Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trabantboy

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt egy mulatságos cikk – méghozzá a Népszavában. A lap kormánypárti forrásai állítólag arról beszélnek, hogy Orbánnak és rendszerének már csak néhány hónapja van hátra. A párton belül egyre nő az elégedetlenség Orbánnal szemben, már az is felmerült, hogy a…..
trabantboy 2014.12.30 23:19:23
A NÉPSZAVA. Csupa nagy betűvel. Jó vicc. Ha a népszava azt mondja, akkor tutti úgy lesz. Kacag a vakbelem. Számomra megnyugtató, hogy ezt huhogja, eggyel több bizonyíték, hogy az ellenkezője következik be. Ezek azt gondolják, hogy még úgy van minden, hogy amit ők megírnak, az be is következik. Ők az egyszemélyes suttogó propaganda. Mint 90-ben. Amikor nem lehetett úgy metróra szállni, kocsmába menni, főiskolai szemináriumot hallgatni, hogy valaki ne szidta volna az Antall kormányt, ne lett volna egy ismerősének az ismerősével megesett története, akit szegényt félre ne állítottak volna egy mdfesért, pedig csak mezei párttag volt, de a világ legjobb szakembere, stb.
Akkor többnyire ez bevált, hisz a kriptokommunista hátország gondoskodott az ország kifosztásáról, a médiában pedig mindent rákent a kormányra. Gusztustalan egy játszma volt. Úgy is mondhatnám ügyesen csinálták.
Most azonban új szelek fújnak a divatban. Már nem csak a szándék, hanem a politikai, pénzügyi, gazdasági háttér is megvan a kitakarításukhoz. És mindezt demokratikus úton sikerült elérni. Ez az amit sosem gondoltak volna, és ezért rikácsolnak ennyire.
Rossz hírem van : a fidesz ezt a ciklust biztosan végigviszi, nevetséges baromság, hogy csak hónapjai vannak a kormánynak. Nincs kormányt buktató ok. A korrupció csak egy üres vád. Amerika hirtelen ötlete arra, hogy olyan kormányt segítsen Magyarországon sorsfordító időkben hatalomra, akik szovjet hatalom alatt a ruszkik seggét nyalták, most meg az ő ülepüket
nyálaznák egy kis Júdás pénzért. Ami nekik milliókat, milliárdokat jelent, viszont szabad garázdálkodást az IMF-nek, adókimentéseket Luxemburgba, és nyomort a magyarok többségének a következő újabb 50 évre.
Köszi, nem kérünk belőle. Marad a fidesz kormány a hibáival, és az egy-két nem odavaló emberével. De a legjobb lenne, ha maradna az egy-két nem odavaló embere nélkül. Mert azt el kell ismerni, hogy ott is vannak visszataszító figurák. No de ez már ízlés kérdése.
Miért is ne?..
trabantboy 2014.12.08 15:30:35
@trisel: Szia!

Én is Fidesz szimpatizáns vagyok. Szerintem a demokráciának az az egtyik lényege, hogy nem kell azért félni, hogy valaki nem olyan szimpatizáns, mint a másik.
Az egy más kérdés, hogy a tavaszi választások óta én sem értek pár dolgot. Pl. :

- Minek egy Lázárnak egymilliós óra? És ha már van ilyen órája, akkor miért nem vesz vissza egy kicsit a pofájából? És ha már nem vesz vissza egy kicsit a pofájából, akkor miért nem teszi meg helyette a saját pártja?
- Minek 22 milliós vadászatra mennie Jánoskának? Nem irigylem tőle, csak akármilyen ügyes fiú, akkor ius a mi pénzünkből teszi. És ha már bukott, nem kellene egy kicsit pirulni? Vagy annyit mondani, hogy bocs? Stb.

De említhetném Szíjjártó házát is , és így tovább.

Szóval nekem is vannak problémáim fideszes politikusokkal, de ettől még nem gondolom, hogy a szabad véleménynyilvánításnak meg kellene szűnnie, mert egyik vagy másik párt népszerűsége csökken. Szóval ennyi, remélem nem zavartalak.
trabantboy 2014.12.09 09:07:27
@TorzonBorz: Szia!

Én eddig minden engem érintő megnyilvánulásodra reagáltam. Ez az egyetlen dolog ami tisztázandó a mostani leveledben. A többi magáért beszél. Nincs hozzáfűzni valóm.
trabantboy 2014.12.09 09:10:13
@campobaszo: Amiben igazad van : csak itt kommentelek ( de nem hiszem, hogy sokáig )
Amiben nincs igazad : Nem vagyok kamunick, és nem vagyok GFG-s, abban az értellemben, ahogy Te gondolod.

Üdvözlettel : V. Tibor
Aggasztó lenne, ha egy feleltőlen intézkedéssel felelőtlen politikusok Amerikát a digitális kőkorszakba löknék vissza. Ez szembemegy a világban zajló folyamatokkal. Szélsőségesen antidemokratikus és antiszociális. Növeli az egyébként is meglévő digitalis szakadékot és csak…..
Van itt egy amerikavíziós forradalmár-fesztivál. Mint ahogy a produkció és a jogok, sajnos úgy a karakterek is fájdalmasan nemzetköziek. Az elmúlt három hétben volt itt már ártatlan diáklány, micisapkás bölcsész, rekedthangúszépfiú, árukapcsolásos businessforradalmár…..
trabantboy 2014.11.27 09:17:47
@TorzonBorz: Azok akik hasonlóan gondolkodnak , mint én. Azt gondolják, hogy Magyarországon megvalósítható egy, független , kizárólag a magyar emberek érdekeit szolgáló bel-, kül-, és gazdaságpolitizálás. Önálló mozgástere van a mindenkori magyar kormánynak, kivívjuk azt a tiszteletet, hogy bármelyik harmadrangú európai, vagy amerikai firkász " fentről" pottyant a magyar miniszterelnökre, csak azért mert nem svájci, német, osztrák, vagy bármi más, általuk európaibbnak gondolt. És még lehetne taglalni.
Szóval a "mi" az azokat a honfitársaimat jelenti, akik abban reménykednek, hogy hamarosan ilyen időket fogunk élni. Az pedig, hogy akkor jön el a mi időnk, pedig azt, hogy mi, akkor jobban fogjuk magunkat érezni a bőrünkben.
Valami ilyesmi. Igyekeztem érthetően kifejteni, annak ellenére, hogy én meg igazán azt nem értem, hogy miért éppen ez a "mi" várt magyarázatra. Üdv.
trabantboy 2014.11.28 12:46:54
Ami az első részt illeti : amikor a commentet írtam, gondolkodtam, hogy az általad javasolt megfogalmazást használjam-e, félreértések elkerülése végett. Úgy döntöttem, hogy nem teszem. Azért, mert úgy érzem, hogy a " magyar ember" kifejezés egyáltalán nem rekeszt ki senkit. Arra is gondoltam, hogy hasonló témákban történő eszmecserék, viták, beszélgetések során annyiszor találkoztam már evvel a mellékvágányra terelő kifogással, és annyiszor fűztem hozzá már a kis magyarázatomat, mely szerint ezzel senkit nem kívánok kirekeszteni, hogy itt az ideje ezt befejeznem. Az normális,hogy amerikaiak amerikaiakról beszélnek, ( nem afro-amerikaiakról, meg fehérekről) amikor önmeghatároznak. A britek britekről ( nem írekről, walesiekről cornishokról, pláne nem normannokról, meg szászokról ). A dél-afrikai egységes nemzettudat is létezik, pedig ott aztán a fekete-fehér egyáltalán nem "fekete-fehér", hanem búr, angol, és mit tudom én hány féle törzs. Mégis létezik a dél-afrikai nemzet.
Szóval: én civilizált( nem feltétlen okos) , minden kirekesztő és szélsőséges gondolattól mentes, magyar embernek tartom magam, aki szerint ideje múlt, és felesleges mindig kihangsúlyozni, hogy tudatában vagyok annak, hogy Magyarországon élnek etnikai és vallási kisebbségek, akik ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint bárki más. Ez magától értetődő. Mint ahogy az is, hogy mindenkinek szíve joga magát magyarnak gondolni, vagy vallani amellett, hogy egyben németnek , lengyelnek , cigánynak, szlováknak, zsidónak is érzi magát. Ezt nevezik kettős identitásnak. Ez akár lehet többes identitás is. Ehhez mindenkinek joga van. Szerintem ebben nincs vita közöttünk. Abban esetleg van ( de hidd el nem rosszindulat vezérel), hogy amiket te fel vetettél, számomra csak "játék a betűkkel".Vagyis rossz az (nem te), aki rosszra gondol. Szóval ennyi az első részről. Bocs ha túl hosszú voltam.

A második meglátásról: az én tapasztalataim szerint a legtöbb, Magyarországot elmarasztaló cikk nem a kormány döntései alapján íródik, vagy ha igen, akkor olyan döntéseket kritizálnak(zömében), amelyekhez igazán nincs szakavatottsága ( írhatnám, kompetenciája). A demokratikus intézményrendszert ért támadásokkal kapcsolatos kritikákat hagyjuk. Két okból : nem értek hozzá. Mint állampolgár annyit tudnék mondani, hogy nem érzem, hogy rezsim lenne. Az én munkahelyemen pl. nagypofával rezsimeznek, és nem jön ki hozzájuk a fekete autó. Én kussban vagyok. Persze értem se jönne ki, de én mégis kussban vagyok.
Sajtószabadság : azt én is látom,hogy a Fidesz megteremtette a maga hátországát a sajtóban. Ha ez a sajtószabadság csorbulása, egyet is érthetek. Viszont az is teljesen nyilvánvaló, hogy a posztkommunista hatalom megdöntése enélkül teljesen lehetetlen lett volna hosszútávon. Arról nem is beszélve,hogy a rendszerváltás után szinte csak posztkommunista, és neoliberális újságírás létezett Magyarországon. Nem is csoda, hogy a taxisblokád nevű puccskísérletet sikerült elfogadtatni, mint "forradalmi" akciót. Na de túl messzire megyek.
Szerintem nem lenne szükség új miniszterelnökre. Sőt. Számomra Orbán Viktor személye a garancia arra, hogy a rendszerváltás befejeződik Magyarországon. Az persze más kérdés, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a Fideszen belül, neki hatalmas presztizse , és valószínűleg minden fontos kérdésben vétójoga van. Súlya van a szavának.
De a garanciát számomra ő képviseli, nem a Fidesz önmagában. Ezt azért is mondom, mert nem vagyok a Fidesszel szemben elfogult. És Orbánnal sem leszek többet, ha továbbszaporodnak a kormányban, vagy körülötte az olyan figurák, mint Lázár vagy akár Tállai. Az egyéb kifogásaimat most sok lenne felsorolni ( vannak bőven).
Szóval röviden ennyi. Valószínű, hogy nem értünk egyet sok mindenben. Kérdéseid rövidek voltak, de indoklás nélkül nincs értelme válaszolni, ezért nézd el, ha esetleg túl hosszú, és unalmas voltam. Remélem lehetünk egy brancsban. :-)) Üdv.