Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pöttön

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Panzej blogja Nem megy.. 2013.06.01 10:50:16
Nem megy, ne haragudjatok, nem megy. Pedig a blog látogatottsága még most is elég magas, és mondanivaló is lenne bőven, de itt már nem megy. Nem arról van szó, hogy elhagyott az erőm, vagy teljes depresszióba hulltam, egyszerűen csak nem biztonságos úgy írogatnom ide, hogy akárki…..
Svájc és Magyarország sok szempontból összehasonlíthatatlan, mégis érdekes kérdés, vajon mi hiányozna annak, aki ott él, ha vissza kellene költöznie. A kérdést feltettem az összes országfelelősnek, lássuk, milyen válaszokat ad rá a Svájcban élő Tilmir! "Mi hiányozna…..
Pöttön 2013.03.13 17:26:18
Mi éltünk Svájcban 2 évet, de visszaköltöztünk Mo-ra. Minden igaz ami a posztban van. Nekünk nagyon tetszett, hogy szép, rendezett ország, sok a szabály, de azok tiszták, világosak, követhetőek, és követik is. Emiatt van ugye rend... Nálunk ezzel szemben az van - legtöbbször, és tisztelet a kivételnek -, hogy van egy szabály, és akkor jön az, hogy próbáljuk kijátszani... Nagyon hiányzik sztem Mo-on, hogy figyelemmel legyünk pl a környezetünkre, hogy ne szemeteljünk, hogy ne rongáljuk meg a metrókocsit az első nap, miért kell 100 biztonsági őr az új metrókocsiba, mert csak így lehet biztosítani hogy valaki nem firkálja össze.... Nálunk a többség csak és kizárólag önmagával van elfoglalva, és a köz semmilyen szinten nem érdekli, maximum annyira hogy potyautasként viselkedjen, és elkerülje hogy ő is "a többiek" közé tartozzon, akik "majd cselekszenek/fizetnek" stb. Persze erről a rendszer is tehet, hiszen Svájcban pl az adók nagy része a városnál marad, ahol az adófizető él, tehát a városnak is érdeke, hogy megtartsa az adófizetőjét, tehát fejleszt, kutatja hogyan tehetne a lakosoknak jobban kedvére. Ettől még nagyon messze vagyunk. Svájcban az is más, hogy nagyon sok mindent népszavazáson döntenek el pl, tehát a lakosok úgy érzik van beleszólásuk a saját sorsuk/az ország sorsának alakulásába, így azért könnyebb elkötelezettebbnek lenni. Nálunk a politika annyira a fejünk felett dönt, hogy még követni sem lehet sokszor, nemhogy úgy érezni hogy ez felelős döntés volt, amelyben én is mint állampolgár részt vettem.... És még lehetne sorolni, de felesleges. Tény, hogy a jólét jegyeit valóban felesleges itthonnal hasonlítgatni mert közelében nem vagyunk annak, ami Svájcban van, de amíg az általános hozzáállás nem változik itthon, addig nincs mit tenni. SZERINTEM persze :-)
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..