Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyers Anna

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
október 10, hétfő Nem tudok elmenni szó nélkül a tanári tiltakozások mellett. Gimnázium negyedik osztályban, mikor félévkor három tantárgyból megbuktam, senki (én biztosan nem) nem hitte volna, hogy egy napon egy egyetemi terem ajtaján lesz kiírva a nevem, mint előadó. Az osztályfőnököm csak…..
Nyár Természetesen idén is voltunk családi nyaraláson, ami nagyjából úgy zajlott, ahogy szokott: Jók ezek a családi nyaralások, kamaszokkal. Együtt a família; gyerekek és szülők, csodás helyeken járunk, nagyokat fürdünk, finomakat eszünk…. De! az igazság az, hogy: - 4 embernek kellene egymáshoz…..
május 30, hétfő Meghalt Haumann Péter (még május 28.-án). Rendkívül elszomorít a hír. Persze nem volt már fiatal, nem lehet azt mondani, hogy tragikusan fiatalon hunyt el, de én nagyon szerettem, és még nagyon szerettem volna látni őt valamiben. Nagyon sajnálom, hogy végül elmaradt, és nem néztem…..
május 17, kedd Ma felugrottam anyámékhoz, mert főzött a gyerekeknek gombócot. (már nagyanyám rászoktatott a házi gombócra, nem is tudom megenni a mirelitet) Anyám kissé idegesen fogadott. - Te, Anna! Szerinted meddig fog tartani a nővéred házassági válsága? – kicsit meglepődtem anyám heves…..
május 3, kedd Ma találkoztam az egyik szomszédasszonyommal a közeli bevásárlóközpontban. Könnyed csevejbe kezdtünk a DM előtt, és az elkövetkező 10 percben mindent megtudtam a környékről. Az egyik szomszédunk elköltözik, ő meg még nem tudja mi lesz vele, mert a férjével elváltak, és kicsit…..
április 26, kedd Óriási dráma van! Adél zokogva állított be, először azt hittem, valami baj van a gyerekekkel, ne adj’ Isten a szüleinkkel, de szerencsére nem, csak Balázzsal van baj. Kiderült, hogy már fél éve viszonya van az egyik kolleganőjével, és nem túlórázik, nem is csapatépítő tréningekre…..
április 18, hétfő Eljött hát az idei Húsvét is. Mivel vasárnap késő este érkeztünk, idén nem volt akkora felhajtás, noha ez nálunk soha nem kiszámítható. (mindenesetre legalább nincs iszonyú sonkaszag a lakásban, mert Ákosnak nem volt módja sonkát főzni) Én a gyerekeknek már korábban megvettem a…..
április 11, hétfő Alapvetően kedvelem a gyerekeim, de ha rájövök, melyik volt az, aki lyukat fúrt a camembert közepébe!!, csak hogy megkóstoljon belőle egy! falatot, azt agyonütöm! Nyilván sejtem, ki volt, de az ember ilyenkor mérlegel: nevelgetem már tizen X éve, és most, hogy már egész…..
március 29, kedd Kire ütött ez a gyerek? Ma fogadóórán voltam Lujza iskolájában. Őszintén szólva megfordult a fejemben, hogy nem megyek el, merthogy minek? Egyrészt Lujzi kommunikatív gyerek, mesél a napjairól, arról is, mit tanulnak, meg arról is, hogy kikkel van jóban, velük mi történik, mi volt…..
március 22, kedd Meglepő módon behívtak az egyik helyre, ahova kommunikációs és közönségkapcsolati munkatársnak jelentkeztem. Izgatottan érkeztem, ezer éve nem voltam állásinterjún. Az igazgató interjúztatott, aki roppant szimpatikusnak tűnt. Még korábban megkértek, hogy vegyek maszkot, mert ők…..
március 14, hétfőMiért van az, hogy ha egy férj azzal jön haza, hogy: "Vettem valamit, de ígérd meg, hogy nem borulsz ki!" az azt jelenti, hogy még este lábon kihordok egy szívinfarktust, és elmegy a hangom? Biztos, ami biztos, a gyerekek már felvonultak az emeletre. Ja, és még segítenem is kell…..
március 7, hétfőVisszajeleztek az egyik helyről, ahova benyújtottam a jelentkezésem, hogy köszönik, de nem engem választottak. Pedig még csak meg sem néztek!! Már épp kezdtem magam felhúzni, hogy nyilván ez is a korom miatt van, mert egy középkorú nő a mai magyarországi munkapiacon öregnek! számít,…..
február 28, hétfőPontosan emlékszem a pillanatra, amikor először dőltem be reklámnak. Gimnazista voltam, mikor megjelentek nálunk az első nyugati reklámok. Az egyik ilyen egy wash&go reklám volt, gyönyörű fiatal lánnyal, akinek csodásan libbent a hosszú, fényes barna haja. Lenyűgözött a látvány,…..
február 21, hétfőEste felugrottam a szüleimhez. (és nem csak azért, mert náluk szoktam inni Campari-narancsot. Valamiért azt csak náluk iszom. Nyilván vehetnék otthonra is, de egyrészt nem nagyon szoktam otthon inni, másrészt meg az nem ugyanolyan. Az csak náluk jó. Olyan, mint a palacsinta.…..
február 14, hétfő Valentin napraLett robotporszívónk. Azt hiszem el kell gondolkodnom azon, miért van az, hogy érzelmileg ennyire kötődöm hozzá. Bár végül is teljesen érthető; nem követelőzik, ha megkérem szó nélkül (nem igaz, mert kedvesen közli, hogy elkezdi a munkát) kitakarít, amúgy meg némán…..
február 7, hétfőRájöttem, mi a legjobb abban, hogy blogot írok: simán tudom vele zsarolni a családtagjaimat. Ha beszólnak, megjegyzéseket tesznek, nem teszik meg, amit kérek, esetleg kínos helyzetbe hoznak, egész egyszerűen csak megfenyegetem őket: Megírlak!!!! február 8, keddAz egyetemen…..
január 31, hétfőA gyerekekkel rákaptunk az Office sorozatra. Ahogy tehetjük, azt nézzük, és imádjuk. Most, hogy nézegetem az álláshirdetéseket (jellemzően a kozigallas.hu-n, mert arra gondolok, hogy a közszférában még talán nem számítok reménytelenül túlkorosnak. Pl. egy múzeumban), és ezzel…..
Január 24, hétfőCsak le kellett írnom, hogy nem kaptam még meg, és hopp, meg is jött a félévi pénzem az egyetemtől. Kb 1/2 óra kellett hozzá, hogy el is költsem az egészet (igen, megvettem a repülőjegyeket is!!!!!), így arra az elhatározásra jutottam, hogy ezt a tanévet még végigcsinálom, de…..
Január 17, hétfőSzóval a melltartó rejtélyem: sajnos pontot tettem a végére. Időnként anyu átjön hozzánk, ha elutazunk, hogy vigyázzon Mircire, és olyankor néha nálunk is alszik, ne érezze magát a macska nagyon magányosnak. Legutóbb erre valamikor ősszel került sor, így amikor rákérdeztem, nem övé-e…..
    Ó, hát igen, van egy enyhe kis cherry blossom mániám, ami azért jól jön januárban is, mert figyelni kezdek az újdonságokra. Az ESCADA most  arra bátorítja csajokat, hogy fedezzék fel Tokió dinamikus, pezsgő világát, és adják át érzékeiket a cseresznye mániának. A város ragyogó neon fényei…..
Szeláví 2. hét 2022.01.16 18:18:27
Január 9, keddSzokásos látogatás a nővéremtől. Ma kivételesen estefelé jött, munka után, így már a gyerekek is otthon voltak. Megvan az előnye annak, ha a nővérem ilyenkor jön: fél perc alatt elintézi, hogy a lányok egy jó időre eltűnjenek a szobájukban. Ugyanis én hiába olvasom mindenhol, hogy a…..
Szeláví 1. hét 2022.01.09 20:19:50
Január 3, hétfő Már korábban eldöntöttem, hogy az új évben naplót fogok írni, mert az állítólag segít az embernek átlátni a dolgait, átgondolni, mi minden történik vele. Amennyiben összeszedett lennék, el is kezdtem volna január elsején, de egyrészt 49 évesen még mindig nem vagyok összeszedett…..
Tegnap nyílt napon voltam a fiam iskolájában. Két órát: egy olvasást és egy matematikát is végigültem. Reggel felkelésnél érezhető volt a feszültség, a szokottnál és bőbeszédűbb volt, s minden mondatán érezni lehetett már útközben is, hogy most nagyon koncentrál. Fontosak…..