Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tikun olám

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetértesz ezek többségével? 1. A szabadságot inkább az értékteremtésre való lehetőségként éled meg, nem a másokkal szembeni jogodként arra, hogy ne szóljanak bele az életedbe. 2. A közösségeid sorsa legalább olyan fontos számodra, mint a sajátodé. 3. Az államtól…..
tikun olám 2015.03.20 10:25:13
1000 leütés Ünnepi beszéd 2015.03.14 21:23:12
Babits Mihály: Petőfi koszorúi (részlet) “Hol a szem, szemével farkasszemet nézni? Ki meri meglátni, ki meri idézni az igazi arcát? Ünnepe vak ünnep, s e mái napoknak Szűk folyosóin a szavak úgy lobognak, mint az olcsó gyertyák. Szabadság csillaga volt hajdan a magyar, de ma…..
1000 leütés Kormányzati káosz 2014.12.10 17:50:20
Ami korábban csak a vájt fülűek számára volt világos, hogy a politikai kormányzás (aka unortodoxia) és az ország szuverenitása (ténylegesen Orbán önmegvalósítása) valójában ad hoc költségvetési politikát és nagybani lopást takar, az mára elérte a társadalom…..
tikun olám 2014.12.11 00:20:40
Így van, egyre több helyen megírják, ez a kormányzati ténykedés meghozta az eredményt, itt az óriási, példátlan lehetőség:

index.hu/belfold/2014/12/10/peldatlan_nagyot_zuhant_a_fidesz_nepszerusege/

"12 százalékot esett egyetlen hónap alatt a nagyobbik kormánypárt támogatottsága a teljes népesség körében. A Medián szerdán nyilvánosságra hozott felmérése szerint nemcsak a párt, hanem Orbán Viktor népszerűsége is nagyon megsínylette az utóbbi időszak botrányait, visszatetsző döntéseit.

A netadó és a kormányközeli személyek kitiltási botránya után november végén már csak 26 százalékon állt a Fidesz népszerűsége, holott októberben még teljes szavazókorú népesség 38 százaléka mondta magát a kormánypárt támogatójának.

A HVG megbízásából készült Medián-felmérés szerint egyetlen hónap alatt több mint 900 ezer potenciális szavazó pártolt el a Fidesztől. A rendelkezésre álló korábbi adatok alapján a rendszerváltás óta nem volt példa ilyen mértékű, egy hónap alatt bekövetkezett népszerűségvesztésre."

Ezen mindenki gondolkozzon el, még az egyszerű polgár is, aki esetleg eddig számítógép mögött ülve figyelte a történéseket és szurkolt PKP-nek hogy az aktív ő hozzájárulásával mit tud hozzátenni. A legfontosabb, hogy az üzenetet elvigyük, közvetítjük a potenciális szavazókhoz.

Demokráciában van egy fogalom: "kreatív kisebbség", vétek lenne kihagyni az ebben a jelenségben rejlő erőt, sosem szabad lebecsülni azt a kis munkát sem, mert nem lehet tudni, milyen hatással van a többi emberre.
A Fidesz vezetői úgy ítélhették meg, hogy a párt szavazatszerző képessége a politikai centrum és a középosztály felé egyre sérülékenyebb, ezért nyitni kezdtek a szélsőjobb és a társadalmi bázisa felé. Az Amerikával szembeni hangnem éleződése, a családok és a kisgyerekek…..
tikun olám 2014.12.09 21:44:02
@HaFr: Ha elvisztek oda, biz'isten benne vagyok.
Budapesten tanulok. :-)
tikun olám 2014.12.09 21:59:35
@HaFr:
Lehet, hogy béna vagyok, de erre gondoltál?

blog.hu/user/769658/tab/msg
Az Orbán nélküli Fideszről nyilván sokan gondolkodnak most a világban, és kétségtelenül meg is van a lehetőségük az ilyesmi iránt elkötelezett nagyhatalmi szereplőknek arra, hogy a rendelkezésükre álló erőforrásokkal és információval egy ilyet kisakkozzanak, illetve…..
tikun olám 2014.12.07 16:55:00
Ha Orbán nincs, Fidesz sincs. A Kedves Vezér előbb váltja le a tagságot, mint azok őt. 22-23 év alatt mindenkit kicsinált, félreállított, aki egyáltalán kérdéseket mert feltenni.

"és a Nyugat részben önző, részben ignoráns gazdaságpolitikája, amely a versenyképességünket kezdettől belimitálta, és úgy helyezte el az országot a félperiférián, hogy ebből jobb társadalmi produktummal se tudjunk kitörni."

Szimpatikus, hogy nem feltétlen hódolattal viszonyulunk a Nyugathoz, hanem inkább "érted haragszom, nem ellened" hozzáállást tanúsítunk.

Épp ezért gondolom, hogy az euró bevezetése csak akkor indokolt, ha a magyar gazdaság eléri azt a fejlettséget, azt a versenyképességet.

Nézzük Németországot, amely óriási belföldi piaccal, kiemelkedő tőkeellátottsággal, világszintű technológiával és erős intézményes berendezkedéssel lépett be az euróövezetbe. Az ebből fakadó versenyelőnyt az euró és az EU szabályozási gépezete bebetonozta, elzárva a többiek előtt a felzárkózás lehetőségét. Az évek folyamán a versenyképes Németország számára az euró, a közös valuta egyre inkább alulértékeltté, a leszakadók számára pedig túlértékeltté vált, tovább növelve a versenyképességi különbözetet. Mára az ún. equilibrium árfolyam-különbözet az IMF számítási módszere alapján mintegy 26%, amit már semmiféle megszorítócsomag sem képes kiküszöbölni.

Egy ekkora különbséget csak leértékeléssel lehetne korrigálni, de azt a közös valuta kiiktatná, a német követelésre a Frankfurtba telepített Európai Központi Bank monetáris politikája pedig rendre a német gazdaság igényeihez alkalmazkodott. Lásd: spanyol ingatlanlufi, pedig ők sokkal fegyelmezettebb költségvetési politikát folytattak, mint a németek.

Brüsszel ráadásul olyan szabályozásokkal sújtotta az unió egészét, amiket a fejtett tagországok gazdaságai erőfeszítés nélkül teljesíteni tudtak, miközben a többiek – a hasonló fejlettség hiányában – megroppantak a kitermelhetetlen feltételek alatt, hogy aztán át is adják piacaikat a fejlettebbeknek. (Ilyenek például az élelmiszer-ipari beruházásokra vonatkozó szabályok, amelyek tőkeköltségét csak nagy volumenű termelés esetében lehet fedezni)

Ezeket a példákat tapasztalom Szlovákiában is, ahol az államadósság nem véletlenül - részben Fico rombolása, részben az euró szerkezete miatt - rekordgyorsasággal néhány év alatt felment 29%-ról 56%-ra, miután kifújt az néhány éves gyors fejlődési lendület.
(OS) Dr Béndek Péter, a Polgári Konzervatív Párt (PKP) elnöke és Debreczenyi János, aki 2006 és 2010 között Veszprém fideszes polgármestere volt, a mai veszprémi tárgyalásaikon együttműködésről állapodtak meg, amelynek értelmében a PKP támogatja Debreczenyi szándékát…..
tikun olám 2014.12.05 16:40:16
Az, hogy egy Szijjártó külügyminiszter lehet Magyarországon, mindent elmond a helyzetről. Ellenben azt is tudjuk, hogy a valódi mindenes, Orbán Viktor vágyai és fantáziái által mozgatott magyar külpolitika (és gazdaság, és oktatáspolitika, és stb.) szinte kiköveteli a…..
tikun olám 2014.12.03 11:42:07
@maxval bircaman hozzászóló: És ezt tükör előtt állva gyakorlod nap mint nap? :-)
tikun olám 2014.12.03 11:43:58
@Zedder: Egy fizetett ügynök okosabban csinálná. Ez csak egy sima hasznos idióta.
Ahogy a címben áll. Ennyien kellenek, hogy egy ismeretlen párt üzenetét hathatósan eljuttassák az 1. sz. egyéni választókerület háztartásaiba és választóihoz, ennyien, akik részt tudnak venni egy félnapos oktatáson, és akik aztán kb. 1 hónapon át hétköznap napi egy-két…..
tikun olám 2014.11.28 15:17:34
@DrGehaeuse: Határon túli magyarként a magam morzsányi részét megtettem.

Ma átutaltam 10 ezer ft-ot PKP részére.
tikun olám 2014.11.29 02:12:24
@DrGehaeuse: Köszönöm! :-)
tikun olám 2014.11.29 02:13:05
@HaFr: Szívesen! :-)
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
tikun olám 2014.11.24 17:59:34
Az utóbbi hónapokra megfonnyadt, kiüresedett, és enerválttá, mondhatnám -- ha nem járna elképesztően káros következményekkel közben -- teljességgel parodisztikussá vált a kormányzati és szimpatizánsi érvrendszer, azt igazolva indirekt módon, hogy az Orbán-rezsim racionálisan…..
tikun olám 2014.11.23 23:13:26
propeller.hu/itthon/3023747-itt-lopaskonnyito-torvenyjavaslat-szabadon-lehet

Tudják, hogy több nyert választás nincs. Indul a szabadrablás.
Az örvendetesen szaporodó és erősödő tüntetések legfontosabb célja -- és amitől Orbán a legjobban tarthat -- az itthon baloldalinak és liberálisnak nevezett pártok kormányzása, majd szétesése nyomán apátiába süllyedt, részben középutas, részben modernista, részben…..
tikun olám 2014.11.17 22:31:08
@unionista: Ott volt Horváth András, aki korrupcióellenes hivatal felállításáról beszélt.
A Polgári Konzervatív Pártban kidolgozás alatt álló adórendszer elvei világosak: az adórendszer a hatékony állam eszköze a társadalmi hozzáadott érték (nem a kimérikus igazságosság vagy más újraelosztási koncepciók terének) növelésére, és természetesen még kevésbé az…..