Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanguru76

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Polgári Konzervatív Párt azért polgári, mert a nevezettek részvételével és támogatásával (mindösszesen a katarzisa mellett) fog eljutni oda, ahova el fog. A PKP mindig a polgárság adott szellemi, kulturális, anyagi és erkölcsi állapotát tükrözi az országban, ha kicsi (mint…..
Kanguru76 2014.12.22 11:53:43
@HaFr: Ha ezt te is tudod akkor nem értem ezt a mondatodat: "A PKP sosem lesz nagy párt", hiszen az MDF vezető kormánypárt volt még nem is túl régen.
Még pontosabban fogalmazva csak úgy tudom értelmezni a kishitűséget hogy lélekben feladtad.
Kanguru76 2014.12.24 14:05:21
@Boross Bence: Egyetértek, nekem is úgy tűnik hogy Béndek "elvi politizálást" szeretne - ahogy írtad.
Írtad még: "... 'annál rosszabb a tényeknek' típusú, a konkrét cselekvést kerülő, távolságtartó, kisebb felelősséggel járó politikát csinálna..." Én is így látom, ezzel kapcsolatban írtam egy korábbi kommentemben hogy akkor ez egy gondolati műhely.
Akkor tehát ezt kell tudomásul venni és annak kell nevezni ami valójában lenni akar és nem PKP-nak. Egy filozófiai műhely és egy párt között hatalmas különbség van.
Kanguru76 2014.12.24 14:50:32
@mrbateman: Sokkal árnyaltabban írtad le mint ahogyan én de a lényegben egyetértünk: el kell végre dönteni hogy PKP (vagyis politikai párt) legyen vagy pedig gondolati műhely.
Viktorunk szerint Amerika műveleti területté nyilvánította az országot azzal, hogy hírek szerint százmillió dollárokat fog a korrupció elleni harca fordítani itt. És erre mi a miniszterelnök válasza, ha már a szokása szerint ismét belebotlott egy háborús metaforába? Még nagyobb…..
Kanguru76 2014.12.17 14:37:03
@Khonsu: A Fidesz eszmerendszere nemcsak egyes mai keleti országokéhoz hasonlít hanem néhány olyan rendszerekhez is amelyek történelmileg nem túl régen Nyugaton is megvoltak. Ilyen "vezérelvű" (értsd:fasisztoid) rendszert működtetett pl. Mussolini illetve Franco is.

HaFr cikke egyébként tetszik, de a jövőre vonatkozóan a demokratikus elveket javaslom követni, tehát minden politikai irányzatnak meg kell adni az esélyt hogy elnyerje a tömegek bizalmát ám fontos hogy tiszta legyen a választási rendszer. Engem nem zavarna ha a narancsosok is indulhatnának vagy bárki. A választók nem hülyék. Be lehet csapni mindenkit, hiszem hogy most már egyre jobban megnézzük hogy kit tisztelünk meg a bizalmunkkal.
Jól ismerjük a demokrácia működésének a hiányosságait de továbbra sincs jobb módszer. Éppen ezért akarjuk az önkényuralmat leváltani. Vagy nem?
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..
Kanguru76 2014.12.13 17:03:46
@Nyekenyóka: "Ez egy igazi hazugságcunami volt amit előadott ez az alak a rádióinterjúban." Komoly bajban lehet ha már hazudnia sem sikerül olyan lazán mint eddig. Már egyre inkább kilóg a lóláb és ezt egyre többen észreveszik.
Magyarország azt kéri szövetségeseitől, hogy segítsék az országot érdekei érvényesítésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Máért budapesti ülésén, a béke, az energiabiztonság és kereskedelmi lehetőségek hármasában összefoglalva a magyar…..
Csinálj pártpolitikát! Gyurcsánynak az utca iránti (hirtelen jött) megvetése és Orbánnak az utcától való (hirtelen jött) félelme -- vagyis a zárt, magaféltő pártokrácia -- az egyik oldalon, az utca kaotikus, programtalan, dühös, szeszélyes, szervezetlen népe a másik…..
Kanguru76 2014.12.02 16:59:46
@borzimorzi: "... mind azt mondták, hogy hiába rokonszenves a kezdeményezés, csak tovább porlasztja a Fidesz ellen fellépő tömböt."
Engem ez arra emlékeztet mint amikor a ház fala omladozik akkor félünk kőművest hívni mert biztosan nagy rendetlenséget hagy majd maga után. Azok akik ezt mondják azok beletörődnek a jelenlegi rendszerbe.
Szerintem meg kell hogy szervezzék magukat az új pártok, és ami még ettől is fontosabb, el kell hogy fogadtassák magukat a választókkal. Ehhez jó program mellett rengeteg meggyőző munkára lesz szükség.
Ma Magyarországon azok mondják magukat demokratikus ellenzéknek, akik 2009/10-re olyannyira hagyták legyöngülni a demokráciát, hogy az érett gyümölcsként hullott a mára szélsőjobbossá silányult Fidesz ölébe, amely aztán a 2010-es győzelmét 2014-ben megismételte, és…..
Kanguru76 2014.12.02 16:45:39
@explanatus: Az elképzelést (vagyis hogy ne induljon a demokratikus ellenzék és akkor majd jó lesz) "tovább fejlesteném": Ne induljon a Jobbik sem, Simicska sem, sőt ne induljon a Fidesz (és oldalpártja) sem!!!
Van még valakinek hasonlóan szuper ötlete hogy hogy is lehetne bejutni a parlamentbe szigorúan demokratikus úton?
A klasszikus "sokan kérdezték" kitétellel kezdem, és megválaszolom a kérdést. A "prioritások" gyakorlatilag szinonim a "szemlélettel", nem másfél év alatt végrehajtandó (hazug populista) programot jelöl, hanem az építkezés alapköveit. Ilyenből nem kell sok. - Gyermekvédelem -…..
Kanguru76 2014.11.24 17:18:08
A 6 ponthoz visszatérve az alábbi észrevételeim, javaslataim vannak:

1. ponthoz: A gyermekvédelem fontos feladata a társadalomnak, egyetértek. Egy párt alapvetésébe azonban ezt talán más módon kellene kifejezni mint hogy odavetünk egy szót amit mindenki úgy értelmez ahogy akar. A gyermek- (és ifjúság-)védelmi elkötelezettséget a többi pontoknak kell tartalmaznia, mint ahogyan itt is tartalmazza a 2. pont. Az 1. pontot javaslom tehát elhagyni.

2. ponthoz: A "meritokratikus" szót magyarra fordítanám. Hangsúlyosan egyetértek a "minden gyermek és fiatal" kitétellel.

3. ponthoz: A "mindenki legalább minimális eséllyel bekapcsolódhasson" kifejezést így változtatnám: "mindenki hasonló eséllyel bekapcsolódhasson". Ez összhangba kerülne a 2. pontban álló "minden gyermek és fiatal" kifejezéssel is. Azt pedig hogy az ún. "optimális társadalmi integráció" mit jelent, arról majd bizonyára olvasunk még.

4. ponthoz: Változtatni javaslom ezt is :"a lehető legszabadabb piac" is erre: "szabad piac". Csak megjegyzem hogy ez egy tipikusan liberális és nem konzervatív alapfelfogás, de nem baj. Ha a 3. pontban módosításra javasolt módon "mindenki hasonló eséllyel" bekapcsolódhat a társadalmi értékteremtésbe (és ezáltal a felhasználásba) akkor számomra is elfogadható.

5. ponthoz: A jogállamot kell megerősíteni (megteremteni, ill. a normáit helyreállítani), a tovább felsoroltak működésére pedig csak szabad teret kell biztosítani, nem pedig "radikálisan megerősíteni" őket, nehogy valaki állami nyomásra, beavatkozásra gondoljon.

6. ponthoz: A felsorolással egyetértek de az atlanti elkötelezettséget tenném előre, véleményem szerint ez volna a hangsúlyos elem.