Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R4C

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
In the past years clear scientific consensus emerged that without action on climate change, the world is likely to reach 2°C warming as early as 2040, and a 4°C degree warming by the end of the century (1)(2), threatening to roll back decades of development progress. But how this all affects…..
Odakint Tátra románc 2015.03.25 23:53:52
A Magas-Tátrát egyfajta misztikum lengi körül. Ahogy a nagy öregek mesélnek róla, a lavinák rémképe, sajátos atmoszférája, zordsága, egyaránt megerősítették bennem, hogy ez egy különös hely. Már régóta rabul ejtett a hegyek világa, de a Magas-Tátrához különös…..
Hogyan hat az utóbbi hónapok alacsony olaj ára a megújuló energiaforrások felhasználásának terjedésére? Visszaveti, vagy netán megfojtja-e az olcsó olaj a szárnybontogató napelemes piacot? A válasz rövid és egyértelmű: Nem. De miért is? Az olajat főként a közlekedésben…..
Pár évvel ezelőttig a megújuló energiahordozók használatával kapcsolatos viták és törvénykezés szinte kizárólag a villamos energia termelésére és a közlekedésre fókuszált. Eközben a fűtés-hűtés szektorról nem sok szó esett, holott ez az ágazat az EU teljes energia…..
Korábban olvashattunk már arról, hogy milyen forrásokból jön a Magyarországon felhasznált éves 43 TWh villamosenergia. De ehhez mennyiben járulunk hozzá átlagos otthoni fogyasztóként a háztartásainkkal? És milyen a magyar háztartások villamosenergia fogyasztása más európai…..
A minap belebotlottam egy információba, mely szerint az Egyesült Államokban már több mint fél millió otthon vagy vállalkozás van felszerelve napelemes rendszerrel (összesen 15.900 MW kapacitás teljesítményben). Vajon hol állhat ehhez képest az EU és Magyarország? Kiindulásként…..
„Szél van, nap van, Víz van, termál sok van De ezeket alig használjuk”                                                                      /Belga – Energia, Megyék, Népesség/ Világszerte sok szó esik manapság a megújuló energiaforrások…..