Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bánáti

1 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatok tőlem Furcsa érzés 2012.05.27 12:54:00
Kéz a kézben, a az elmúlt heti bonyodalmak kibeszélése közben érkezik a gyönyörű pár a pályaudvarra. A fiú egy közép magas normál testalkatú rövid hajú beszédes a srác. A lány egy magas, kifogástalan testalkattal rendelkező, kicsit szerény, bár ha megismeri az ember akkor…..
Bánáti 2011.10.10 22:35:07
@Micica: Hát... Most megmutattad mennyire rendkívül ostoba vagy!
Gondolatok tőlem Tiszta fejjel! 2010.11.16 11:45:00
Reggel ahogy felkeltem borzasztóan éreztem magam. Egyszerűen mintha meghaltam  volna. Azt nem is kell mondjam, hogy kivel álmodtam. Kár hogy már csak álom. Legszívesebben sírni tudnék, üvölteni tudnék. Annyira fáj, hogy így alakult.  Nem tudom mi lesz. Most tényleg nem…..
Gondolatok tőlem Szép este! 2010.11.04 23:22:37
 Első estém egyedül az albiban:D Jujjj félek:P:P:P De azért kint volt Dóri. filmeztünk egy hatalmasat. Viharsziget című film. Nagyon kemény, végig figyelni kell, és a végén nem tudod meg, hogy pontosan mi is történik. Kicsit olyan Eredet filingű. Utána még beszélgettünk egy…..
A 13.E ajánlata Start 2010.04.23 18:51:00
Először is köszöntök mindenkit a blogon. Direkt nem írtam hogy a blogomon, mert ez nem az enyém hanem a miénk lesz. Azért kezdtem el ezt, mert miután a Kalti beszünetette az "ősblogját", úgy gondoltam kell egy hely ahol lehet idiótábbnál idótább videókat mutogatni, és…..
kaltiBLOG Hablahablahabla 2010.02.10 17:09:00
 ..
Bánáti 2010.02.10 21:50:33
A néhai bárány:
-Mikszáth egyes szám első személyben kezd
-Első mondatban kép bontakozik ki: a felhők elé harangoznak (falusi szokás)
-helyszín: Bodok község
-Már a második mondatban találkozunk emberrel: Csuri Jóska
-ha az olvasó belegondol a történetbe rájön, Csuri Jóska harangozott hogy elkergesse a vihart
-"az állatok megérzik a vihart" babonának ad hangot az író a második bekezdésben (példákat
mutat be)
-később csodának lehetünk tanúi: a harangszó elhárította a vihart, teljesen elült, csak a Bágy
vize emelkedik
-Csuri Jóska katolikus pap
-Mikszáth csattanóval fejezi be a bekezdést
-a part megtelik nyüzsgéssel az emberek megpróbálják a földekről levezetni a vizet
-itt jön a képbe az egyik főszereplő Sós Pál
-csáklya van a kezébe ami miatt máris más szemmel nézhetjük az eseményeket
-mikszáth sokszor "ülteti az ember fülébe a bogarat", kedvelt módszere ez
-a következő bekezdésben a falusi élet és a paraszti sors jelenik meg
-az emberek elfogadják sós pál szavát mert ő tisztviselő
-nem lázadoznak, bár a háta mögött őt gyanusítják lopással
-a paraszti sors nehézségeit a Balogh család tükrözi: az ár elvitte mindenüket, házuk összedőlt
-falusi házassági szokásokba is bepillanthatunk: a lányok nem mehetnek férjhez nyoszolya nélkül
-a család magacsul ragaszkodik tulajdonához
-próbálják erővel és furfangal de nem sikerül
-népmesékhez híven a legártatlanabb lány oldja meg a problémát
-az igazság kiderülése szarkasztikus
-ebben a műben romantika a realizmussal keveredik
a mű tükrözi a 19. század eleji emberek életét, érzéseit
kaltiBLOG Egy hetes lett IVB! 2009.07.30 21:49:00
Bizony, mire ezt olvassátok, addigra egy hete van nálam az Astra. Belerepült laza 700 km, igaz, ebből csak 500 az én érdemem, azonban rengeteg információt sikerült begyűjteni ez idő alatt az autóról. Mivel is kezdjem? Kezdem a jóval.Csendes, kényelmes. Macskaköves úton se zörögnek…..
Esőben vezetni általában mindenki utál, kevés perverz van, aki határozottan szeret. Nálam hangulat függő, ma például megláttam benne a szépséget.Ülsz a puha ülésben, gyorsan falod a kilométereket, száraz vagy, valami ócska zene szól a rádióban, mégis ki tudnál menni így a…..
kaltiBLOG Mobil WC 2009.06.22 18:28:01
Árpi autója - ebből egyenes ágon következően az összes régi Swift - tökéletesen alkalmas mobil WC-nek. Egyik reggel együtt mentünk suliba és hát a szervezet reggeli óhaja ismét terítéken volt, mondtam Árpinak, hogy siessen, vagy az autójában végzem el a dolgomat. Akkor vettem…..
kaltiBLOG Törne le a keze... 2009.06.16 18:23:00
Múlt hétvégén (vagy talán az előtt?) megkért Ibi, hogy vessek véget az olajcsöpögésnek, amit az Astra produkál huzamosabb ideje. Korábban tettünk már rá egy kísérletet, amivel ha megszüntetni nem is, de csökkenteni tudtuk az olajcsöpögést.Karcsitól megrendeltem az…..
kaltiBLOG Biztosan velem van baj 2009.06.09 20:25:00
Itt a Chevrolet új modellje, a Cruze. Nem új info, mindenki látja már az óriásplakátokon, szaksajtóban, nem is azért írok most, hogy ezt tudassam veletek, inkább amolyan vélemény szerű.Ja igen, még itt az elején szeretném tisztázni, hogy a Chevrolet nem sevrolet, hanem sevrolé.…..
Kellemes, tavaszi szombat este volt. Csendes minden. Ő mégse alszik. Kimászik az ágyából, megnézi az órát a konyhában. 00:37. Ül a konyhában és rágyújt egy cigire. Mered ki az ablakon. Megtöri a csöndet egy Civices boyracer, száz autó közül is felismerné a sportdobos Civiceket.…..
kaltiBLOG Nem hiszem el 2009.05.18 09:43:00
Biztos nem tudom beleélni magamat abba a helyzetbe, amit ez a hölgy átélt. Hatalas tömeg, szűk út és egy hatalmas, szinte tank szerű autó. Ki a franc tudna ezzel kettőből megfordulni? Ugye, mennyire lehetetlen? Micsoda nyomás alatt dolgozhatott a betonkemény kormánnyal és a…..
kaltiBLOG Helló Tavasz! 2009.03.28 11:20:00
Nagyon úgy fest, hogy végérvényesen is lemondott a tél, helyét ezennel a tavasz veszi át. Óvodás, kisiskolás koromban a tavasz egyenlő volt a rózsaszínű virágokkal borított fák festésével, krep papír kokárdák készítésével. Azóta nőttünk - nőttem - egy kicsit, az ecsetet…..
Bánáti 2009.04.08 20:07:39
autózz! A taxisnak minden mindegy 2009.03.23 16:54:00
Aki nem fél attól, hogy nem tud este elaludni és van még kedve ilyenkor kávézni, annak ajánlja Z az alábbi történetet. A saját készítésű rajzokat pedig különösen kedveljük, persze az eddigi nonpluszultrát ezúttal sem sikerült utolérni. Könnyed, kávé mellő post-ot…..
kaltiBLOG Rába Star 2009.03.18 20:20:03
Képes volt eddig rejtegetni előlem... Most is csak véletlenül szúrtam ki, rögtön rávetődtem. Nem tudom Szandi mit gondolt, amikor meglátott a húga szobájában, a földön törökülésben ülve, miközben játszok a Rábával. Igazi régi játék, abból a korból, amikor már kezdett…..
kaltiBLOG Reklám 2009.03.07 18:01:00
A sokat vitatott/emlegett soproni reklám és két közvetlen velejárója. Megjegyezném, a kanadai verzió volt előbb. A harmadik pedig... Hát igen, mindent elmond a videó, sajnos nagyon igaz. ..
kaltiBLOG Velence, még egyszer 2009.02.21 19:33:00
Ha az ember külföldön jár, igyekszik a szemét nyitva tartani. Mégis csak idegen hely, idegen szokások, szeretne az ember minél több új dolgot befogadni, magáévá tenni. Ha az autóbuzi külföldre jut, extra figyelemre van szüksége, hiszen az épületek, emberek másságán kívül az…..
Nem reprezentatív, nem lesz látványos eredménye, viszont szükségem van a véleményetekre, mégis csak ti vagytok A Nagy Közönség. Szóval a kérdés, hogy melyik volt a legjobb általam fémjelzett autóteszt a blogon. Kettőt kéne kiválasztani, a válaszokat a kommentek között várom.…..
Múlt hét szombaton Szandival megnéztük az Alkonyat (Twilight) című filmet, ami szerintem kegyetlen jó volt, de most nem érzem magamamt képesnek egy filmkritika megírására - amúgy se látok annyi filmet, hogy tudjak kritizálni. Viszont muszáj volt megszereznek a zenéjét, ami…..
Tegnap volt egy kis időm, gondoltam kreatívkodok egy kicsit. Ez lett belőle. A képekre kattintva az indafotóra juttok, rákattintotok a képre, ott pedig a kép felett lévő Más méret gombot használva nagyban is megnézhetitek, esetleg lementhetitek őket, ha tetszik.Célom volt olyasmi…..
Az egész úgy kezdődött, hogy a Tourneo megint szervíiben volt. Nem kell röhögni, semmi baja, csak a 25 ezres kötelezőjén volt, 6,5 hónaposan. Addig is járni kellett valamivel, így apu a munkahelyéről hozott haza egy Fiestát. Cirka 130 km tapasztalatai következnek. Anno amikor…..
A Tourneo a továbbra is fennálló futómű problémák miatt a tatabányai szervízben pihen, addig kaptunk csereautóként egy Fusiont. Volt már nálunk korábban is, igaz, akkor 1.4-es benzinesként, most ugyanekkora lökettérfogattal, de öngyulladósként. Lássuk, benzin vagy dízel?A…..