Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szigetvári~Takács Magdolna

203 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MÁJUS - Pünkösd hava    Néphagyományok, időjóslások, jeles napok   A május sok ember kedvence, mivel a legszebb tavaszi hónap. Ilyenkor már zöld a lomb, madárdaltól hangos az erdő, virágoktól színes és illatos a rét. Virágzik a gyöngyvirág, az orgona, virágba borulnak a gyümölcsfák is. Az…..
tündértanya.blog.hu A Föld Napja 2020.05.25 08:46:36
 Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld Napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is. A bemutató alsó tagozatos gyerekeknek készült.Tartalmaz egy…..
Az édesség története egészen a 13. századig nyúlik vissza, amikoris szinte egész Európában az a szokás járta, hogy Karácsony este a családok közösen égettek el egy fatörzset. Mivel a fadarabnak szokás szerint újév napjáig, vagy akár Vízkeresztig is égnie kellet, jó nagydarab rönk szükségeltetett. A…..
Ehhez a naphoz különböző köszöntő szokások is fűződtek. A Dunántúl nyugati részén december 13-a reggelén lucázni jártak a fiúk. Kisebb csapatokba verődve meglátogatták a ismerős házakat. Szalmát vittek magukkal, s erre térdepelve adták elő jókívánságaikat, bőségvarázsló mondókájukat. A teljes műsor…..
(Dani ül a színpad közepén, feje lehajtva. A többi gyerek a színpad széléről bekiabál hozzá.) Gyerekek: -Dani, Dani, Dani Dani: -Sziasztok! Mit akartok? Gyerekek: -János bátyámék itthon vannak? Dani: -Nincsenek, elmentek keresztapámékhoz. Én vagyok a ház…..
                   ..
tündértanya.blog.hu Évszakok 2019.08.13 09:38:19
Május első vasárnapja Anyák napja. Ezen a napon gyerekek és felnőttek virágcsokorral ajándékozzák meg az anyukákat, ezzel kifejezve azt a tengernyi jóságot, önzetlen szeretetet, türelmes gondoskodást, amit szavakkal alig lehet kifejezni. Noha egy ilyen nap van az évben, de ne feledjük, az év minden…..
A regény rövid története elolvasható a Wikipedián. Diafilm:http://diafilm.osaarchivum.org/public/?fs=484 Mielőtt Pál útra kelt volna, Titusz érkezett a várból egy csapat gyalogos katonával. Felelősségre vonta a legényt. korábbi viselkedéséért, de Kinizsi könnyedén elbánt a nagy hangú…..
Órarendek:           Hello indigo könyvjelző, füzetcimke és órarend letölthető innen. https://helloindigo.hu/ajandek-nyomtathato-cimke-orarend-konyvjelzo/   Füzetcimkék   Letölthető füzetcimkék innen:…..
A Víz Világnapja - március 22. Ezzel a nappal veszi kezdetét a környezetvédelmi hónap, amely április 22-ig, a Föld napjáig tart. Ez a hónap a környezet megóvására figyelmezteti az embereket. Egyik legfontosabb kincsünk a víz. Manapság természetesnek vesszük, hogy amikor megszomjazunk, csak…..
tündértanya.blog.hu Krókuszok 2019.01.11 06:25:00
 Amint elmúlnak a kemény fagyok, kisüt a nap, és kissé felmelegszik a föld, egyszerre váratlanul kinyílnak a krókuszok sárga, fehér, lila és cirmos virágai...
Az üvegmatrica festék nem azonos az üvegfestékkel! Az üvegfesték egy tartós, el nem távolítható díszítést ad, míg az üvegmatrica festékkel egy lehúzható, eltávolítható mintát kapunk – a nevében is benne van: matrica...
Alice épp olyan volt, mint a többi kislány - nagy képzelőerővel megáldott, kíváncsi és kalandra éhes. Illetve csak addig volt átlagos, amíg egy szép napon olyan helyre nem került, ami egyáltalán nem hasonlított a szokványos helyekhez. A kis Alice belezuhant egy üregbe, és a gonosz szíkirálynő uralma…..
Alice épp olyan volt, mint a többi kislány - nagy képzelőerővel megáldott, kíváncsi és kalandra éhes. Illetve csak addig volt átlagos, amíg egy szép napon olyan helyre nem került, ami egyáltalán nem hasonlított a szokványos helyekhez. A kis Alice belezuhant egy üregbe, és a gonosz szíkirálynő uralma…..
tündértanya.blog.hu Hólabda 2018.12.20 14:54:00
Újbuda Önkormányzata minden év decemberében meghirdeti az általános iskolások részére a karácsonyfadísz-készítő versenyét. Az erre az alakalomra készült sok- sok meglepetéssel a kerület időseinek szereznek örömet, a karácsonyi várakozás idejében.  Erre a versenyre készítettük a 3.b osztállyal ezt a…..
Áhitat, ártatlanság vagy éppen huncut mosoly jellemzi az angyakákat, hiszen ők sem egyformák. Válogasson mindenki kedve, vérmérséklet és kézügyessége szerint a bájos angyalok közzül. Bármelyik legyen is a kiválasztott, egyformán áldást hoz az ünnepre...
Van úgy, hogy éppen nem havazik, pedig milyen szívesen gyönyörködnénk a szállingózó hópelyhek látványában. Az ügyes kezüeknek aprólékos, precizitást igénylő, papírból kivágott balerinák tánca idézheti fel a hóesést a meleg szobában...
A legenda szerint Szent Márton a Római Birodalom Pannónia tartományának Savaria nevű városában (mai Szombathely) látta meg a napvilágot 316-ban vagy 317-ben egy római tribunus (elöljáró) fiaként. A római császár katonájaként szolgáló Márton a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén…..