Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_laze_

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nindzsa harcosok tökélyre fejlesztették a lopakodást és az álcázást, így tökéletes fegyverré csiszolták testüket. Az ellenségeik soha nem tudhatják, honnan csap le rájuk a halál. Emiatt nem is tudni, hogy ki lepődött meg jobban: ő, vagy a terepmotoros, aki áthajtott rajta.…..
Igazán nyárias már az idő, és hamarosan kezdődik a vakáció is, így aztán aktuálissá válik a gyerekek mielőbbi kicsapatása a kertbe. Ha szeretnénk, hogy a tévé és a számítógép helyett inkább a szabad ég alatt töltsék el szabadidejüket, a legjobb, ha várja őket a kertben…..
_laze_ 2014.07.30 12:48:30
@csillikkristof: Szép munka!
Webisztán A lassú dizájn 2013.08.29 13:34:36
A webszájt- vagy mobilalkalmazás-fejlesztés sokszor abban a szemléletben történik, mintha a felhasználó csak és kizárólag azt a webszájtot/mobilappot használná. Mintha a felhasználónak az egyetlen munkája az lenne, hogy egy adott webes vagy mobil szolgáltatást fogyaszt.…..
Gondolom nem csak nekem szokott így kinézni a böngészőm:  A tabok halmozása persze egyáltalán nem meglepő dolog. A jelenlegi böngészők felhasználói felületei nem úgy vannak kitalálva, hogy azokon tömegesen tudjuk kezelni a weboldalakat. Persze lehet bookmarkolgatni, meg…..
_laze_ 2013.03.01 10:38:12
- Ilyen, mint a posztban említett screenshot nálam is előfordul... :) De továbbmegyek, engem nem csak a faviconok hiánya zavar, bár az már egy jó támpont, hanem a title hiánya is. Az ugye - elvileg - valamit el kell áruljon az oldal tartalmáról, és mondjuk ha egy dokumentáció több különböző oldalát kirakom fülekre - ez nálam gyakori use case - akkor egyforma ikonokat látok, de nem tudom, hogy melyik fülön mi van...
- A minden fül külön ablak megoldás nem jó, az internet explorer azt csinálja, és sok nyitott fül esetén ha a taskbaron az ikonja fölé viszed az egeret, akkor borzasztóan zavaró a sok-sok felbukkanó kicsi ablak.
- A manuális csoportosítás legnagyobb rákfenéje szerintem a felhasználótól elvárt idő ráfordítás és gondolkodás. Senki nem azért nyitogat meg új tabokat, hogy utána gondolkozzon, hogy ezt milyen csoportba tudná betenni, és hogy utána ott "ráncigálja."
- Szerintem az automata csoportosítás a járható út, egy minimális felhasználói interakcióval: A füleket history szerint fába rendezni, vagyis, hogy honnan jutottunk el az adott fülig, illetve mivel sokszor adott témában keresünk dolgokat, a téma elemzése is segít. Az adott témán belül pedig elég egyetlen lapot láthatóan nyitva tartani, a többit a faviconnál jobban is össze lehetne csukni.
Az egyszerűbb váltás miatt lehetne tabokat pin-elni, akkor azok nyitva maradnának a title-lel együtt.
////[ ] group title \\/[ ] pin title \\\\/[ ]\\
Ctrl + Tab esetén a "nyitott" tabok között váltogatna a böngésző, de egy másik kombbinációval, vagy valamelyik zárt tabra kattintással kibontaná az egész csoportot.

Valami ilyesmit képzelnék el...
Ha a Nokia ilyen minőségű formatervezéssel állt volna hozzá a termékeihez az iPhone öt évvel ezelőtti megjelenése előtt, ma egy másik smartphone érában élnénk. Még az is lehet, hogy a Symbianból is lett volna idő az elmúlt öt évben egy olyan platformot összehozni, ami…..
_laze_ 2012.11.26 12:19:51
A témáról hosszan lehetne vitatkozni, egészséges értelemben, nem pedig ahogy az Apple hívek szoktak... Elfogadhatjuk az Androidot meg az iOS kvázi standardnak, a Nokia is mondjuk, hogy elfogadta, bár a jó öreg S40 / S60 interface - ami előbb volt, mint az Android / iOS - rendkívül hasonló interface-szel bírt, ami az ikonokat illeti, de ha megnézzük mondjuk amit az N9-el letettek az asztalra, az teljesen más liga, mint az Android/iOS vonal. Szerintem mondjuk az Android a desktopokkal és az egész UI-al teljesen rossz úton jár, mert nem ergonómikus, az iOS pedig ma már azért elég elavult... Ezeket mondjuk még kifejthetném bővebben is, mi?! :)
A termék designról meg annyit, hogy a Nokiánál nagyon-nagyon jól tolják ezt, hogy a telefonnal ne egy drága kütyü érzeted legyen, hanem egészen humanoid legyen a cucc. Az N9-em is olyan, hogy jól esik használni, és tényleg, nem azt érzed, hogy egy marha drága kütyü van a kezedben, hanem azt, hogy a telefonod a tied, és ott van és rendelkezésre áll. Pont. Íves ez is, az iPhone 3 is, még is az iPhone 3 ronda ez pedig gyönyörű. Továbbmegyek: A 4, 5, 6-os iPhone-ok esztétikusak, de a designjuk igazából csak a Samsung-gal összevetve szép, mert letisztultabb annál, és geometrikusabb, nincs tele bugyuta idétlen ívekkel.
A Nokia termékdesignja abban nagyszerű, hogy nem öncélú erőfitogtatás, hanem a felhasználókhoz is köthető, és sokkal maradandóbb, mint az Apple termékeké, még ha ezzel sokan vitatkoznának is. (Például az X Opel Astra formaterve is sokkal jobb, mint egy Aston Martiné például, csak a nagy példányszám miatt ez nem annyira szembetűnő.)
Az Apple-lel kapcsolatosan le kellene kattanni lassan a Dieter Rahms-i örökségről, mert az az első iPodoknál még valódi párhuzam volt, ma már azonban csak egy üres, névleges kötés, ami magyarázatot kíván adni dolgokra. De egy ma Apple termék formaterve korántsem annyira forradalmi, mint egy régi Apple terméké vagy Nokia terméké...
Igazából minél többet foglalkoztam ezzel a témával az elmúlt években, annál kevésbé vagyok biztos abban, hogy adott projektekhez milyen gridelést érdemes választani. Ugyanakkor komoly ember rendszerben gondolkodik. Rendszerben építkezik. És rendszerben módosít az építményén. A…..
Tök egyszerű a kérdés: melyikkel érdemes közlekedni Budapesten? A BKV-sok szerint a tömegközlekedésnél még a fény sem gyorsabb, a magyar főváros különben is jól el van látva buszokkal, villamosokkal, metrókkal (haha), értelmetlen bármilyen más eszközt választani. A biciklisek…..
Star Wars Hány nap is telt el? 2010.09.16 10:49:00
Érdekes felvetést láttam A birodalom visszavág filmmel kapcsolatban. Százszor láttam, nekem is ez a kedvenc részem a sorozatból, de soha nem gondoltam, hogy valami nem stimmel a sztorival. Ha megnézzük az ábrát, láthatjuk, hogy a szerzője szerint zavar van az idővel. Luke ugye elmegy…..
_laze_ 2010.09.16 16:45:47
@R. Daneel Olivaw: A másik, ami ezzel kapcsolatban érdekes, hogy a halálcsillag, amit néznek, csak úgy van a levegőben és fel van állványozva. Semmi szárazdokk, vagy valami. De akkor azt mihez képest kezdték el építeni? Kidobtak két összecsavarozott lemezt az űrbe, hogy: na, akkor ez lesz e közepe?!
Az elmúlt napokban számtalan embert hallgattam végig, és számtalan kommentet, cikket olvastam el a Nexus One vs. iPhone témában. Kiindulópontom az volt, hogy másfél év várakozás, hezitálás, latolgatás után végre döntésre fogok jutni, és megvásárolom az egyik telefont. Nem…..
_laze_ 2010.03.23 09:07:28
@Amon: Dettó én is androidot szeretnék, bár én még versenyben hagynám a motorolát is... Csak az a fránya pénz... :(
Hölgyeim és Uraim! Elérkezett az idő, hogy több hónapos munkálkodásomnak beérjen a gyümölcse. Ugyan már volt egy hasonló cikk a Filmdroidon, de valljuk be, a szerző enyhén szólva messze járt az igazán durva alkotásoktól. Elég, ha csak annyit írok, hogy onnan egy sem került be az enyémbe. Eléggé…..
    Bevezetés Egy kicsit hosszabb bejegyzés következik. Azoknak szeretnék segíteni ezzel, akik szeretnék szcientológus családtagjaikat vagy barátaikat valahogy kihozni az egyházból. Ez egy meglehetősen nehéz, időnként lehetetlennek tűnő feladat. Remélem, hogy ez a kis…..
_laze_ 2009.12.30 22:59:51
@soproni1: ezt részben meg tudom erősíteni a saját rokonságomat látva is.

és pont ezt szeretném @Reformer-től is kérdezni, hogy teljesen egyetértve az első bekezdéssel, mi a különbség egy - mondjuk - katolikus és egy szcientológus között? Az okok amiket megneveztél ismerősek, tudjuk, hogy sok esetben "vallásossághoz vezetnek" de van-e valami közös azokban az emberekben, akik a szcientológiát választják, ami nincs meg azokban akik más egyházakat választanak...

@exscn: a közgazdászon még nem is csodálkozunk, azt hiszem... ;p
  Tommy Wirkola: Náci zombik (2009)   Megbaszol egy gyönyörű, kedves, vidám, gömbölyű, csodás kannákkal bíró lányt a latrinán, s kis idő múlva arra eszmélsz, hogy nevezett fehérnép egy ráncos arcú, véres szájú zombivá avanzsált. Most persze sokan azt hiszik, a…..
Laci leveléből jól látszik, hogy nem mindig történnek a valóságban úgy a dolgok, mint ahogyan azt elképzeljük. Csak az adott helyzetben derül ki, hogy reagálunk. Persze biztos lesz most is olyan, aki szerint hülye a posztoló, mert a földbe gyökerezett a lába ahelyett, hogy elugrott…..
Ahogy azt jeleztem korábban, 2010-ben boltokba kerül az a Ben 10 sorozat, mely állítólag nem a Bionicle utódja.Kikerültek az első készletfotók, barátkozzunk hát.(8519 - Big Chill)(8410 - Swampfire)És még:8409 - Spidermonkey8411 - ChromaStone..
A karácsonyi időszak velejárója a híriparban a virtuális karácsonyi képeslap és az év végi összegzés, annyi mindössze a különbség, hogy ezekkel már szenteste előtt bőven hányásig elronthatjuk a gyomrunkat. Így a céglogós fenyőfadíszek és a szupercuki mikulássapkába…..
Végre! Mindig is szerettem volna, ha valaki nem unalmas csikkeket, legyeket, csavarokat meg hasonlóan fád cuccokat találna konzervben, hanem valaki tényleg izgalmasat. Landornak kijutott a jóból, párja ugyanis - velőtráző sikollyal - egy azonosítatlan rákszerű miniszörnyeteget talált…..
Nem is az röhejes, hogy az RTL párkeresős realityt indít Edittel, hiszen az Editek, Győzikék, Pákók, Benkők azért vannak, hogy reality készüljön velük (mondjuk nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban az Editek is másképp néznek ki). A vicc inkább az, hogy…..
A címhez nehéz bármit is hozzátenni, legfeljebb csak az érdekelne, hogy mégis melyik volt az a túltenyésztett trendkövető, zsírmentes tejből készült grande macchiatót szürcsölő, Iphone-fetisiszta idióta, aki jó ötletnek gondolta, ha egy pár éve még nagyon divatos, de már…..
Hát perszehogy azt hiszitek, hogy irgalmatlan CITY fan vagyok, mást nem is adok, azzal kelek, hát még fekszem. Csak azt szeretem. Pedig. Dehogy! Akkor most mondom el, hogy szerintem minden idők legjobb, legkedvesebb, leglegebb LEGO-szériája a Fabuland. Mindezt úgy, hogy nincs egyetlen igazi…..
_laze_ 2009.11.03 08:19:28
@tutuka: hát az jó kérdés! :D pedig ez gyerekkorom nagy részét tette ki...

(Ráadásul ezek a fabuland panelek alkalomadtán a cityhez is jól jöttek, például templom, vagy szálloda építésekor, ugye, ahol nagyobb ablak, nagyobb belmagasság szükséges.)
MJ egy hányós vírussal köszönti Susan első munkanapját. A dolgozó nő fölmarkolja a beteget és egy plüssmajom kíséretében apára testálja. Csakhogy apa épp randira készül egy csőtöréssel, melynek kapcsán plüssállat-adogató koreográfiával színesített vita bontakozik ki a…..
_laze_ 2009.10.22 12:14:50
@Fedor: nem egészen, mert elrakja Andrew tollát a zsebibe...
Mit kell tudnia egy órának a pontos időn kívül? Nos, úgy tűnik, manapság illik tudnia a mai és a holnapi időjárást, pontos hómérsékletet, páratartalmat. Természetesen a dátumot, hogy milyen nap van ma, legalább kétféle ébresztő időpontot. És ezt mind ki kell írnia a…..
_laze_ 2009.10.22 12:12:14