Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mangó09

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Kedden elérkezett a nap, hogy Coopert először vigyük állatorvoshoz. Nyakörv a nyakra, póráz felcsatol, papírok zsebbe, kutya ölbe és be a kocsiba. Közel az állatorvos, csak pár percet kellett kibírnia a kocsiban a kutyusnak. Egyet-kettőt nyüszített odafele,…..
Mangó09 2014.11.13 11:23:31
Köszönöm a gyors választ! Sajnos még nem jutottam el a legfrissebb bejegyzésekig, így nem tudtam, hogy újabb taggal bővült a családotok, de gratulálok a kisfiatokhoz :)
Én is úgy gondolom, hogy erős túlzás, amit az orvosunk mondott, az pedig a dolog másik része, hogy ahány állatorvos, annyiféle tanács....
A neten is sok mindent lehet olvasni erről a témáról, de az ilyen "gyakori kérdések" dologban nem nagyon hiszek, ezért is fordultam hozzád, egy tapasztalt emberhez, akitől érdemes tanácsot kérni.
A másik kulcskérdés nálunk jelenleg a Kiltix nyakörv. Sajnos lehet összeszedtünk pár bolhát, és a családban más kutyák már viselnek ilyen nyakörvet, nagyon bevált, azonban erről is mindenkitől mást hallok. Az állatklinikán közölték, hogy csak 4 hónapos kortól lehet, míg a tájékoztatóján az szerepel, hogy nyugodtan fel lehet adni 7 hetes korban is. Annyit olvastam róla, hogy allergiás reakciókat válthat ki, ha korán feladjuk rá...de ezt is kicsit túlzásnak tartom.
Egyébként pont tegnap voltunk 8 hetesek, próbálom neki tanítgatni az alapokat, hogy már kiskorában megtanuljon fegyelmezetten viselkedni, és később könnyebb dolgunk legyen a komolyabb parancsoknál. Vettem klikkert, és bevált, reméljük szépen haladunk tovább. Az ül vezényszóra már engedelmeskedünk :)
Még egyszer köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltál, így is hogy már elfoglalt anyuka vagy, és bízom benne, hogy nem teher számodra, hogy a kérdéseimmel bombázlak. Nagyon fontos, hogy megfelelően és következetesen neveljük Mangót, ezért még lehet pár kérdésben kikérem a véleményed és néhány tanácsot is a tanításával kapcsolatban.
Szép napot neked!
Üdv: Réka