Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ledomoni

66 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A főzdelátogatásokkal egybekötött személyes találkozások pálinkás barátaimmal már hosszú ideje váratnak magukra, a pálinkaversenyek száma is lecsökkent, ezért mostanság kevés lehetőségem nyílik arra, hogy megmutassam a főzdék rejtett kincseit és a titkos pálinkafavoritjaimat. Bízva abban is, hogy a…..
Bő egy hete egy napsütéses pénteki délutánon a PM7 Klub maroknyi csapata leutazott Kiskőrösre a Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. telephelyére egy kóstolóval összekötött üzemlátogatásra. Bevallom kétellyel vegyes izgalommal kezdtük meg a látogatást, hiszen hogyan is feledkezhettünk volna meg arról, hogy…..
Egy ideje már felfigyeltük arra, hogy készülődik valami a Király utcában, más néven a "pesti zsidónegyed fő utcájában", a Gozsdu udvar tőszomszédságában, pár perces sétára a budapesti Deák Ferenc tértől. Aztán tél elején jöttek a hírek a megnyitásról, de a látogatás még váratott magára. A PM7 Klub…..
"Változatos, sokszínű és sok ízű a magyar pálinka világa. Egy kellemes, élményekkel, felelevenedő illatokkal, ízellel ellátott útvesztő, melyben gyakorta próbál eligazodni a magyar és külföldi pálinkabarát." Takács László Nagy izgalommal vártuk az estét, mert már régóta kíváncsiak voltunk a…..
Arra gondoltunk, átvállaljuk a terhet és megkóstolunk helyettetek pár könnyen beszerezhető pálinkás édességet, hogy megkönnyítsük a választást! Íme a tapasztalataink: 1. Illa meggypálinkás csokoládé kolbász, 100 g Megvásárolható: jocsoki.hu (cím: 1092 Budapest, Ráday u. 56.) Felhasznált pálinka:…..
Ahogyan már beharangoztuk, felkutattuk, beszereztük és a Finom italok, finom nők rendes és tiszteletbeli Tagjai segítéségével leteszteltük a könnyen beszerezhető pálinkás szaloncukrokat. Nem volt könnyű feladat! :-) Összesen 8 féle terméket találtunk, amiből 6 féle különbözőt tudtunk beszerezni. A…..
Szaloncukortörténelem A szaloncukor ősét a fondant-cukrot (túltelített cukoroldatból felfőzéssel készült, puha, kikristályosított massza) a franciák a XIV. században kezdték el készíteni, tőlük német bevándorló cukorműves mesterek közvetítésével a XIX. század első harmadában érkezett…..
2016. december 1-jén tartotta a Francovilla Pálinkakultúra Kft.  a Baján található pálinkaszakboltjának hivatalos megnyitó ünnepségét. A Francovilla cégelnevezés természetesen nem véletlen, Baja város régi neve volt Francovilla még a török hódoltság előtt. A város mostani neve Baja török eredetű,…..
3 darab barna banánnal mit is kezdhetne az ember lánya?! Hát banánt süt belőlük! :-) Hozzávalók: 1 nagy tojás 1/2 bögre barna cukor 1/4 bögre kristálycukor 1/4 bögre folyékony kókuszolaj (lehet napraforgó is) 1/4 bögre tejföl (vagy görög joghurt) 2 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd…..
Hozzávalók: Palacsinta (kb 15 db): 20 dkg liszt, 2 db egész tojás, 3 dl tej (helyettesíthető mandulatejjel), 2 dl víz, 3/4 dl étolaj, 1 csipet só, 1 evőkanál nádcukor (elhagyható) Diókrém: 20 dkg őrölt dió, 2,5 dl tej, kb. 10 dkg porcukor, kb 8 dkg barackpálinkába áztatott aszalt barack…..
Gyors recept, előkészíthető előző nap, majd a vendégek érekzése előtt frissen készíthető!  Hozzávalók (2 személyre):  kb. 30 dkg sertéskaraj (4 szelet) 5-10 dkg füstölt vagy cheddar sajt kb 20-25 dkg trappista sajt 1 doboz főzőtejszín (100 ml) 1 egész tojás 1 evőkanál aprított meggypálinkába…..
Történetünk pár héttel korában kezdődött, amikor is a Pálinka on Board-os srácok - Bandi És Petya - úgy döntöttek, hogy kíváló minőségű cseresznye-cefréjüket a Vértes lábánál fekvő Száron, a Czetisben főzetik le. Úgy határoztak, hogy az élményt másokkal is megosztják, így meghívást kapott többek…..
Már az egyetemi évek alatt a Kisvigadó étteremben a Szicsek pálinkák kóstolásakor egyértelmű volt számunkra, hogy szeretnénk megismerni majd a helyet is, ahol ezek a remek termékek készülnek hagyományos kisüsti technológiával, illetve természetesen magukat az alkotókat is. Olvastuk Szabados János…..
Tökéletes süti csábításhoz, ünnepléshez, bocsánatkéréshez vagy csak egyszerűen feldobni a hangulatod! :-) Gyors, kezdőknek is ajánlott! Hozzávalók: 200 g vaj és/vagy margarin 3 púpozott evőkanál kakaópor 300 g kristálycukor vagy nádcukor 2 dl tej kb. 1 dl görög joghurt (natúr) 2 egész…..
Gyors és finom! :-) Hozzávalók: 2 csomag Tihany camambert (kb. 240-250 g) 5 dkg vaj 2 dkg szilvapálinkába áztatott aszalt paradicsom felaprítva (előző este áztassuk be őket) Kb. 10 szem magozott zöld olivabogyó felaprítva ízlés szerint só,bors Elkészítés: A camebert-et kockázzuk fel, majd…..
Pálinkabírálóként nem csak az egyes gyümölcsök jellegét kell ismernünk, hanem az egyes gyümölcsfajtákét is. A szőlőből készült párlatok bírálata igen nehéz, mert rengetek fajta ismert, ráadásul készülhet szőlőpálinka, törkölypálinka, a szőlők borából párlat és a seprőből ráadásként seprőpárlat is.…..
Aki a hétvégi hőség ellenére itt ragadt a fülledt Budapesten, ne csüggedjen! Számtalan program vár Rá! Szombaton este kerül megrendezésre a Múzeumok éjszakája programsorozat. Egy belépőjegy-karszalag áráért lehet látogatni az összes budapesti programot, mely felnőtteknek 1500,-, gyerekeknek (6-18…..
Piskóták édes tészták remek kísérője. Hozzávalók: 1,5 kg eper fél citrom leve 20-30 dkg cukor (eper édességétől függően) 1 csomag 3:1 arányú lekvárzselésítő anyag 2-4 cent feketeribiszke pálinka (én Cruxx-ot használtam) 2-4 cent málnapálinka (én Schiszler-t használtam) kb. 10 tányérnyi…..
A mai napon került megrendezésre a Parlament Felső házában az Országos Pálinkaverseny 2016 és a Pálinkakiválóság díjátadója. Mind a hely, mind az esemény rendezése méltó volt a részt vevő pálinkákhoz! Sok ígéretes fiatal főzde is letette névjegyét. Akikkel eredményeik alapján a későbbiekben érdemes…..
Hát eljött az időnk, 3 napig egy helyen, a budapesti Városháza parkban kóstolhatjuk kedvünkre a jobbnál jobb pálinkákat, párlatokat. A mai napon, azaz április 28-án 14 órakor kezdődik a rendezvény, a nyitva tartás pedig a következő: csütörtök 14:00-00:00, péntek 14:00-1:00, szombat: 12:00-1:00. Egy…..
Hozzávalók (normál tortaformához, 16 szelet): 2 lapra van szükségünk. Laponként: 6 db egész tojás, 7 evőkanál nyírfacukor (xilit), 3 evőkanál mandulaliszt, 7 evőkanál szeletelt mandula őrölve, 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál kókuszolaj (híg állapotban), 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál…..
Hozzávalók: kb. 600 g tiramisu piskóta erdei gyümölcsös krémhez: 750 g gyorsfagyasztott vegyes erdei gyümölcs 1 és 1/4 csésze porcukor 1/2 citrom leve valamilyen bogyós pálinka (feketeribiszke, málna, szeder, stb.) ízlés szerint, kb. 2-4 cent sajtkrémhez: 4 doboz Philadelphia krémsajt…..
Facebook-on az ember néha talál kincseket is, ez is egy ilyen recept volt...bár szokás szerint egy picit felturbóztam. Az első próbálkozás után már vannak új ötleteim is, ezeket is megosztom a végén. :-) Van pár alapanyag, ami nem elhagyható, de egyébként olyan igazi mindent - amit a hűtőben…..
Még a nyáron kaptam meg az eredeti receptet Édesanyámtól. Számomra azért lett annyira fontos, mivel kiderült, hogy a Nagymamám réges-régi receptje, Aki sajnos ma már nincs közöttünk. Annak idején értékmentés volt a célja a lekvárfőzésnek - nem lehetett az összes zöldparadicsomból savanyúságot…..
Szilveszterre egy kis "pasis" disznóság. :-) Hozzávalók: 20 dkg házi kolbász (puhább, szinte kenhető állagú), 20-25 dkg Schar Mix it gluténmentes univerzális liszt (lehet hagyományos búzaliszt is, nem gluténmentes étrend esetén), 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-2 teáskanál…..