Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Kövágó

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány és a rendszer leváltásához új politikai erőre van szükség. Egy új pólus civilek és politikailag még inaktív emberek összefogásával hosszú távon megerősödhet annyira, hogy képes lesz átvenni a kudarcot vallott, hiteltelen jelenlegi ellenzék helyét és leváltani a…..
Tisztelt Szenátor úr! Ön a minap elérte, hogy a fél világ ismét ránk figyeljen. Egy picike, a kelet-nyugat határán oda- vissza vergődő, egyszer erre, egyszer amarra fókuszáló országra.  Fájdalom, hogy ezt a több, mint előnyös földrajzi lokációt nem voltunk képesek…..
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Tisztelt Gyurcsány Ferenc (Miniszterelnök) úr!  Kérem alássan, Ön ezt valóban komolyan gondolta? Valóban azt hiszi, hogy összemoshatóak az utóbbi hetek szigorúan CIVIL szerveződései által életre hívott mozgalmak valódi üzenetei, kinyilatkoztatásai, valamint az Ön által…..
Sándor Kövágó 2014.11.26 10:43:40
@dogbakszi: - Na látod ezt nevezem el kúrásnak, hiszen neki mint gazdasági szakembernek fel kellet volna készülnie és kellet volna, hogy legyen megfelelő deviza tartalék, mint ahogy volt a Románoknak a Lengyeleknek és még sokan másoknak is, akiknek nem kellet azonnal az imf-hez rohanni. Emlékszel még mint mondod Feri kb 3 héttel azelőtt, hogy az imfhez fordult? Azt mondta, hogy magyar országot nem fenyegeti a válság mert még nem elég fejlett a bank rendszer….! Na ezt nevezem el kúrásnak.

„Ugyan még mindig nem nyilatkozott, hogy Ön ellenállt-e mint Huggyos Józsi, amikor ki akarták vinni a WC-ről?”

Itt nem éretem mire gondolsz, de vizit díj ügyben nem mentem szavazni és az is el kúrás volt, hogy abban a témában egyáltalán ki lehetett írni a népszavazást.

Ha valaki nem jól méri fel a határait és olyan dologba kezd bele amit nem tud véghez vinni és olyan emberekkel indul csatába akikre nem számíthat azt is el kúrásnak nevezem. Tudnia kellett volna, hogy mire képes a banda akivel együtt dolgozott akikkel együtt próbált kormányozni. Nem mérte fel megfelelően tehát: el kúrta!

Ami meg a tisztán látást illeti: lehet védeni és magyarázkodni, lehet másra mutogatni és kifogásokat keresni, de a helyzetet látva ennek nincs sok értelme. El Kurcsány választást nyert, kormányt alakított és nem sokkal később már dübörgött az utca, égett a tv maci, megalakult a nemzeti gárda, meg alakult a jobbik, (ami mára sokkal nagyobb és sokkal erősebb párt mint a dk), és a következő választásokon kampány nélkül kétharmada lett a fidesznek. Na ezt nevezem én el kúrásnak mert ott volt a lehetősége, hogy csináljon valamit, de az eredmény: kudarc és gyalázat.
Persze nem egyedül El Kurcsány tehet róla, de mivel ö volt a nagykutya, ö volt a miniszterelnök, ö jelölte ki a Bajnait is, (aki nem lopott libákat csak nem fizették ki) és ő volt a párt elnök akkor is mikor az mszpnek lehetősége volt köztárság elnököt választani, őt terheli a felelősség.
Míg 2002-ben a D209-es elvtárs is le tudta váltani az Orbán addigra 2014-re már erre a Chuk Noris sem lett volna képes.
Sándor Kövágó 2014.11.26 11:55:53
@egysmás: Hát akkoriban az volt az ukász, hogy nem kell elmenni a népszavazásra, mert akkor ha alacsony részvétel akkor az nem lesz érvényes….
Szóval ezért nem mentem el, na meg azért sem mert addigra látszott, hogy az egész eü reform egy átgondolatlan, kidolgozatlan káosz amit semmi féle szakmai egyeztetés nem előzött meg. Már látni lehetett, hogy ez bizony el lett kurva!
Sándor Kövágó 2014.11.26 13:21:11
@egysmás: Mi az hogy nem tudom alá támasztani? Ezt miért állítod olyan maga biztosan. Az eredményt azért te is látod, ügye? Az egész eü reform átment egy vicc kategóriába és lett belőle néhány széf az ágyak mellett. Igény pedig lett volna rá, hiszen a sztár sebészek és a nőgyógyászok kivételével minden eü dolgozó és minden páciens tudta, hogy változásra, reformokra van szükség.
Az, hogy Orbán és Mikola meg tudta fúrni a dolgot ellenzékből csak azt jelenti, hogy nem volt megfelelően kidolgozva és nem voltak képesek megfelelő számú támogatót maguk mellé állítani ez egészségügyből.
Ha az mszp-s és szdsz-es elvtársak nem lettek volna benne a sok lopásában és korrupcióban akkor bizony legkésőbb 2004-re Orbánt és társait simán sittre lehetett volna vági. De inkább kéz kezet mos alapon a szőnyeg alá söpörték a 1998 és 2002 között történt rengeteg lopást és csalást…..