Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adibadi

1 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
adibadi 2014.10.02 16:12:15
@Jesus4871: Tény, hogy még az A1 sem olcsó, de ha csak a KRESZ + kötelező óraszám + vizsga díját nézed, akkor is (iskolától függően), de 35 alatt megvan az egész.

Persze még a költséghez hozzá lehet adni azt is, hogy a vizsgán kötelező a magasszárú bakancs vagy motoros cipő, protektoros kesztyű és protektoros kabát, térdvédő... Akkor viszont már több is, mint 50, de ez azért nem kidobott pénz...
adibadi 2014.10.02 20:40:18
@Jesus4871: Nekem csak B jogsim volt, de az már 17 éve, munkámból kifolyólag közelítek az 1.000.000 vezetett km-hez.
Ezelőtt csak 50-és robogóm volt, így bevallom nekem nem volt egyértelmű egy váltós 125-ös motor vezetése és én inkább hasznosnak éreztem, hogy azt a pár órát rászántam.

Az tény, hogy az újbóli KRESZ vizsgának sok hasznát nem látom, anélkül egy tízessel olcsóbb lehetne.

A felszereléseknek nem néztem utána, de az iskola azt mondta, hogy ezek nélkül a vizsgáztató nem fog engedni vizsgázni. És a vizsgabiztos tényleg azzal kezdte, hogy megnézte a felszerelésemet...
adibadi 2014.10.02 21:35:46
@Jesus4871:

A kétkerekű járművek vezetőinek oktatása és a vizsga során a tanuló kötelező felszerelése:
- bukósisak,
- szemüveg (a bukósisak kialakításától függően),
- protektoros hosszúnadrág és protektoros dzseki vagy dzsekire illeszthető könyök- és gerincprotektorral
- protektoros kesztyű,
- magas szárú, zárt cipő vagy csizma
Nem történt meg a csoda, igaz azt én személy szerint nem is vártam.Néhány hónapja született meg a bankadó és nagyon úgy néz ki, hogy szeretett bankjaink nem is hagjyák ezt annyiban. Elkezdték ugyanis az ügyfelekre hárítani a költségeket:A Bankometer.hu 24 magyarországi bank…..
adibadi 2010.10.29 12:02:05
@csiszi: Akkor majd abban reménykedem, hogy az átváltás előtt se legyen válság :-)

Félretéve a tréfát, a magánnyugdíj pénztár szerintem sem egy elvetendő rendszer. Létrehozhat egy win-win szituációt, ahol te is jól járhatsz (persze nem garantált...), viszont hosszú távon ez az államnak biztosan jó, mivel a kockázatot saját magáról átterheli az egyénre. Ha kevés a nyugdíj, az azért van, mert keveset kerestél illetve a járulékot nem megfelelően fektetted be...
adibadi 2010.10.29 13:20:02
@Táskás Tóni: Azért ez messze nem igaz... Bármelyik statisztikát nézem, az adózók jelentős többsége jobban jár az új rendszerrel. Az tény, hogy az általad említett kategóriában minimálisan (kivéve, ha sok a gyerek) és minnél magasabb az adózó jövedelme, annál jobban jár.
adibadi 2010.10.29 11:42:23
@Whitedog: Szerintem az komoly teljesítmény, ha a szabályokat úgy tudom módosítani, hogy az nekem jó legyen! Pontosan itt van a lényegi különbség a 2 tábor között!
Ellenőrző Jó-e a Waldorf? 2010.04.20 08:00:00
Elod72 kisebbik lánya iskolaválasztás előtt áll és elgondolkoztak azon, hogy egy Waldorf iskolába íratják. Szimpatikusnak tartják, hogy rögtön két idegennyelvet tanulnak az elsősök és fontosabbak az értékelésnél a tánchoz, vagy képzőművészethez kapcsolódó képességek.…..
adibadi 2010.04.20 13:44:20
@Videofon: Miért kell 13. év? Ez egy elég hülye kérdés. Én ugyan nem Waldorfba jártam, de 5 éves gimibe (8+5=13, volt matek is). És ez nem azért volt, mert ellinkeskedtük az időt, hanem mert egy nyelvet emelt szinten tanultunk és ez más rendszert követelt meg. Ha történetesen nem nyelvről beszélünk, hanem rajzról, színjátszásról vagy bármi másról, de az többlet időt igényel, azt valahol be kell pótolni. Lehet ez mondjuk egy 13. év. Semmi hátránya nincs egy 5 éves középiskolai képzésnek... sőt.
adibadi 2010.04.20 14:29:56
@Videofon: Mármint bevallottan arra szolgál, hogy ami az egyéb tevékenységek miatt addig kimaradt, annak abban az éveben történik meg a pótlása, hogy teljes legyen a képzés az érettségi előtt. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Nem csak a Waldorf "nem tudja megoldani" a 4 éves középiskolai képzést.
adibadi 2010.04.20 14:42:42
@Zsit (nyújtózós macs; révülettündér): Sehol nincs stresszmentesség. Kislányom waldorf oviba jár és bizony példás rend és rendszer van az oviban. És a gyerekek sem bánnak kesztyűs kézzel egymással. Csak szórakoztatásul a 4 éves kislányomtól:
"Sírós - picsogós, óvodába nem való, óvónéni nem szereti, bablevesbe beleteszi, kidobja a kukába, ott rohad meg magába"... Szóval nem kell attól félni, hogy nem találkoznak idejében az élet pofonjaival...
 Ülök a vonaton (Gárdony- Déli) a könyvemet kiolvastam, foglalkozom egy kicsit a világ dolgaival. Választás, pártok, politika. Lehet más a politika? Ha ez egy párt neve, márpedig az, akkor mit jelent? Mit jelent az, hogy MÁS? Jobb? Rosszabb? A MÁS az egy minőség?Lehet más a…..
Az utóbbi fél évben alaposan megváltoztak az autózási szokásaim, szeptember óta nagyjából ötször annyit ülök a volánnál, mint korábban. Az öreg Volvo egyelőre derekasan szolgál, annak ellenére, hogy az idén töltötte a 16-ot, és üzemanyagon, meg olajon kívül nemigen kapott…..
Azok a rendszerek mindig sok galibát okoznak, amik a készítőik szerint hibátlanok. Sokszorosan igaz ez, ha a rendszer a fogyasztók megbüntetésére, méghozzá igen durva megbüntetésére lett kitalálva. Ilyen például az autópálymatrica-ellenőrző rendszer, ahol szinte felesleges…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
Igazán szép, sokoldalú sztorit írt meg Marci a Homárnak: adva van egy überjófejként pozícionált, tegeződős kereskedőcég, egy nőkkel szemben előítéletes, és (a levelében) eléggé offenzív hangot megütő vásárló + egy nőnemű biztonsági őr + egy jó nagy kuncsaftalázás.…..