Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Candidus

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Wunderwaffe 2014.12.10 11:11:00
„Ukrajna kérdésében az utóbbi időben pozitív nyilatkozatok hangzottak el. A kormány eddig is megtette, ami szükséges, de nem beszélt erről, mostanában már nyíltan is állást foglalnak.” (André Goodfriend nyilatkozata a Népszavában) Történt, hogy Kr.e 394-ben Marcus Furius…..
Candidus 2014.12.10 14:32:08
Na tessék, most lehetek az ördög ügyvédje.

Szóval, kedves Aristo, értem én az álláspontodat, de lenne három észrevételem.

1. Amit bármelyik kormány nemzetközi reputációjáról írsz, az bizony csúsztatás.

A reputációnak nem az ellenfelek, ellenérdekeltek szemében van (lenne) jelentősége, hanem a barátokéban. És bármennyire is unjuk és utáljuk a "nemzetközi" véleményekre való, általában túlzó baloldali hivatkozást ("romokban hever"), sajnos ma van benne némi igazság.

A német politikai elit - néhány kivételtől eltekintve - 1990. óta soha nem nézett ránk ennyire lesajnálóan.

2. Az USA helyzetfelismerési képességét sem becsülném le a helyedben: nagyon is hatékonyan képviselik a saját érdekeiket.

Persze csak feltételezhetem, hogy nem csodafegyverként tekintenek az általad oly pontosan leírt anti-orbánista csoportra, hanem mindössze arra használják őket, amire éppen szeretnék: erőteljes nyomásgyakorlásra.

3. Arra azért felhívnám a figyelmed, hogy a jelenlegi magyar helyzetben az USA nem csak ezt az érzelmileg valóban túlfűtött anti-orbánista csoportot használja eszközként, ők csak a leghangosabbak.

Az USA kommunikációs offenzívája sokkal szélesebben érinti az érzelmileg semlegesebb, mondhatni pragmatikusabb réteget is, akik a netadó-ellenes tüntetésen jelentek meg először.

Persze tudom, ezt a réteget sokkal nehezebb törzsi alapon besorolni, hiszen éppen abban hoztak újat, hogy nem hajlandók törzsi alapon gondolkodni.

Nehéz dolga lesz velük az árokásóknak.