Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neuro

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím nem kérdezve, hanem hangsúlyosan kiabálva a legfőbb privatizációs érv a szadeszosok és a hasonlóan érvelő (és még többet lopó) szocialisták részéről. Érdekes, hogy az MSZP, melynek tagságában tán még ma is a volt MSZMP-tagok viszik a prímet, milyen tökéletesen át…..
neuro 2008.02.05 21:43:42
Nem hiszem, hogy csak ennyin múlna a dolog. Mármint biztos vagyok benne, hogy a korrupció nem csak hazánkra jellemző. De én inkább a megelőzésre fektetném a hangsúlyt, mint ahogy írtad az ilyen korrupciós ügyeket nagyon nehéz lefülelni. Szóval sokkal egyszerűbbnek tűnik lefektetni egy-két egyszerű szabályt:
1. Az állami vállalatok vezetői nem lehetnek rokoni kapcsolatban politikai pártok tagjaival (persze mondjuk harmad unokatestvérekre nem vonatkozik, sem dédapákra :) ), hogy milyen rokonsági fokig, azt a gyakorlat ki tudná mutatni.
A rokonaikat bepakolhatják mondjuk alacsonyabb pozíciókba, de akkor csak kevesebb kárt tudnak okozni a balfácánok. Persze nehéz ellenőrizni, de hát ez az ellenzék/sajtó dolga, nem? :)
2. Meg kellene felelniük bizonyos alkalmassági kritériumoknak (pl 125-ös IQ alatt és XY EQ érték alatt nem lehetnek vezetők), szakirányú felsőfokú végzettség stb; bár én inkább a mérnököket preferálnám mindenfelé. Az eredményeket pedig nyilvánosságra kell hozni.
3. A vezetők fizetéseit meg kell emelni, hogy kb. akkora legyen, mint a magánszektor azonos beosztásainak bérezése vagy több, hogy vonzó pozíciók legyenek.
4. Úgy kell a vezetői pozíciókat meghirdetni, és arra bárki szabadon pályázhasson, aki magyar állampolgár.
5. Csak szakmai okokra hivatkozva lehet meneszteni az ilyen vezetőket a pozícióikból. Munkaperes esetekben a bíróságoknak gyorsítottan kell eljárnia.
6. És csak itt jönne az, amiről írtál, hogy szigorítani kell a büntetéseket és törvényeket.

Mit szóltok? Tudom, utópia :)
Ehhez nincs sok hozzátennivalóm. Dr. Baranyi Károly és a Nemzeti Pedagógus Műhely elgondolása zseniális. Ezért a honlapján található pdf dokumentumot egyszerűen html-re konvertáltam és itt is közreadom. Nem hiszem, hogy copyright problémák merülnének fel, mert a javaslat…..
neuro 2008.01.29 20:11:16
Helló!

Csak abban látom a gondot, hogy annak ellenére, hogy a pénzhiányra hivatkozik a többség, nem ez az oka - szerintem -, hogy nem vállalnak gyermekeket az emberek.
Én ilyesmiket látok, és ezen kéne változtatni:

Semmi megbecsültsége nincs a gyereknevelésnek: Te gyereket szültél? Pff, én manager vagyok az xy cégnél; Te szegény... És hogy bírod, hogy úgy elzsírosodtál terhesség alatt, meg lógnak a melleid? Én minden nap járok konditerembe. Hogy bírtál hajnalban fölkelni? Engem az akt. pasim mindig narancslével ébresztett egy kellemes éjszaka után.
És a többi.

Szóval, én azt látom, hogy a nők föltörekvése, a férfi szerepek majmolása miatt fordultak el a gyerekvállalástól. Még akkor is ha mindig a pénzhiányra fogják.

Ugye mindig hasonlítgatják, hogy az euro-atlanti civilizációban miért fogynak a népek, a fejletlenebb részeken meg miért növekszik a lakosság; és akkor jönnek az ilyen ötletek: mert itt magasabb az iq, meg jobbak a körülmények stb; de én ebben nem hiszek. Sokkal inkább olybá tűnik az egész, hogy azon múlik a dolog, hogy a nőnek milyen szerepe van a társadalomban. Nálunk emancipáltak a nők; máshol meg szarba sem veszik őket. Persze lehet, hogy tévedek, de lényegében ennyi. A mi nőink úgy érzik, hogy többre hivatottak annál, hogy lógjon a mellük és otthon maradjanak, az ottaniak meg úgy érik, hogy nekik ennyi a dolguk és kész.

Hogy mi lehet a megoldás azon kívül, hogy a nőket ismét rabszolgaságba kellene taszítani, nem tudom. De nem lehet arra apellálni, hogy olyan pénzéhesek az emberek, hogy ez majd segít. Persze lehet mondani, hogy a cigányok, meg a bevándorlókat a pénzzel lehet megfogni, de ez csak azért van mert ők egyébként és szülnének össze vissza, mert ezekben a kultúrákban a nőknek nincs más dolga és ha ezért még pénzt is adnak, akkor az pluszban jó.

Szerintem megoldás lehetne a megfelelő propaganda, ha pl a filmekben a szüléseket nem halálhörgéssel festenék alá, illetve a várandósság, kismamaság szép dolgait mutatnák be, már sokat segíthetne a dolgon. Ha már az iskolában erre készítenék föl a lányokat és a fiúkat! is. Sokáig lehetne sorolni; de a lényeg, hogy nem pusztán anyagi kérdés.