Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabadságnak nem, csak a függetlenségnek van kultúrája Magyarországon. Ez a függetlenségi kultúra értelemszerűen hiány és sérelmi alapú, mivel az I. világháború végégig, közel négyszáz éven át a hódoltság valamilyen állapotában élt az ország. A nemzettest…..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.06 23:52:20
@neoteny:
'Azok a törvények amelyek követését nem lehet erőszakkal (ill. annak hiteles fenyegetésével) kikényszeríteni, ill. a megszegésüket szankcionálni, csak a nevükben törvények.'

Valóban, de mi köze ennek az eredeti állításodhoz?

A 'törvényhozói hatalom' - azaz a Parlament természetesen nem kényszerít senkit semmiféle törvénybetartására, ha már ragaszkodsz a sületlenségedhez, legfeljebb a 'Kormányt' nevezhetnéd meg, mint akinek a hatalmát az erőszakmonopóliuma tarthatja fenn - egy ideig.
Ezt láthattuk kristálytisztán 2006-ban nálunk is.

'"Tán még exportra is kerülhet belőle?"

Hogyne; habár pl. az USA-ban törvény van arra'

Mire van törvény? Az erőszakmonopólium áruba bocsátására?

Azt hittem, a közismert amerikai 'demokráciaexportra' gondolsz, amikor az Usa békés határait fenyegetik mondjuk Afganisztánban, Irakban, Líbiában, -és így tovább- ezért aztán a fegyveres erők határozott lobbizásával odaszállítják ( exportálják, ha úgy tetszik) a liberális demokráciát.
(Jó, persze fegyverrel, ha nagyon kell egy liberális atombombával, kettővel.
Trafikkoncessziót hiába is dobtak volna le, ugye.)

Mert az olyan fontos a világ számára, hogy Mekkén úr az életét is kockára tette érte Vietnamban, pusztán a közismert hősies amerikai altruista néplélek genetikailag determinált végtelen demokráciaszerelméből fakadóan.

Valóban, ekként tényleg lehet az állami erőszakmonopóliumot az amerikai törvényhozás által jóváhagyott - fentebb említettek elleni - igazságos honvédő háborúval demonstrálni, mint a legfőbb amerikai hatalom, az Elnök hatalmi tébolykáit.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.07 08:56:16
@neoteny:
'A végrehajtó hatalom teszi azt; de a törvényhozás hatalma abból származik.'

Természetesen ezt az eredeti állításodat (sületlenségedet) változatlanul érvelés nélkül hagyod.
Hogy miképpen származik a Parlament hatalma az állam erőszakszervezetétől.

Az Usa fegyveres demokráciaexportjának liberális alapon történő végrehajtásához ( eufemisztikusan 'fegyveres erők határozott lobbizásával odaszállítják') megint csak halandzsázol, hogy az Elnök nem is üzenhet hadat.

'"legfőbb amerikai hatalom" nem létezik:' -írod, mint ha nem épp az elnökválasztás lenne a legfontosabb processzus az Usa-ban.

A 'legfőbb hatalom' természetesen nem azt jelenti hogy bármit megtehet, ahogy a parlamentáris demokráciákban éppúgy korlátozott a miniszterelnök hatalma.
Sőt, itthon még csak nem is ő a 'Legfőbb Hadúr'.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.06 20:28:29
@neoteny:
' hanem hogy a kormányzat árúba bocsátja a törvényhozó hatalmát (ami az erőszakmonopóliumából származik). '

Szóval az erőszakmonopóliumból származik a törvényhozói hatalom.
Majd az árúba lesz bocsátva.

Tán még exportra is kerülhet belőle?

Ez most minden liberális demokráciára érvényes ezentúl?

Eddig úgy tudtuk, a Parlament a törvényhozói, a Kormány a végrehajtói, a Bíróság meg a harmadik 'hatalmi ág'.

Vagy megint találtam egy tőgyet, meg két szarvat két oldalán?
Lehet. ..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.07 00:01:35
@borzimorzi:
' És akkor a gazdi torkának fognak ugrani. Én a magam részéről azt remélem, minél távolabb leszek akkor. Szeretném megőrizni a nemzetemről őrzött pozitív véleményem maradék morzsácskáit...

Remélem, akkorra kitermelődik egy kellően karizmatikus vezető, egy választható alternatíva.'

Egyik kedvenc kommentemet hadd idézzem neked, akkoriban szintén csak idő kérdése volt ...

****
'Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 21:35:43
Szerény véleményem szerint teljesen fölöslegesen aggódtok itt a DK-ért, csakúgy mint az MSZP-ért.(már aki aggódik)
Mindkettő jelentéktelen tényező lesz - a jobbikkal és az LMP-vel karöltve - Orbán bukásában.
Ha a baloldali pártoknak van egy kis eszük - és remélem van - akkor hosszútávon gondolkodnak. Orbán bukása ugyanis a jelenlegi állapotok alapján csupán idő kérdése. Én személy szerint március-április tájékára teszem.
Azt írta itt 'igényes' fórumtárs:
"Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra. Orbánnak december 06-ig mennie kell!"
Nos mint mondottam én az időpontot tavaszra tippelem, de mi az hogy Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra???
Vagy Kósa, vagy Pokorni.
Mert a kettő együtt nem megy, az tuti.
Ha Orbán idő előtt megbukik az olyan hatalmi vákuumot gerjeszt a FIDESZ-ben, hogy ezek a DK-MSZP képviselők szakipari tanulónak is gyengék lesznek mellettük.
Márpedig Orbán helyzete finoman szólva is labilis már. Erre utal többek között a köznevelési(?) törvény, vagy az EVA körül kialakult herce-hurca is. (Ha a Gyurcsány kormány ezt csinálja, akkor a média azt úgy tálalta volna, hogy a frakció megzsarolta a miniszterelnököt)
De mindez szinte mellékes ahhoz az egyszerű tényhez képest, hogy tavaszra vagy visszasírjuk a kipaterolt IMF-et, vagy 180 fokos gazdaságpolitikai változást hajtunk végre.
Mindkettő erkölcsi és politikai bukovári.
A teljes csőd.
Mindennek a tetejébe Orbán nem fog lemondani, mert ezt nem engedi meg a büszkesége. Esetleg kijátssza magának a köztársasági(?) elnöki posztot, hogy kissé tompítsa a bukás élét. De mindent megpróbál majd hogy ezt elkerülje, - és ebbe még jobban belerokkan az ország - mert olyan "csodát" még nem látott a világ, hogy egy 2/3-al kormányzó párt félidőben megbukjon. Mit tagadjuk, ez világ szenzáció lenne. (lesz) Mindez örökre a feledés jótékony homályába borítja majd Gyurcsány egyszerű lemondását, az itt kommentelő fideszfanok legnagyobb bánatára.'
A hidfő.net közölte az orosz külügyminiszter szavait, miszerint bár Oroszország nem utasítja vissza az együttműködést az Európai Unióval, a korábbi kapcsolatoknak vége. "Az Európai Unió egyik legnagyobb partnerünk. Senki nem fogja lábon lőni magát, de mindenki számára…..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.05 22:17:42
@egy igazi Ténytár:
Hmm.

egy kis elemzést akkor ehhez:

'A Wood Mackenzie számításai szerint az amerikai palagázexport elérheti majd a 68 milliárd köbmétert. A gáztöbbletet el is kellene adnia valahol. G. Fodor Gábor szerint Kelet-Közép-Európában a Gazprom monopolhelyzetének megingatásához azt kell elérni, hogy a Gazprom ne vagy csak nagyon költségesen tudjon gázt szállítani a térségbe. És ez az a pont, ahol az amerikai palagáz üzlet és az USA geopolitikai érdekei találkoznak. A monopólium megtöréséhez az USA-nak három ponton kellene beavatkoznia. Először is befolyása alá kellene vonnia Ukrajnát, vagyis a gáz tranzitdíjának manipulálásával ellehetetleníteni a térség Gazprom általi ellátását. Másodszor, meg kellene akadályoznia a Déli Áramlat megépítését. Végül az USA egyértelmű érdeke megakadályozni, hogy a MOL többségi tulajdonában lévő horvát olajtársaság, az INA a Gazprom tulajdonába kerüljön. Ezzel ugyanis nem lenne esélye az adriai úgynevezett lng-terminálok megépítésének, amelyek nélkülözhetetlenek a térség relatíve olcsó cseppfolyós gázzal való ellátásában. Ez lenne tehát a három lépésből álló mesterterv.

A cél pedig világos: monopóliumváltás. Ha ez sikerülne az sem számítana, hogy az amerikai cseppfolyós gáz Európába szállításának határköltsége 9.3-11 dollár per millió Btu, míg a Gazprom-gáz esetében csupán 7 dollár. Verseny hiányában ugyanis Amerika mondaná meg, hogy mennyi is legyen a gázár. A mesterterv középpontjában viszont ott áll Magyarország. Mindaz, ami most a szemünk előtt zajlik, akár úgy is értelmezhető, mint elbizonytalanítani Magyarországot az orosz gáz irányába történő elköteleződéstől. (NG 1) - Az USA aggódik, hogy a Gazprom nemcsak a Mol, hanem a horvát állam által birtokolt részvénycsomagot is megszerezheti a horvát nemzeti olajtársaságban, az INA-ban - mondta Zágrábban Chris Murphy, az amerikai szenátus Európa-ügyi albizottságának elnöke. Az USA szerint hátrányos volna, ha a Gazprom vásárolná meg az INA-részvényeket, mert megnyitná előtte az utat a terjeszkedésre Délkelet-Európában. (MN 29)

...

A Gazprom május 21-én egyezett meg a China National Petroleum Corp céggel, hogy 2019-től évi harmincnyolcmilliárd köbméter gázt szállít Kínába. A szerződés harminc évre szól. Ez az a hír, amely miatt eleve kudarcra ítélt minden oroszok elleni szankció. A Gazprom igazgatótanácsában ott ül Schröder volt német kancellár. Az ukrán gázipari óriás, a Burisma Holdings igazgatótanácsában ott ül az amerikai alelnök fia és az amerikai külügyminiszter családi barátja. A németek már megépítették maguknak az északi csővezetéket Ukrajna és Lengyelország kikerülésével, így biztosítva országuknak a zavartalan gázellátást. Az amerikaiak most fognak hozzá, hogy megszerezzék maguknak és palagázuknak az ukrán piacot, ezen keresztül az európai piacot, hogy ellenőrizzék az oroszok gázszállítását, hogy befolyásolják mindezzel az európai gázárakat, hogy megakadályozzák az azeri gáz Európába jutását. Magyarország pedig áll középen, és úgy döntött, hogy megpróbálja a maga útját járni. Fölöttébb kockázatos kísérlet. S látjuk, hogy micsoda érdekeket sértünk ezzel. S látjuk mindennek a következményeit is. '
Az MTI szerdán közölte, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője elhatárolódott több olyan kijelentéstől, amit John McCain republikánus szenátor Magyarországgal kapcsolatban tett. Marie Harf szóvivő szerint "nem meglepő", hogy a diplomáciai tárca nem oszt több olyan…..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 18:13:14
@Moin Moin:
'fasiszta államrezonokkal fennálló analógiáin alapulnak. Ezek cáfolhatatlan érvek'

No persze.
Mert ha analógiákat hozunk, kedvünkre összeválogatva, akkor ennyi erővel kommunista rendszert, királyságot, meg egyéb szamárságot is írhatnál.

Amikor nyilvánvaló, hogy a 2010 óta történt változtatásokra egész Európában található konkrét példa, akkor az analógia helyett az az érv, hogy 'de így együtt seholsem!'
Tényleg elég progresszíven debil az érvkészleted.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 18:18:18
@egy igazi Ténytár:
'Orbán nem az EU-hoz volt lojális, hanem puccsot hangoztatott!'

Mert a Nabucco helyett a Déli Áramlatot AKKOR támogatni tényleg felért egy puccskísérlettel a közös Uniós Nabucco projekttel szemben.
Az, hogy Gyurcsány talán előre láttta, hogy a nabucco tényleg csak 'álom' marad, ez legfeljebb az éleslátását mutatná.

Orbánnak 2010 hozta el a kijózanodást, az Unió (jelenlegi) mibenlétéről.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 18:20:53
@egy igazi Ténytár:
Juncker a jelenlegi vezetője az Uniónak, állásfoglalásainak súlya van, függetlenül attól, ki mit gondol ezelőtti tevékenységéről.
Az, hogy egy Szijjártó külügyminiszter lehet Magyarországon, mindent elmond a helyzetről. Ellenben azt is tudjuk, hogy a valódi mindenes, Orbán Viktor vágyai és fantáziái által mozgatott magyar külpolitika (és gazdaság, és oktatáspolitika, és stb.) szinte kiköveteli a…..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 11:34:12
@savanyujóska:
Nem dolgom Popper urat minősíteni, még a diplomaszerzésének körülményeit sem, de a legútáltabb mszmp párttitkárok között volt, kérdezz meg néhány régi Sote-dolgozót.
('Az egy állat! - fakadt ki az egyik kiváló pszichiáter, amikor szóba került még az ezredforduló előtti években )

Nem ő az első hithű kommunista, aki élete vége felé teljesen megzavarodott.
Veér pszichiáter urat is idézhetnéd, szintén az Orbánról írt 'elmeszakvéleményével'.
Jenő bácsi szintén élete vége felé prezentálta nyilvános állásfoglalását.

Szigorúan szakmai alapon elképzelhetetlen lenne, hogy egy tudatánál lévő, teljes mértékben beszámítható tekintélyes szakember
nyilvánosan ilyen szöveget közölne.
Különösen, ha igaz lenne.

Ha némi tisztelettel lennének Jenő bácsira, igyekeznének az akkori körülményeire, állapotára való tekintettel ezt a emberként, szakemberként vállalhatatlan írását inkább irodalmi munkásságához sorolni.
Elnézést a hozzászólásért.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 11:50:49
@savanyujóska:
Még komolyabb leleplező szakvéleményekhez egy kis segítség:
echelon8.org/valasz_bognar.htm
A Polgári Konzervatív Párt jelöltet állít a szavazók elé a februári időközi választásokon. A veszprémi 1. sz. választókerület szavazói a következőkkel kapcsolatban lehetnek teljes biztonságban: - Olyan képviselőjük lesz, aki veszprémi vagy választókerületi lakos --…..
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03 22:57:14
@unionista:
Tulajdonképpen igazad lehet, felületesen olvastalak el.
Veszprémben az összes önkormányzati egyéni képviselői helyet kormánypártiak szerezték meg, egy kiugrott fidelitasos 'független képviselő' ezen se nem oszt, se nem.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.03 23:19:35
@Moin Moin:
Szívesen.
Azt gondolod politikai felelősségnek, hogy a PKP ne legyen a fidesz másik LMP-kreálmánya.
(Ami egy ostobaság, természetesen)

Azt gondolod politikai felelősségnek, hogy a PKP által elutasított eddigi 'nemzetvesztő' politikai elitek egyike mellé álljon, azok mellé, akik szívós munkával elérték, hogy Orbán másodszor is kétharmadhoz juthason.

Pedig te dehogyis kampányolsz mellettük:
', mivel Kész nem az MSZP, vagy a DK, vagy az Együtt jelöltje és e pártok nem is kérik, hogy a logóik szerepeljelek a szavazólapon a neve mellett.'

Azaz hülyének nézed a zembereket, akik így azt hihetik, nem is az ő emberük a Zoli,csak támogássák őtet.
A szórólapokon, plakátokon, hirdetéseken természetesen lehet, majd egyeztet még erről Kész úr.

Ma este mást se láttam a mindenféle tévékben, hogy sorra egymás után rohantak önzetlenül lihegni a civilséget támogatni a 'nemzetvesztő' demokratikus ellenzéki pártok.

Kész úr egy kukkot nem szólt a PKP támogatásáról.
Talán nem véletlenül.

A PKP végtelen naivitása még mindig korrektebb, mint ez a fű alatt besunnyogó balliberális társaság.

Ráadásul a kockázatkerülésre is jó ez a taktika, egy esetleges eredmény után mindenki Zolikája lesz a 'független képviselő', a valószínűbb másik esetben meg 'Bebizonyosodott, hogy nem a civilek, hanem a pártok lesznek csak képesek megdönteni ezt a fasiszta rendszert!'

De hogy ez a Kész Zoltán miért jó így a PKP-nak, arról fogalmam sincs.
dinitrobeneszupenisztokaiminparaetoxikarboiminsulf 2014.12.04 00:13:37
@unionista:
Értem én a viccet, el is olvastam néhány nem túl hosszú kommentedet trenírozásképp.
Egy felvilágosult királyságban még működhetne is.