Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hoffer Reka

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heti Kísérlet Kis tűzhányó 2015.11.20 06:00:00
Vulkán az iskolában! Na nem kell nagyon megijedni (vagy megörülni), nem fogja elárasztani a láva a termeket, persze körültekintően kell végezni a kísérletet! A szervetlen kémia egyik gyöngyszeme az alábbi kísérlet! Igazán érdekes látványt ad, mintha egy miniatűr vulkán…..
Dohányzol? Nézd meg ezt… Nem dohányzol? Nézd meg, és mutasd meg ezt a káros szokást űző ismerősödnek, hogy miért érdemes letenni. Mi történik a tüdőben, amikor valaki rágyújt egy cigarettára? Miért mondják rá hogy káros? Hiszen sokáig semmilyen látható hatása nincs.…..
Heti Kísérlet Ezüst tojás 2015.06.29 17:27:28
Bár a mesék az arany tojást tojó tyúkról és egyéb madarakról szólnak, most rendhagyó módon ezüst tojást készíthetünk. Lehet nem olyan különleges mint az arany, mégis messze áll a hétköznapitól, és egy gramm ezüstöt sem kell hozzá felhasználnunk. Valójában egy optikai…..
Heti Kísérlet Vérző vas 2015.06.19 07:33:55
Beköszöntött a várva várt nyári szünet, lehet egy kicsit pihenni, vagy például a hobbijainkkal elütni az időt. Sokak kedvenc elfoglaltsága lehet a filmezés. E heti kísérletünkben egy horrorfilmbe illő jelenetet mutatunk be, persze valójában semmi ijesztő, vagy veszélyes…..
Jön a kánikula, a fullasztó meleg, és sokszor életmentő lehet egy jéghideg üdítő. Azonban nehéz kivitelezni ha minden legalább 30 fokos a környezetünkben. A hűtőből kikapott nedű is pillanatok alatt megmelegszik, pláne ha elfelejtjük vissza rakni. Mi a helyzet akkor, ha…..
Heti Kísérlet 1 perc 2015.05.23 21:10:54
Csupán 1 percet kérnék mindenkitől, aki idelátogat.Felröppentek olyan hírek, melyszerint a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusát el akarják adni, aminek jó néhány negatív hatása lenne az ott tanulókra / jövendőbeli tanulókra, tanárokra, és az ipar fejlődésére is.Egyetlen…..
Heti Kísérlet Integető kesztyű 2015.05.20 21:20:52
Garantáltan tiéd a legstílusosabb köszönés, ha beveted ezt a trükköt! Bár van még mit tanulni a szépségkirálynőktől, egy önmagától működő élettelen rendszertől ez sem rossz teljesítmény. Sajnos nem működik sokáig, ezért nem lesz állandó megoldás az integetésre, de…..
Mi lehetne jobb kikapcsolódás, mint egy kis kertészkedés? Fárasztó, de a végeredmény mindig káprázatos, plusz az sem utolsó, hogy tudjuk, mi hoztunk létre egyfajta harmóniát a környezetünkben. Azonban sajnos az is előfordulhat, hogy valakinek nincs lehetősége kertészkedni, vagy…..
Itt a tavasz, nyílnak a virágok, mindenki szorgosan kezd kertészkedni, ráadásul Édesanyánknak is hamarosan virággal készülhetünk. Aki nem szereti a vágott, idővel elhervadó virágokat, annak most egy igazán különleges alternatívával tudunk szolgálni, amibe egy kevés kémiát is…..
Ezt a "rövid és könnyen" kimondható nevű kísérletet ritkán mutatják be, pedig valójában borzasztó egyszerű, és egy igazán egzotikus kémiai rendszert vehetünk szemügyre. A reakció különlegessége abban rejlik, hogy míg a legtöbb kémiai reakcióban a kiindulási anyagok…..
Heti Kísérlet Tűz a víz alatt 2015.03.25 21:30:39
Hiszen ez butaság, a tüzet pont vízzel szokták eloltani... - mondanák sokan elsőre akiknek most nem ugrott be, hogy tud például égni az olaj a víz felszínén, vagy hogy elektromos tüzet sem túl szerencsés vízzel oltani. Ezekről elmondható, hogy valamilyen balszerencse folyamán…..
Heti Kísérlet Kémiai kaméleon 2015.03.13 00:37:13
Egyszerű de nagyszerű! Erre a kísérletre ez a legjellemzőbb mondat amit mondani lehet. A szivárvány színeinek egymásba való átalakulását végignézhetjük egy lombikban. Bár manapság az ember hozzá van szokva a különböző LCD/LED képernyők által vetített több millió…..
Természetesen nem a hétköznapi - mostanában sokat látott - esőről van szó, hanem a savas esőről. De mégis hogyan lesz a szürke felhőkből lehulló "víz" káros, savas? A levegő szennyezettségétől. De hogy jutnak a levegőben lévő "koszok" a csapadékba? Most egy egyszerű…..
Kérdőívünkre adott válaszokat felhasználva, közkívánatra, ezen a héten egy elektromossággal foglalkozó kísérlettel szolgálunk. Ha még mindig hiányolsz valamit a blogról, vagy egyéb építő jellegű ötleted van, kérjük oszd meg, és írd le a felmérésünkbe!Kondenzátorok.…..
Heti Kísérlet Aranyláz 2015.01.28 06:55:00
Pénz. Arany. Gazdagság. Ezek azok a dolgok amikről évszázadokkal ezelőtt is álmodoztak az emberek. Amint fény derült arra, hogy milyen értékes és ritka fém az arany, néhányan úgy gondolták (egészen pontosan az alkimisták), hogy majd ők kitalálják hogyan lehet "olcsóbban"…..
Heti Kísérlet Selfie-gömb 2015.01.14 07:00:00
Vigyünk egy kis tudományt a manapság hódító divatba!A csapból is a selfie-k folynak, mindenhol, minden korosztályban tombol a selfie járvány, akárhol találkozhatunk más emberek (vagy állatok) önarcképével. Ha minket is elkapott a kór, most új magaslatokba emelhetjük a…..
A gyerek karácsonyra megkapta a játékautót, de nem volt hozzá elem, amit nem is olyan könnyű akkortájt beszerezni, aztán hamar le is merül és csak porosodik a többi kacat között. Valószínűleg szinte mindenki találkozott már hasonló problémával. A videóban bemutatott modell…..
Ha rajtam kívül nincs senki otthon, akkor valóban egyedül vagyok? Nem! Ugyanis baktériumok tízezrei vesznek körül minket folyamatosan. Nem szólnak hozzánk, nem fizetik a lakbért, nem segítenek a házimunkában, mégis velünk élnek. Nem látjuk őket soha, pedig igazán változatos az…..
Valószínűleg nem ez lesz a karácsonyi szezon kedvence, amit mindenki örömmel majszolgat, és nem ezt teszi majd a Mikulás a kiscsizmákba, mert olyan rossz senki nem lehet, hogy ilyen ajándékot érdemeljen. Viszont igazán látványos, hogy mi történik, ha a kálium-klorátot összehozzuk…..
Nemsokára óhatatlanul beköszönt a hideg tél, bárkinek jól eshet egy kis melegség a mínuszokban. A következő videó bemutatja, hogy csinálhatunk pillanatok alatt egy miniatűr kandallót. A sors iróniája, hogy teljesen úgy néz ki, mintha jég lenne. A kísérlet lényege, hogy a…..