát a MEG 2.: Az árok. Spoileres élménybeszámoló! A történet szerint Jonas Taylor tengervédő aktivista lett. Egy dúsgazdag ázsiai férfi egy bázist tart fenn, ahol Megalodonnal úszik egyet, s…..
PUZZLE TÍZ AVAGY A NAGY FŰRÉSZ FRANCHISE MARATON Idén kerül mozikba a Fűrész X., a híres horror franchise tizedik fejezete. Induljon a játék! Ezúttal a tizedik fejezettel.   A történet szerint John Kramer rákos, elkeseredettségében ezért belemegy, hogy egy kísérleti módszerrel gyógyítsák meg.…..
A POKOL TORNÁCÁN Mai vizsgálati alanyunk nagyon nehéz, mármint abból a szempontból, hogy effektíve nem film, hanem kísérleti mű. De ismertek engem, én nem rettenek meg, megpróbálom bemutatni nektek a Skinamarinkot. Már önmagában a történetet is nehéz lesz összefoglalni. Két kisgyerek az…..
SZÁGULDÁS- DC SZERETEM- SZÁGULDÁS Végre beszáguldott a mozikba a DC legújabb alkotása, a The Flash-A villám. Vajon megérte-e, hogy ilyen nehezen született meg a világ leggyorsabb emberének története? Az élménybeszámoló spoilereket tartalmaz(hat)! A történet szerint Barry Allennek nem könnyű az…..
GŐZŐLGŐ MEDVETRÁGYA Úgy tűnik, Hollywood már sportot űz abból, hogy az év végi Top Legrosszabb listán mindig legyen egy horrorfilm. Nagyon úgy néz ki, idén ez a „Micimackó: Vér és méz” lesz. Az egyik kedvenc műfajom a horror, ezért én totál nyitott vagyok minden elborult ötletre. Vigyorogva…..
CSALÁDOS IRAMBAN MARATON 2001 - ben indult, vagyis gurult ki a vásznakra a Halálos iramban első része. Azóta eltelt 22 év, és itt a nagy finálé előtti első befejező rész. Ennek a kapcsán mentem végig az összes eddigi epizódon. Kezdjük a legelején azzal, hogy én nem vagyok rajongója a…..
CSALÁDOS IRAMBAN MARATON 2001-ben indult, vagyis gurult ki a vásznakra a Halálos iramban első része. Azóta eltelt 22 év, és itt a nagy finálé előtti első befejező rész. Ennek kapcsán mentem végig az összes eddigi epizódon. Kezdjük a legelején azzal, hogy én nem vagyok rajongója a szériának,…..
RUSSEL CROWE’S: THE EXORCISM AROUND VATICAN Tudjátok, mit szeretek a hazai horrorforgalmazókban? Hogy a legutolsó B/C/ZS kategóriás darabokat is behozzák, de az olyan műveket, mint például a The Evil Dead Rise vagy a Barbár meg nem. Mai alkotásunk inkább az előbbibe passzol bele, jöjjön a Pápa…..
Filmhaver M3GAN élménybeszámoló 2023.04.28 17:44:52
A ROBOTBARÁTNŐ Hollywoodban elég nagy trendnek örvendenek a „babás” horrorfilmek, amelyekben vagy egy mesterséges intelligenciával bíró gép, vagy egy játékbáb kezd el gyilkolni. Ebbe a sorba áll be mai filmünk, a M3GAN is. A történet szerint Cady elveszti szüleit egy autóbalesetben. A…..
KÉK ÓRIÁS MACSKÁK 1. Mivel idén végre mozikba kerül az Avatar a Víz útja, újra elővettem az első részt. Lássuk, 13 év elteltével is el tudott-e varázsolni Pandora világa? Avatar. A film ami megreformálta a mozit, hatalmas anyagi bevételt produkált. Nem lehet elmenni mellette. Emlékszem, amikor…..
SZATÍRA A KONYHÁBÓL Hozzávalók: -Kezdő, ám annál ügyesebb forgatókönyvírók -Egy nem túl (el)ismert rendező -Oscar-jelölt főszereplő színész -Egy csinos, tehetséges főszereplőnő, aki mostanában mindenhol ott van -Nagyszerű mellékszereplő gárda, javarészt állandó mellékszereplőkkel –Ötletes…..
Új (spoileres) adásunkban a Netflix két legfontosabb idei bemutatóját, Scorsese háromórás gengsztereposzát és Noah Baumbach válósfilmjét elemezzük ki, a végén pedig, levezetésképpen, elővesszük egy 25 évvel ezelőtti kedencünket. Az adásból kiderül többek közt, hogy Érdemes-e moziban nézni Az…..
Filmhaver 2022 év összegző 2023.01.06 12:18:44
2022 évösszegző lista: Sok film kimaradt, de jöjjön a lista! Top legrosszabb film:1.:Jurassic World 3.:Világuralom 2.:A Szőke 3.:Arthur átok 4.:Halloween véget ér 5.:Amszterdam Top 3 csalódás:1.:Pinokkió (Disney) 2.:Ők 3.:Minyonok-Gru színre lép Top 3 legnagyobb…..
Vollai Martin 2023.01.08 16:30:12
@Kibernetika: Azért utáltam mert a hatalmas sáska hadakról szolt. Meg arról hogy olasz hegységbrn ég parkba rohangálnak a Gigantoszaurus a világ legnagyobb ragadozója elől. S a világ utálom kb egy percet kapott. A főszereplő kiscsaj meg az agyamra ment. A huszadik magát ismerem valahonnan mondatnál már felsohajtottam. A dr.wu katartikusnak szánt lezárás pedig szánalmas volt a búza táblákon síró Ázsiai pacákkal meg a kicsesz"t sáskáival. Egy jó jelenet volt benne a máltai motoros menekülés. Meg hogy a dinók közt voltak tollas dinók amit azóta bebizonyították hogy élhettek tollas dögök. Ennyi. De egy kín keserves hosszú s nem vicces erőltett baromság lett a JW 3. Trewwow meg egy kókler. A nyito jelenet is egy átverés volt mert anno a Tsaládos iramban előtt leadták egy klipet ahol. Tyranosaurus egy autós moziban tombol ebből a filmben 0 képkockát láthatunk
Baaad Movies Évzáró 2022 2023.01.07 14:04:33
Nézzük a tavalyi évet!..
Filmhaver 2022 Filmes lista 2022.12.31 21:38:09
Jöjjön az idei éves filmlistám. Az év során ahogy látjátok a Disney meséket néztem javarészt, melyet párommal néztünk végig. Nagyon sok filmet néztem meg vele. A lista jelentős részét, a moziban pedig négyet tekintettünk meg. Sajnos nem sok filmre volt időm az évösszegző lista majd érkezik. De…..
SÖTÉT CSENGŐHANGOK A Sinister és a Dr. Strange alkotója legújabb thrillerével ismét egy remek filmet alkotott.   A történet szerint a Portyázó névre keresztelt sorozatgyilkos szedi áldozatait egy kisvárosban. Hősünket, Finniet is elrabolja, egy sötét pinceszobába zárja. A falon egy fekete…..
IDŐHUROK RECEPTRE Mivel szeretem a magyar filmeket meg az időhurkos alkotásokat is, kíváncsian ültem le a Zanox Kockázatok és mellékhatások elé.   A történet egy végzős diákról szól, aki eléggé gátlásos fiatalember. Nagyanyjával él együtt, egy új gyógyszerkísérletben vesz részt és szerelmes az…..