Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerengődervis

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A madarak törzsfája mindig is bonyolultnak tűnt, nem véletlenül volt szükséges 48 különböző faj genomjának megszekvenálásához, hogy végre tiszán láthassuk, ki-kivel rokon. A puszta rokonsági kapcsolatok megállapításán túl, azért ez a jelentős mennyiségű adat mindenféle…..
Kerengődervis 2015.01.18 14:19:26
@Untermensch4: A jövőpamfletted elég derülátó. Újracivilizálódó embert látsz a porból felemelkedni. Minden kezdődik előlről. A Scifi néha igazat mond, de én kétlem, hogy lenne a sárból felemelkedés a földi ember számára. Többek között azért, mert jelentős sűlyedés sem lehet már tovább, ha van Isten. Márpedig hiszem, hogy van. Sok a gazember, de azokat haláluk után önkívületbe lehet küldeni és helyettük újonnan indulókat indítani. Igaz a környezet hatására sokan lezüllenek közülük, de azét kevesebben mint amennyien érkeztek. Idővel megtisztul ez a többre érdemes faj és talán elkezd értelmesebben tevékenykedni. Nevezd ahogy akarod ezt a kort, én a apokalipszis korának látom. Elszabadult kielégíthető vágyak, tobzódás és nagy önbizalom. Többezer év haláltánca. Szép lassan itt lessz az ideje a főnixmadár felemelkedésének. Addig pedig csak bölcselkedjetek, alkossatok a magatok módján. A szabad akarat megadatott. Azt csak embertársaink korlátozhatják.
Kerengődervis 2015.01.18 17:31:01
@Untermensch4: Szükségtelen bölcs célt adni. Az vagy van, vagy nincs. Maga a cél kevés. Tartás kell, méltóság és ez független attól, hogy valaki átlagpolgár, vagy tudós. Messze vagyunk ma ettől. Leszünk közelebb? Nem tudom. Csak remélem. Mutass olyan alternatívát amelyik nem cinikus, vagy beképzelt.
Tavaly év végén a 444.hu-n futó ScienceMeetup blog színeiben, Király Andrással együtt felkerestük az Együtt-PM európai parlamenti képviselőjét, hogy elbeszélgessünk klímastratégiákról, energiabiztonságról, az Európai Zöldek és a tudomány viszonyáról és - természetesen…..
Kerengődervis 2015.01.07 17:39:51
@fordulo_bogyo: Begubózni és jajveszékelni lehet az EU fafejüsége miatt. Azt is lehet, hogy a hamut mások fején glóriának nézzük, de azt nem lehet, hogy egy olyan technológiát, amit vélhetően már fel is használt a hadiipar titkosan mocskos céljaira csak egyszerűen problémamentesnek kiáltsunk ki. Lehet, sőt talán biztos, hogy a ti kezetekben az, de már bocsássátok meg ezeknek a csalón bájolgó politikusoknak, ha úgy tesznek mintha rettentően agódnának. Amig léteznek, ez már csak így lessz.
Kerengődervis 2015.01.08 20:08:33
@fordulo_bogyo: Bocs, azt hittem, biológiai fegyverről. Ugye elnézed ezt nekem :) A te figyelmedet elkerülte, hogy másról beszéltem. A GMO módszerről, ha azt mondjátok tisztességes emberek kezében veszélytelen boldogan elhiszem, csak a tisztességgel van egy kis bajom.
Ha a Retraction Watch blog értesülései pontosak, Gilles-Eric Séralini 2012 -es "Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize" című cikkét vissza fogják vonni. Ez önmagában nem meglepő, a számomra mellbevágó a visszavonást kísérő levél…..
Kerengődervis 2015.01.08 14:06:17
@Untermensch4: Nem is hiszed mennyire fején találtad a szöget a neandervölgyi hasonlattal. Nemcsak az ítélőképesség változik 5-10 év alatt, de az agytevékenység ( nemes egyszerűséggel mondva) lehetősége is. Digitalizálódik. Magyarul butul. Szép gyosan kvész belőle a kellem, finomság.
December harmadikán az EU törvényhozói valószínűleg egy jelenleg felmérhetetlen fontosságú döntést hoztak: Eddig ugyanis az EU területén központilag kellett engedélyeztetni minden termeszteni kívánt génmódosított élőlényt és a bizottság döntését a tagállamoknak…..
Kerengődervis 2014.12.24 12:38:54
@Untermensch4: Vagy " Jobb ma hinni a hihetetlenben, mint holnap betojni a valóságtól." Ez talán hatna.
A sátán emlegetését nem támogatom, ugyanis az én hitvilágomban nem létezik. Minden rossz forrása bennünk emberekben van.
Kerengődervis 2014.12.25 11:56:45
Kerűlve a kizárólagos igasság gondolatát a szeretet ünnepének első napján azért leírok egy - két sajátos elképzelést az életről. Arról az életről, amivel sem a vallások, sem a tudomány nem tud mit kezdeni. Belátom az igasságról vallott nézetemet nem tudom csak észérvekkel alátámasztani, ami akár téves is lehet.

Bizonyára ismerős az a gondolat, hogy az élet a vizben keletkezett. Akkor amikor még nem volt semmi az anyagon kívül. Szélsőséges viszonyok között, talán egy erős villámcsapás következtében aminosavszerű vegyület, majd ebből a környezet váltakozó hatása következtében fehérjék, majd végül DNS lett belőle. Tudom sokkal bonyolultabb folyamat ez, de én csak ennyit jegyeztem meg. Ugyanis itt indul az élet. Hogyan is? Úgy hogy nem külső hatás, hanem belső kényszer ( nevezzük táplálkozási és szaporodási kényszernek ) hatására ösztönös mozgás jön létre. Na jó az egysejtű szaporodása belső mozgás következménye, ami a DNS- ben kódolt és nehezen nevezhető ösztönös mozgásnak, de én annak nevezem. Azért nevezem annak, mer az élet megnyilvánulása és az ösztönt értelmes cselekvésnek tartom. Ez talán vitatható, de mért is ? Az értelem megszületése a biológiai élet lényegének kezdete. Az anyag értelmet alkotott. Döbbenetes.

Innen már részben ismerjük, vagyis inkább a szakemberek részben ismerik a további változások útját. Nem akarom most a lélektestet emlegetni. Ezen az oldalon az ilyesmi ezoterikus fantáziálás és bevallom engem is zavar, hogy a kutatói képtelenek egyértelműen bebizonyítani létét. Ennek ellenére a logikám nem zárja ki. Nem zárja ki, mert magyarázatot ad az élet tágabb értelmezésére.
Kerengődervis 2014.12.25 11:56:49
@Sexcomb: Ami a monokultúrát illeti vannak halvány emlékeim. Valamikor az őskorban agrár szakon végeztem. Megtoszhatjuk azt a termőföldet, amelyiket agyonvegyszerezünk. Nem hiszem, hogy van magyarországon olyan gazdálkodó, aki tudatosan beiktatja a vetésforgóba teszem azt a rétet. Inkább " oligokultúráznak " Igy egyenlőre hasznosabb. Persze ki tudja. nem magyarországon élek.
Nem romlott el a billentyűzetem, nem véletlen a sok idézőjel, hanem csak azt próbálom jelölni, hogy nem a szó klasszikus értelmében vett "klónozásról" lesz itt szó, s így a folyamat végén nem is igazi mamutot lelünk majd. Az egész téma azért került most elő, mert pár hete…..
Kerengődervis 2014.12.23 09:55:47
@Ylim: Bizonyára úgy gondolod, hogy megcsontosodott dogmákra épülnek a vallások. A hazugság az tudatos félrevezetés. Ezzel a vallásos ember hite miatt nem vádolható. Viszont meggondolandó érwmiki számára, van e értelme itt megnyilvánúlni.
Kerengődervis 2014.12.24 09:04:33
@Untermensch4: Igen. Nem szent, meg nem vallás és wmiki- ről sem hallottam, de azért jól vagy ugye? :)
Kerengődervis 2014.12.24 12:39:00
@protézisesh: Mentegetem én is azokat, akik tényleg csak keresik az emberiség boldogulását. A többiek, mert vannak ilyenek is tesznek a fejünkre, de ma ezekről inkább ne beszéljünk. Nem hiszem, hogy ebben a csoportban akad ilyen genetikus.