Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paloma111

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hittem, a nonihullám már lecsengőben van, aztán tessék, itt az apropó, hogy újra beszéljünk róla: az egyik neves egyetem prominens oktatójáról azt írják, nonival házal. Miért baj ez? Szégyen lenne, ha valaki egy kis mellékessel egészíti ki közalkalmazotti bérét?…..
Paloma111 2019.11.26 23:30:58
Jó volt a cikket olvasni, főleg hogy pont ma vettem az egyik hazai drogériában egy kisebb üveg nonit, nagyjából 2 doboz cigaretta áráért. :) Legalábbis az van ráírva :)
Arról nem volt tudomásom, hogy a gyümölcs leve ennyire divatos MLM-es körökben, sem arról, hogy "mindenre jó", de az ihletet az adta, hogy nemrég voltam a származási helyén, és ott egyetlenegy ajándékboltban ( a reptéren ) láttam, ahol aztán mégsem vettem meg. Szóval pont ráfutottam itthon, és egyetlen utolsó üvegecske árválkodott a polcon. 11 napra elegendő adag, és valószínűleg lesz pozitív hatása, főleg hogy a szokásos, napi 2 kávém helyett tervezem inni. :)
Az tény és való, hogy hatalmas piaca van mostanában az egészséges, natúr, bio, teljes kiőrlésű, glutén- és laktózmentes, fehérjével dúsított, lúgosító, sejtmegújító meg a nem tudom még milyen élelmiszereknek és italoknak. Ugyanakkor sosem találkoztam még ennyi allergiás és glutén- meg laktózérzékeny, mindenféle nyavalyában szenvedő emberrel. Nem rosszból írom, én is allergiás vagyok bizonyos ételekre, de ezek közül csak a földimogyoró kap zéró toleranciát.
A mai világban már annyi mindent olvasni az egyes ételek, összetevők jótékony hatásairól, másnap meg homlokegyenest az ellenkezőjéről. Kiderül, hogy a superfood hirtelen mégsem olyan egészséges, károsítja a májat, több mérgező anyagot viszel be vele a szervezetedbe, mint amennyire tisztít, megvakulsz tőle, stb.
És egy laikus vajon honnan tudná megállapítani, hogy mi az igazság? A legtöbb ember nem fog azért elkezdeni egy egyetemet, vagy kutatásokat végezni, hogy utánajárjon mindennek... Megbízik az orvosban, a gyógyszergyártó cégekben, a reiki mesterben, szellemgyógyászban vagy rontáslevevőben, és követi az utasításait. Csoda hogy még élünk :) Mondhatni azt is, hogy mindannyian Isten kezében vagyunk. A természetgyógyászok, gyógyszergyártó cégek és az MLM-mel házalók mindig is kígyót-békát kiabáltak egymásra. Ha a margarintól, nitrites pácsótól, kólától, genetikailag módosított és E-számokkal megszórt készételektől, vagy a felírt gyógyszerek mellékhatásaitól még senki nem dobta fel a talpát (mert hogy nem sok fogalmunk van arról, hogy mit tartalmaznak valójában ezek a készítmények), akkor miért ne szavazhatnánk ugyanúgy bizalmat az egészséges vagy annak mondott ételeknek? Csak hát mindig egyedül az a jó, amit jó pénzért el lehet adni, minden más az ördögtől való. Kiderült, hogy a citrom "nem elég ütős", szedjél még hozzá (vagy helyette) külön vitamint. A csirkehúsban nincs elég fehérje, igyál mellé fehérjeport. De legyen már valami íze is, adjunk hozzá egy kis műeper aromát, édesítőszert, csomósodásgátlót, állagjavítót. Aztán tegyünk fehérjét a muffinba, a pudingba, a reggeli palacsintába, a makarónitésztába is... Fekete teával hogy akarsz egész éjszaka fennmaradni a vizsgaidőszakban? Amikor mindenki hármasával issza az energiaitalt? Csapvizet inni meg olyan tré! Hogy lehet az, hogy még nincs víztisztító berendezésed és energetizáló mágnesed?! Lényeg az, hogy mintha egy kicsit túltoltuk volna a biciklit, és egyik végletből esünk a másikba. Én abban hiszek, hogy mivel az emberek nem ciánt és arzént reggeliznek, nem szénmonoxidot szippantanak órákon át, és többnyire nem az aranylövéssel kezdik a drogokkal való ismerkedést, hanem csak lassan mérgezik magukat hitvány élelmiszeripari hulladékokkal, cigarettával vagy más hangulatjavítókkal, szorongásoldókkal és antidepresszánsokkal, ugyanígy egy fajta étel alkalomszerű használatától sem kell csodát várni. Éppen ezért eszébe ne jusson senkinek nagy dózisú C-vitaminnal és brokkolival meg barackmaggal meg ki tudja mivel kísérletezni, mert mi van ha túl sok lesz? Vagy ha véletlenül mégis elkezd javulni a rákja? :o
Paloma111 2014.11.21 00:23:29
"Egy fiatal, tiszta lelkű, tehetséges művészt látok, egy kifejezetten szép nőt, aki testalkatát tekintve ducibbnak tekinthető, és? Most ez az egy vonás, amely köré nagy feneket kell keríteni?" Bocsi, de ez a második mondat nagyon ott van... :)
Na, de félretéve a tréfát: amióta az eszemet tudom, mindig volt rajtam legalább 10 kg súlyfelesleg, de ennél inkább több. Egy túlsúllyal küszködő ember sokszor szinte mindent tud a helyes táplálkozásról és életvitelről (feltéve, hogy nem az ostoba női magazinokból tájékozódik), mivel már százfelől körbejárta a problémát. Csak egyet nem tud - lefogyni. Elvileg a fogyás "titka" abban rejlik, hogy kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyire a szervezetünknek egy nap szüksége van, odafigyelünk a táplálkozás minőségére (fehérje-zsír-szénhidrát arány, rostok, vitaminok, ásványi anyagok, víz), a rendszeres testmozgásra és az izomtömeg megtartására (növelésére), és eleget alszunk. A kellő mennyiségű fehérje-, zsír- és rostbevitel arra szolgálna, hogy ne érezzük éhesnek magunkat - de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Az túlzott éhség hátterében ugyanis egy csomó lelki probléma és konfliktus is megbújhat. Egyes emberek két pofára tömik magukba a sültkrumplit meg a csokit, a "mindennapi 2 liter kólájukkal" leöntve, és akkor is csak 40 kilósak vaságyastul karácsonykor. Persze, lehet hogy nekik éppen a hajuk fog korpásodni, a foguk szuvasodni, vagy az arcuk lesz tele pattanással, de nem híznak egy dekát se - mert olyan típusok. Más pedig, talán emberfeletti erőfeszítések árán lead 4-5 kg-t, aztán megtörik a lendület, elfogy az akaraterő, lelassul az anyagcsere, jön egy stresszhelyzet, borul minden, és duplán visszaszedi a leadott kilókat. Szóval elvileg a helyes táplálkozás ás a rendszeres mozgás mindennek a kulcsa (ami tény, hogy nagyon fontos), de a szervezet nem mindig reagál rá a várt módon. És még ha sikerül is lefogyni, lélekben ugyanazok a túlsúlyos emberek maradunk, akik eddig. Vagyis hosszú távon semmire sem megyünk azzal, ha sanyargatjuk magunkat. Az elhízás ugyanis már egy tünet, jelzi hogy valami nincs rendben. Többnyire helytelen életviteli szokások, határok hiánya, nemet mondásra való képtelenség, túl sok stressz, feszültség, szorongás, frusztrációk, nem megfelelő önértékelés, túlzott védekezés, örömtelenség, unalom, belső üresség valamelyike okozhatja. Kizárólag a teljes életmódváltás, a gondolkodás megváltoztatása és az érzelmek kontrollja hozhat tartós eredményt. Ez pedig hosszú folyamat...
Paloma111 2014.11.21 10:55:35
@updateminuszegy: Köszönöm. Remélhetőleg, egyszer majd Verához is eljut valami az üzenetünk lényegéből, és felhagy az olyan hülye ötletekkel, hogy fél év alatt 30 kilót akar fogyni...
Amióta a facebookon is dübörög az updateminuszegy, a rövidke szösszeneteket és a kajlaságokat többnyire a közösségi oldalra csoportosítom. Ennek ellenére bízom abban, hogy továbbra is akad a blognak egy szűkebb olvasóközönsége, amely ugyanúgy fogékony a némileg komolyabb hangvételű írásokra.…..