Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoltizsolti

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
zsoltizsolti 2014.11.10 01:12:48
Kedves Szerző!

Ha rövid hozzászólást szeretnék, akkor azt mondanám: "Nézd... ne menj ki külföldre dolgozni!" Természetesen ennyivel nem szeretném elintézni a dolgot. Lehet, hogy csak az igazságérzetemet bántja a cikked, lehet, hogy úgy érzem azoknak tartozom ezzel a hozzászólással, akik még nem mentek ki dolgozni külföldre, de gondolkoznak rajta. De az ok, talán mindegy is.
A cikked elolvasása után abban a dilemmában vagyok, hogy nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb, ha te ezt komolyan is gondolod, amit leírtál, vagy ha a látogatottságszám emelésének azt a visszataszító módját választottad, hogy akkora butaságokat írsz, amit tényleg mutogatni kell, és így terjed is, mint a vesztés. Nos, túllépve az első dilemmán, feltételezzük, hogy nem hülyéskedsz, tényleg komolyan gondolod. A következő dilemmám az, hogy nem tudom, melyik a szomorúbb, ha olyan külföldön dolgozó barátokkal veszed magad körül, akik lehazudják a csillagokat az égről, amikor neked mesélnek a kinti tapasztalataikról, vagy az, ha az ő történeteiket "kicsit" átírva megírsz egy cikket, aminél talán hasonló felhívást lehetne tenni, mint a mogyorónál: "Figyelem, a cikk nyomokban valóságot tartalmazhat!" Nos, a döntést rábízom mindenkire. Haladjunk is tovább. A következő felvetésem - a te szavaiddal élve - az, hogy és te belegondoltál már abba, hogy vajon miért innen mentek el több százezren, nem pedig Angliából jöttek tömegesen dolgozni abba az országba, ahol főműsoridőben, az adófizető állampolgárok pénzéből, kereskedelmi és közcsatornákon, folyamatos jelleggel és a Hitler óta ismeretes ”Ha elég hosszú ideig, elég hangosan és elég gyakran mondasz egy hazugságot, az emberek elhiszik."-elv alapján "társadalmi célú" hirdetésben kell szólni az embereknek, hogy milyen jól élnek?
Úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Te is ezt tetted, én is ezt teszem, amikor visszafogottan csak annyit mondok, hogy egy "picit" egyoldalúnak érzem a cikkedet. Lehet úgy is egyoldalúan nyilatkozni, hogy közben igazat mondasz. (Durva mi?)
Ha ezt más témában olvastam volna, akkor azt mondanám a cikkre, hogy szakmaiatlan.
A téma - hogy vállaljunk-e munkát külföldön vagy ne - egyébként ellentmondásos, de legkevésbé amiatt, amit te leírtál...