Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dyson (törölt)

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran olvasni, hallani olyan véleményeket, melyek szerint "homoszexualitás" ügyben különösebb teeendők már nincsenek ebben az országban. Megszüntették a kriminalizálást, az alkotmány rögzíti a teljes jogegyenlőséget, szexuális irányultság alapján éppúgy nem…..
Vannak himnuszmániás egyének, akik gyűjtik a nemzeti himnuszokat, megkeresik a szövegüket, megtanulják őket, énekelgetik, naponta többször meghallgatják. Nekem is van ilyen ismerősöm.Én nem vagyok ilyen (pont ilyen), de be kell vallanom, én is vonzódom a műfajhoz. Nemzetközi…..
Dyson (törölt) 2009.06.24 18:21:44
@pontilyen:

Én viszont "himnuszbuzi" vagyok, de ezt tudod. :)

A szöveg szempontjából, talán az egyik legérdekesebb a dél-afrikai. Az öt nyelven van megírva, és része az egykori apartheid himnusz is.
A nemzeti megbékélés jegyében született és valóban szép. Más kérdés, hogy az ország állapota nem tükrözi a himnuszba foglalt eszméket.
Dyson (törölt) 2009.06.24 20:01:33
@pontilyen:

Nem véletlenül hangsúlyoztam ki a "népi" Kínát. :)
Szerintem érezni a dallamban a Távol-Keletet és a nyers erőt. A kettő kombinációja nálam a Kínai Népköztársaság. Ha meg még a szöveget is olvasnád... Nincs kérdés, ez Az. :)

Egyébként a svéd és az izraeli szövegében meg nagyjából az van, amit éreztél a dallam alapján. (Mindkettőt tudom fejből.) Van tehetséged! ;)
Kedves olvasók!A jó hírrel kezdem: egy nap szünet után ismét lehet kommentelni a blogon!Hosszas gondolkodás után végülis úgy döntöttem, hogy nem teszem védetté a blogot (ez túlságosan is macerás lett volna, és egyéb hátrányai is volnának), ellenben bevezetem az előzetes…..
Úgy jár néha az ember, hogy bekapcsolja a TV2-t, és percekig csak csodálkozik. Mintha a Filmmúzeum retró-romantikáját kapná véletlenül az esti híradó helyett. Pedig a tragikomédia főszereplői elvileg már nem csókos elvtársak, hanem Válságmenedzser Yuppie-k, ugye.…..
A könyves blogon olvastam a napokban erről a játékról. Előveszünk egy könyvet, fölütjük a 23. oldalán, és megnézzük, hogy mi ott az ötödik mondat. Szórakoztató bolondozás, sok értelme nincs.Vagy mégis?Elgondolkodtam kicsit a játékon, és rájöttem, hogy igenis van értelme.…..
Dyson (törölt) 2008.12.10 18:47:47
Testblogg Ez egyre jobb! 2008.12.07 09:27:13
Most ügyesek vagyunk vagy ügyesek vagyunk?Ha visszatér az a barom, kénytelenek leszünk előzetes moderációt bevezetni. Hamar elmennek a seggek. A Fikán is jól ment...
Bizonyára mindenkivel megesett már nem egyszer, nem kétszer, hogy olyan ímélt kapott, melyben közlik vele szenzációs szerencséjét: több millió ember közül éppen ő lett a szerencsés kiválasztott, aki INGYENES LUXUSUTAZÁST nyert valamelyik egzotikus vagy egyszerűen csak közismert…..
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
Megvan az új közlekedési miniszter! A sokak számára eleddig ismeretlen Molnár Csaba eddig semmi említésre méltó dolgot nem csinált. (Mókás dolog leírni, de már ezzel is százszor szimpatikusabb, mint Bajnai miniszter úr.) Az azonban megdöbbentő tény, és sokakban kelt…..
Az előző posztomhoz szeretnék most még egy gondolatot hozzáfűzni. Kommentekbe nem férne, és ott talán nem is látszódna jól. Meg nem is illene oda.Azt írtam az előző poszt kommentjei között CLS Dysonnak, hogy "A cigányt én (igazi megvalósulásában) értékes…..
Két élménnyel szeretném kezdeni ezt az eszmefuttatást.1. Általános iskola második osztályában volt egy rövid időszak, amikor egy cigány lány mellett kellett ülnöm. Egy idő után elkezdtem észrevenni, hogy fogynak a holmijaim; eltűnt a ceruzám, a radírom és a vonalzóm.…..
Dyson (törölt) 2008.11.07 17:25:12
Szerintem az érvelésed túl steril - nem találok jobb szót.

Első gondom, hogy ezt a problémát, szociális kérdésnek tekinted.
Nem tudom, mennyit jársz a pesti éjszakában. Mostanában már én se sokat, de volt idő, amikor nem keveset. Jó pár alkalommal tapasztaltam (sajnos), összetűzést cigányok és nem cigányok között. (Egynek magam is áldozata voltam.)
Amit biztosan tudok, hogy ezeknek a balhéknak a nagy része, nem azért történt, mert a srácok hajba kaptak egy falat kenyéren. A cigány résztvevők többnyire márkás ruhákban, bőrkabátban, nem kis méretű aranyláncokban feszítettek. (A szórakozóhely előtt parkoló autóik márkáját már nem is említem, de nem Lada 2105-ösök voltak.)
Vidéken lehet, hogy más a helyzet, de Budapesten semmiképpen sem az a tapasztalatom, hogy a cigányság oly' rosszul élne, ami indokolná a "megélhetési" bűnözést.

Másik gondom a két nép összehasonlítása. Vagy inkább úgy mondom, hogy a cigányság összehasonlítása, bármely környéken élő néppel. (Romániában egyébként magasabb a cigány nemzetiségűek száma.)

A cigányságra jellemző öntörvényűséget én semelyik más népnél nem tapasztaltam. Probléma van velük Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, de legújabban már nyugaton is - gondolj csak Olaszországra.
A magyar ember bár keresi a kiskapukat, azt többnyire valamilyen hatalommal (állam, cégek, stb.) szemben teszi.
Igen, borzalmas a közlekedési morálunk, hajlamosak vagyunk elkerülni az adózást, stb.
De ezek egyike sem közvetlenül egy másik ember ellen irányul, és ez szerintem nem kis különbség!
Nem hallottam még, hogy magyar család lincselt meg egy embert a gyerekei előtt. Nem hallottam még, hogy magyarok loptak vasúti kábelt, ezzel veszélyeztetve a közlekedés biztonságát. Továbbá, ha bűnügyi statisztikákat nézünk meg - vagy akár a börtönökben lévők etnikai hovatartozását vizsgáljuk -, ugyancsak világos, hogy az erőszakos bűncselekmények (rablás, gyilkosság, stb.) szintén nem elsősorban a magyarságra jellemzőek.

Én úgy gondolom, hogy ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor hibás az érvelésed azon része, ami a magyarságot a cigánysággal teszi hasonlatossá.

(Persze lehet, hogy félreértettelek.)
Ó, ó, Afrika   Szomáliában halálra köveztek egy 13 éves lányt. Az volt a bűne, hogy három férfi megerőszakolta. Igen, bűn, mert házasságon kívül követett el nemi aktust, aminek kövezés a büntetése. Az, hogy az ő esetében ez a legkevésbé sem aktív cselekmény volt,…..
De csak lenne. Akkor mégpedig, ha jobb lenne. Ám kevés jel utal arra, hogy valójában jobb is lesz.A "kibicnek semmi sem drága" elvét alapul véve vagyok hajlamos közelíteni a mindenkori amerikai elnökválasztáshoz. Épp elég gond nekünk, hogy a saját országunkban nincsen egy…..
Amikor szombat és vasárnap délutánokon alkalmam nyílik magányosan sétálgatni a budapesti utcákon, a Várban, a Duna-parton és a pesti belvárosban, mindig eszembe jut, hogy mennyire nem ismerjük mi, budapestiek, ennek a városnak a szépségeit.Amikor magyarországi embereket arról…..
Tudják, az elmúlt napokat pihenéssel töltöttem. Ki kell pihenni az utóbbi időket, amikor a Terrorizmus Fenevada itt lihegett a tarkónkra. És le is csapott!Bár sokan kiváló munkát végeztek, majdnem elkéstünk. Béla már ott állt a bakó mellett. Aki nagyon komolyan készülődött.…..