Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AniMano

84 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Éjszaka felrobbant a világháló. Lestük (és vitattuk) a brüsszeli híreket. Vajon Orbán Viktor csakugyan megvétózta-e az uniós miniszterelnökök formálódó döntését a bevándorlókról? Az online sajtóból a Kettős Mérce nevű blog főszereplője, Jámbor András tegnap este 22.03-kor, mellesleg a jobb sorsra…..
AniMano 2016.03.08 14:43:24
@BircaHang Média: Érdekes eszmefuttatás, de vajon "személyes nyelvhelyesség" létezik?

Hivatalosan mivel a média egy gyűjtőfogalom (televízió, rádió, internetes hírportálok, újságok, folyóiratok összessége), ezért hibás a többesszámú használata. Az nem mentség, hogy "a magyarok egy része számára" ez nem gyűjtőszó.

A magyarok egy része nagyon sok más fogalmat is helytelenül használ, és helytelenül ír szavakat. Akkor ez rendben van, mert mindenki a "személyes nyelvhelyessége" alapján jár el? Előre is bocsánat a szóért, nem akarok senkit megbántani, de szerintem ez egyszerű tudatlanság, nem személyes döntés kérdése.

Szerintem ez nem álvita, hanem elvi vita. Hiszen vannak, akik azt vallják, hogy idővel a helyesírás és a nyelvhelyesség hasonuljon az emberek által helytelenül használt alakokhoz. És vannak, akik nem.
Bocs, de most épp ezen mulat a fél ország. Az iskolákat egybe markoló KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) egyik íróasztalánál valaki kitalálta, hogy Pedagógiai Önértékelési Csoportokat kell létrehozni. Írt is erről egy 96 oldalas használati utasítást, de föl sem…..
AniMano 2015.10.13 12:58:06
@ursus artos: Kommentelőkém, azt sem tudod, kihez beszélsz... A gúnyolódáshoz a tények alapos ismerete szükséges lenne.. Meg némi illemtudás sem ártana. De arc és név nélkül persze könnyű az észt osztani a monitor mögül napi másfélszer :) Pacsi!
Magyarországon sok olyan autogramgyűjtő van, aki levelezés útján gyűjti be a hírességek aláírásait. E gyűjtési forma hitelességi kockázatairól korábban már írtunk három cikket. (1-2-3) Az autogramcímek mellett gyakran szerepel a címben olvasható mondat: "Please send…..
AniMano 2015.08.18 09:29:23
AniMano Ádám álmai 2015.02.11 19:38:29
Kedves Naplóm! Sok mindenről írtam már neked, főképp az élet apró dolgairól. De most nem csak magamról, hanem a hóbortos ikertestvéremről, Ádámról is szívesen írnék egy kicsit. A felnőtté válásunk történetét szeretném elmesélni neked. Ádám valahogy mindig más volt, mint én. Nem úgy értem, hogy…..
AniMano Ébredés 2015.02.11 18:55:58
Kedves Naplóm! Ez a tél a bolondját járatja velünk. Egyik nap jeges szél süvít, másnap hó esik. Kisüt a nap, majd úgy elborul, mintha csak az ítélet napja közelegne. Nem irigylem most az állatokat, jéggé fagynak ebben a kemény időben. Persze én is szívesebben lennék most a Bahamákon. De sajnos erre…..
Kedves Naplóm! Muszáj megosztanom veled egy barátnőm, Anita történetét. Nem bírom tovább magamban tartani. Anita gyakran vállalt diákmunkát az egyetem mellett, mert azzal hogy felköltözött Budapestre, a hirtelen jött szabadságon kívül egy nagy adag önállóság és felelősség…..
Még emlékszem, mikor csalódtam legelőször az emberekben. Körülbelül 4-5 éves lehettem, amikor egy nyári délutánon kint játszottam a házunk előtt. Kaptam egy piros, háromkerekű biciklit, és ezzel nyargaltam fel-alá az utcánkban. Nem volt nagy autós forgalom, hiszen egy kb. 1500…..
Közeleg a karácsony, már egyre több helyre felkerülnek a közterületi hópehely lámpák, a plázák már lázban égnek, nő a forgalom, néha már nekünk is eszünkbe jut mit vegyünk ajándékba szeretteinknek... Egy pillanatra álljunk meg és gondolkodjunk el azon, hogy kinek mit jelent…..
AniMano A felszín alatt 2013.10.23 20:33:40
Fanni kislánykorában jó nevelést kapott. Megtanulta, mik a fontos értékek az életben. Szülei megtanították a minőségi zene felismerésére is, így ő kortársaival ellentétben mindig komolyzenét vagy jazz-t hallgatott. Tudott zongorázni, egy-egy rosszabbul kikalkulált hónapban…..
Hozzávalók 2 személyre: 1 közepes cukkini 1 csomag rizs 3 tojás egy marék rukkola 2 db paradicsom 2 db paprika 1 csipet bors Gluténmentes liszt a panírhoz   Elkészítés: Miközben felteszem a vizet főni a rizsnek, kevés olajon meggrillezem a szeletekre vágott paradicsomokat és…..
Hozzávalók 6 db bumszli vagy 8db standard méretű koronghoz: 100 g Rama margarin 130 g étcsoki  100 g Schar mix B liszt 2 tojás 100 g cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 kávéskanál fahéj 2 evőkanál kakaó 1/2 csomag sütőpor 30 g mogyoró durvára törve 1dl gyümölcspüré (alma, körte, banán,…..
Nem olyan rossz, mint ahogy elsőre hangzik :)   Hozzávalók 2 személyre: 2 bögre penne tészta (Pasta D'oro márka: gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, tartósítószer mentes, szójamentes és koleszterinmentes kukorica tészta, kb. 3-szorosára dagad.) 1-2 teáskanál só (a tészta…..
AniMano Egy írónő bemutatkozik 2013.04.08 09:02:27
Könyvajánló Zöldi László tollából ..
AniMano Ez Budapest! 2013.04.08 08:36:52
Fruzsina korán rájött, hogy nekünk, magyaroknak is megvan a magunk nemzeti küzdősportja. A túlélés. Minden reggel, amikor munkába indult, helyért harcolt a buszon, majd a villamoson és a HÉV-en. Ha nem startolt elég jól, megelőzte valaki, vagy már alapvetően tömegbe kellett…..
AniMano Megjelent első könyvem! 2013.02.26 23:56:07
Megvásárolható személyesen tőlem 30% kedvezménnyel és dedikálva! Kapcsolatfelvétel az alábbi honlapon található elérhetőségek valamelyikén lehetséges. Vagy a kiadón keresztül is + 900 Ft-os postaköltséggel szállítják az országon belül bárhová. Beszállító váltás…..
AniMano Robika 2012.03.13 23:25:00
Hogy mikor kezdtem el az önérvényesítő magatartást? Már nem emlékszem. De azt hiszem, nagyjából 3-4 hónap telhetett el onnantól, hogy átléptem a börtön kapuját. Egészen addig másoknak engedelmeskedtem. Akkor még nem voltam ezzel teljesen tisztában, de sejtettem. Úgy éreztem,…..
AniMano 2012. 02. 01. - Play... 2012.02.04 15:22:00
Play...   Az ablakokon bevilágító bordó fény megfesti, és egyben körülöleli az idegen fejeket mintegy vörös aurát képezve mindenki köré. Nem hiszem, hogy ismernek. Talán utaztunk már párszor együtt korábban, de én nem emlékszem senkire közülük. Persze ez nem jelent…..
AniMano 2011. 12. 01. - Az üzenet 2011.12.01 21:35:00
Az üzenet   Épp az egyik bevásárlóközpontnál lévő aluljárójában válogattam az olcsó, hagyatéki könyvek között, amikor felfigyeltem egy kopott bőrkötéses, egyedi kiadású darabra. Oldalai megsárgultan várták, hogy fellapozzák őket, valószínűleg már több évtizede…..
A pénz hatalma   Minden reggel ott állt a buszmegállóban. És szinte mindig ugyanabban a ruhában. Ami gyűrött volt és viseltes, emellett látszott, hogy egyáltalán nem az ő mérete. Örökölhette, mert a cipője is legalább négy számmal nagyobb volt a kelleténél. Ez volt, ami…..
Életünk fele   Hazafelé ballagva lépten-nyomon emberi életünk apró mozaikjaiba botlunk. Szó szerint. Kávéspoharak, rengeteg cigicsikk, csokipapír. Ha alaposabban szétnézünk, találhatunk olyan nyalókapálcikát is, amely már megszolgálta a maga szerepét, talán épp egy kacér…..
AniMano 2011.08.21 23:49:53
  Játék határok nélkül   Bizonyára sokaknak ismerős ez a hármas szókapcsolat. Eszünkbe juttatja azt a régi televíziós műsort, amit még a Gundel-Geszler műsorvezető páros közvetített. A résztvevő európai országok képviseletében vicces kosztümökbe öltözött csapatok…..
Hunyd be a szemed!   Egy átdolgozott júniusi nap után Gabi kellemesen fáradtan sétálgatott az utcán. Gondolatai újdonsült lakásának csinosítgatásán jártak. Amint meglátta a közeli virágüzletet, felcsillant a szeme. Szépek voltak a növények, alig tudott választani. Hát…..
Elveszett évek   Katonás haját hideg szél borzolta, barna bőrkabátja és fekete bakancsa homályossá, és sötétté formálták alakját. Ahogy ott állt a kihalt állomás peronján – körös-körül elhagyatott gyárépületek és még a szocialista rendszerből megmaradt…..
AniMano 2009 - Special 2010.03.22 15:31:00
Dohány utca 2. II/9.   Sok keresés után ismertelek meg, de ahogy megláttalak, megszerettelek. Te vagy nekem az első és egyetlen. Aki most vagyok, az benned lettem.   Szép helyen vagy; központi, mégis csendes. A sok lépcsőházlakó mind nagyon rendes. Bár a négy év…..
Amikor először elhagytál, többet akartam.De te a szomszéd lányt dugtad! Miért tetted?(miért tetted?)Amikor először elhagytál, nem tudtam, mit mondhatnék.Még sosem voltam ennyire egyedül, egész nap csak ültem magamba roskadva. Olyan elveszett voltam akkor,De a barátaim segítségévelMegtaláltam a…..