Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabian.attila

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokunk életét keseríti meg a halogatás, nem lehet elégszer írni, beszélni róla. Így van ez annak ellenére, hogy tengernyi szakirodalma van a témának és nagyjából két kattintással találunk jó anyagokat. Nagyon röviden összeszedjük az okokat és hogy mit tehetünk ellene. A halogatásunk sok a segítő…..
Van, amikor nem tudjuk elviselni a valóságot, és a pszichénk különböző módszerekkel eltorzítja azt. Biztos hallottad már, hogy te most elfojtasz, vagy kivetítesz. Esetleg tagadsz, vagy hasítasz. Mik ezek, és miért csináljuk? Ezek az elhárító, vagy más nevükön én-védő mechanizmusok. Nézzük őket.…..
Miközben a fiúk jelentős százaléka kibukik az egyetemről, középiskolából, addig ezzel párhuzamosan egyre több nő kerül vezető pozícióba. Miért nem mennek vissza a férfiak az egyetemre tanulni? Hogy lehet, hogy a fiúknak ötször annyi esélyük van arra, hogy hiperaktív-figyelemhiány-zavarral (ADHD)…..
Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat. Aki gyors és lineáris megoldást vár, még most kattintson el. Rendszeres és következetes lépéseken…..
A katolikus egyház által meghatározott főbűnök sokunk előtt ismertek. Ők a harag, az irigység, a lustaság, a kevélység, a kapzsiság, a bujaság és a falánkság. Bár a 21. században nem sokan gondolják úgy, hogy ezeknek bármekkora jelentőségük lenne, ennek ellenére Simon M. Laham a Miért jó, ha néha…..
Meg akarunk hallgatni másokat, hogy értsük a problémáikat? Ennek ellenére nap mint nap azt tapasztaljuk, a legkevésbé se értjük egymást. Nem halljuk, mit akart a másik, mi a problémája. A nyitómondatok után megakasztjuk a másik mondanivalóját egy-egy közléssorompóval. Legutóbbi posztomban…..
Meg akarunk hallgatni másokat, hogy értsük a problémáikat vezetőként, szülőként, társként, barátként? Nyilván igen a válasz. Ennek ellenére nap mint nap belefutunk olyan szituációkba, ahol azt tapasztaljuk a legkevésbé se értjük a másikat. Nem halljuk, hogy mit akart mondani, mi a problémája. Nem…..
Az emberek szeretnének egymásra hatni. Van, aki csak közvetlen környezetére, mások akár nagy tömegekre is. Hogy miért? Mert a befolyásolási képesség hatalmat jelent. A téma szakértője, Robert B. Cialdini több évtizede kutatja a befolyásolást, és besteller könyvet írt a témában (Hatás, a befolyásolás…..
A gondolkodási hibákban az a közös, hogy mindenkivel megtörténik. Nem veszik figyelembe a nemünket, a korunkat vagy a státuszunkat. Fiatalt és topmenedzsert épp úgy érint, mint öreget és tapasztalt szakembert, a raktárostól, az orvoson át az amerikai elnökig. Rolf Dobelli egy olvasmányos és…..
Volt már úgy, hogy amiatt nem vágtál bele valamibe, mert túlságosan a tökéletességre törekedtél? Vagy túlságosan elmerültél a részletekben és kifolyt a kezedből az idő? Komoly fejtörést okoz, hogy sokszor túlságosan tökéletességre törekszünk, emiatt képtelenek vagyunk kihozni magunkból a legtöbbet.…..
Van egy jó adag mítosz az introvertáltakról. Csokorba szedtem a hét legkedveltebbet. Az introvertáltak szégyenlősek és félénkek. Bill Gates? Na, látod. A szégyenlősség azt jelenti, hogy valaki egy társas helyzetben fél attól, hogy mások hogyan ítélik meg. Az introvertált viszont nem fél, egyszerűen…..
fabian.attila 2016.12.29 22:02:48
@vanvelemenyem: köszönöm a kedves észrevételeket, javítottam.

@Orgonáslány: köszönöm, javítottam.
Az Így használd fel jól az időd írásomra több olyan észrevételt kaptam, hogy túl hosszú, nehézkes és kimerítő egy hajtós nap után. Figyelve a visszajelzésekre, készítettem a posztból egy rövidített, a reggeli kávé melletti gyors útmutatót. Mi a problémánk? – A mit kérdése Hiányzik az életünkből…..
Túl sok a feladatunk, nincs elég időnk arra, hogy mindennel végezzünk. Ráadásul a mai munkavégzésünknek nincsenek egyértelmű határai. Mondják, hogy hiányzik a munkakultúránkból egy szokásokkal és eszközökkel működő rendszer, ami hatékonyabbá tenné a munkánkat, emiatt meg frusztráltak vagyunk,…..
Óriási összegeket költenek világszerte a cégek alkalmazottaik előnyösebb juttatási csomagjainak kialakítására, hogy különböző módszerekkel hatékonyabb munkára bírják őket. Szükséges ez? A hatékonyság növelését leginkább prémiumokkal erőltetik, századszor is nekiszaladva a falnak, miközben néhány cég…..
Az életben a legtöbb probléma megoldható. A többivel meg együtt lehet élni. A most lévő problémád is jó eséllyel már megtörtént valakivel, vagy valakikkel. Ők valószínűleg beszéltek ezekről, aminek következtében születtek megoldások Tehát nincs mitől félned. Nem vagy egyedül.  ..