Regisztráció Blogot indítok
Adatok
almás

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A magam részéről már régen és sok helyütt hangoztatom az alábbiakat:1.) Az időjárás jelentés nem jelentés, mivel jelenteni csak arróllehet, ami már tény. Ezt gondolom ugye nem kell magyarázni2.) Ami ma időjárás-jelentésként fut a TV-ben, rádióban, stb., az nemjelentés,…..
almás 2010.03.29 22:48:30
Markov-láncról hallottál? Nézz utána, valami ilyesmit használnak, ha jól tudom. Egyébként pedig adott egy modell, amit megfigyelések (tehát tények) alapján állítottak fel. Ahogy fentebb említették, van jó sok paraméter, és még ott van az emberi tapasztalat is. Mivel modell, nem fogja pontosan megadni. Viszont ahogy említettem, a modellt tények alapján állítják össze, amihez olyan paramétereket határoznak meg, amik valószínűleg lényegesen befolyásolják az egészet. Ebből következik, hogy kimaradnak olyan paraméterek, amik a modellt elbonyolítanák, használhatatlanul lassan kiszámolhatóvá tennék és csak egy kicsit pontosabb eredményt adna. Itt szerintem lehet gondolni a pillangóeffektusra, vagy esetleg egy olyan hatásra, ami pl. az űrből jön, kiszámíthatatlan (értsd: nincs rá modell) és mégis nagyon számít. Engem nem zavar, hogy így nevezik, mert tudom, hogy mire gondolnak a név alatt és nem kötök bele, hogy ez most becslés vagy tények közlése, mert ahhoz, hogy a modell által mutatott tények alapján megbecsülhessék a közeljövő időjárását, nagyon sok nagyon jelentős ember nagyon sokat dolgozott (matematikusok, fizikusok). Emiatt csak hálásnak kellene lenni és nem belekötni. Szerintem inkább azzal lehetne kötöszködni, hogy hibát ejtek, vagy hibát vétek, mert sokan használják rosszul. A "deviszont"-tól pedig már-már egyenesen falra mászok. Persze, erre lehet azt mondani, hogy a nyelv állandóan változik, de ha ez így megy tovább, akkor kb. 10 szót fogunk használni. Nem baj, ha a kultúrált emberek a kultúrált norma szerint beszélnek (használják a nyelvet). Most lehet, hogy egy kicsit ellentmondásba keveredtem magammal? :)
Mivel az interfészen meg a szuperszexi külsőn kívül engem érdekel a hardver is, az iPad bemutatója óta lesem a különböző híroldalakat, hogy megtudjak valamit az új készülék rejtélyes Apple A4 processzoráról. Ez az első Apple-gyártású csip, amit az a P.A. Semi tervezett, amit…..
Bár Steve Jobs többnyire remek húzásairól és előremutató döntéseiről híres, időnként ő is hibázik. Szerencsére ilyenkor a sors közbeszól, és nem hagyja, hogy hülyeséget csináljon. Mint például amikor visszatérése után nevet keresett az új asztali gépnek: azt már tavaly…..
Tablet-napokat tartunk, nem tehetünk mást, annyi a pletyka, hogy mi sem bírtuk tovább. Egy az Apple-től kilépett dolgozó legutóbb annyit árut el az Appleinsidernek, hogy "meg fogunk lepődni, hogyan lehet kommunikálni a készülékkel". Ennek a kijelentésnek pedig érdemes…..
Appleblog Fejbelőtték a MacBookot 2009.12.19 08:31:00
A mostani sztori már csak azért is érdekes, mert közel sem tiszta, hogy pontosan mi történt, a végeredmény viszont annál inkább egyértelmű: valaki kivégzett egy MacBookot Prót. Az egész Izraelben történt, ahová Lilysussman megpróbált belépni. A lány nem tisztázott…..
Ahogy a heti Apple-csajban is írta Ádám, a héten titkos küldetésen vettem részt Németországban. Hogy konkretizáljuk a dolgot, az Intel európai fejlesztőközpontjában jártam, ahol bemutatták a világ első, működőképes 48 magos, teljes értékű processzorát.A csip a régi…..
almás 2009.12.03 18:26:44
@saabi: a probléma abban leledzi, hogy azok a szép nagy gépek szép nagy számításokat végeznek, amire okos emberek kitaláltak módszereket, hogy lehessen párhuzamosítani. Tehát nem igazán érdemes a nagy gépes rendszerekhez hasonlítani az asztali mint kis gépes rendszereket, mivel más (nagyon más) a feladat jellege, megoldási módszere. Mondjuk ha te egész nap hatalmas mátrixokat szoroztatsz csak a géppel, akkor neked érdemes ahhoz hasonlítani, de nem gondolom, hogy ezt tennéd, a játékokban használt mátrixokkal pedig elboldogul a videókari+proci kombó is. Remélem, hogy nem volt sértő a hangnem, csak ez most így jött ki. Lényeg a lényeg: azok nagyon más rendszerek.
Naná, hogy készül, a Windows 8 első kapavágása is megvolt, mindez azért hír mégis, mert most nemcsak egy logikus következtetés van a háttérben, hanem konkrét pletyka: a MacRumors úgy értesült, hogy az Apple elkezdett dolgozni a Mac OS X 10.7-esen.Az irány nyilván régóta ismert a…..
Hétfőn az Apple kiküldte tesztelésre a Mac OS X 10.6.2-es update-jét, egy halom javítás felsorolásával. A változtatások a operációs rendszer szinte valamennyi területét érintik, így a programokat (Address Book, QuickTime), a beépített szolgáltatásokat (Spotlight, Time Machine),…..
almás 2009.10.07 10:43:33
@M. Adrián: ha még teheted, szerintem ne válts SL-re, mert nekem az upgrade után sokkal rosszabb volt a rendszer úgy összességében. Pl. a Safari és a Mail állandóan strandlabdázik, néha 45 másodpercre is befagy, amúgy hardverrel nincs baj, tehát szoftveres lehet a gond, konkrétan az SL tehet róla. Egyébként jól jelzi az, hogy mennyire vagyok megelégedve, hogy azóta többet használok Windows-t, mint előtte... :(
Appleblog Kéne az iPhone 3GS 2009.07.19 07:54:00
A Szilícium Völgyben már megnyomkodtam egyszer az új mobilt, most megint a markomba került Handrásnak hála. Olaszországból rendelte, kártyafüggetlenül közel 180 ezer forintba került, ami azért elég komoly összeg, Apple-kereskedőnek, vagy a márka fanatikus hívének kell lenned…..
almás 2009.07.19 09:43:51
@f3: továbbra is tartom azon álláspontomat, hogy július 31-én jön, ld. a kommentemet ebben a posztban: appleblog.blog.hu/2009/07/18/utazo_iphone_kez_es_fej
Az időközben szociológussá avanzsált utazónk szakdolgozatát közöljük, aminek a címe: A fej felé emelt kéz jelentése az emberiség történelmében. Mivel magát a munkát sms-ekben (és egy mms-ben) küldte be, nem sikerült túl hosszúra a munka, és eléggé szét is lett tördelve…..
Fél éves a sorozat, ezalatt utazónk bejárta széles e Földet, mindig más zsebében, de mindig ugyanazzal a kiolthatatlan tudásszomjjal. Sokszor elhaladt irodaházak és dolgozó emberek mellett, de sosem értette a jelenséget. Mindig meg is kérdezte társaitól: mit csinálnak ezek az…..
almás 2009.07.04 20:48:21
Nem nagyon szoktam politizálni itt az Appleblogon, most sem teszem. A sztori viszont hihetetlenül vicces, nem bírom ki, hogy ne írjam meg, főleg, mert tematikailag köze van a bloghoz.Nem tudom, mennyire követtétek az UD Zrt. ügyét: megmondom őszintén, én az első hetekben…..