Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Károly Olt

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
Károly Olt 2018.12.16 23:05:29
Nagyon tetszett ez a céltudatos, számomra teljesen érthető váltás, amely a tehetségetekkel, és az akaratotokkal megvalósulhatott, ha nem is könnyen (a leírás azért arról tanuskodik, hogy sok erőfeszítés kellett hozzá). Több ismerősöm él már Ausztráliában úgy, hogy egyszer kitalálták, és megvalósították, de egyikük sem írta még le ilyen pontosan, hogy is történt a letelepedésük. Mindenki köszönetet mondhat nektek, aki hasonló útra lép, hogy tájékozottabban indulhat neki, mint akik nem olvashattak hasonlót. Koromnál fogva én már nem pályázom, de ez az önzetlen tájékoztatás tiszteletre méltó.

Fiatalon sokkal kedvezőbb lehetőséget nem használtam ki, nem akartam a családom elhagyni, és a feleségem nem akart az Istennek sem elmenni Magyarországról akkor. Most már belátja, hogy hiba volt, de nem foglalkozunk a múlttal.

Sajnos ebben a magyar hazában valamiért (a történelem szinte minden időszakában) rossz politikusok uralkodtak, és nem az ország, a nemzet érdekeit szolgálták, még akkor is, ha azt mondták. A nép nagyobbik része pedig sajnos fel sem fogta és fogja, hogy a nemzet- és sorsrontó politikusok miatt él sokkal rosszabbul, mint ahogy élhetne.

Ha csak magammal törődnék, nem nagyon érdekelne, hogy épp melyik politikus mit tesz (bár a tendencia egyre romló szándékokban, és a tettekben is), mert akkor is meg tudom oldani a dolgaim, ha igyekeznek mindent elkövetni, hogy ez ne legyen könnyű. De nem vezet jóra, ha a társadalom közel fele leszakadt, és a tehetséges, és tenni képes emberek pedig, külföldön tudják csak bizonyítani, hogy ők egy normális berendezkedésű társadalomban jól teljesítenek, jól élnek.
Ezt hívom nemzetrontásnak, mert a rövidtávú anyagiak megszerzése miatt, hosszú távra visszavetik, vagy teljesen tönkre teszik az országot. Azok, akiket ez legjobban sújt, nem veszik észre, hogy mit tesznek velük és utódaikkal, és a maszlagot ordító politikusokat tartják hatalomban.

Megértem, hogy a saját boldogulásotokat tartjátok szem előtt. Nektek, és utódaitoknak biztosan jobb élete lesz, mint akik nem választottak másik hazát. Ezért hibáztatom leginkább a politikusokat.