Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enne mi?

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ülök a földön az előszobában. Hátam a falnak döntöm. Kicsit szédülök. Érzem, ahogy az első vércsepp eléri a szemöldököm… bő két óra múlva futni kéne, de most még szédülök. ...valahogy így kezdődött...
enne mi? 2017.03.23 20:12:10
@regulat: "a Benedek Team hat fővel volt jelen a versenyen, és mégis mindenkinek csak az öt kenyai tűnt fel. :)"

Nem igaz, nekem feltűnt a hatodik személy is, ő terelgette a kenyaiakat a dobogó felé eredményhirdetéskor :)

((((tényleg csak sokszoros zárójelben: nem csoda, ha némely kenyai nem értette meg, hogy az ő nevét mondják, erősen küzdött a szpíker hölgy a nevekkel))))
Futóblog Szmog felett 2016.01.27 21:04:39
Ugyanúgy indult ez a reggel mint a többi. Reggel fél 6 kor keltem. Szokásos napi menetrend, majd kitekintettem az ablakon, hogy vigyek-e fejlámpát vagy nem. A nem mellett döntöttem. Ködben úgy sem látszik semmi. Talán a hegyen picit tisztább a levegő, persze itt is nagy a köd, nyálkás, a terep…..
enne mi? 2016.02.04 21:38:17
@téglánakgyors: valószínűleg megvásárolta a fiúkat valamelyik konkurens sportszergyártó, és a Nike marketingese még nem vette észre, hogy itt bizony tankönyvbe illő módon mutatják be, mit nem engedhetne meg egy magára valamit is adó márka...
Mert ez a kinn is van a logóm, meg hallgatunk is néhány hónapot mindennemű egymondatos tájékoztatást is fölösnek érezve, ez bizony nem épp az, ami szimpátiát szokott kelteni a potenciális vásárlókban.
enne mi? 2016.11.02 20:55:14
@Kamaxom: osztán mivel telt az az "ennyi idő", ami után olvasásra vetemedtél? Futóversenyekkel biztosan nem, mert idén szerintem egyedül a Vásárhelyi-félmaraton rajtja előtt láttalak, de ott sem futni - emlékeim szerint már attól is leizzadtál, hogy egy A4-es papírlapot kellett cipelned...
enne mi? 2017.03.18 13:10:58
@domel: Esetleg Asics? Illetve én még nem próbáltam, de a Hoka állítólag nagyon puha. (Az Air Max-et én soha nem tartottam valódi "futócipőnek", de más futókon se láttam gyakran...)
Felháborodott videót töltött fel az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a facebookra, mert a nagymamáját nem engedték felszállni a Wizz Milanóba induló járatára. A történet annyi, hogy a nagymama Annáék után repült volna egy későbbi géppel egyedül, s a bádoghodályban a Budport…..
 Nem olyan régen írtam egy bejegyzést (ide kattintva olvasható) arról, hogy a magyarok nagyon szűk körből válogatnak, ha utazásról (vagy akár gondolkodásról) van szó. Most bemutatnék röviden néhány várost, amelyek, bár megérdemelnék, hogy felkerüljenek a magyarok térképére, alig néhány honfitársunk…..
enne mi? 2016.03.12 16:49:25
@Brix: "koszfészek Balkán" hát ja, de pl. Szerbiában ezerszer normálisabb, segítőkészebb emberekkel találkozni, mint a "fejlett országokban.
A blog-írónak pedig külön piros pont a "Minszkben enni lehet a földről" megjegyzésért, mert valóban, magyar ember számára elképesztő az a rend és tisztaság, ami ott uralkodik. Nem egy olcsó hely, de számomra kivételes élmény volt Belarusz. (És ha már Minszkbe eljut valaki, akkor ne hagyja ki Khatynt se.)
"Szeretek futni" - válaszolt az index kérdésére menet közben Andrej Radzikowski, aki végül a 2. helyen finiselt. Ha el is tekintünk attól, hogy ilyen állapotban csak vélemény-nyilatkozatot lehet tenni, semmint  ténynyilatkozatot, akkorsem ilyen egyszerű az egész. Szájbiggyesztős…..
enne mi? 2015.07.12 20:05:50
@saaby.: "van egy kb. 15éves Arena pólóm, /50%cotton-50% polyester/, soha nem büdös, kellemes viselet, átázik ugyan, de talán nem annyira nehéz. És egyszerűen nem megy tönkre, érthetetlen.)"

15 éves? Muhaha! Az én Adidas-pólóm kb. 22-24 éves... (szintén 50%pamut, 50% műszál, még Made in Hungary). A nyakánál kicsit bolyhosodik, picit vékonyodott a terhelt részeken, de továbbra is prímán teljesít. Nyugdíjaskorú Arena-pólója a barátnőmnek van, szintén elnyűhetetlen, tapintás alapján az is ez az anyagkettős (gy.k.: a póló).
2008 óta minden évben május utolsó hétfőjén, "bank holiday" napján rendezik meg az Egyesült Királyság legfelkapottabb 10 kilométeres futóversenyét, a Bupa London 10.000-et. A pálya London legszebb részein halad végig. A térkép nagyban itt található. A St. James's parktól…..
Régebben már vettem részt néhány terepfutóverseny rendezésében. Nem volt különösebb engedélyre szükség, csak le kellett jelenteni az erdőtársaságnak, hogy lesz ilyen megmozdulás. A erdőtársaság ezzel nem is foglalkozott, válasz sem érkezett tőlük. Viszont ha városban…..
enne mi? 2015.05.30 15:09:57
@Szuflavéder: Hát, ezt rohadtul elbénáztad, mert a helyes összeg 11.867.040 Ft volt. Ámátőőőőr...
enne mi? 2015.06.03 23:25:46
OFF ON - @Szuflavéder: Aha, értem... szóval kitiltottál a blogodból... először csak a kommentemet nyelte be, egy ideje pedig már betölteni sem tudom... OFF OFF
enne mi? 2015.06.04 22:24:56
@Szuflavéder: Hogy-hogy? Csak nem kizártad az olvasói táborod másik felét is???
Azt hiszem, négyes fóbiám van. Kezdődött ez azzal, hogy ugye útálok negyedik lenni. Akkor már inkább utolsó. Tavaly például korosztályos negyedik lettem a XX. Mozdulj Soroksár terepfutáson. …azaz harmadik, csak homokszem került a gépezetbe. Ez orvosolandó az idén tavasszal…..
enne mi? 2015.05.10 20:05:22
@regulat: Ma voltam Rákoskeresztúron, a Prémiumkupa-futamon. Ott is alig volt ember, pedig egész jó szervezés, egész jó útvonal, és egész jól sütött a nap... nem értem... :(
enne mi? 2015.05.11 21:55:54
@regulat: jogos, nem olcsó, még előnevezés esetén sem. Viszont ha valaki szombaton lefutotta az ingyenes EU-11-et, akkor már 2 rendezvényre oszlik meg a díj :) illetve én hajlamos vagyok akár egy néhány km-es versenyért is igen sokat autózni (nyerés, helyezés minimális esélye nélkül), és ott sem számolom az üzemanyagköltséget, ez meg azért mégiscsak Bpesten van..
Chipes időmérés most sem volt, de gepárdok sem, ha a Sashegyiekre gondolsz.
enne mi? 2015.05.12 21:21:41
@regulat: "Sem az EU 11 (...), nem olyan minőségű rendezvény, ahol a szolgáltatást olyannak találom, amiért elmennék rá."

Azért kicsit vicces et egy olyan blogon olvasni, amelynek nyitóképe a tavalyi EU-10 futásról származik :)))))
Futóblog Az utolsó hatos 2015.05.03 16:44:04
Az edzésnaplómban már 3 éve is visszaolvastam olyan bejegyzést, hogy 22 km futásnál 14 után sokszor lelassultam. Hiába bírtam volna még erővel, egyszerűen nem ment, a tempó jelentősen visszaesett. Tavaly már éreztem a derekamban kisebb kisugárzásokat is, míg végül a novemberi…..
enne mi? 2015.05.04 21:56:48
@Szuflavéder: "honnan tudod hogy van érettségim?"
Miért, van? Én ugyan nem írtam olyat, hogy ilyesmit feltételeznék, mindössze annyit, hogy ma nem voltál érettségizni - de minek is lepődöm meg, hiszen Te mindig reagálsz a kommentjeimre, mégis az az érzésem, hogy soha nem olvasod el őket :)
Futóblog VCM 2015 2015.04.25 07:27:13
A tavalyi szuper verseny után idén is úgy döntöttem, a szezont a bécsi maratonnal kezdem. Ezúttal nem volt edzésterv, csak szerettem volna a szokásosnak mondható négy órán belüli időt megtartani. Emlékszik még valaki, mit szívtam a rajtszám feltűzésével anno? Most a…..
A hónap eddigi legnagyobb port kavart sporttal kapcsolatos cikke jelent meg február elején "A túlzásba vitt futás olyan káros, mint a mozgásszegény életmód" címmel az Origón, melyet egy dán kutatásra hivatkozva osztott meg a BBC. Hamarosan érkezett a kontra "Cáfolat: Egyáltalán…..
enne mi? 2015.02.20 20:39:19
@492es: Ja, mint ahogyan az igazi férfi nem olvas pl. verseket sem, hiszen a rövid, néhány szavas sorok olvasása olyan lányos, beteges dolog, csak a gyengéknek való... az igazi férfi kinyitja a Népsportot, és összehúzott szemöldöke alóli elszánt nézése egyszerre öleli át mindkét széles oldalt.
(A poszt első része itt olvasható.) 1966-ban már sokat utazott fel Pestre, mivel a munka és a sport mellett levelező tagozaton a TF-re járt az edzői szakra. 1966. április 11-én a mezei Budapest-bajnokságon 10 km-en 30:43-mal ötödik lett, utána a korabeli NSZK-ban Meerbeckben…..
enne mi? 2015.02.14 11:24:04
@Szuflavéder: soha nem volt minimalista cipőm, de érdekelne, hogy miben különbözik egy ilyen "menő" mai cipő az akkori dorkóktól.
enne mi? 2015.02.15 19:28:50
@Szuflavéder: ezt sok mindennek nevezném, de válasznak nem. Azokban a cipőkben, amikben én futok, meg tudom nevezni azokat az elemeket, amelyek miatt ezek a cipők _számomra_ jobbak, mint gyermekkorom sportcipői. A minimalista cipőknél én kívülállóként (és ez most szó szerint "kívülálló"-t jelent) a talpkiképzésnél, és a felsőrész anyaghasználatában látok különbséget. A talpkiképzésnek (gondolom én) inkább csak terepen van érdemi jelentősége, a felsőrész anyaga, kialakítása pedig hozzájárulhat ugyan a jobb teljesítményhez, de ennek mértéke azért korlátos.
enne mi? 2015.02.16 22:53:22
@Szuflavéder: "De az, hogy a felsőrész anyaga hozzájárul a jobb teljesítéshez?" Lásd:
- "Engineered Flymesh upper reduces distractions."
- "Dynamic Fit technology wraps the midfoot and arch for a glove-like fit"
- "Ultra-strong Flywire cables deliver lightweight support and lockdown"
- "Foam-lined collar delivers plush, soft support"
- "Traditional tongue construction to cushion lace pressure"
- Minimal sockliner molds to your foot's curvature for added support and comfort"
- "No-sew overlays for support and durability without added weight"
- ésatöbbi, ésatöbbi
Tavaly februárban realizáltam magamon 15 kg súlyfelesleget. Elkezdtem fitness terembe járni különböző csoportos órákra: spinning, stretching, body art, hot iron, fitball és kondi. Májusban elkezdtem futni szigorúan futópadon, borzasztóan ment: 9-10 perc/km átlaggal. 5 perc…..
enne mi? 2015.02.12 21:14:32
@nikita: Szia. Írjál nyugodtan, de tegnap este én is majdnem megkérdeztem (köszi KicsiGyík, hogy vállaltad a kényes részt!), hogy miről is lenne itt szó? A fogyókúrázó futó, aki nem szeret túlöltözni, és igazából baromi sokféle sporttevékenységet űz, ráadásul, mellesleg, végül és utolsósorban heti egyszer még futni is elmegy egy rövidebbet...???
enne mi? 2015.02.13 19:55:52
@nikita: (nincs miért bocsánatot kérni) az egyik válaszodban írtad, h "közben úgy döntöttem, h a futas hetente csak egyszer lesz tavaszig..." - ebből számomra nem derült ki, h a "tavasz" az Nálad március első napját, avagy a májusi meleg beköszöntét jelenti-e?
enne mi? 2015.02.14 11:20:15
@nikita: Hát nemtom, hogy Te honnan levelezel, de ha én kinézek az ablakon, nekem úgy tűnik, a "zimankós hideg" nagy ravaszul épp kellemes napsütéses időnek álcázza magát. Szóval elég a halászati sikerekből, tessék futni!
Futóblog Lassan, szépen 2015.02.13 21:43:06
Évek óta futok. Évek óta alapozok is, így télen. Tél elején mindig megriadok először az átlagaimtól, de aztán minden helyreáll. 4-5 éve a téli hosszú futások átlaga bőven 6 perc feletti volt. Aztán simán hoztam a szezont. A téli alapozás hosszúfutásainak sebessége egyre…..
enne mi? 2015.02.14 11:14:53
@BGy: A helyedben megpróbálnék közös futásokat szervezni tankistacicával, és igen nagyon-nagyon-nagyon erősen törekednék az ötperces ezrekre... ;-)
Ez a téma sokkal érdekesebb a nőknél, mint a férfiaknál, még akkor is, ha sokkal kevesebb nevet lehet megemlíteni. A nőket ugyanis sokáig féltették a hosszabb futószámoktól. Női maratont olimpián először csak 1984-ben rendeztek. A 70-es évekig magyarországon sem engedték…..
Futóblog A futás mennyire olcsó? 2015.01.06 10:51:37
Megfogadtam magamnak, hogy sokkal jobban figyelek a futás közbeni kajálásra. A melegben inkább gyümölcspürét részesítem előnyben a géllel szemben, hűvösben jöhet a kicsit nagyobb energiájú gél. Sajnos mocsok sokba kerül, ha minden hosszúra ilyeneket zabálok. De hát tudjuk,…..
enne mi? 2015.01.06 20:03:39
@rrroka: "a futásra költött pénz minden fillérje megéri, nem úgy, mint mondjuk az autózásra, cigizésre, gyorskajára, trendi ruhákra költés. :)"

Ezzel mondjuk vastagon vitatkoznék. Azt, hogy kinek milyen jellegű, milyen összegű kiadás "éri meg", ugyan bízzuk már rá az adott illetőre, és ne próbáljuk már meg helyette eldönteni - különösen ne úgy, hogy határozott (negatív) értékítélettel rendelkezünk az adott tevékenység kapcsán.

... és itt egy ravasz átvezetéssel hirtelen bitliszbá mellének szegezem a kérdést: van bárminemű értelme azon agyalni, hogy a futás vajon "drága" avagy "olcsó" kedvetelésnek tekinthető-e? Nyilván akad olyan ember, aki nem önmagában a futás szeretete miatt, hanem valamiféle "súlyleadási" vagy "egészségmegőrzési" céllal, más lehetőség híján kényszerből űzi ezt a sportot, de a többség (feltételezem) örömmel fut. Innentől pedig - szerintem - erősen megkérdőjelezhető a más tevékenységekkel költség-tekintetben való összehasonlítgatás. Különösen úgy, hogy a "futás költsége" egészen mást takar annál, aki ugyanazon cipőben, minimál-ruházattal kocog éveken át a parkban, és mást annál, aki évszakonkénti 3 szettel, 4-5 pár, 500 km-enként cserélt cipővel, felkütyüzve utazza végig ország-világ rangos versenyeit. (Azokra pedig már gondolni sem merek, akik a verseny napján neveznek be a BSI versenyeire.)
A fentieket még permutálhatjuk a futó havi keresetének nagysága alapján is, hogy még változatosabb eredményt kapjunk. De talán épp ez az, ahol a futás "olcsóságát" viszonylag objektíven mérhetjük: a havi kereset %-a, illetve az élményfaktor nagysága alapján.
Futóblog A futás és a szex 2014.12.10 11:19:23
"Ha egy nemi aktus 1500 méter könnyű futásnak felel meg, akkor hétvégén 6 km felmérőt futottam" – ehhez hasonló nagyképű dumákkal indult a hét a '80-as években a csepeli futóöltözőben. De aztán az edzésen nyújtott teljesítmény azonnal árulkodott, mi is történt valójában a hétvégén. Egyébként…..
enne mi? 2014.12.12 19:37:46
@Szuflavéder: ó, a szám méretével semmi baj... :)
enne mi? 2014.12.13 18:39:28
@Szuflavéder: Hát, mióta VV Surmót kiszavazták a villából, valahogy nem találom a helyem, és a viszkisredbull sem ízlik igazán :(
enne mi? 2014.12.28 20:18:14
@Szuflavéder: Az ÁJEMDIBI blog a napokban idézett fel 25 Hofi-klasszikust, közülük idéznék egyet:
"--Te, és ti a feleségeddel hogyan csináljátok? Te vagy felül?
– Nem, úgy tériszonyom van.
– S alulról?
– Úgy meg fulladok.
– S oldalról?
– Úgy meg nem látom a tévét."
Futóblog Egyharmad 2014.12.08 11:16:13
Nagyjából ekkora része van kész az új margitszigeti rekortánnak. Mi több, jelenleg a kerítéseket is eltávolították, így épp teljes hosszában használható a futókör. Reggel viszont esett, ami után a szuper új rekortánon már most megáll a víz... Ugyan nem szakmám a…..
Valahol a legtöbb futó meg akar felelni a saját maga által A FUTÓról kialalkított képnek. És a legtöbbünkben van valami kép, hogy hogyan is kell kinézni egy futónak.  Mik azok, amik szükségesek, hogy úgy érezzem, tényleg úgy nézek ki, mint egy igazi, menő, nagybetűs…..
Futóblog Alázat és tisztelet 2014.11.22 14:40:24
A futással kapcsolatban sokat hallom és olvasom ezeket a szavakat. Azt, hogy valakinek a teljesítményét, eredményeit, a futás iránti elhivatottságát (stb.) tiszteljük azt értem. Egy blogbejegyzésben ezt olvastam:“Nagyon örülök az eredményemnek, de úgy érzem még több alázat…..
enne mi? 2014.11.23 16:31:16
@bitliszbá: "Én is mindig azt mondom, hogy "a maraton erős lábat és mélyen meghajtott fejet kíván". Ez igazából a saját magunk egója előtti maghajlást jelenti"

Már megbocsáss, de számomra a második mondatod az első fényében (számomra) egy igencsak méretes (számomra) ostobaság. (és nem is a "maghajlás" miatt, hiszen az például igen jellemző a kesudióra.)
De ezen nem fogunk összeveszni, mindenki úgy értelmezi a saját futását, ahogyan neki jólesik, és az előtt hajol meg, akit (amit) szimpatikusnak talál.
enne mi? 2014.11.23 19:53:01
@Szuflavéder: mit értesz az "ebben a vonatkozásban" alatt?
enne mi? 2014.11.23 21:01:09
@Szuflavéder: Ahogy fentebb is jeleztem, számomra az alázat a futás (vagy bármilyen egyéb komoly kihívás) tekintetében igenis értelmezhető. Egy feladat adott minőségben történő megoldása adott mennyiségű ráfordítást (futásnál: felkészülés, edzés, idő, energia, ahogy tetszik) igényel, és ha azt nem szánom rá (mert már annyira jó futónak hiszem magam, akár a közelmúltbéli eredményeim alapján), akkor előbb-utóbb belefutok (figyeled a frappát?) valami masszív pofára esésbe.

(és mivel már másodjára töröltem ki a hosszas fejtegetéseimet, legyen most ennyi elég)