Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyugyi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csőrösi Koma A fehér ló nem tea 2009.03.25 14:08:00
Öcsém apósa felkért, hogy ha már életem nem elhanyagolható részét úgyis Ázsiában töltöm, legközelebb hoznék neki „Fehér teát”, és – a teakultúra alapos ismerete terén kihívásokkal küszködő nyelvésznek – a Pesti Est vonatkozó cikkét is átadta,…..
gyugyi 2009.04.24 21:00:25
Helló aáb!

Nem lehet, hogy te is kicsit gyorsan nyomtad meg az "Elküld" gombot? :-)

Oké, a fehér póni marhaság. Meg az is, hogy a fehér tea = Pai Mu Tan. Azonban:

- A Bai Mu Dan / Pai Mu Tan sem "egy teakészítési mód", sem egy "közönséges zöld tea", ahogy te írod, hanem a fehér teáknak egy egész konkrét fajtája. Lásd többek közt itt:
www.teaspring.com/Bai-Mu-Dan.asp
www.jingteashop.com/pd_white_tea_baimudan_aa.cfm
en.wikipedia.org/wiki/Bai_Mu_Dan_tea

- A fehér tea nem oxidálatlan. A zöld tea oxidálatlan, mivel közvetlenül a szedés után wokban felhevítve mesterségesen leállítják az oxidációt és az enzimek működését. A fehér teát ezzel szemben lassan, természetes úton fonnyasztják-szárítják, ennek következtében a levelek nagyon enyhén oxidálódnak. Ilyen szemponból az angol Wikipédia téved, a németen viszont már helyesen az olvasható, hogy kb. két százalékban fermentált (valójában oxidált, ezt a két kifejezést sajnos a legtöbb leírás keveri), és az angollal ellentétben itt részletesen olvasható a fehér teák előállítási folyamata is:
de.wikipedia.org/wiki/Wei%C3%9Fer_Tee
Harcostársunk, BKV Figyelő ismét egy remek darabbal lökött egy nagyot a közkedvelt városi legendán, miszerint a kínai büfékben kutyát/macskát árulnak. Elmélete szerint a falon pihenő csúzli nem önvédelemre szolgál... Mostanában egyre sűrűbben eszek a kínaiban, ez a sült…..