Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ekszermagus

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanzanit egy csodálatos kékes-lilás színű drágakő, nevét a kelet-afrikai Tanzániáról kapta. Ez az egy lelőhely van jelenleg a világon, ahol a zoisit e gyönyörű színben játszó változatát megtalálhatjuk. A világhírű Tiffany ékszerház vezette be és kezdte el ékszerekbe…..
Ezüst. A szó hallatán azt gondolnánk, mindenki ugyan arra gondol, hisz az ezüst, az ezüst. Ez korántsem ilyen egyszerű. Ha körülnézünk az ékszerboltok kínálatában sok helyen láthatjuk a „sterling ezüst” , vagy a „tibeti ezüst” kifejezést, és találkozhatunk ezüstözött…..
Bemutatom egyedi tervezésű, limitált darabszámú ékszereimet, melyeket saját elképzeléseim alapján készíttettem el egy kiváló ötvös-aranyműves házaspár közreműködésével. Az ékszerekben található drágaköveket személyesen, a "forrásnál", azaz eredeti lelőhelyeiken szereztem be, vannak melyeket a…..
Az emberiség által egyik legrégebben kedvelt drágakő. Leletek és kutatások szerint, több mint 4000 éve jelent meg először, az első gyöngysort Szuszában találták (ez ma Kairóban látható). Minden civilizáció nagyra értékelte. Neve a görögöknél margaritész, latinul…..
A smaragd keresett és értékes drágakő, érthető tehát, hogy gyakran találkozunk különféle utánzataival. Leggyakoribbak az üveg utánzatok, ezeket kevés gyakorlattal is fel lehet ismerni, de szakember minden kétséget kizáróan, akár egyetlen lupé segítségével is…..
Amikor a drágakő-meghatározó órán először láttam mikroszkóp alatt igazi smaragdot, - bár én még nem tudtam, milyen kővel van dolgom - nagyon elcsodálkoztam az elém táruló látványon. Tanárom odajött hozzám, és megkérdezte mit is látok? Én nem igazán tudtam szavakba…..
A lápisz lazulit (lazúrkő) az emberiség már évezredek óta előszeretettel használja díszítésre, ékszerek készítéséhez. Egyik talán mindenki által ismert, leghíresebb lelet Tutankhamon halotti maszkja, mely az i. e. 10. századi Egyiptomból való. A maszk homlokát keselyű és…..
Augusztus 28-29-30-án kerül megrendezésre a Vasúttörténeti Parkban Budapest egyik legnagyobb ásvány- és ékszerkiállítása, ide látogattam el ma. Az augusztus végétől június elejéig tartó ásványbörze szezon kiemelkedő helyszíne ez, hiszen itt találkozhatunk a legtöbb…..
2015. szeptember 25-én nyílik Ausztráliában, Adelaide-ben a Dél-Ausztrál Múzeum opál kiállítása. A kiállítás fő ékessége a „Virgin Rainbow” névre elkeresztelt csodálatos opál. Feltehetően ez, a világon eddig talált opálok közül a legszebb, legértékesebb. Becslések…..
Ha megpróbáljuk leírni az opált, rájövünk milyen elégtelen erre a nyelv, milyen szegényes a szókincsünk. Egyedülálló a drágakövek között, szépen elegyítve sugározza magából a rendkívül ragyogó, piciny szivárványokat. Legfeltűnőbb és legjellegzetesebb tulajdonsága…..
Elnevezése az óindiai upala (=kő, drágakő) szóból került át a görögbe: opalliosz, melyen már a mai opált értették. Korunk egyik legértékesebb és legdivatosabb drágaköve, melyből igen sok fajta és minőség létezik, méltó éke az arany, ezüst, platina ékszereknek, de sok…..
Nemrég egy ismerősöm lelkesen mutatta nekem legújabb szerzeményét, egy „opál” karkötőt. Szép volt, színes volt, de már messziről látszott rajta, hogy köze sincs az opálhoz. Megdicsértem, mert nem akartam csalódást okozni neki, de azért megkérdeztem, hol és mennyiért…..
Vajon hányan tudnak válaszolni arra a kérdésre, hogy kik is voltak a szkíták, mit hagytak ránk? Úgy gondolom, kevesen ismerik a szkíta művészetet, kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen, - a magyarság számára - jelentős alkotásokat hagytak ránk. A róluk való tudásunk…..
Köztudott, hogy a papírpénzeket, igazolványokat, fontosabb iratokat vízjellel látják el. Kevesen tudják azonban, hogy hasonló eredetiséget igazoló jelzések használatosak a nemesfém ékszerek…..
 Vizsgáld meg az ékszereidet, milyen jelet, beütést találsz benne? Ha a képen látható jelek közül valamelyiket megtalálod, örülhetsz! Hogy miért? Később leírom. Addig is jó…..
Ékszermágus Tiffany & Co. 2015.08.04 15:20:28
1837 szeptemberében nyílik meg a New-York-i Broadway-n a Tiffany & Young cégtáblát viselő üzlet. Eleinte mindenféle hasznos holmit árusítottak, ajándéktárgyakat, írószereket,…..
Ékszermágus A Boucheron-ház 2015.08.03 21:03:28
Alapítója Frederic Boucheron, párizsi ékszerész. 1858-ban alapította meg cégét a Place Vendome-on, a hely később fogalommá vált az ékszer szakmában, minden jelentősebb ékszerész itt nyitott üzletet. Boucheron minden neves kiállításon részt vett, Bécsben, Antwerpenben,…..
Ékszermágus Peter Carl Fabergé 2015.08.02 11:01:42
1846. május 30-án látta meg a napvilágot, Szentpétervárott. Szülei francia hugenotta családból származtak, de Szentpétervárott éltek, édesapja itt már híres ékszerészként dolgozott. A kis Carl születése után néhány évvel a család Drezdába költözöt, de a pétervári…..
 Először is tegyük tisztába a fogalmat, mi az a drágakő? Drágakőnek az ékszerekben felhasználható és megmunkált, általában csiszolt és polírozott természetes ásványokat nevezzük. Ezt az elnevezést elsősorban a kereskedelemben használják. Néhány drágakövet szerves…..
Te tudod mi a különbség drágakő, szintetikus kő, műtermék, drágakőutánzat, rekonstruált drágakő, dublett és triplett között? Kevesen tudnak erre a kérdésre igennel válaszolni. Ez a blog szeretne egy kis tájékoztatást nyújtani az ékszer és drágakő kedvelőknek,…..
A nevét a tenger színéről kapta, a tengerészek szerencsekőnek tartották, hogy megvédje őket a viharos tengeren Poszeidon haragjától. A drágakő minőségű akvamarint főleg Brazíliában és Afrika egyes országaiban bányásszák. Az eredetileg gyengébb színminőségű köveket…..
A legjobb minőségű smaragd Kolumbiából származik. A zöld színe olyan összehasonlíthatatlan más színekhez képest, hogy smaragdzöldként is emlegetik. Csak a legjobb minőségűek átlátszóak. Többnyire zárványok és repedések találhatók benne, de ha nem túlságosan feltűnő,…..
Ékszermágus Szeretjük a zafírt 2014.12.02 19:47:50
A legmélyebb kék színű zafír már évszázadok óta a négy legdrágább drágakő közé tartozik. Vásárláskor fontos a jó színválasztás. A telített sötét tónusok a legértékesebbek. A zafír egyre népszerűbb lett az elmúlt években. Diana hercegnő is zafír eljegyzési…..
Az ametrin egy olyan természetes kvarc ásvány, mely az ametiszt és a citrin tulajdonságait kombinálja. Hihetetlen színeket produkál a természet egy ásványban. A drágakő minőségű ametrin rendkívül ritka, és egyedül Bolíviában bányásszák.Gyűrűk és medálok kedvelt…..
Az egyik legjelentősebb helyszín a drágakő kereskedőknek Sri Lanka. A kiváló minőségű nyers drágakövekhez féláron lehet hozzájutni közvetlenül a lelőhelyeken. Csiszolás után természetesen drágábbak, ezért lényeges, hogy megfelelő műhelyeben végezzék a készre…..