Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tudod a szomszéd Jenő...

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azonban ha végigolvasod - és ha benne élsz, vagy éltél ebben, akkor igen, nehéz is lehet akár - akkor látni fogod, hogy mégis helye van itt ennek a témának is. Miért írok erről? Mert a környezetemben van olyan, akin látom, hogy min megy keresztül, amidőn kiszabadult egy ilyen kapcsolatból. Látom a…..
Tudod a szomszéd Jenő... 2017.01.25 09:57:06
@_Epikurosz_: Részben igazat adok, bár én nem igazán segítek neki, inkább benne tartom ebben a helyzetben (kb. mint a szenvedő társ aki kitölti az italt az az alkoholistának). Az én részemről ez nyilván egy rosszul értelmezett és túlzott felelősségvállalás és társfüggőség. A pszichológus mint segítség persze sokszor felmerül lehetőségként, de a háttérben egy nagyon erős ellenkezés van. Ez valahol érthető, mert a jelenlegi helyzetben minden felelősséget átháríthat rám, én pedig hagyom ezt. Ha rádöbbenne, hogy nem hibáztathat mást saját magán kívül az elég nagy traumát jelentene.
A legnagyobb probléma az, hogy egyszerűen fogalmazva nem találok a helyzeten "fogást". Nem tudom, hogy mi lehetne az első lépés, ami elindítaná a változást. Amit tudok tenni, az az, hogy fogom magam és kilépek az egészből az "utánam a vízözön" szellemében, és nem nézek hátra. Ebbe viszont (ha nem is ugrik ki az ablakon) jó eséllyel lelkileg belerokkan.

@Almandin, @coller: Egyébként igen, az öngyilkossággal való fenyegetőzés tipikusan a egoista reakció és a nárcisztikus személyiségzavar jellemző tünete. A kérdés, hogy mennyire kell ezt komolyan venni...
Tudod a szomszéd Jenő... 2017.01.25 17:01:18
@Körmendy.Zsolt: Köszönöm a választ! Szerencsére gyerek még nincs, bár nemki már időszerű lenne (ez egy újabb zsarolási pont).
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
Tudod a szomszéd Jenő... 2014.11.23 14:23:46
@Csikós Zsolt: Nem tudom, hogy szóltak-e róla, de pár napja Bazeg is felbukkant a HaHu-n. Amennyire láttam át lett fényezve és új felniket is kapott. Így árulták 800-ért.

Most látom, hogy levitték az árát:
www.hasznaltauto.hu/auto/mercedes-benz/w_115/mercedes-benz_w_115_200d-8449816
Tudod a szomszéd Jenő... 2014.11.23 14:29:12
@novothauto: Tényleg így volt. Én asszem Sienkiewicz "Quo Vadis?" regényében olvastam erről.