Regisztráció Blogot indítok
Adatok
old bahaman

13 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Pech 2011.05.27 12:51:00
Balázs leveléhez hasonlóan nem vettem hosszúra a poszt címét, mert tényleg egy kis néhány soros szösszenetről van szó csak. A kollégájának biztos nem volt jó a karmája, vagy hogy szokták ezt mondani... Az viszont biztos, hogy nézni kell a tükröt is vezetés közben és mások…..
Már előre félek, mert ezért a levélért darabokra fogjátok tépni a posztolót. Azonban talán mindenkinek tanulságos lehet, mert én is estem már bele hasonló szituációba, volt hogy vétkesként, volt, hogy elszenvedőként. Íme K.G. története...Én is küldök egy történetet, mert…..
old bahaman 2011.04.02 11:28:12
@TOnick: van
old bahaman 2011.04.02 12:43:51
@TOnick: speciel a IV. ker. Görgey u. egy szép iskolapéldája ennek, ahol a vágányok az úttesten vannak, villamos és autós együtt nevet és sír. Mivel a villamossín az úttest belső részén fekszik, de nincs külön gyalogosoknak kialakított járdasziget kvázi a külső sávból szállsz fel, az utast simán elbssza egy streetracer vagy kalapos papa, mert jobbról előzi az álló járművet. Amikor ott laktam, engem 2x ütöttek majdnem így el, a villamosvezetőnek köszönhettem mindkétszer testi épségemet, aki, miután észrevette a barmot, égtelen csilingelésbe kezdett, figyelmeztetve az autóst és utast. Tehát mivel az amúgy is lassan haladó, a megállóhelyen pedig álló villamos általában akadályozza az autóst, sokan előzik azon a környéken, és bizony elő-előfordul olyan szituáció, amit a posztoló leírt. Annyi különbséggel, hogy a Görgeyn 30-nál gyorsabban száguldó villamost még nem láttam. Még ilyen sebességgel haladó járművet is kockázatos megelőzni a hossza és a sűrű keresztutcákból adódóan.

Azért belegondolva abba, hogy a Váci úton haladók tempójára gyorsítana fel egy villamos... Megnézném azt a sínpályát, amely alkalmas ilyen manőverre :)
[Frissítve: 2010. július 9. 16:44]Figyelem, értelmes és hasznos poszt következik, nem az egysejtűeknek való. Pontosabban ajánlom az ő figyelmükbe is, mert ha képesek megjegyezni ezt a néhány dolgot, baj esetén akár életet is menthetnek vele. Doki összefoglalóját különösen…..
old bahaman 2010.07.09 14:02:29
autózz! Pofátlanságból jeles 2010.07.08 14:44:00
Utálok várakozni, azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Benzinkútnál különösen így van, mert figyelni kell, hogy mikor szabadul fel egy hely, hogy ne tartsunk fel másokat. Nemrég én is felhúztam magam, amikor a Nagykőrösi úton egy kútnál a kútfejek fele le volt zárva, a…..
A tegnapi villamosmegállóba sodródós történet hatására olyasvalakitől is kaptam levelet, aki közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre és ő kezdte meg az elsősegélynyújtást. Eddig ismeretlen részletek alant. Én csak rendszeres olvasója vagyok a blognak, de most tollat…..
old bahaman 2010.07.07 12:03:45
A posztot köszi, van mit tanulni belőle. A többiek már leírták a lényeget a ladással kapcsolatban.

Én egészen pontosan 5 éve szereztem a jogsit (kvázi nem friss), elsősegély tanfolyamról viszont tisztán emlékszem, hogy megmutattak mindent egyszer, párosával álltunk, 1-1x megcsináltuk egymáson a bemutatott mutatványt. Vagy legalábbis megpróbáltuk... Merthogy az az 1 nap semmire se volt jó. Mondtuk is egymásnak, hogy a mozdulatot alig tudtuk megcsinálni, nemhogy élesben szakszerűen ellátni a sérültet... A tanfolyam végén a doki megnyugtatóan elmondta, hogy ha komoly sérülttel van dolgunk, akkor inkább ne nyúljunk hozzá, ugyanis több kárt okozhatunk, ha megpróbálunk segíteni. Most nyilván nem egy bekötésre vagy egy légút-felszabadításra gondolt, hanem agyrázkódsra, belső vérzésre, gerincsérültre stb...

Az meg, hogy mindenki elhaladt, már sokszor kitárgyalásra került a blogon (pl. ha pályán szembe sávban baleset van, akkor rendszerint a másik oldal is kilométerekre bedugul a bámészkodók miatt). Én próbálom magamat ahhoz az elvhez tartani, hogyha nicsenek még kint a szervek, akkor bizony meg kell állni és segíteni.

Tavaly Felsőzsolcán egy étteremben ebédeltünk párommal, amikor egy Astra sofőrje álmában érkezett a macisajtba. Kidöntött az villanypóznát, kerítést, csúnyán összetört az autó - mindezt közvetlenül mellettünk. Hirtelen összegyűlt ott a falu népe (20-30 ember), megálltak az autók, motorosok, de csak 2-önknek jutott eszébe odafutni a füstölő autóhoz és kiszabadítani a sofőrt (amit eszméletlensége miatt nem tudtunk megtenni) - a többiek addig bámészkodtak. Miután láttuk, hogy él a sofőr, hívtam a mentőket - mint kiderült, előttem már 2-3 ember megtette ezt.

Lényeg a lényeg, mikor megérkezett a rendőrség és a sofőr is ellátásban részesült (öv mentette meg az életét), akkor láttuk, hogy annyira részeg volt (du. 2-kor), hogy jogsi helyett a smart kártyáját adta át... Tanulság: ha komolyabb sérülés történik, és csak te hívod a mentőket (mert ez is segítség, nem is kicsi), de késedelemmel, életek múlhatnak rajta. Uff
Egy-két órája itt az irodában a kolléganőm mesélte a hétvégi élményeit az M7 három sávos szakaszáról és az ott szokásos jobbra nem tartásról. Utána jutott eszembe, hogy ezt a témát ugyan már több posztban is alaposan kitárgyaltuk, jött egy levél pár hete, amiben Riska…..
old bahaman 2010.06.29 11:01:07
@oszamaci: Bár a kérdést nekem címezted, azt hiszem Rong válaszánál én sem tudnám jobban leírni a válaszomat. Nemrég utolért minket egy komolyabb zivatar az M5-ön. Én kifejezetten örültem az előttem haladók ködzárójának ilyen viszonyok között, meséltem is a mellettem ülő páromnak, hogy az autó jobb hátsó fénytesteinél, ahol sok verdának nincs zárója, alig látszik a helyzetjelző, bezzeg a köd.

Érdekes módon azalatt a 15 perc alatt, amíg intenzíven esett, az emberek 80%-a felkapcsolta a hátsó ködlámpáját - ezen őszintén elcsodálkoztam. Valóban lehet, hogy ez szabálytalan, de nekem segített a tájékozódásban, és bevallom férfiasan, egyáltalán nem zavart vagy vakított azoknak a ködlámpája, akik mögött/mellett haladtam. De biztosan nem magamból kéne kiindulni :)
Egy hatvanhoz közelítő női vezető szösszenetét targogattam nektek így szombat kora estére, talán lassan hazaér mindenki a naptól barnított - kevésbé szerencsések rákvörös - bőrrel, hogy háboroghasson kicsit. Azt meg lehet ezen, még ha vér nem is folyik végül. Nekem is van…..
Múlt vasárnap Jano látoptt Debrecenben egy csúnya balesetet, ami a leírás alapján érthetetlen, hogy egyáltalán miért következett be. Sajnos sok ilyet látok, a napokban majdnem ugyanezt produkálta az Üllői úton is Pesten egy kopasz twingos, aki cikázott, előzgetett index nélkül…..
old bahaman 2010.06.12 17:26:06
@bunkó: adom... De ha nem tellik autóra, ráadásul a maunikában egyszer hallottam, hogy zebrán elsőbbségem van még a tehervonattal szemben is, akkor nehogymár engem akadályozzon valaki abban, hogy elérjem a lottózót zárás előtt!
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! Hamarosan útnak indulunk, folytatás itt! [2010. június 7., 9:32] Elképzelhető, hogy az adományok átvevőit csak nehezen, vagy csak munkaidő után fogjátok elérni, mert aki nem tudott szabadságot kivenni, annak muszáj dolgoznia. Én…..
A Critical Mass mellett volt a hétvégén más kerékpáros rendezvény is, az egyik ilyen a Balatonkör volt, amiről min küldött egy rövid videót. Ilyen eseményekkor sajnos elkerülhetetlen az, hogy a kerékpárosok egy ideig feltartsák az autóforgalmat. Vannak türelmes és kevésbé…..
Vannak helyek, ahol különösen veszélyes az esztelen száguldozás. Az Ódis sztorija egy ilyen helyszínen ért véget, mert a Vaspálya utcából egy enyhe balkanyarral lesz Gyömrői út megbolondítva egy kereszteződéssel, valamint ami nagyon necces, nem sokkal utána egy zebrával, amin…..
old bahaman 2010.04.01 15:18:35
autózz! Dévúval járok 2010.03.29 17:14:00
Nem is lehetett volna más ennak a posztnak a címe, mert talán ez volt a hétvége leggyakrabban emlegetett mondata. Aki nem értesült volna róla korábban, annak segítek annyit, hogy a sok egyéjszakás kaland mellett most másodszor tartottunk péntek estétől vasárnapig tartó…..
Kár, hogy Witaker nem terhes kismama (legalábbis gondolom), sokkal bulvárosabb lett volna a történet, ha nem tud elfutni az őrjöngő taxis elől és jól pépesre veri a teleszkópos vascsővel, ami igazából - mint ahogyan azt már néhány éve tudjuk - taktikai tükörtartó. Hogy…..
Biztos itt is volna az autóval érkezők részéről rengeteg nyafogás és kifogás, de tény, hogy amint azt d.z. is leírta, parkol a sok egyetemista és egyéb arra dolgozó kerékpárútra, "zöld" területekre, egymás elé, alá, fölé, nyakába, szájába. Közteres, rendőr,…..
old bahaman 2010.03.18 16:07:58
Nem hiszem el, hogy még mindig van, aki nem tanult az elmúlt sok év benzinkúti lehúzásaiból, tele van velük az internet, meg itt a blogon is volt már jópár ilyen sztori. Bár én is azt hittem, hogy teljesen evidens mindenki számára, leírom újra: te tankolj saját magadnak, annyit,…..
old bahaman 2010.03.02 13:32:32
@newtehen: Megbeszéltük. BTW 3. ;) Lehetett volna szépen fogalmaznom: továbbra is annak a híve vagyok, hogy legyen az ember bankkártyáján pénz, pontosan ezekre az esetekre: ha elromlik a mikro vagy a kutas véletlenül 15.000ért tankol beléd. Nyilván én vagyok a paraszt, de nekem ez eddig bejött - ajánlom!
old bahaman 2010.03.02 13:36:34
@SilentSound: Ooo hogyne. Felveszed személyi kölcsönbe az önerőt. Picit macerább - de működik, egyszer összefutottam ilyennel. Annak a rengeteg Suzinak tudtommal a felét se tudta gazdaságosan továbbadni a bank. De valahogy mégse sajnálom őket se. Tudtommal 10%-ot kér mostanság min. önerőnek egy átlagos bank, de használautón írnak még 0%-okat is időnként. Miazigazság.
old bahaman 2010.03.02 13:37:37
autózz! Hóból is megárt a sok 2010.02.02 15:06:00
Tudom, tudom, szar szóvicc, de ahogy nézem, nem is én alkalmaztam először a blog.hu történetében. A hétvégén jó sok hó esett az országban mindenfelé, TG az e témával kapcsolatos küzdelmeit és tapasztalatait osztja most meg veletek. Már régóta olvasgatom blogjukat, ha időm…..
Jól tette Yoli87, hogy rendőrt hívott ma délelőtt, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog. Bár ha nagyon akarták volna, akkor szó nélkül pépesre verik, talán egy kis pénz kicsikarása lett volna a cél eredetileg, ha olyan akad horogra, akit könnyebben meg lehet félemlíteni.…..
Tanácstalan éppcsak belecsöppent volna a blog kemény magjába, de szombaton egy friss jogsis suhanc mindenféle félelemérzet nélkül, ellenben nagy adag magabiztossággal beleközlekedett az autója oldalába, mikor még a gyerkőcök is ott ültek a hátsó ülésen. És mintha ez már…..
Igazi tetőtől talpig úriemberrel találkozott pár napja Zsuzsanna, aki nem csak egy liter nyálat kapott a szélvédőjére, de még az egyik oldalablakát is megpróbálta betörni puszta kézzel a történetben szereplő jóképességű humanoid. A történet annak fényében különösen nem…..
Nem tudom, mennyire szól D mentségére az, hogy elismerte, hogy hibázott, amikor nem vette észre a nagy kerek piros táblát fehér vonallal a közepén, mert ahogy az írásából kivettem, a szemből jövő elengedése után ő folytatni szándékozott volna az útját az illegális irányba.…..